HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X IV.

#1721 Felhasználó inaktív   DaSilva 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 26. 12:41

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 13:19

Dasliva: erdekes, en pont imadom a keynote diagramm keszitojet :) Dehat izelesek es pofonok.

Hát amire kitalálták, arra jó, de semmi olyasmit nem lehet vele ábrázolni, amiben az x koordináták is fontosak. Beírod vízszintes paraméternek hogyaszondja 30, 60, 2000, és az összes egyenlő távolságra van egymástól.
Továbbá arra se jöttem rá, az y tengelyen hogy lehet 0 és 1 közötti számokat kiiratni. Az összeset kerekítette, úgyhogy a 0-1 tartomány ötös osztással úgy nézett ki, hogy 0, 0, 0, 1, 1, 1. Bár gyanítom ezt meg lehet oldani.
És hiányoltam egy olyan sablont is, ahol csak pontok vannak, semmi oszlop meg vonallal összekötés.

#1722 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 26. 13:00

Idézet: Macc - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 12:31

Hat nemtudom, kozel ket eve hasznalom a G5-osomet, van benne 2 vinyo raid 0-ba kotve, igy van egy 300GB-os vinyom, sose kellett ennel tobb. Sot mar ez is sok, mert csak megtellik, aztan lehet sokat archivalni. De hat ugye igenyeink nyilvan kulomboznek. Csak nem tudom miert jo ha 4-5 vinyo zugasat kell hallgatni. Optikai egysegbol sem ertem minek tobb. Bar teny hogy nem szoktam nagyuzemben optikai lemezeket sokszorositani:) De amugy tervezem egy kulso FW haz beszerzeset, archivalas celjabol, es abban meg pont az a jo, hogy a csalad barmelyik Mac-jere rakotom. Nem kell ki-be szerelgetni.

nekem azért kellene, mert a melóhelyem és otthon közt vinyón szállítom az adatokat, mert sok fér rá, gyors, stb. Nem tudnám egyszerüen kivárni, míg USB2-n vagy FW-n keresztül átmásolódik 20-25Gb adat.
Ráadásul akkor értelmét veszti számomra a nagy ház, ha csak max vinyókat tudok belepakolni. Ez esetben elég lenne egy feleekkora is
+

#1723 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 13:45

"Nem tudnám egyszerüen kivárni, míg USB2-n vagy FW-n keresztül átmásolódik 20-25Gb adat."

Nem igazan hasznaltal te ilyesmit latom..
Gyakorlatilag semmivel sem lassabb egy kulso eszkoz, mint amit az alaplapra dugsz ra, ha meg FW800-as rack-et hasznalsz, akkor meg gyorsabb is..
En sima FW400-as rack-et hasznalok Mac-kel, atlag 25-30 MB/sec a masolasi sebesseg, a ceges PC-m belso vinyoja nem kepes ezt a teljesitmenyt hozni, szoval ne irj olyanrol, amirol nincs tapasztalatod..
(20-25 GB kb. 6-8 perc alatt ater)

#1724 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 13:45

Idézet: Thoty - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 14:00

nekem azért kellene, mert a melóhelyem és otthon közt vinyón szállítom az adatokat, mert sok fér rá, gyors, stb. Nem tudnám egyszerüen kivárni, míg USB2-n vagy FW-n keresztül átmásolódik 20-25Gb adat.
Ráadásul akkor értelmét veszti számomra a nagy ház, ha csak max vinyókat tudok belepakolni. Ez esetben elég lenne egy feleekkora is

Jogos. En amugy iPod-on hordozom a cuccokat, abban ugye eleg lassu vinyo, van de meg igy is megy az 1GB/1 perc. Egy normalis kulso FW hazba ha rack-et rakok, akkor annak a sebessege elenyeszoen lassabb mintha beepitett vinyo lenne.

De ertem a problemat, minek ugy kulso haz ha beleferhetne a gepbe. De ez sztem csak szokas kerdese. Megvan viszont az az elonye, hogy nem kell a gepet kikapcsolni a vinyo felcsatolasahoz.
PowerMac G5 Dual 1.8GHz 2GB RAM/ ATI Radeon 9800pro + Mac mini 1.42GHz 1GB RAM/ Combo - artfolio.hu

#1725 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 15:35

igen, igazatok van, külső FW házat nem használtam még, csak USB-t, az nekem lassu volt.
És tényleg mindössze az zavar, hogy ami elférne a gépben is, annak miért kell külön helyet fenntartani az asztalon :) de ez már tényleg megszokás kérdése.

más: ti nem vártatok dizájnbeli megújulást az új gépektől? Más szín, másabb forma, ilyesmi. Mert az új iMac meg a MacBook Pro is szinte ugyanúgy néznek ki mint elődeik. Előző váltásoknál (G3->G4, G4->G5) mindig volt dizájnbeli változás is, most is lehetett volna. Bár lehet csak én gondolom így :)
+

#1726 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 18:19

G3-ról G4-re nem sokat változott a kinézet. Illetve még a G3-on belül volt újítás.

Szerkesztette: JonesC 2006. 01. 26. 18:21 -kor

world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1727 Felhasználó inaktív   attilav 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 18:20

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 0:53

Frissitettem a teszteket egy dual core G5-os geppel, meg csinaltam egy dupla video konvertalast. Quad meg mindig alaz, de az uj iMac megszorongatta a Dual core 2.3-as G5-ost.

http://www.handras.hu lehet csemegezni megint :)

Próbálj meg rá XP-t telepíteni, legalább azt nézd meg eljut e a telepítő a partícionálós részig.
Abit IC7, Kingmax MPXD42F-D8KT4B 400Mhz 2x1GB,
Pioneer 112D, Prescott 2.8, Leadtek A6200TD,
Samsung 160GB 8MB HD160JJ S-ATA NIDEC motor,
WD5002ABYS-01B1B0 S-ATA 500 GB, Hannsg HI221DP 22" LCD,
Intel Pro/100S

#1728 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 18:28

nem tudom ki, hogy van vele de en unom ezt a temat. nem lehetne szimplan a macintoshokrol beszelni? :) nyissunk inkabb egy mac vs. winpc temat :D
macbook air 2014

#1729 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 19:30

Idézet: Naranek - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 21:46

A fordítóprogramban egyetlen pipát kell bejelölni, hogy universal binary kód legyen a végeredmény.. Innentől ez nem probléma..

Mondjuk ennek ellentmondani látszik az Adobe bejelentése néhány hónappal ezelőttről, aholis finoman, de határozottan közölték: azért az nem úgy van, hogy csak kipipálunk egy check-boxot. Majd e heti hír, hogy a creative suite bináris változata csak a következő verziótól lesz elérhető - ami figyelembe véve a termékfrissítési ciklust - ez év vége előtt nem várható. Külön érdekesség a flash; a macromedia felvásárlása után valszeg ez sem fog kijönni előbb, ami azért nem túl szerencsés, mert a flash mac-en köztudottan nem egy kapkodó idegbeteg, na most ha hozzávesszük, hogy a rosettán keresztül kell futtatni, elképzelhető a használahtóság mértéke. Márpedig az apple gépeket igen jelentős számban grafikával foglalkozó emberkék használják.

#1730 Felhasználó inaktív   Flamaszter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 20:23

Idézet: 147break - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 20:30

Mondjuk ennek ellentmondani látszik az Adobe bejelentése néhány hónappal ezelőttről, aholis finoman, de határozottan közölték: azért az nem úgy van, hogy csak kipipálunk egy check-boxot. Majd e heti hír, hogy a creative suite bináris változata csak a következő verziótól lesz elérhető - ami figyelembe véve a termékfrissítési ciklust - ez év vége előtt nem várható. Külön érdekesség a flash; a macromedia felvásárlása után valszeg ez sem fog kijönni előbb, ami azért nem túl szerencsés, mert a flash mac-en köztudottan nem egy kapkodó idegbeteg, na most ha hozzávesszük, hogy a rosettán keresztül kell futtatni, elképzelhető a használahtóság mértéke. Márpedig az apple gépeket igen jelentős számban grafikával foglalkozó emberkék használják.

Egyszerűbben mondva, nincs olyan, hogy ppc to x86 forditó.
A motort/drivert meg kell írni elejétől.

#1731 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 21:26

"az Adobe bejelentése néhány hónappal ezelőttről, aholis finoman, de határozottan közölték: azért az nem úgy van, hogy csak kipipálunk egy check-boxot."

Ehhez azert tudni kell, hogy az Adobe tobb lepes hatranyban van e kerdesben.

Tekintve, hogy a jelenlegi termekeik is Carbon-osak (regi rendszer rutinjait emulalja), nem nativ Cocoa (OSX) alkalmazasok, igy az uj intel gepeken kettos emulacioban futnak. Nem csoda, hogy nem egy pipa az ujraforditasuk, hiszen vegre meg kene irni rendesen azt a kodot..

#1732 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 22:08

Idézet: Naranek - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 22:26

"az Adobe bejelentése néhány hónappal ezelőttről, aholis finoman, de határozottan közölték: azért az nem úgy van, hogy csak kipipálunk egy check-boxot."

Ehhez azert tudni kell, hogy az Adobe tobb lepes hatranyban van e kerdesben.

Tekintve, hogy a jelenlegi termekeik is Carbon-osak (regi rendszer rutinjait emulalja), nem nativ Cocoa (OSX) alkalmazasok, igy az uj intel gepeken kettos emulacioban futnak. Nem csoda, hogy nem egy pipa az ujraforditasuk, hiszen vegre meg kene irni rendesen azt a kodot..

És gondolod, hogy novemberre újraírják az egészet? Mert ha nem, akkor gyanítom még az általad említett megoldás is jobb lenne, mint a rosetta. Vagy az Apple eltitkolta az osx 5 éve folyó kettős életét egyik legfontosabb stratégiai partnere előtt? :D

#1733 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 23:20

Idézet: Naranek - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 21:26

Nem csoda, hogy nem egy pipa az ujraforditasuk, hiszen vegre meg kene irni rendesen azt a kodot..

Hja... win-re is! (Linuxos verzio sajnos nem lesz... ugyvelem)
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#1734 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 23:30

Idézet: Boba - Dátum: 2006. jan. 27., péntek - 0:20

Hja... win-re is! (Linuxos verzio sajnos nem lesz... ugyvelem)

OFF:
A linuxnak eleg nagy lokest adna pedig nehany nagyobb szoft...
PowerMac G5 Dual 1.8GHz 2GB RAM/ ATI Radeon 9800pro + Mac mini 1.42GHz 1GB RAM/ Combo - artfolio.hu

#1735 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 23:39

Az Apple nem engedheti meg, hogy az Adobe cuccai fussanak linuxon. Soksok grafikai studio azonnal hajigalna ki a Macjeit.  Most nem a DTP helyekrol beszelek.

Nekem sok soft nem kellene linux ala. Photoshop (ez nemlesz), Zbrush (ezt tervezik) es Digital Fusion (ez nemtudom lesz-e). Amugymeg amit hasznalok, az elerheto linux ala is... De mivel nemakarok ide-oda valtogatni a rendszerek kozott otthon Windows XP fut a gepen.

Szerkesztette: Boba 2006. 01. 26. 23:40 -kor

Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#1736 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 09:30

Akár 190 fokos látószögből is kiváló kép :D
while (!sleep) sheep++;

#1737 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 09:45

Idézet: Emvy - Dátum: 2006. jan. 27., péntek - 10:30

Akkoma' menem 360? :D:D

#1738 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 09:48

Idézet: Emvy - Dátum: 2006. jan. 27., péntek - 9:30

Szakemberek, na. :D

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1739 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 09:52

Idézet: Emvy - Dátum: 2006. jan. 27., péntek - 9:30

ROTFL :D megy a parasztvakítás rendesen :)

by the way: tegnap beugrottam volna este XMS-be mekknézőbe, de a placc zárva, iAndrás meg sehol. meddig vagytok nyitva?
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#1740 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 11:01

Idézet: kAy - Dátum: 2006. jan. 27., péntek - 8:52

ROTFL :D megy a parasztvakítás rendesen :)

by the way: tegnap beugrottam volna este XMS-be mekknézőbe, de a placc zárva, iAndrás meg sehol. meddig vagytok nyitva?

Az uj 20"-asnak brutal jo a kepe.

este 7-ig vagyunk nyitva, de meg 8 kor is benn voltam tegnap. A 17-esunk ma megy delutan tesztre, de a 20-as itt lesz, akar vehetsz is egyet :)))

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.