HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X IV.

#861 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 18. 18:29

Idézet: FőDudu - Dátum: 2005. nov. 18., péntek - 10:05

És ez nem maradiasság. Egyszerűen alkalmatlan arra, hogy java alapú erősen titkosított kommunikációval dolgozzon.
Az hogy a Pcanywhere nem megy még megoldható egy Virtual PC-vel, de nehogy már a logmein is onnan menjen....

ez nem igaz ebben a formaban. OSX alol lehet kezdemenyezni erosen titkositott kommuikaciot mind javabol mind anelkul. te erosen pc specifikus szoftver nem megfelelo mukodeset kered szamon. kb ugyan az, mintha en vernem a nyalam azon, hogy a tfdvdedit mertnem fut pc-n. egyebken mar van J2SE/J2EE 5.0 is OSX ala.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#862 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 20:30

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 18., péntek - 18:29

ez nem igaz ebben a formaban. OSX alol lehet kezdemenyezni erosen titkositott kommuikaciot mind javabol mind anelkul. te erosen pc specifikus szoftver nem megfelelo mukodeset kered szamon. kb ugyan az, mintha en vernem a nyalam azon, hogy a tfdvdedit mertnem fut pc-n. egyebken mar van J2SE/J2EE 5.0 is OSX ala.

Ja és mégvalami kedves Dudu. arra most legalább rájöttél, hogyha a pc anywhere vagy a logmein discontinued product-tá válik, akkor rohadt nagy szarban leszel, szvsz sokkal nagyobban mintha most kezdenéf meg a pcanywhere/logmein dolgokat szépen lassan phase-outolni.

#863 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 23:01

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 18., péntek - 21:30

Ja és mégvalami kedves Dudu. arra most legalább rájöttél, hogyha a pc anywhere vagy a logmein discontinued product-tá válik, akkor rohadt nagy szarban leszel, szvsz sokkal nagyobban mintha most kezdenéf meg a pcanywhere/logmein dolgokat szépen lassan phase-outolni.

Na azért ez nem ilyen sarkos! A PCAW-k még nagyon sokáig elbeszélgetnek egymással. Ez nem gép, nem kopik. :)
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#864 Felhasználó inaktív   doszy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 19. 06:46

...
te erosen pc specifikus szoftver nem megfelelo mukodeset kered szamon.
...

Egy Java alapú szoftver??? :think:
"1 db francia II. VH-s karabély eladó, megkímélt állapotban, kis esztétikai hibával. Még sosem lőttek vele, egyszer leejtették."

#865 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 19. 11:02

Januárban érkezhet a legkisebb iPod
http://prohardver.hu...mod=10&id=16473
macbook air 2014

#866 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 19. 22:39

Idézet: doszy - Dátum: 2005. nov. 19., szombat - 6:46

Egy Java alapú szoftver??? :think:

húú bizony. az hogy a java nem platformfüggő, az csak egy urban legend. bármilyen komolyabb dolgot csinálsz, bizony lesznek benne pletformfüggő részek és ha ez a rész a másik platformra nem készül el, akkor bizony coki van...

#867 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 19. 23:00

5.0 java is felkerült már a megjelenés előtti napon. Ugyanúgy szar volt.

Valamit az OS X basz el, mert linuxon igen jól megy.

Azért egy java alapú szoftver működését nem indokolatlanul várom el, hiszen a java egyik nagy előnye a platform függetlenség, mely jelen esetben nem teljesül.

Szó-ami szó, most egy12.1"-os subnotiról írok, de minden megy róla. Mert Windows.
Nem szar az OS X, de a java része beteg.

Ennyi.

#868 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 01:18

Idézet: FőDudu - Dátum: 2005. nov. 19., szombat - 23:00

Azért egy java alapú szoftver működését nem indokolatlanul várom el, hiszen a java egyik nagy előnye a platform függetlenség, mely jelen esetben nem teljesül.

erre azt tudom mondani, hogy a SAP  R3 csilivili java-s kliensébe bele kellett túrnom, hogy fusson linux alatt.

#869 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 02:26

...
Mert Windows.
...

:omg:  :omg:  :omg:  :omg:
macbook air 2014

#870 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 02:31

Idézet: evone - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 2:26

:omg:  :omg:  :omg:  :omg:

tudod az az igazság, hoyg nagyon sok ember nőtt bele a windowsba. én a bitafargást még egy Ht1080Z névre hallgató csodán kezdtem, aztán volt commodre, digital, hpux, sun, pc (win/linux/solaris/sco), macquadra meg egy csomó más is az életemben. úgy látom kellően nyitott vagyok és képes arra, hogy problémáimat megoldjam szinte bármilyen platformon. mások kiakadnak ha nem találják a start menüt, vagy a finder ablakát.

Szerkesztette: SFIJ 2005. 11. 20. 02:32 -kor

#871 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 08:26

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 2:31

tudod az az igazság, hoyg nagyon sok ember nőtt bele a windowsba. én a bitafargást még egy Ht1080Z névre hallgató csodán kezdtem, aztán volt commodre, digital, hpux, sun, pc (win/linux/solaris/sco), macquadra meg egy csomó más is az életemben. úgy látom kellően nyitott vagyok és képes arra, hogy problémáimat megoldjam szinte bármilyen platformon. mások kiakadnak ha nem találják a start menüt, vagy a finder ablakát.

hát ez igaz, de nem ezért megy a program.
macbook air 2014

#872 Felhasználó inaktív   DearBear 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 20. 09:53

5.0 java is felkerült már a megjelenés előtti napon. Ugyanúgy szar volt.

Valamit az OS X basz el, mert linuxon igen jól megy.

Szó-ami szó, most egy12.1"-os subnotiról írok, de minden megy róla. Mert Windows.
Nem szar az OS X, de a java része beteg.

Ennyi.

A Sun fele java implementacio csak egy a sok kozul (nincs is csak x86-os es Sparcos verzioja, ez mar azert selytet valamit, hogy miert is ment linuxon (SunJVMmel) "ugyanugy" mint winen). Nem a Sun tette a javat "plattformfuggetlenne" hanem azok akik a JVMet sok mas plattformra is elkeszitettek. Azonban mint ahogy a Sun is ok is belevittek a standardon felul a sajat tooljaikat. A programozok pedig tobbnyire szeretik is kihasznalni ezeket az extrakat foleg ha az a suntol jon meg akkor is ha az egy nemstandard feature egy JVMben. Azon felul a JNIs progik egyre elterjedtebbek a sebesseg novelese erdekeben. JNIvel pedig a plattformfuggeltlenseg teljesen oda van. Ez sajnos pont ugyanaz a problema mint a bongeszok esete. Inkabb IEhez csiszoljak a weblapokat meg ha nem standard uton is, de a tobbsegnel legalabb jol nez ki, a kissebbseg meg sziv. Az utobbi negy evben jopar JVMmel volt dolgom pl. jopar ME-nel, Kaffeval, Blackdownnal, IBMmel meg persze Sunnal is, es eleg szukos az a muvelethalmaz amivel mindegyik alatt operalhat az ember. Konnyu kicsuszni belole, es akkor oda a plattformfuggetlenseg.

#873 Felhasználó inaktív   alonso123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 16:07

Sziasztok Végre meg van a mac mini! Még pénteki szerzemény de mostanáig nem jutottam forum közelbe.
Rengeteg mindent meg tudtam csinálni a linuxos tapasztalatnak köszönhetően de azért van  jó pár kérdésem is:
Ami eddig sikerült:
Hardware
Hp desjket 5652 usb-s telepítése (automatikusan ment <=10sec) illetve hálózati nyomtóként(linksys wps54g-vel) kb 20 perc egy totál ismeretlen rendszeren!
Airport alias wifi
bluethoot +sonyericsson p900 +ical
imic

Szoftver
firefox
neooffice
mucommander
java 5.0
Mivel a beépített 1.4.2-vel a www.cib.hu telebank kliense úgy elhasalt hogy a safarit is vitte magával és a gép is csak fél perc gondolkodás után reagált legközelebb. Ejnye apple! Fekete pont.

Egyéb
smb hálózat linux-mac-win között

Benyomások: A grafikus felület szuper a kezelhetőség felhasználhatóság hasonlóan. A mac mini csendes nem melegszik, a tápja sem! Megéri az árát. A billenytűk "puhasága" pont megfelelő se kemény se túl puha, a csuszásgátló felület nagy ötlet. Az alma + billentyűk idegenek de ez megszokás kérdése...
A mighty mouse viszont nem kéne. Az első tíz percbe alig tudtam használni. Tiszta ideg voltam. Majd' kidobtam. Mostmár 4-5 óra használat után kicsit jobban megbarátkoztam vele de igy is csak egy nagy jóindulattal 3,,-t kap tőlem.

Kérdések:
1Tudnátok spéci/látványos billentyűzet kombinációkat mondani amik hasznosak de egy kezdő macesnek ismeretlenek lehetnek? pl: bosszankodtam hogy nem tudtam, hogy kell minden ablakot egyszerre lekicsinyíteni megoldás:F11. Vagy ablakok közti váltás alma +tab az alt tab helyett.. Ilyesmik.
2 Csomagból feltelepítettem programokat (skype,firefox,mu) de amikor rákattintok, hogy használjam akkor az asztalon egy fehér kis ikon jelenik meg a program nevével. Meg mintha a finderben is láttam volna..  Mire jó ez-mi célt szolgál? Ki lehet ezt valahol kapcsolni? Mert egy kicsit zavaró
3 programok Törlése/Telepítése: Törlés: Fent van a gépen a microsoft office 2004, 30 napos demója hogy tudom letörölni véglegesen? Telepítés: Minden program telepítés úgy működik hogy fogom a dmg-t rá kattintok és a program ikonját a tálcára/dokra húzom? Vagy van más-jobb megoldás?
4 Az mplayer osx verziójának honlapján itt láttam egy grafikus beállító felületet az mplayernek ime: Kép
Aki használja ezt a programot megtudná mondani hogy kell előcsalni? Mert nekem vagy 1/4 óra után se sikerült.

5 Mi a helyzet az openoffice-val?  Mint írtam a neooffice-t sikerült felraknom de az ooo-t nem. Pedig a leghivatalosabb fsf.hu verzióval próbálkoztam. (142 mega) Ha nem működik mac alatt akkor mért van belőle hivatalos magyar csomag? Vagy lehet hogy én vagyok a béna? Csak azért mert a neoOffice kicsit öregesen hat a szupi mac grafikus felületen. Nomegaztán a 1.1 ooo motorja se túl up to date már. Nemismeri az Oasis-t stb.
Hát "röviden" ennyi lenne ami _számomra_ mac alatt nem egyértelmű.

#874 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 16:50

Idézet: alonso123 - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 16:07

Sziasztok Végre meg van a mac mini! Még pénteki szerzemény de mostanáig nem jutottam forum közelbe.
Rengeteg mindent meg tudtam csinálni a linuxos tapasztalatnak köszönhetően de azért van  jó pár kérdésem is:
Ami eddig sikerült:
Hardware
Hp desjket 5652 usb-s telepítése (automatikusan ment <=10sec) illetve hálózati nyomtóként(linksys wps54g-vel) kb 20 perc egy totál ismeretlen rendszeren!
Airport alias wifi
bluethoot +sonyericsson p900 +ical
imic

Szoftver
firefox
neooffice
mucommander
java 5.0
Mivel a beépített 1.4.2-vel a www.cib.hu telebank kliense úgy elhasalt hogy a safarit is vitte magával és a gép is csak fél perc gondolkodás után reagált legközelebb. Ejnye apple! Fekete pont.

Egyéb
smb hálózat linux-mac-win között

Benyomások: A grafikus felület szuper a kezelhetőség felhasználhatóság hasonlóan. A mac mini csendes nem melegszik, a tápja sem! Megéri az árát. A billenytűk "puhasága" pont megfelelő se kemény se túl puha, a csuszásgátló felület nagy ötlet. Az alma + billentyűk idegenek de ez megszokás kérdése...
A mighty mouse viszont nem kéne. Az első tíz percbe alig tudtam használni. Tiszta ideg voltam. Majd' kidobtam. Mostmár 4-5 óra használat után kicsit jobban megbarátkoztam vele de igy is csak egy nagy jóindulattal 3,,-t kap tőlem.

Kérdések:
1Tudnátok spéci/látványos billentyűzet kombinációkat mondani amik hasznosak de egy kezdő macesnek ismeretlenek lehetnek? pl: bosszankodtam hogy nem tudtam, hogy kell minden ablakot egyszerre lekicsinyíteni megoldás:F11. Vagy ablakok közti váltás alma +tab az alt tab helyett.. Ilyesmik.
2 Csomagból feltelepítettem programokat (skype,firefox,mu) de amikor rákattintok, hogy használjam akkor az asztalon egy fehér kis ikon jelenik meg a program nevével. Meg mintha a finderben is láttam volna..  Mire jó ez-mi célt szolgál? Ki lehet ezt valahol kapcsolni? Mert egy kicsit zavaró
3 programok Törlése/Telepítése: Törlés: Fent van a gépen a microsoft office 2004, 30 napos demója hogy tudom letörölni véglegesen? Telepítés: Minden program telepítés úgy működik hogy fogom a dmg-t rá kattintok és a program ikonját a tálcára/dokra húzom? Vagy van más-jobb megoldás?
4 Az mplayer osx verziójának honlapján itt láttam egy grafikus beállító felületet az mplayernek ime: Kép
Aki használja ezt a programot megtudná mondani hogy kell előcsalni? Mert nekem vagy 1/4 óra után se sikerült.

5 Mi a helyzet az openoffice-val?  Mint írtam a neooffice-t sikerült felraknom de az ooo-t nem. Pedig a leghivatalosabb fsf.hu verzióval próbálkoztam. (142 mega) Ha nem működik mac alatt akkor mért van belőle hivatalos magyar csomag? Vagy lehet hogy én vagyok a béna? Csak azért mert a neoOffice kicsit öregesen hat a szupi mac grafikus felületen. Nomegaztán a 1.1 ooo motorja se túl up to date már. Nemismeri az Oasis-t stb.
Hát "röviden" ennyi lenne ami _számomra_ mac alatt nem egyértelmű.

3 -- Törlés szvsz. ha full jogosultságod van, egy szerűen kidobod a kukába. Telepítés -- ha nincs saját telepítője, akkor rakd be az Applicationsba oszt jó van. Onnan rakd a dockra, ha sokat akarod használni.

Bill kombóknak van valahol leírása, talán a preferencesben? Nincs most előttem, de van sok jól használható. Mplayerbe nem tok segíteni én csak az F gombot a jobbra balrát, meg a szóközt használom.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#875 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 19:03

"1Tudnátok spéci/látványos billentyűzet kombinációkat mondani amik hasznosak de egy kezdő macesnek ismeretlenek lehetnek?"

System Preferences/International/Input Menu/Keyboard Shortcuts
Itt megtalalod az osszeset es at is varialhatod, ha akarod..

"Minden program telepítés úgy működik hogy fogom a dmg-t rá kattintok és a program ikonját a tálcára/dokra húzom? Vagy van más-jobb megoldás?"

Van, mivel igy nem telepitesz semmit, csak addig lesznek elerhetok a programok, amig a disk image-t nem eject-alod..
A .dmg-bol az alkalmazast az Applications folderbe huzd be, ezzel telepited, ha meg gyakran el akarod erni, akkor onnan huzd a dokkra..

"láttam egy grafikus beállító felületet az mplayernek ime:
Aki használja ezt a programot megtudná mondani hogy kell előcsalni? "

Ecceru, elinditod, majd Mplayer X a menubar-on es Preferences..

"Mi a helyzet az openoffice-val?  Mint írtam a neooffice-t sikerült felraknom de az ooo-t nem. Pedig a leghivatalosabb fsf.hu verzióval próbálkoztam. (142 mega) Ha nem működik mac alatt akkor mért van belőle hivatalos magyar csomag? Vagy lehet hogy én vagyok a béna?

Az OpenOffice nem nativ OSX alkalmazas, hanem X alatt fut, tehat, ha hasznalni szeretned, akkor szukseg van az X futtato kornyezetre, ezt a rendszer telepitesekor lehetett volna felrakni (ha nincs fent), utolag biztos fel lehet telelpiteni, de ennek a modjat en sem tudom..

"Csak azért mert a neoOffice kicsit öregesen hat a szupi mac grafikus felületen. Nomegaztán a 1.1 ooo motorja se túl up to date már. Nemismeri az Oasis-t stb."

Az X-es felulet miatt az OpenOffice meg idegenebbul hat :)

#876 Felhasználó inaktív   alonso123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 21:27

Idézet: Naranek - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 18:03

"1Tudnátok spéci/látványos billentyűzet kombinációkat mondani amik hasznosak de egy kezdő macesnek ismeretlenek lehetnek?"

System Preferences/International/Input Menu/Keyboard Shortcuts
Itt megtalalod az osszeset es at is varialhatod, ha akarod..

"Minden program telepítés úgy működik hogy fogom a dmg-t rá kattintok és a program ikonját a tálcára/dokra húzom? Vagy van más-jobb megoldás?"

Van, mivel igy nem telepitesz semmit, csak addig lesznek elerhetok a programok, amig a disk image-t nem eject-alod..
A .dmg-bol az alkalmazast az Applications folderbe huzd be, ezzel telepited, ha meg gyakran el akarod erni, akkor onnan huzd a dokkra..

"láttam egy grafikus beállító felületet az mplayernek ime:
Aki használja ezt a programot megtudná mondani hogy kell előcsalni? "

Ecceru, elinditod, majd Mplayer X a menubar-on es Preferences..

"Mi a helyzet az openoffice-val?  Mint írtam a neooffice-t sikerült felraknom de az ooo-t nem. Pedig a leghivatalosabb fsf.hu verzióval próbálkoztam. (142 mega) Ha nem működik mac alatt akkor mért van belőle hivatalos magyar csomag? Vagy lehet hogy én vagyok a béna?

Az OpenOffice nem nativ OSX alkalmazas, hanem X alatt fut, tehat, ha hasznalni szeretned, akkor szukseg van az X futtato kornyezetre, ezt a rendszer telepitesekor lehetett volna felrakni (ha nincs fent), utolag biztos fel lehet telelpiteni, de ennek a modjat en sem tudom..

"Csak azért mert a neoOffice kicsit öregesen hat a szupi mac grafikus felületen. Nomegaztán a 1.1 ooo motorja se túl up to date már. Nemismeri az Oasis-t stb."

Az X-es felulet miatt az OpenOffice meg idegenebbul hat :)

Köszi a sok segítséget!
Erre az application-ba húzom át, majd onnan a Doc-ba dologra egyhamar nem jöttem volna rá. Az tuti.

Következő kérdés: Hogy kell azt megoldani hogy ha több program fut akkor is eltudjam érni az ugrás/programok-at (go/application). Most úgy csinálom, hogy minden ablakot bezárok, majd úgy lépek bele.(mivel addig a többi ablak nav menűje eltakarja) Gondolom van jobb megoldás is.

mplayer :omg:  :omg: Nem vagyok formában...

Hogy kell X alá belőni az openoffice-t? (feltételezve hogy az X alaptelepítésből nem hiányzik).Már ha nem túl bonyolult (egy középhaladó linuxosnak). Csak kiváncsi vagyok, hogy mégis milyen...

#877 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 22:51

"Hogy kell azt megoldani hogy ha több program fut akkor is eltudjam érni az ugrás/programok-at (go/application)."

Kicsit tobb figyelmet :)
Ha lenyitod a Go menut, akkor mindegyik menupontnak ott a shortcut-ja, az Applications-e is termeszetesen (Alma+Shift+A)

"Hogy kell X alá belőni az openoffice-t?"

Megnyitod a .dmg-t es kettot klikkelsz a telepitore.. :)

#878 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 10:12

:D

http://homepage.mac....teveJobsSNL.mov

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#879 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 10:53

már rég nevettem ilyen jót :tv:

#880 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 11:50

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 9:12

Kiraly :) Jo lenne jobb minosegben. Ha valaki talal ilyet akkor ne habozzon berakni a linket.

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.