HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X IV.

#421 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 13. 08:57

Idézet: Boba - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 23:22

itunes nelkul nemlehet quicktime-ot letolteni?

De lehet:

http://www.apple.com...standalone.html

#422 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 09:33

hehem, ugy kb a negyedét megnéztem tegnap este, érdekes előadást tartott ez a sztív gyerek.

imho egy számitógép mellett nem az kéne hogy döntő érv legyen, mennyire szép - legalábbis neki uj imac-el kapcsolatban minden második szava ez volt :)

persze egetrengető újítás a beépitett isight kamera, meg a vékonyabb kivitelezés is...
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#423 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 09:35

Idézet: max-pain - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 9:57

:hemuveg:
Koszi szepen!
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#424 Felhasználó inaktív   playback 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 10:06

mégcsak nem is kapott dualmagos procit az imac?

meg video ipod? hat most gondolom nem csak én csalódtam
- I beat the shit out of some kids today. [...] It made me feel good about myself. It was like I did something constructive with my life.

Postmodern cultural critique has fried my brain. I have no soul left. I am a sad, cold, evil, twisted person.

#425 Felhasználó inaktív   ventata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 10:13

Idézet: kAy - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 8:33

hehem, ugy kb a negyedét megnéztem tegnap este, érdekes előadást tartott ez a sztív gyerek.

imho egy számitógép mellett nem az kéne hogy döntő érv legyen, mennyire szép - legalábbis neki uj imac-el kapcsolatban minden második szava ez volt :)

persze egetrengető újítás a beépitett isight kamera, meg a vékonyabb kivitelezés is...

Már vártam az első lesajnálós hozzászólásokat....
Nem, nem az volt a döntő érv, hogy szép az iMac - annak ellenére, hogy tényleg szép, de a G4-es iMac design-ját nem éri el még így sem - persze bőven szebb még így is, mint bármelyik agyonmoddingolt dzsunka pc.
Minden második szó a fantastic-volt, de hát ez marketing - de legalább nem üres marketing.

iSight - hát igen megint olyanról beszélsz, amiről lila fingod sincs. Nyilván még csak fotón láttál iSight-ot (megértem, mivel az iSight kb. annyiba kerül mint a te teljes konfigod....) Kíváncsi leszek mikor lesz egy pc-ben - asztali gépben, de akár notebookban is - ilyen kategóriájú webcam.... Erről ennyit.

Ha tovább nézted volna a videót - nem tetted, mert gondolom kicsit kiakadtál - szóval akkor láthattad volna pl a "mediacenter" funkciókat is az új iMac-ben, a távírányítót - összehasonlítva a win mádiacenteréhez adott (gyártott) távirányítóval. 6 gomb (apple) vs. negyven valahány gomb (hp). Méretek - hát igen kb harmad akkora az apple cucc.
Szoftver külsejéről és tudásáról szóló dolgokba inkább ne menjünk bele - tök felesleges az összehasonlítás - nem egy kategória.....

iPod - na ez lesz a következő, aminek nekiestek, hogyaszongya: "mi a f..nak, úgyse nézi ekkora képernyőn senki" - na erre meg előre csak annyit, hogy a lényeg, hogy ezt a minőséget és méretet ma az Apple meg tudja csinálni. Kutyát nem érdekli, hogy nézi-e valaki az iPodján a videókat, a lényeg, hogy megteheti, ha akraja, ha nem akarja, akkor meg használja ugyanúgy az iPodját mint eddig - zenére, vagy adatok tárolására. A lényeg, hogy ugyannannyiért, mint a korábbi iPod, kap egy lehetőséget, hogy mostmár ezt is lehet csinálni iPoddal (és valószínüleg sokan fognak is videózni iPodon, ha éppen úgy támad kedvük...Mert megtehetik.

Na, az iRiverben mikor lesz ilyen????? :D

#426 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 10:14

Megnéztem én is az új kínálatot és a videót is. Érdekes.

A legérdekesebb az volt, hogy az 1GHz-s notebookomon szaggatás nélkül játszotta le, ami a régi Qt-val még  nem fordult elő soha. Lehet, hogy az új Qt mégis jobb lett egy kicsit? Áthelyezéskor sem állt meg a kép. Érthetetlen.  :think:

Az iMac szerintem maradt ami volt. A legjobb asztali gép. Ez a vaku baromság jó geg, bár szerintem kevésbé használható. Az a természetesség, amivel az egész program működött, a három résztvevős videókonferencia és tsa nagyon jól nézett ki. Persze nem vlt volt ilyen rövid, mert hosszabb távon nem ment volna szaggatás nélkül az is biztos. Az meg hogy nézett volna ki?  :D Szóval nagyon meggyőző, ha asztali gép kéne és lenne felesleges pénzem nem gondolkodnék.

A távirányító is igen jópofa. Összehasonlítani elég nagy hülyeség volt az ms távirányítójával. a tudása a programnak fényévekre van a media center tudásától. Felvenni pl nem lehet vele.

Az iPod szerintem szart sem ér így ebben a formában. Ekkora képernyőn videót nézni eszelős nagy baromság. Még mindig nincs FM rádió. Szal nemtom ez miért kellett. Persze világos, hogy lesz jópár millió hülye aki megveszi mert megy rajt a video. Aztán meg majd ki lehet hozni a nagy képernyős iPod-ot aminek az egész eleje érintőképernyő lesz és felveszi a normál iPod alakját, ha csak zenét akarunk rajt hallgatni. A wheel oda lesz rajzolva és az érintésérzékeny felület miatt teljesen olyan lesz mint a régi iPod-ok. Ekkor majd az a jópár millió hülye (aki innentől nem is lesz olyan hülye) kivágja az video-s iPod-ját és rohan megvenni ezt. Az Apple keres nemtomhánymillió dollárt és nevet a markába. Ez szerintem pofátlanság.
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#427 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 10:26

Ha van az ipodon tv-out, miert baj, hogy kiskepernyos? Egyebkent se szamitana, ha fel inccsel nagyobb lenne...
Nekem az nem tetszik, hogy ez mar nem egyszeru lejatszo, megsem tamogat tobb formatumot.

Szerkesztette: ion 2005. 10. 13. 10:28 -kor

#428 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 10:35

Idézet: ion - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 9:26

Ha van az ipodon tv-out, miert baj, hogy kiskepernyos? Egyebkent se szamitana, ha fel inccsel nagyobb lenne...
Nekem az nem tetszik, hogy ez mar nem egyszeru lejatszo, megsem tamogat tobb formatumot.

Marmint videoban? Egyertelmu, hogy a sajat formatumukat nyomatjak.

Senkinek nem esett le tegnap ota, hogy az Apple szep csondben megcsinalta a Movie store-t. :)

#429 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 10:40

RANT DELETED

Szerkesztette: Boba 2005. 10. 13. 10:41 -kor

#430 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 10:42

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 11:35

Senkinek nem esett le tegnap ota, hogy az Apple szep csondben megcsinalta a Movie store-t. :)

Nekem valoban nem... (igaz, meg nem is lattam a videot) de igen ugyes marketinget folytat az apple, elismerem.

#431 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 10:52

Idézet: ventata - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 11:13

Már vártam az első lesajnálós hozzászólásokat....
Nem, nem az volt a döntő érv, hogy szép az iMac - annak ellenére, hogy tényleg szép, de a G4-es iMac design-ját nem éri el még így sem - persze bőven szebb még így is, mint bármelyik agyonmoddingolt dzsunka pc.
Minden második szó a fantastic-volt, de hát ez marketing - de legalább nem üres marketing.

már vártam a fellengzős-okoskodós hozzászólásodat :)

nézd, nekem nagyon úgy tünt. az meg hogy szép, vagy nemszép, imho szubjektiv - nekem kurvára nemtetszik a tejfölösdoboz design, meg az aránytalanul elhelyezett kijelző. a fantastic ebben az esetben kurvára hogy üres marketing, abszolut semmi nem indokolja hogy fantasticabb lenne mint bármi más.

iSight - hát igen megint olyanról beszélsz, amiről lila fingod sincs. Nyilván még csak fotón láttál iSight-ot (megértem, mivel az iSight kb. annyiba kerül mint a te teljes konfigod....) Kíváncsi leszek mikor lesz egy pc-ben - asztali gépben, de akár notebookban is - ilyen kategóriájú webcam.... Erről ennyit.

lila fingom sincs? ott voltak a specek a projectoron - 640x480, 30fps... ezt egy viszonylag drágább (15-20 rugó körüli) pécés webkam is tudja, már neharagudj. közben megnéztem andráséknál az árát, 45k-t még finoman szólva se ér a kis drága - a configom meg köszöni, ennek kb a 30szorosába került. persze gondolom téged sem zavar, hogy olyanról beszélsz, amiről fingod sincs, a vén taták (faszok?) már megtehetik :) "erről ennyit"

Ha tovább nézted volna a videót - nem tetted, mert gondolom kicsit kiakadtál - szóval akkor láthattad volna pl a "mediacenter" funkciókat is az új iMac-ben, a távírányítót - összehasonlítva a win mádiacenteréhez adott (gyártott) távirányítóval. 6 gomb (apple) vs. negyven valahány gomb (hp). Méretek - hát igen kb harmad akkora az apple cucc.
Szoftver külsejéről és tudásáról szóló dolgokba inkább ne menjünk bele - tök felesleges az összehasonlítás - nem egy kategória.....

a videot ennél tovább néztem, láttam a csodás médiacenter képességeket, sőt az uj ipodot is. kb az új u2 ipod reklámnál fejeztem abba, mert már baromira nem érdekelt, és álmos is voltam. a távirányitós, médiacenteres dolgokhoz nem szólnék hozzá, egyrészt kurvára nem érdekel az ilyesmi, másrészt pedig abszolut semmi tapasztalatom nincs az MS hasonló próbálkozásával kapcs, sőt, még csak nem is láttam.

iPod - na ez lesz a következő, aminek nekiestek, hogyaszongya: "mi a f..nak, úgyse nézi ekkora képernyőn senki" - na erre meg előre csak annyit, hogy a lényeg, hogy ezt a minőséget és méretet ma az Apple meg tudja csinálni. Kutyát nem érdekli, hogy nézi-e valaki az iPodján a videókat, a lényeg, hogy megteheti, ha akraja, ha nem akarja, akkor meg használja ugyanúgy az iPodját mint eddig - zenére, vagy adatok tárolására. A lényeg, hogy ugyannannyiért, mint a korábbi iPod, kap egy lehetőséget, hogy mostmár ezt is lehet csinálni iPoddal (és valószínüleg sokan fognak is videózni iPodon, ha éppen úgy támad kedvük...Mert megtehetik.

Na, az iRiverben mikor lesz ilyen????? :D

mikor? már egy hónapja van, szóval ezt benézted :) és imho egy fokkal korrektebb mint az ipod, de ez megint csak szubjektiv vélemény, és ez ugye csak nálad számit isteni igazságnak.

http://u10.iriver.com/flash/main.asp

ja, hogy a videolejátszós ipodhoz hozzászóljak: azt a minőséget és méretet télleg az apple csinálja meg - én meg előveszem a 3.5 inches kijelzőjű pda-mat, és egy fokkal nagyobb kijelzőn, jobb minőségben nézek videokat. ja, és hogy hasonlitani tudj, egy olcsóbb pda kb feleannyiba kerül mint az ipod, és a tárkapacitást leszámitva MINDENBEN übereli.

szóval kedves ventata, személyes véleményem szerint ideje lenne abbahagynod ezt az öntelt-magabiztos fröcsögést amit az apple oldalán müvelsz, mert már finomanszólva is a szánalmas balfaszság kategóriáját surolja :)
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#432 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 10:56

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 11:35

Marmint videoban? Egyertelmu, hogy a sajat formatumukat nyomatjak.

Nekem leesett, de az ilyen dolgok eddig sem vonzottak. Nem fogok ennyit fizetni egy filmért, főleg, hogy Magyarországon meg sem tehetem.

Nekem nem a formátumokkal van a bajom, hanem, hogy kihasználják az emberi hülyeséget arra, hogy pénzt keressenek. Ezért sokan börtönben ülnek. Jó ez egy kicsit demagóg volt. Az, hogy H.264-et játszik nem gáz nemsokára a filmek is ilyenben jönnek majd a netről.  :D
© 2005-2010. Alfa 75

#433 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 11:02

Az emberi hulyeseget? Nem kotelezo megvenni. Es nem utolsosorban az Apple szinte az utolso, aki videolejatszasra is kepes cuccot hoz elo, az iTunes tamogatasa viszont akkora elonyt ad neki, hogy kapasbol ez is lesopor mindent a piacrol.
Ha a tv-adas utan 2 nappal megveheted a lost legujabb reszet reklamok nelkul, sokan meg fogjak venni, akik amugy is aldoznak ilyen dolgokra.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#434 Felhasználó inaktív   ventata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 11:04

Idézet: kAy - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 9:52

már vártam a fellengzős-okoskodós hozzászólásodat :)

nézd, nekem nagyon úgy tünt. az meg hogy szép, vagy nemszép, imho szubjektiv - nekem kurvára nemtetszik a tejfölösdoboz design, meg az aránytalanul elhelyezett kijelző. a fantastic ebben az esetben kurvára hogy üres marketing, abszolut semmi nem indokolja hogy fantasticabb lenne mint bármi más.

lila fingom sincs? ott voltak a specek a projectoron - 640x480, 30fps... ezt egy viszonylag drágább (15-20 rugó körüli) pécés webkam is tudja, már neharagudj. közben megnéztem andráséknál az árát, 45k-t még finoman szólva se ér a kis drága - a configom meg köszöni, ennek kb a 30szorosába került. persze gondolom téged sem zavar, hogy olyanról beszélsz, amiről fingod sincs, a vén taták (faszok?) már megtehetik :) "erről ennyit"

a videot ennél tovább néztem, láttam a csodás médiacenter képességeket, sőt az uj ipodot is. kb az új u2 ipod reklámnál fejeztem abba, mert már baromira nem érdekelt, és álmos is voltam. a távirányitós, médiacenteres dolgokhoz nem szólnék hozzá, egyrészt kurvára nem érdekel az ilyesmi, másrészt pedig abszolut semmi tapasztalatom nincs az MS hasonló próbálkozásával kapcs, sőt, még csak nem is láttam.

mikor? már egy hónapja van, szóval ezt benézted :) és imho egy fokkal korrektebb mint az ipod, de ez megint csak szubjektiv vélemény, és ez ugye csak nálad számit isteni igazságnak.

http://u10.iriver.com/flash/main.asp

ja, hogy a videolejátszós ipodhoz hozzászóljak: azt a minőséget és méretet télleg az apple csinálja meg - én meg előveszem a 3.5 inches kijelzőjű pda-mat, és egy fokkal nagyobb kijelzőn, jobb minőségben nézek videokat. ja, és hogy hasonlitani tudj, egy olcsóbb pda kb feleannyiba kerül mint az ipod, és a tárkapacitást leszámitva MINDENBEN übereli.

szóval kedves ventata, személyes véleményem szerint ideje lenne abbahagynod ezt az öntelt-magabiztos fröcsögést amit az apple oldalán müvelsz, mert már finomanszólva is a szánalmas balfaszság kategóriáját surolja :)

gagyi...

#435 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 11:12

ventata, ha mindent legagyizol, akkor vesd magad a villamos ele.

#436 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 11:18

Idézet: ventata - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 12:04

gagyi...

Hát Öreg én bírom az Apple-t és hányok az MS-től, de amit te itt művelsz az tényleg baromság. A Mac-et járatod le ezzel. Szerintem az iRiver nem gagyibb mint az iPod. Sokkal többet tud. Nem annyira elegáns, a vastagsága miatt nem annyira használható, de nem gagyibb.

:offtopic: Az más kérdés, hogy a sok kibaszott flash miatt a honlapjuk egy nagy szar. Ettől megyek a falnak, hogy ha valami újat akarok megnézni akkor huszonöt órát kell töltenem mindenféle szar animáció nézegetésével amire nem is vagyok kiváncsi. De ez megy már mindenhol. Kb annyira idegesít mint az e-mail amihez egy doc-ot csatolnak azzal a szöveggel amit az e-mail-ben magában simán le lehetett volna írni. :offtopic:
© 2005-2010. Alfa 75

#437 Felhasználó inaktív   ventata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 11:30

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 10:18

Hát Öreg én bírom az Apple-t és hányok az MS-től, de amit te itt művelsz az tényleg baromság. A Mac-et járatod le ezzel. Szerintem az iRiver nem gagyibb mint az iPod. Sokkal többet tud. Nem annyira elegáns, a vastagsága miatt nem annyira használható, de nem gagyibb.

Szerinted az ezen a fórumon írogatók 75 százalékát érdekli az Apple? Tudják egyáltalán mi az? Nem vetted észre, hogy ez egy hol burkoltabb, hol erőteljesebb fikatopic? Akik pc-s oldalról idejönnek, max kötekedni akarnak. Mint láthatod legtöbbjüknek lila fingja sincs az apple cuccokról, azt tudják, amiket "igényes" hardverszájtokon olvasnak kisebbségi komplexussal és mély frusztrációval küszködő nyitott oldalházú, túlhúzott processzoros, dzsunkapc-n irogató "szakemberektől"
Felállítottak maguknak egy "ellenségképet" ez az apple, mert azt hiszik kurva drága és nem ér semmit, bezzeg az agyonhúzott tuningolt pc-jük a warezhegyekkel az már igen.
Pedig csak el kellene gondolkodni, hogy amit "megspórolnak" ezen azt kifizetik máshol. És akkor már simán macjük lehetne. De nem lesz nekik, és nem azért mert nem tehetik meg, hanem mert nincs rá igényük. De legalább jó idejönni és fikázni, mert az olyan cooool. Na ez van. Ez a gagyi.
Persze én genyó vagyok...nem tagadom. Én heregelem őket és jókat röhögök közben.
Ez is gagyi elismerem. De itt ez a szint....
Mit gondolsz, miért csak ritkán írok ide???

szerk: elgépelések

Szerkesztette: ventata 2005. 10. 13. 11:35 -kor

#438 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 11:33

Szerintem jobb lenne, ha egy darabig csak olvasnal. Kenyszerkepzeteid vannak... :D

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#439 Felhasználó inaktív   ventata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 11:37

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 10:33

Szerintem jobb lenne, ha egy darabig csak olvasnal. Kenyszerkepzeteid vannak... :D

Krinyo

Csak nem fején találtam a szöget??? :D

ps: tiltsál ki, már úgyis nagyon eleged van belőlem.... :D
Vén Tata
(öreg vagyok én mán ehhez....bezzeg az én időmben!)

#440 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 11:38

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 12:02

Ha a tv-adas utan 2 nappal megveheted a lost legujabb reszet reklamok nelkul, sokan meg fogjak venni, akik amugy is aldoznak ilyen dolgokra.

Itt smartfilter szuri az itunes honlapjat... mibe kerul egy-egy epizod? Egyebkent jopofa az uj cucc, de piszkok megint: fel ev mulva gondolom jon a szelesvasznu valtozat. ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.