HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X IV.

#1341 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 13. 13:43

G3-asomra szeretnék Tigert telepíteni, beteszem az első Tiger telepítő cd-t, (jelenleg MacOS 9.2 van telepítve) elindul a cd közli hogy indítsam ujra a gépet, amint rákattintok a Reboot gombra, a köv. hibaüzenet:

"An error occurred. Startup Disk was unable to select the install CD as the startup disk. (-2)"

:think:
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#1342 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 15:26

Idézet

Mit nem futtat majd a Rosetta?

A Rosetta arra lett kifejlesztve, hogy a jelenlegi PowerPC G3 és G4-es processzorokra írt alkalmazásokat fordítsa le az Intel processzorok számára érthető módon. Ebbe beletartoznak a CFM és a Mach-O PowerPC alkalmazások is.

Mit nem képes futtatni a Rosetta?
- azon szoftverek, amelyek a Mac OS X előtti operációs rendszerekre lettek megírva (Classic, Mac OS 9, Mac OS 8, Mac OS 7, stb.);
- magát a Classic környezetet;
- PowerPC szerkezetre megírt képernyőkímélőket;
- rendszer beállításait (System Preferences) megváltoztató kódokat;
- G5-ös processzorra írt kódokat;
- olyan szoftvereket, amelyek egy, vagy több PowerPC-alapú kernel kiegészítőre épültek;
- kernel kiegészítőket;
- JNI könyvtárakat használó Java alkalmazásokat;
- Rosetta által fordított alkalmazásokon belüli Java applet-eket, pl. ha az internetes böngésző megnyitásához a Rosettara van szükség, az azon belüli Java applet-ek nem futnak majd;
- a Rosetta nem támogatja a precíz kivételezést. Bármely olyan alkalmazás, amelyhez a pontos regiszter állapotok pontos kivételezése szükségeltetik, nem fog helyesen működni a Rosettaval.
Minderről bővebben az Apple fejlesztői oldalán olvashattok.

forras: beszeljukmac.com

Szerkesztette: evone 2006. 01. 13. 15:27 -kor

macbook air 2014

#1343 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 15:38

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 14:43

G3-asomra szeretnék Tigert telepíteni, beteszem az első Tiger telepítő cd-t, (jelenleg MacOS 9.2 van telepítve) elindul a cd közli hogy indítsam ujra a gépet, amint rákattintok a Reboot gombra, a köv. hibaüzenet:

"An error occurred. Startup Disk was unable to select the install CD as the startup disk. (-2)"

:think:

Lehet rosszul lett kiirva, es nem bootolhato a lemez. Megesik... Probald Disk Utility-vel kiirni az Image file-t
PowerMac G5 Dual 1.8GHz 2GB RAM/ ATI Radeon 9800pro + Mac mini 1.42GHz 1GB RAM/ Combo - artfolio.hu

#1344 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 15:39

Idézet

Néhány perc az Inteles Macintoshokkal

A MacNN Fórumainak egyik tagja a következőket írta az Apple által bemutatott MacBook Pro számítógépekről.

"Ma délután néhány órat eltöltöttem a MacWorld Expon. A következőek az első benyomásaim az új MacBook Pro és iMac számítógépekről.

1, Úgy gondolom eléggé egyértelmű, hogy az Apple szándékosan építette az Intel processzoros Macintoshokat korábbi Mac-ek házába. Ennek az oka a váltás leegyszerűsítése lehetett, amit szerintem el is érték. A MacBook Pro, vagy az iMac előtt ülve meg sem tudtam mondani, hogy nem egy "normális" Macintosht használtam. Bizonyos értelemben egy picit csalódott is voltam.

2, Igen, ezek a számítógépek tényleg nagyon fürgék voltak, bár sajnos nem tudom semmilyen mértékegységben kifejezni azt. Az internetes böngészés sokat fejlődött, bár némely oldal esetében (mint pl. espn.com) lehetett volna jobb is. Ne értsetek félre, az egész nagyon gyors, de nem minden esetben töltődnek be az oldalak "azonnal".
Az iPhoto nagyon jól futott a MacBook Pron, bár nem tudom, hogy ebben mennyit segített az iPhoto 6 és mennyit maga a hardver. Egy HD videót játszottam le az iMac-en (talán 720i felbontásban) és nem tudtam rávenni, hogy lelassuljon. Sőt, három film előzetes lejátszása közben az iPhoto 6 legalább annyira fürge volt az iMac-en, mint az iPhoto 5 önmagában az én Alumínium PowerBook G4-emen (1,5GHz, 2GB RAM).

3, A MacBook Pro kijelzője nagyon, nagyon, nagyon világos. Letettem mellé az Alumínium PowerBook-omat és a kettő azonnal látható volt a hatalmas különbség.

4, Úgy gondolom, hogy az akku élettartama legalább annyira jó, vagy még jobb, mint a mai PowerBook-ok esetében. Amikor kihúztam a MacBook Pro tápfeszültségi csatlakozóját, az akku állapot kijelző szerint még 8 és fél órányi használat maradt hátra (az Energy Saver panelben "Normál" beállítások mellett). Bár rögtön ezután megynitottam az iPhotot, ami leterhelte a processzort és az akku érték 2 és fél órára csökkent. Ebből sem lehet persze semmi komolyat kikövetkeztetni, de én úgy gondolom, hogy normális terhelés mellett kb. 3,5-4,5 órát lehet majd a számítógépeket használni egyetlen töltéssel.

5, Az új tépfeszültség csatlakozó nagyon jól működik. A dupla rétegű SuperDrive írók hiánya szerintem csak átmeneti állapot. A PowerBook-okban használt dupla rétegű írók kicsit vastagabbak és valószínű emiatt nem lehetett őket beépíteni. Szerintem azok is bele fognak kerülni az első frissítés alkalmával. A FireWire 800 csatlakozó hiánya kicsit szomorú, bár valószínű hamarosan kapható lesz egy ExpressCard kiegészítő hozzá. A beépített iSight tökéletes és a videókonferencia is sokkal egyszerűbb lesz vele a jövőben. Számomra a modem hiánya nem dolog, mert az elmúlt 5 évben egyébként sem használtam. Előbb-utóbb el fog tünni, mint az ADB, SCSI, vagy infravörös kapcsolatok is."

ezis erdekes :)

azoknak linkelem persze akik nem olvassak a beszeljukmac-et :)
macbook air 2014

#1345 Felhasználó inaktív   zgobolos 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 13. 15:49

Hi mindenkinek!

Eloszor is koszonet Birincsik Jozsefnek (iJoe?) aki hozzasegitett az elso Mac-emhez, egy iBook-hoz.
Imadom. Lassu, de lehet vele elni, mar megszoktam. Majd veszek bele ramot, akkor talan jobbb lesz. Cegnel is ezt hasznalom, bar van egy ket dolog amikor elinditom az RDC-t, mert azert kell az neha.

Na ennyit errol.

A gondom az, hogy ha bemegyek a cegemhez VPN-en, nem latom a windows domain-okat. Normalisan persze semmi gond, csak ha VPN-en vagyok benn. Nem hiszem hogy eszkozproblema az SMB atroutolasa, sokkal inkabb gondolom szoftveres problemanak, illetve az is lehet beneztem valamit.

Az a valasz, hogy lassabban jon be a lista a Finderbe nem jo, mert turelmesen vartam. Ha esetleg tudnam vhogy trészelni az smb automountot az is jo lenne.

Ja, pliz help.

Koszi,
Zoli
"He's come to tell you what's right and wrong
Sexual Harassment Panda!"

#1346 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 20:01

The MacBook Pro's 4x SuperDrive, a downgrade from the PowerBook's 8x model, is a result of Apple using thinner drives. While the MacBook Pro's casing is only a hair thinner than the PowerBook, the SuperDrive on the system is 9.5mm thick, compared to 12mm on the PowerBook. The slimmer drive was necessitated by the hardware design.

#1347 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 23:56

Idézet: ion - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 11:37

nos uraim. az EFI bootos PC az pont olyan a fortocskinak, mintha legacy BIOS-ban PnP OS-t "no"-ra teszed és úgy rax rá ikszpét. Nem lesz max APM és ACPI fortocski alatt, de még ez sem biztos. Az EFI bios -ugyan úgy- el tud indítani el-torito CDROM-ot és be tut butulni MBR-rő akármilyen OS-t.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1348 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 00:46

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 23:56

nos uraim. az EFI bootos PC az pont olyan a fortocskinak, mintha legacy BIOS-ban PnP OS-t "no"-ra teszed és úgy rax rá ikszpét. Nem lesz max APM és ACPI fortocski alatt, de még ez sem biztos. Az EFI bios -ugyan úgy- el tud indítani el-torito CDROM-ot és be tut butulni MBR-rő akármilyen OS-t.

hallod, én tökre birom azt a sok okosságot amit kiadsz magadból, de nemlehetne némiképp emberi nyelven?

fortocski? el-torito?

szótárt pls, szótárt :)
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#1349 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 01:05

Idézet: kAy - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 0:46

hallod, én tökre birom azt a sok okosságot amit kiadsz magadból, de nemlehetne némiképp emberi nyelven?

fortocski? el-torito?

szótárt pls, szótárt :)

fortocski = windows oroszul :D
el-torito: az a PCs bootolható CD-k szabványa.

#1350 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 14. 04:14

H.Andras: Szerinted várható, hogy belátható időn belől az új iLife-fal csomagolják a minit?

#1351 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 10:38

Ez a Sztív ez komolyan mondom, elmebeteg... Mért kell neki beleszarnia a segítséget adó kézbe, mért?  :omg:

Szerkesztette: SFIJ 2006. 01. 14. 10:38 -kor

#1352 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 10:49

Mert ez a leteleme a Pistinek. Egy ontelt holyag.
Itt van peldaul ez az eset. A Microsoftnak azota is folyamatosan a tenyerebe szarnak.

Szerkesztette: ion 2006. 01. 14. 10:58 -kor

#1353 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 10:59

Amúgy tényleg baromira unalmas ez a fajta reklám... pedig nem kellene, hogy lételemük legyek. Lásd iPod.
RDaneel_hu

#1354 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 13:13

Egyebkent ez torvenyszeru. Aki egy ilyen ceget vezet, nem kerulheti el, hogy degeneralt legyen :) Csak meg kell nezni Bill-t.

#1355 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 13:39

Idézet: Zoch - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 3:14

H.Andras: Szerinted várható, hogy belátható időn belől az új iLife-fal csomagolják a minit?

Ha lesz uj mini, akkor azt azzal fogjak csomagolni. A regit meg nem szabad mar vasarolni, max hasznaltan olcsoert.

#1356 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 14:18

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 13:39

Ha lesz uj mini, akkor azt azzal fogjak csomagolni. A regit meg nem szabad mar vasarolni, max hasznaltan olcsoert.

Köszi.
...és ha lesz új mini, az kb. mikor várható? Tudom, ez egy hülye kérdés, de hozzávetőlegesen milyen időközönként szokott kijönni újdonságokkal az Apple?

#1357 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 14:22

Idézet: Zoch - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 13:18

Köszi.
...és ha lesz új mini, az kb. mikor várható? Tudom, ez egy hülye kérdés, de hozzávetőlegesen milyen időközönként szokott kijönni újdonságokkal az Apple?

Elvileg most kene jonnie januarban, de ahogy most csinaljak senki nem tudhat semmi biztosat.

#1358 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 14:50

Idézet: Zoch - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 15:18

Tudom, ez egy hülye kérdés, de hozzávetőlegesen milyen időközönként szokott kijönni újdonságokkal az Apple?

4-5 hónaponként.
RDaneel_hu

#1359 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 15:32

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 13:50

4-5 hónaponként.

Ez most valtozni latszik, ugy nez ki most mar havonta kethavonta toljak majd az uj cuccokat. A gepek frissitese se tart mostmar majd 6-7 honapig.

#1360 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 15:37

Es ez igy jo. Nemtudom Andras Te emlekszel-e, de en meg emlekszem a vitainkra. Akkor azt mondtam, hogy azert nem valtok Mac-re, mert lassu, es par program nem fut rajta, ami nekem viszont kell. Nos, ugylatszik ez jelenleg megdolni latszik. Vegre prociban is elfogadhato lett a sebesseg es VGA kartyaban is ugylatszik. Ha dualbootolni is lehet windows-al, akkor mar szinte egeszen biztos, hogy majus kornyeken egy macet megfogok lesni magamnak. Szerintem remekul jott ki ez az utobbi fel ev az Apple-nak. En meg a dualbootos windowsban remenykedem, amugy hatarozottan szimpatikus.

Szerkesztette: Boba 2006. 01. 14. 15:38 -kor

Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.