HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X IV.

#1541 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 23. 12:17

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. jan. 23., hétfő - 11:24

Elerheto. Telepiteskor kivalaszthatod ...

nem preinstalled?
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#1542 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 12:21

Idézet

Tudom, hogy sokan egyből a warez-re asszociálnak erről, de egy gépre DOS-tól kezdve a linuxon át a Zetáig bármit fel lehet rakni.

Egy atlagos PC-re igen, de egy Mac-nel ez sosem volt szempont...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1543 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 12:21

Idézet: ion - Dátum: 2006. jan. 23., hétfő - 12:10

Ezekben firmware van. Persze az is csak program, de en komplex programra (az operacios rendszerre), nem pedig BIOS nelkuli szamitogepre gondoltam. Az azert mas. PC-ket, notikat lehet venni oprendszer nelkul is, nem is értem, Xero mire utalt pár nappal ezelőtt ezzel kapcsolatban. Tudom, hogy sokan egyből a warez-re asszociálnak erről, de egy gépre DOS-tól kezdve a linuxon át a Zetáig bármit fel lehet rakni.

Az egyik kollegam linux magus, es kifejezetten felhaborodott azon, hogy keptelen volt notebookot venni windows nelkul... az arukapcsolas kifejezest emlegette mindenfele serto jelzok tarsasagaban.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1544 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 12:22

Idézet

keptelen volt notebookot venni windows nelkul...

Akkor nem jol nezett korul, vagy nem volt eleg korultekinto. A legtobb esetben az oprendszer opcio, ha nem kered, nem kered...

Krinyo

#1545 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 12:41

Ok, most akkor kerem szepen, gondoljunk bele. Gizike megveszi az OS X family pakkot, mert a csaladi vallalkozasaban van 4 mekk.
Ferje, Ödön akar venni egy PowerBookot. De hoppa! A family pakk 5 licenszre szol. Akkor minek kell a pbhez OS X, ha maradt meg egy licenszuk?

Szerkesztette: ion 2006. 01. 23. 12:42 -kor

#1546 Felhasználó inaktív   kozgab 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 23. 12:48

Handras, jó látni, hogy te is itt vagy :)

Amíg ki nem próbálják a macet, addig úgy se hiszik el, hogy nagyságrenddel jobb, mint win :)

Pl itthon apámék gépe még a munkacsoportot se találja meg (xp), nincs jogosultságom az eléréséhez :D
A mac meg lazán lekezel mindent :)

A többieknek:
2.8 p4 után vettem mac minit(1.25).
A procija egy kicsit gyengébb, de az oprendszer jóval gyorsabb, jobb, megbízhatóbb, mint win.
Még úgy is gyorsabb, hogy a pc-ben egy 7200-as hdd volt, ebben meg csak 4200-as van.

Elég hihetetlennek hangzik sztem, de így van :)

A sok apróságról nem is beszélve.

Különbség a 2 rendszer közt:
Winnél az kizárt, hogy leülsz elé és egyből dolgozhatsz is, mert mindig van vmi baja, macnél meg leülsz elé és csinálod amit kell, nem kell foglalkozni semmi gonddal, mert olyan nincs. Nincs időpocsékolás minden marhasággal.

Én nem azt nézem, hogy mi a neve az oprendszernek meg, hogy hogy néz ki, hanem hogy haszálni lehessen.
Most már azt látom, hogy még egy linux is sokkal használhatóbb, mint egy win, pedig az már fájdalmas :)

Üdv.

#1547 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 12:56

Idézet: kozgab - Dátum: 2006. jan. 23., hétfő - 12:48

Pl itthon apámék gépe még a munkacsoportot se találja meg (xp), nincs jogosultságom az eléréséhez :D
A mac meg lazán lekezel mindent :)

Itthon az ikszpe is lekezel mindent. Munkacsoportot is, a jogosultsagok meg olyan dolgok, amiket be kell allitani, azert hivjak jogosultsagnak, hogy valaki eldontse, ki mire jogosult. Ez OS X-ben is igy van.

Idézet

A procija egy kicsit gyengébb, de az oprendszer jóval gyorsabb, jobb, megbízhatóbb, mint win.
Még úgy is gyorsabb, hogy a pc-ben egy 7200-as hdd volt, ebben meg csak 4200-as van.

Elég hihetetlennek hangzik sztem, de így van :)

Ez nem igaz.

Idézet

Winnél az kizárt, hogy leülsz elé és egyből dolgozhatsz is, mert mindig van vmi baja, macnél meg leülsz elé és csinálod amit kell, nem kell foglalkozni semmi gonddal, mert olyan nincs. Nincs időpocsékolás minden marhasággal.

Egyaltalan nem kizart. Kerlek, fogalmazd ujra az egesz hozzaszolasodat ugy, hogy ne legyen tele hamis allitasokkal.

#1548 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 13:02

Amíg ki nem próbálják a macet, addig úgy se hiszik el, hogy nagyságrenddel jobb, mint win :)

kiadtál érte soksok pénzt, van egy totál "inkompatibilis" géped (már ami a wintel világot tekinti, azaz az home informatika 90%-a), ami ízesebb-bűzösebb mint a windows xp (ami már 4 éves OS), így nemcsoda hogy istenited, hiszen legalább ezzel el lehet tusolni a kisebb-nagyobb bakikat, amik igyis-ugyis előfordulnak.. :)

no offence persze, csak már megint előjött egy agymosott kisebbségi user :)
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#1549 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 13:08

Idézet: ion - Dátum: 2006. jan. 23., hétfő - 12:41

Ok, most akkor kerem szepen, gondoljunk bele. Gizike megveszi az OS X family pakkot, mert a csaladi vallalkozasaban van 4 mekk.
Ferje, Ödön akar venni egy PowerBookot. De hoppa! A family pakk 5 licenszre szol. Akkor minek kell a pbhez OS X, ha maradt meg egy licenszuk?

Szerintem az osszes OSX licenc gyakorlatilag upgrade licenc...

#1550 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 13:13

Idézet: hybris - Dátum: 2006. jan. 22., vasárnap - 17:45

Sosem értettem, hogy mi bajotok a mac userekkel..
Egyrészt jó macet venni, kapsz szép dobozt, részletes leírást, egy jó operációs rendszert, egy rakat szoftvert, kiváló terméktámogatást és 1 év garanciát. Emellett lesz egy dögös géped is.
iBookom van. Ez már a második. Szép, letisztult, átgondolt és _minden_, laptoppal szembeni igényemet kielégíti. ezenkívűl jó érzés leülni elé, jobb mint a céges vindózos gép elé, pedig elvileg az is brand. Compaq (HP). Mégis furcsa használni. Nem olyan pörgős rajt az ikszpé, mint a macemen a tigris, meg aztán a beépített funkciói kb semmilyen felhasználó igényeit nem fedik le.
Nemtom, nemértem mi baj a mac userekkel? Szeretnek jobb minőségű gépeket használni? Vagy hogy drágábban veszik meg a gépeiket?
Imho sokkal olcsóbbak a macek ár/érték arány szerint mint winteles társaik..

tobbseguk utanna csak a macnek el es nyilvanosan leszaroz mindent ami nem mac meg en ugy vettem eszre hogy olyan uldozosei maniaik lesznek hogy a microsoft mindent masol a draga applejukrol.
macbook air 2014

#1551 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 13:23

Handras, jó látni, hogy te is itt vagy :)

...

Én nem azt nézem, hogy mi a neve az oprendszernek meg, hogy hogy néz ki, hanem hogy haszálni lehessen.
Most már azt látom, hogy még egy linux is sokkal használhatóbb, mint egy win, pedig az már fájdalmas :)

Üdv.

huha ember ... neked aztan kulonleges gondjaid lehettek azzal a geppel.

figy : (uptime) 1w 18h 9m 49s

es mit csinaltam ma mikor hazajottem? bekapcsoltam a monitort es hasznaltam tovabb a gepet ahogy tegnap ugy hagytam!  :rolleyes: semmi fagyas vagy ilyesmi, ugy laccik hogy a mac userek akik szidjak emiatt a wint nem tudjak kezelni rendesen meg hasznalni a pc-t... mert nagyon erdekes a forumozok eleg sok szazaleka nem kuzd ilyen problemaval amit az ujdonsult mac userek mondanak a pcrol. mar amugy is el lett mondva nem 1x hogy altalaban a szarul osszerakott konfig miatt szaraxik a gep ... ami jol ossze van rakva az hasit es megy mint az os x.

altalaban semmivel nem is szoktam szenvedni.

hat szerintem a linuxal tobbet kell szenvedni meg annak tobb gondja van mint a windowsnak. hujesegeket minek irkalsz?  :think:

ps. multkor xero irta hogy gondok vannak a geppel nem is kicsik, ugy latszik a mac se tokeletes EL TUD ROMLANI AZIS.

amugy ha a mekintosodba noname gagyi cuccok lennenek fogadok azis fagyogatna mint allat.

Szerkesztette: evone 2006. 01. 23. 13:26 -kor

macbook air 2014

#1552 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 13:42

Az ilyen agyhalottak Mac-fanatikusok miatt gerjed ez a tema egyre nagyobbra. :D

Krinyo

#1553 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 18:00

Nem lehet kivenni rendesen a kep alapjan, de az Apple Inteles reklamjaban ugy nez ki, mintha Windows futna azokon a gepeken, amik a tranzisztorokat gyartjak az iMacbe :)
http://sen.srv.hu/wintel.jpg

#1554 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 18:33

Este tolom fel a teszteket az uj Intel dual core 17-es iMacrol a blogomra, csakis a ti kedvetekert, merthogy del ota csinalom egyfolytaban es meg mindig nem vagyok kesz. Annyit mondhatok eloljaroban hogy egeszen erdekes eredmenyek lesznek.  :)

#1555 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 18:41

"kiadtál érte soksok pénzt, van egy totál "inkompatibilis" géped (már ami a wintel világot tekinti, azaz az home informatika 90%-a)"

A bugyuta jatekokat kiveve, mondj valamit, ami nincs meg OSX ala??

#1556 Felhasználó inaktív   Flamaszter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 18:47

Idézet: Naranek - Dátum: 2006. jan. 23., hétfő - 19:41

"kiadtál érte soksok pénzt, van egy totál "inkompatibilis" géped (már ami a wintel világot tekinti, azaz az home informatika 90%-a)"

A bugyuta jatekokat kiveve, mondj valamit, ami nincs meg OSX ala??

3DSMAX :)

#1557 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 18:58

"semmi fagyas vagy ilyesmi, ugy laccik hogy a mac userek akik szidjak emiatt a wint nem tudjak kezelni rendesen meg hasznalni a pc-t.."

Aki ismer, vagy olvasta mar par hozzaszolasomat, az tudja, hogy messze nem vagyok elfogult az Apple iranyaba.
Amit irsz en is alatamasztom, mert a ceges gepeink hetfo reggeltol pentek estig kikapcsolas es barmi fagyas nelkul vegzik a dolgukat hiba nelkul..

DE..

Attol meg, hogy nem fagy le az XP, mint ahogy az Apple fanatikusok uton-utfelen hangoztatjak, meg mindig van egy nagy kulonbseg.

PC-n elkezdel dolgozni a Photoshoppal, betoltesz egy nagyobb allomanyt, elkezdesz dolgozni vele, megnyitod az Indesign-t, dolgozol vele is, jon egy leveled, de a levelezoprogramra kattintas utan nezegeted a lassan leepulo desktopot es a kirajzolodo ablakokat, amig megtortenik a taszkvaltas, ha kozben szol a zene, akkor valoszinu az is megakad es fel percig majd szetesik a gep ugy teker a winyo, mindez 4 giga ram mellett..

Ugyanez OSX alatt elkepzelhetetlen..
Ebben a pillanatban a hatterben fut nalam ket videokonvertalas, a Photoshopban egy plakat szerkesztese van folyamatban, az Indesign-ban egy 48 oldalas prosi van nyitva mert most beszeltem at par dolgot a megrendelovel, raadasul Skype-on, fut az iPhoto, mert kepeket keresgeltem a melohoz, szol a zene az iTunes-bol, FTP-n toltok fel egy elkeszult munkat a nyomdanak, ide irom ezt a hozzaszolast es mindezt ugy, hogy nem eszlelheto semmi az egeszbol, minden azonnal roccenes nelkul reagal, nincs lassulas, vinyotekergetes percekig..

Ezek azok a dolgok, amik miatt elegedettek az Apple tulajok, minden mas csak hozzanemertes es porhintes..

#1558 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 19:10

Idézet: Naranek - Dátum: 2006. jan. 23., hétfő - 18:58

"semmi fagyas vagy ilyesmi, ugy laccik hogy a mac userek akik szidjak emiatt a wint nem tudjak kezelni rendesen meg hasznalni a pc-t.."

Aki ismer, vagy olvasta mar par hozzaszolasomat, az tudja, hogy messze nem vagyok elfogult az Apple iranyaba.
Amit irsz en is alatamasztom, mert a ceges gepeink hetfo reggeltol pentek estig kikapcsolas es barmi fagyas nelkul vegzik a dolgukat hiba nelkul..

DE..

Attol meg, hogy nem fagy le az XP, mint ahogy az Apple fanatikusok uton-utfelen hangoztatjak, meg mindig van egy nagy kulonbseg.

PC-n elkezdel dolgozni a Photoshoppal, betoltesz egy nagyobb allomanyt, elkezdesz dolgozni vele, megnyitod az Indesign-t, dolgozol vele is, jon egy leveled, de a levelezoprogramra kattintas utan nezegeted a lassan leepulo desktopot es a kirajzolodo ablakokat, amig megtortenik a taszkvaltas, ha kozben szol a zene, akkor valoszinu az is megakad es fel percig majd szetesik a gep ugy teker a winyo, mindez 4 giga ram mellett..

Ebben a pillanatban a hatterben fut nalam ket videokonvertalas, a Photoshopban egy plakat szerkesztese van folyamatban, az Indesign-ban egy 48 oldalas prosi van nyitva mert most beszeltem at par dolgot a megrendelovel, raadasul Skype-on, fut az iPhoto, mert kepeket keresgeltem a melohoz, szol a zene az iTunes-bol, FTP-n toltok fel egy elkeszult munkat a nyomdanak, ide irom ezt a hozzaszolast es mindezt ugy, hogy nem eszlelheto semmi az egeszbol, minden azonnal roccenes nelkul reagal, nincs lassulas, vinyotekergetes percekig..

Ezek azok a dolgok, amik miatt elegedettek az Apple tulajok, minden mas csak hozzanemertes es porhintes..

Na végre valaki meg bírta fogalmazni. Persze mindjárt jön valaki akinek3 MSperc alatt hibernál a notebookja és ugyanezt megcsinálja mint amit leírtál 256 MB RAM-al.

Én meg most jövök egy embertől aki azóta is a fejét vakarja, mert nem érti, hogy mitől lassult be a windows-a fél év alatt mikor semmi extrát nem csinált vele.
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#1559 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 19:43

...4 giga ram mellett..

Már bocs, de ha valaki 4G RAM mellett bekapcsolva hagyja a swap-olást, az meg is érdemli, hogy szét kerregje magát  a vinyó.
Nekem 1G RAM-om van és nálam egyszerre csak egy AVI tömörítés, zene hallgatás, több ablakos net böngészés volt egyszerre és nem igazán éreztem lassulást, se ablak váltásnál, se esetleges újabb zene betöltésénél.

Ugyanez a helyzet, mint mikor Linux alatti folyamatok futnak. Annyi, hogy a tömörítés helyét egy kernel fordítás veszi át. :)

Szóval ez a kerregő vinyó is csak beállítás kérdése lehet. Szó se róla windows memória kezelése nem a TOP-ok között van.

Lényeg nem akarok Off lenni. Biztos szép és jó a MAC megvannak előnyei, hátrányai. Ki mire tudja, akarja használni.

Na ON TOPIC! :)

Szerkesztette: Lenny 2006. 01. 23. 19:46 -kor

-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#1560 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 19:53

DE..

gondolom most powermacrol beszelsz ... mac minin megneznem hogy nezne ez ki:D
macbook air 2014

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »