Sziasztok Végre meg van a mac mini! Még pénteki szerzemény de mostanáig nem jutottam forum közelbe.
Rengeteg mindent meg tudtam csinálni a linuxos tapasztalatnak köszönhetően de azért van jó pár kérdésem is:
Ami eddig sikerült:
Hardware
Hp desjket 5652 usb-s telepítése (automatikusan ment <=10sec) illetve hálózati nyomtóként(linksys wps54g-vel) kb 20 perc egy totál ismeretlen rendszeren!
Airport alias wifi
bluethoot +sonyericsson p900 +ical
imic
Szoftver
firefox
neooffice
mucommander
java 5.0
Mivel a beépített 1.4.2-vel a www.cib.hu telebank kliense úgy elhasalt hogy a safarit is vitte magával és a gép is csak fél perc gondolkodás után reagált legközelebb.
Ejnye apple! Fekete pont.
Egyéb
smb hálózat linux-mac-win között
Benyomások: A grafikus felület szuper a kezelhetőség felhasználhatóság hasonlóan. A mac mini csendes nem melegszik, a tápja sem! Megéri az árát. A billenytűk "puhasága" pont megfelelő se kemény se túl puha, a csuszásgátló felület nagy ötlet. Az alma + billentyűk idegenek de ez megszokás kérdése...
A mighty mouse viszont nem kéne. Az első tíz percbe alig tudtam használni. Tiszta ideg voltam. Majd' kidobtam. Mostmár 4-5 óra használat után kicsit jobban megbarátkoztam vele de igy is csak egy nagy jóindulattal 3,,-t kap tőlem.
Kérdések:
1Tudnátok spéci/látványos
billentyűzet kombinációkat mondani amik hasznosak de egy kezdő macesnek ismeretlenek lehetnek? pl: bosszankodtam hogy nem tudtam, hogy kell minden ablakot egyszerre lekicsinyíteni megoldás:F11. Vagy ablakok közti váltás alma +tab az alt tab helyett.. Ilyesmik.
2 Csomagból feltelepítettem programokat (skype,firefox,mu) de amikor rákattintok, hogy használjam akkor az asztalon egy
fehér kis ikon jelenik meg a program nevével. Meg mintha a finderben is láttam volna..
Mire jó ez-mi célt szolgál? Ki lehet ezt valahol kapcsolni? Mert egy kicsit zavaró
3 programok
Törlése/Telepítése: Törlés: Fent van a gépen a microsoft office 2004, 30 napos demója hogy tudom letörölni véglegesen?
Telepítés: Minden program telepítés úgy működik hogy fogom a dmg-t rá kattintok és a program ikonját a tálcára/dokra húzom? Vagy van más-jobb megoldás?
4 Az
mplayer osx verziójának honlapján
itt láttam egy grafikus beállító felületet az mplayernek ime:

Aki használja ezt a programot megtudná mondani hogy kell előcsalni? Mert nekem vagy 1/4 óra után se sikerült.
5 Mi a helyzet az
openoffice-val? Mint írtam a neooffice-t sikerült felraknom de az ooo-t nem. Pedig a leghivatalosabb fsf.hu verzióval próbálkoztam. (142 mega) Ha nem működik mac alatt akkor mért van belőle hivatalos magyar csomag? Vagy lehet hogy én vagyok a béna? Csak azért mert a neoOffice kicsit öregesen hat a szupi mac grafikus felületen. Nomegaztán a 1.1 ooo motorja se túl up to date már. Nemismeri az Oasis-t stb.
Hát "röviden" ennyi lenne ami _számomra_ mac alatt nem egyértelmű.