HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X IV.

#1701 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 25. 23:02

Idézet: Naranek - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 22:47

Tessék itt egy szamodra is megfelelo link az IBM-hez.. :)
Megcsodalhato 3D-ben a csunya (de egyebkent kenyelmes) billentyuzet, az ostoba vedelem nelkuli portok, a talcas DVD, a csunya elnagyolt design.

Ez a lekezelo stilus nagyon tetszik. Nekem megfelelo link... Szanalmas.

Az is szanalmas, hogy mindenaron be akarod bizonyitani, amit mar elmondtam hatszor: csunya, igen csunya.
Leirod megint haromszor, hogy csunya. Csunya a billentyuzet, csunya az elnagyolt design. Es harmadszor is: szanalmas. Ki mondta, hogy szep? Kit erdekel, hogy csunya?
Egyekbent egy dologban igazad van, a billentyuzete kenyelmes, ami szegeny PB-rol egyaltalan nem mondhato el. Szerintem.

A talcas dvd? Mi bajod a talcas dvd-vel? Nem eleg elegans, mi? Meg csunya, lefogadom.

A vedelem nelkuli portok alatt mit ertesz?

#1702 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 23:05

"A PowerBook-on hol a portok védelme?"

A Powerbook-on hol latsz a gephazbol kilogo portot, amit szabad kezzel veletlenul meg tudsz erinteni?

#1703 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 23:07

Fura, nekem PC-s notikbol pont az IBM ami meg teccik. telleg nagyok a resek rajta, meg boszme, de valahogy megis. Amugy ezt tenyleg felesleges hajtogatni hogy csunya, hiszen ez szubjektiv.
PowerMac G5 Dual 1.8GHz 2GB RAM/ ATI Radeon 9800pro + Mac mini 1.42GHz 1GB RAM/ Combo - artfolio.hu

#1704 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 23:14

"Ez a lekezelo stilus nagyon tetszik. Nekem megfelelo link..."

Elnézést, még véletlenül sem lekezelésnek szántam.

Erre volt a válasz igazából:
"Belinkelsz ket kis szar kepet, egyik sem adja vissza a gepek valodi osszhatasat."

---

"Az is szanalmas, hogy mindenaron be akarod bizonyitani, amit mar elmondtam hatszor: csunya, igen csunya."

Dehogy akarom bebizonyitani, csak leirtam a velemenyem...

Szoval ha gonoszkodni akarnek, akkor levonhatnam azt a kovetkeztetest, hogy attol tunik a T41 szamitogepebbnek, mert megfeleloen csunya.....

---

"A talcas dvd? Mi bajod a talcas dvd-vel? Nem eleg elegans, mi?"

Serulekeny, es utazas kozben legtobbszor kenyelmetlen a hasznalata..

---

"A vedelem nelkuli portok alatt mit ertesz?"

A burkolatbol kilogo portokat, amik raadasul szoszerint vedelem nelkuliek, mert egy muszalas szerkoban kellemesen feltoltodve egy mozdulattal jobbletre tudod szenderiteni a VGA kimenetet a T41-ben..
A Powrbook sem rejti el a portokat, de belesimulnak a gephazba es igencsak matatni kell ahoz, hogy kart tudj okozni (a PB-on pl. a firewire port nincs vedve kulso elektrosztatikus behatas ellen, de veletlen baleset kevesbe lehetseges a kialakitasa miatt, mint a T41 VGA-jan)..

#1705 Felhasználó inaktív   attilav 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 23:24

Hát lehet hogy megéri az új iMAC csak egy gond van vele, hogy az egész gép az lcdbe van beépítve, hogy oldják meg a hűtést?
A Core duo azt jelentené h 2x 1,8 vagy 2x2GHZ? Akkor már nem is olyan rossz. Hát lehet hogy a fenti kalkuláció alapján árban talán megérné, de ezért egy olyan gépet kapok aminek a hűtése kérdéses, és az a rengeteg játék ami winre megjelenik nem birom rajta tolni, illetve csomó program biztos h nincs.
Na jó tegyük fel h rá lehet tenni egy XP-t, ami elméletileg rá kell hogy menjen, feltételezve hogy intel chipsetes lap van benne, talán vmilyen 9xx, akkor talán a satás winyót is látja, de ha eltérő a vga bios a pchez képest akkor elvileg nem megy, bár ez is valószínűtlen mert a vga bios is x86 kódot kell futtasson. Tehát az XP telepítő bebootolna rajta talán... :think: Viszont mivel mind a OSX mind az XP aktív partíciót akar, nem tudnám egy hdd-n re telepíteni. Még egy winyót meg nem igazán lehet begyömöszölni a laptopdobozba.
Akkor ebből következik h meg kellene várnom a powermac inteles változatát ha lesz...

De tegyük fel hogy átsiklok ezen hátrányok felett, teljesítménybeli javulást, előnyöket, hoz e a coreduo iMAC a jelenlegi konfigurációmhoz képest?
Érdemes e kiadni majd' fél millát érte?
Abit IC7, Kingmax MPXD42F-D8KT4B 400Mhz 2x1GB,
Pioneer 112D, Prescott 2.8, Leadtek A6200TD,
Samsung 160GB 8MB HD160JJ S-ATA NIDEC motor,
WD5002ABYS-01B1B0 S-ATA 500 GB, Hannsg HI221DP 22" LCD,
Intel Pro/100S

#1706 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 23:33

"csak egy gond van vele, hogy az egész gép az lcdbe van beépítve, hogy oldják meg a hűtést? "

Ugy, hogy 20 dB alatt van a hutes hangja, gyakorlatilag fulelni kell, hogy meghalljad..

"rengeteg játék ami winre megjelenik nem birom rajta tolni"

Semmi nem gatol meg majd a Vista telepiteseben, az XP meg fut emulacios kornyezetben..

"illetve csomó program biztos h nincs."

En meg nem talalkoztam olyan programmal, ami hianyozna, vagy nem helyettesitheto massal, ami megvan..

"Na jó tegyük fel h rá lehet tenni egy XP-t"

Az XP-t ha direktbe fel lehet majd tenni, csak valami hack-kel lehet, majd, mivel nem tamogatja az EFI-t..

"Viszont mivel mind a OSX mind az XP aktív partíciót akar, nem tudnám egy hdd-n re telepíteni."

A hackelt OSX-el PC-n meg tudtak oldani a dual boot-ot, nem hinnem, hogy a normal verzional ne lehetne...

"Még egy winyót meg nem igazán lehet begyömöszölni a laptopdobozba."

Annyi vinyot dugsz ra amennyit nem szegyelsz..
A varazsszo firewire..

"Érdemes e kiadni majd' fél millát érte?"

Elballagsz egy kereskedohoz es kiprobalod, a valaszt neked kell megmondani :)
Mar par kereskedonel van polcon ezekbol a gepekbol, ugyhogy ez sem akadaly :)

#1707 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 23:33

Idézet: ion - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 22:19

Ennek a kerdesnek semmi letjogosultsaga nincs itt es most. Egy T41 nem ugy nez ki, mint sok mas gep, amit megszoktam. Es nekem az Apple nem log ki a sorbol, ha olvasod a topikot, akkor tudhatod.
Hogy mitol igazibb egy IBM? Nem tudom, lattal-e mar ilyen notit, de szvsz a kiepitese es az egesznek a fogasa, az anyaga, a kisugarzasa egy sokkal robusztusabb valami - nem a belsejerol beszeltem - abban minden gep egyezik, meg az Apple-fele is.
De mint eggyel fentebb is irtam, hiaba tartom "igazibbnak", biztosan mast fogok venni, ha arra kerul a sor.

Én csak a kinézetről beszéltem. Nem kötözködni akartam, csak fura, amit mondtál. Bármilyen anyagból is van, ránézésre szerintem olyan, mint mondjuk 5 másik akármilyen fekete színű tucat notebook. Az ibook meg más, nem ezt a szín/formavilágot szoktuk meg, ezért tűnhet a fekete külső komolyabbnak, "igazibb" számítógépnek. (MacBook Pro nálam is bejátszik majd, de még lehet, hogy valami asztali lesz belőle)
-ZsOlTi-

#1708 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 23:53

Frissitettem a teszteket egy dual core G5-os geppel, meg csinaltam egy dupla video konvertalast. Quad meg mindig alaz, de az uj iMac megszorongatta a Dual core 2.3-as G5-ost.

http://www.handras.hu lehet csemegezni megint :)

#1709 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 01. 26. 01:15

Idézet: Naranek - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 22:31

Az utolso sajat PC-m is notebook volt (Acer TM C110) :)

:offtopic: 

ez számomra kész :D eladni egy tabletet egy macért...mintha egy toyota priusról kettes golfra váltottál volna. :)

#1710 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 02:01

Idézet: Macc - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 20:38

Tudom hogy azon kevesek koze tartozom, akik igenylik a szep, jominosegu targyakat. Na most nezz meg egy G5-os tornyot, annak minden apro reszletevel. Attol meg hogy Intel proci lesz benne, ez a minoseg mas gyartotot nem lesz beszerezheto. Tudom hulye vagyok, de nekem es IS szamit.

Fura, hogy szamitogepeknel ez altalanossagban nem szamit, sot furan neznek az emberre ha megemliti.

macc nekem a G5 torony kimondottan nem teccik. az IBM Z-station sorozatot lényegesen szebbnek tartom
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1711 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 02:14

Nekem csak azért nem tetszik, mert abba a bazinagy házba még egy vinyórack-et vagy egy második optikai drive-ot se tudok tenni. Tudom, usb vagy firewire külső, de az plusz hely, plusz kábelek, stb, ráadásul lassabb is mintha simán alaplapra csatlakozna a vinyó...
+

#1712 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 07:34

"ez számomra kész :D eladni egy tabletet egy macért...mintha egy toyota priusról kettes golfra váltottál volna. :)"

???

PowerMac G5-re valtottam, nem sok mindenre hasznaltam mellette mar a kis Acert, igy eladtam..
A hasonlatod nem kicsit nevetseges.. :)

#1713 Felhasználó inaktív   kozgab 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 26. 09:13

Idézet: Naranek - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 7:34

"ez számomra kész :D eladni egy tabletet egy macért...mintha egy toyota priusról kettes golfra váltottál volna. :)"

???

PowerMac G5-re valtottam, nem sok mindenre hasznaltam mellette mar a kis Acert, igy eladtam..

Ebben egyetértünk :)

Elítélik a mac rendszerét pedig nem is ismerik.
Így meg nem lehet kritikázni, ha nem ért hozzá.

Egyébként én korábban nézegettem notebookokat amikor még nem gondolkodtam mac-ben.
Hát az ibm volt a legutolsó amit vettem volna, sztem kimondottan csúnyák.

Ráadásul próbaidőre voltam notebookboltban és ott mondták, hogy ibm-et nem is nagyon viszik és nem is annyira jók, inkább asus, hp, toshiba a sorrend :)

Üdv.

#1714 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 09:48

Idézet: kozgab - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 9:13

Elítélik a mac rendszerét pedig nem is ismerik.
Így meg nem lehet kritikázni, ha nem ért hozzá.

Honnan tudod, hogy ki ert hozza es ki nem?

Idézet

Hát az ibm volt a legutolsó amit vettem volna, sztem kimondottan csúnyák.

:omg: Meg csak hatvanszor irtuk le, hogy csunyak. :omg:
Elolvasod egyaltalan a hozzaszolasokat es ertelmezed is vagy csak vered a billentyuzetet?

#1715 Felhasználó inaktív   kozgab 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 11:55

Idézet: ion - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 9:48

Honnan tudod, hogy ki ert hozza es ki nem?

:omg: Meg csak hatvanszor irtuk le, hogy csunyak. :omg:
Elolvasod egyaltalan a hozzaszolasokat es ertelmezed is vagy csak vered a billentyuzetet?

Azt is írtam, hoyg nem igazán jók.
Ezt pont szervízesek mondták.

Üdv.

#1716 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 12:03

Idézet: Naranek - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 7:34

???

figy okitojgli, azt hittem, powerbookra, bocsánat. és nem azért, mert mac.

#1717 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 12:09

Idézet: kozgab - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 11:55

Azt is írtam, hoyg nem igazán jók.
Ezt pont szervízesek mondták.

Üdv.

ez egy kövér baromság. ha volt/van olyan márka mára, amelyiknek minimális az ipari hulladék aránya a termékeiben, azaz IBM, ma már Lenovo Thinkpadok. A T és X sorozat pedig legendás.

#1718 Felhasználó inaktív   DaSilva 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 12:10

sztem is csúnyák az ibm-ek :Đ

na viszont a pénzügyi kérdéshez a véleményem, egy márkás pc-vel kb azonos ár mellett leszámítva néhány specifikus alkalmazást, teljesítményre patt, dizájn (dizályn?) szubjektív, minőség/megbízhatóságban brand pc ellen patt. Amiben leheletnyivel talán jobb, hogy a Macos-t sztem nehezebben vágja haza a stupid user, részben architektúrális okok, de főleg az egységes hardver miatt.

Az egyetlen objektív vonzerő, ami történetesen az 'árérzékeny' Magyarországon kevésbbé érvényesül, az a fentebb említett szoftverkörítés, amit hozzá kap az ember. Egy pc-re további súlyos soksok tízezerbe kerül egy iLife-hoz hasonló funkcionalitású csomag (persze kérdés, ki mennyire veszi hasznát, én pölö az iPhotón kívül mindent legyalultam), és a Macos-ba épített kiegészítők is kenterbe verik a Win extráit mind számban, mind minőségben.

Amit viszont nagyon sajnálok, hogy nincs az MS Office-nak, azon belül is elsősorban az Excelnek egy házon belüli megfelelője. Az Appleworks-öt nem fejlesztik régóta, az iWorks meg alapvetően más célra készült, és csak nagyon kis szeletet fed le.
Pont a minap dühöngtem a Keynote rettenetesen gagyi diagramszerkesztőjén. Végülis érthető, nem erre való elsősorban, csak hát az ember megálmodik egy logaritmikus x tengelyt (monnyuk lineárist se tud muhaha), és becépézni sincs miből az Excelen kívül.
Nem igazán értem, ha már adnak egy full profi kiadvány- és egy elég profi előadásszerkesztőt, miért nem képesek legalább egy alapszintű táblázatkezelőt kiizzadni néhány elemi funkcióval.

#1719 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 12:19

Dasliva: erdekes, en pont imadom a keynote diagramm keszitojet :) Dehat izelesek es pofonok.

#1720 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 12:31

Idézet: Thoty - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 3:14

Nekem csak azért nem tetszik, mert abba a bazinagy házba még egy vinyórack-et vagy egy második optikai drive-ot se tudok tenni. Tudom, usb vagy firewire külső, de az plusz hely, plusz kábelek, stb, ráadásul lassabb is mintha simán alaplapra csatlakozna a vinyó...

Hat nemtudom, kozel ket eve hasznalom a G5-osomet, van benne 2 vinyo raid 0-ba kotve, igy van egy 300GB-os vinyom, sose kellett ennel tobb. Sot mar ez is sok, mert csak megtellik, aztan lehet sokat archivalni. De hat ugye igenyeink nyilvan kulomboznek. Csak nem tudom miert jo ha 4-5 vinyo zugasat kell hallgatni. Optikai egysegbol sem ertem minek tobb. Bar teny hogy nem szoktam nagyuzemben optikai lemezeket sokszorositani:) De amugy tervezem egy kulso FW haz beszerzeset, archivalas celjabol, es abban meg pont az a jo, hogy a csalad barmelyik Mac-jere rakotom. Nem kell ki-be szerelgetni.
PowerMac G5 Dual 1.8GHz 2GB RAM/ ATI Radeon 9800pro + Mac mini 1.42GHz 1GB RAM/ Combo - artfolio.hu

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.