HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X IV.

#81 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 20. 16:21

Idézet: kAy - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 17:11

és anno a teljes babylon5 sorozatot amigán renderelték, na bumm :)

Azért az nem pont Amiga volt, hanem a NewTek Amiga alapú renderelő és vágórendszere. Ha jól emlékszem a gépek elég jelentősen eltértek az alaptól, bár az  :respect: OS  :respect: az ugyanaz volt.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#82 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 16:23

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 17:21

Azért az nem pont Amiga volt, hanem a NewTek Amiga alapú renderelő és vágórendszere. Ha jól emlékszem a gépek elég jelentősen eltértek az alaptól, bár az  :respect: OS  :respect: az ugyanaz volt.

a VideoToaster, emlékeim szerint - bár az inkább csak egy bővités, mint teljes mutáció.

pl a PowerUp amigákat is amigának hivjuk(tuk), pedig ppc603e proci volt az mc68k mellé biggyesztve :) (igy próbálták naprakészen tartani a rendszert hardware ügyileg 3rd party fejlesztők)
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#83 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 19:32

Idézet: kAy - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 17:11

és anno a teljes babylon5 sorozatot amigán renderelték, na bumm :)

Ez igy ebben a formaban nem teljesen igaz..

Az elso evad keszult Lightwave-vel es Amigakon, a tobbi szezon mar PC-ken es 3D Max-al..
Sajnos azt kell mondanom, hogy a valtas elonyere valt a kepi megjelenitesnek..

Ami teljes egeszeben Amiga, az a SeaQuest DSV, amit Lightwave renderelt, Toaster vagott..
(anno az epizodok elott be is jatszottak egy Amiga Powered reklamblokkot)

A Jurassic Park elso resze meg ami Toaster-rel lett vagva (ez mar csak azert is poen, mert a filmben minden szamitastechnikat Macintosh jelentett, de az elkeszitesehez nem hasznalatak)

#84 Felhasználó inaktív   Dali 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 20:46

Squarepusher is powerbook-on tolja a zörejt.

#85 Felhasználó inaktív   playback 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 22:08

felesleges felsorolni zeneszeket mivel mint a filmeknel, itt is ki hol erzi jol magat, rengetegen nyomjak PB-on rengetegen meg nem
- I beat the shit out of some kids today. [...] It made me feel good about myself. It was like I did something constructive with my life.

Postmodern cultural critique has fried my brain. I have no soul left. I am a sad, cold, evil, twisted person.

#86 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 22:17

Idézet: Naranek - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 20:32

Ez igy ebben a formaban nem teljesen igaz..

köszönöm a korrekciót.
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#87 Felhasználó inaktív   Dali 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 22:39

Hat nem tudom mekkora a kulonbseg a PB es az iBook kozott (CPU eroben merve nem hiszem, hogy sok lenne a PB elonye), de az eddig felsorolt muzsikusok mind PB-t valasztottak. Lehet, hogy a hang teren jobb a PB?

#88 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 22:40

Idézet: Dali - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 23:39

Hat nem tudom mekkora a kulonbseg a PB es az iBook kozott (CPU eroben merve nem hiszem, hogy sok lenne a PB elonye), de az eddig felsorolt muzsikusok mind PB-t valasztottak. Lehet, hogy a hang teren jobb a PB?

vagy mert van rajta line in?

Üdv

#89 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 22:46

Idézet: Dali - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 23:39

Mellesleg sorolom miben több a pb: Proc,rendszer sávszél, jobb kijelző,digitális video out,line in,gyorsabb winyo,mindben sd,bill világítás
Amiben sztem kevesebb: akku idő, és jobban melegszik mint egy ibook.

Ha tehettem volna vártam volna az uj pb-re és azt veszem de mivel se időm nem volt sem pénzem igy maradt ez. Kijelző gyengécske winyo lehetne gyorsabb de ettől függetlenül annyira tökéletes nekem hogy hujjaj. Én vlaszeg az inteles pb-k korában fogok megválni kicsi ibookomtol addig valszeg marad! :)

Üdv

#90 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 23:15

Idézet: Xero - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 21:46

Mellesleg sorolom miben több a pb: Proc,rendszer sávszél, jobb kijelző,digitális video out,line in,gyorsabb winyo,mindben sd,bill világítás
Amiben sztem kevesebb: akku idő, és jobban melegszik mint egy ibook.

Ha tehettem volna vártam volna az uj pb-re és azt veszem de mivel se időm nem volt sem pénzem igy maradt ez. Kijelző gyengécske winyo lehetne gyorsabb de ettől függetlenül annyira tökéletes nekem hogy hujjaj. Én vlaszeg az inteles pb-k korában fogok megválni kicsi ibookomtol addig valszeg marad! :)

Üdv

Kifelejtetted, hogy 15" es widescreen (16:10), ami pont a zenei cuccoknal eleg nagy elony :)

#91 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 23:42

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 0:15

Kifelejtetted, hogy 15" es widescreen (16:10), ami pont a zenei cuccoknal eleg nagy elony :)

jogos de hirtelene a 2 12"-osat gondoltam végig! Nekem ez a méretem :)

Üdv

#92 Felhasználó inaktív   bjmatt 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 20. 23:46

Audiora inkább powerbookot vegyen, főleg ha nincs képben a pc-optimalizálással, macen kevesebb gondja lesz valószínűleg. Bár a DJ-zés az nem igen eszi a gépet, de szarul jöhet ki, ha valami interrupt miatt előfordul egy-két recsegés ropogás (kivéve ha beleillik a zenébe, lásd squarepusher :).

#93 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 08:44

arra nincs leve, bjmatt, b+ mer nem valaszolsz a mailre?

#94 Felhasználó inaktív   bjmatt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 08:54

Idézet: ion - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 7:44

arra nincs leve, bjmatt, b+ mer nem valaszolsz a mailre?

kicsi a világ :)

#95 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 09:58

Hat aki komolyan zenel nem a line-in-t fogja hasznalni a PB-jen, nyilvan van hozza egy protools vasa... A DepecheMode-os kepen is Protoolson ugykodik az urge.

Mellesleg meg nem ertem mit megy itt a flameles mindig. Igaz most eleg kulturaltan:) Kinek ez teccik, kinek az.
PowerMac G5 Dual 1.8GHz 2GB RAM/ ATI Radeon 9800pro + Mac mini 1.42GHz 1GB RAM/ Combo - artfolio.hu

#96 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 10:20

https://www.hwsw.hu/...9/nano/nano.wmv
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#97 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 10:49

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 11:20

Hehe kis szaaar!!!
Most bevallaltam egy kis melot, amiert ez lesz a fizetseg:)
PowerMac G5 Dual 1.8GHz 2GB RAM/ ATI Radeon 9800pro + Mac mini 1.42GHz 1GB RAM/ Combo - artfolio.hu

#98 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 11:09

Rengetegen irnak arrol, hogy milyen hamar kopik es karcolodik a nano. Ez igaz?

#99 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 11:14

Idézet: ion - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 12:09

Rengetegen irnak arrol, hogy milyen hamar kopik es karcolodik a nano. Ez igaz?

Arrol is irnak, hogy a hasonlo anyagbol keszult sima iPod is kopik. Nekem 1,5 ev alatt nem kerult nagy erofeszitesembe ugy vigyazni ra, hogy meg mindig jol nezzen ki. De teny, hogy a szuz fem hatlapon egy papirlapot nem tudsz vegighuzni ugy, hogy ne hagyjon nyomot.

#100 Felhasználó inaktív   bjmatt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 11:22

Idézet: Macc - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 8:58

Hat aki komolyan zenel nem a line-in-t fogja hasznalni a PB-jen, nyilvan van hozza egy protools vasa... A DepecheMode-os kepen is Protoolson ugykodik az urge.

Mellesleg meg nem ertem mit megy itt a flameles mindig. Igaz most eleg kulturaltan:) Kinek ez teccik, kinek az.

A ProTools-ot azért mutogatják annyit, mert sztenderd multitrack cucc stúdiókban. Igazából a TDM-támogatás, meg a hardverei miatt komázzák, szekvenszernek, amivel inkább zenélnek az emberek, lényegesen jobbak a cubase/nuendo, logic, DP például. Viszont ennek semmi köze a DJ-zéshez, meg hogy arra mit vesz a srác. DJ-zéshez nem kell erős gép, ableton, traktor/FS simán elmennek lájtos kis konfigokon, szerintem egy 1G görüli powerbook tökre elég neki, ha csak erre kell. A lényeg, hogy ne pattogjon, recsegjen, amit windowson is meg lehet csinálni úgyahogy optimalizálással, csak nagyobb a sansz, hogy gond lesz. Vigyétek be a programok demóit valamelyik boltba (xms, absolute) és próbáljátok ki. Az absoluteban fognak tudni segíteni hangkártya ügyben is, az Echo gyárt pcmcia-os kártyákat, amiknek jó drivereik vannak, atomstabilak, meg az új EMU1616 is most jött ki, sztem jelenleg ennek van a legjobb hangja.

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.