HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X IV.

#1941 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 04. 22:55

Idézet: ion - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 21:04

Brian.. ne haragudj, de ezt csak azt mutatja, hogy ketes a szakertelmed.
Egyreszt elmagyarazhatnad, hogy miert a win hibaja, ha az admin letiltotta a taskmanagert...
Masreszt elmagyarazhatnad, hogy miert nem tudod, hogy kell letolteni egy alternativ feladatkezeloprogramot, amivel megteheted ugyanezt...

1. Nem az admin tiltotta le a taskmanagert.

2. Hogy lehet az, hogy az admin bármiből is kizárhatja magát?

Természetesen meg lett nyitva a tasmanager, de nevetséges, hogy ez előfordulhat.
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#1942 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 23:46

erre a cd csak restart után olvassa be a dolgokat, és ha ejectet nyomok, akkor kiadja és pörgeti tovább a kiadott lemez-re van ötletetek? hogy mi baj lehet? és hogy lehetne annélkül orvosolni, hogy új cdromot vegyek, mert gondolom lehetetlenség ilyen cdromot kapni
Per Aspera Ad Astra

#1943 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 23:56

amúgy nemvágom mi a faszt kell ennyit problémázni ezen a installer faszságon. én életemben nem láttam még macet, tegnap vettem egy kagyló ibookot, jó nem osx, amit a hülyegyerekeknek találtak ki, és minden egyértelmű benne, hanem os9, de 20 perc alatt kiismertem magam benne.. és vágok mindent. nemértem mit kell itt siránkozni hogy szar a mac, vagy szar a pc.. mind a kettőt meg lehet szokni. elég hamar ráadásul. jó persze furcsa volt elsőre, mert 10 éve win előtt ülök, és nemvágtam, hogy kell "uninstallálni" egy progit rajta, aztán megkérdeztem, és mostmár tudom, hogy csak nyomok egy alma-backspace-t rajta azt csók' jó persze, van aki szeret start vezérlőpult programok hozzáadása törlése, fél perc várás, progi megkeresés, uninstall, 20 kattintás után leszedni egy progit, de ha valami, ez tényleg jobb a mac-ben. (nem ez most nem azt jelenti, hogy a windowsban ez szar lenne, csak azt mondom, hogy kényelmesebb a mac-en.)
Per Aspera Ad Astra

#1944 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 00:19

Idézet: hybris - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 11:06

Jó, tegyék fel a kezüket azok a windows felhasználók, akik nem szeretnék, ha legtöbb app instalállása/uninstallálása, abból állna, hogy behúzód az exét a program files könyvtárba, vagy éppen törlöd onnét (semmi registry-s baszakodás, meg dependenciák a windows könyvtárban).

hybris az a baj. hogy az OSX-nek nincs installere! minden modern OS-nek van instllációs szolgáltatása, az OSX-nek nincs. Amit te "behúzásnak nevezel" az egy mezei file copy. Amúgy vannak olyan szoftok, amikkel windóz esetében is így kell elbánni, bár igen ritka. a bahúzós módszerrel az a baj, hogy így nem települnek a shell extensionok. ha az offiszt csak "behózod" akkor a finder nem fogja felismerni a xls doksijaidat etc, etc, etc. Az installálás 3 dologból áll:
1) fájlmásolás
2) user specifikus alapbeállítások képzése
3) más programokkal való együttműködés beállítása.
A "bahúzós" módszer alkalmatlan a (2)-re és a (3)-ra.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1945 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 00:25

hat ez eleg nagy baj, errol vajon mert nem beszelnek a mekinfanok? :D
macbook air 2014

#1946 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 01:06

Idézet: Naranek - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 14:20

En vettem a faradtsagot es megneztem az inkriminalt Firefox-ot..

http://www.kepfeltoltes.hu/view/060204/K_p...ltoltes.hu_.jpg

Adva van a program ikonja es piktogrammos magyarazat lepesrol-lepesre, hogy mit kell tenni (fogd meg az ikon es huzd be az Applications mappaba)..

Akinek ez nem egyertelmu, azzal komoly problemak vannak, gyakorlatilag egyedul nem menjen le a metroba, vasutallomasra, vagy barmilyen helyre, ahol piktogramok utjan kene eligazodni.

először is szerintem fáradságot vettél és nem fáradtságot. kAy webfejlesztő és webmániás, hot-spot-okról beszél. Ezt a dolgot csak webfejlesztők híjják így. eltérő kultúra és eltérő szocializáció és mingyárt nem érti. Na ezért mondta Nikolas Wirth még a 90-esek közepén hogy a csiricsáré ikionocskák, képecskék és piktogrammocskákból, meg a szándékolt jelentésükből még rohadt nagy baj lesz, mert bizony ahány ház, annyi szokás, annyiféle értelmezés. Ezért kell szépen mindent szövegesen is leírni. pont.

#1947 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 01:11

Idézet: kAy - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 14:47

no comment :D

vizuális kommunikációval foglalkozom, pont ugy, mint a powerbook tulajdonosa. nem érdekel, elhiszed e nekem vagy sem, de az az ábra az ergonómia közelébe sem ér, nemhogy még userfriendly-nek is nevezhető lenne...

a személyeskedést meg felejtsük már el.

ion: mellesleg igen, nekem is pont ez az ablak ugrott fel. amit sajnos viszont az agymosott mekkjúzerek nem értenek meg, hogy első látásra ez korántsem érthető, miként kellene működjön :)

tudod kAy erre azt tudom mondani, hogy drága jó anyámnak egy olyan website-nak a használatát, ami a te normáid szerint "sztenderd" én órákig magyarázok. az vanik ugyanis, hogy neked okos emberek fújták a passzátszelet, hogyez márpedig vizuálisan így meg úgy jó, ezt mindenki szépen megtanulaja elhiszi és úgycsinálja, mert a nagytudású fontos ember mondá, hogy úgy a jó, aztán a puding elbukik az evésen. hodd el, az, aki a tűzróka mekkes installerét készítette, azis ilyen vizálergononagytudású ember öteleteléséből dolgozott. annyi a különbseég hogy az ő meg a te nagytudásúd más "iskolát" követ, és mindjárt nem értetek szót a desktopon/porondon :D

#1948 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 01:14

Idézet: kAy - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 14:53

- a mappához sem, ami elvileg a drag célpozícióját jelölik. persze LEHET hogy ez az appok mappájának ikonja, de a FIRST TIME user ezt sosem fogja tudni.

ergo az általad "hülyék által is érthető" ábrája tele van logikai hibákkal és hiányosságokkal, ergo nemártana kicsit elgondolkoznod.

ha tudsz még :)

de fogja tunni. a telepítés után egy pont ilyen finder ablak nyílik a pofádba, amin az app folder aktív, szépen balra hilite-olva, jobbra a nagyablakban meg az APPok :D

#1949 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 01:15

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 0:19

[...]Az installálás 3 dologból áll:
1) fájlmásolás

Te most tulajdonképpen a windows módszert írtad le, de működhetne -és működik is- máshogy is. A második 2 lépést már maga a felmásolt program is elvégezheti (mondjuk első indításkor), és nem feltétlenül kellene, hogy ez az install procedúra része legyen.
Egyébként a windows-os elgondolást jónak tartom -hogy legyen egy központi OS szolgáltaás ami az installt/uninstallt intézi-, csak a megvalósítás nem tökéletes :)
-ZsOlTi-

#1950 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 01:20

Idézet: kAy - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 15:32

azt próbálom elmagyarázni neked, hogy ha valaki először lát ilyen rendszert, az életben nem ismeri fel azt az ikont, sőt, a tulaja már évek óta használja, és ő sem tudta mit kezdjen vele (ami nem az én problémám).

Az a bajod kAy hogy nem vagy elég nyitott az újdonságokra, nagyon egysíkú világban mozox. ezen úgy lehet segíteni, ha elkezdesz tanulni különféle GUI-kat, desktopokat használni, amik ugyan eltérnek, de van néhány hasonlóság. Akkor egy ilyen screen esetén leesik, hogy azt a baloldali izét biztos el kell vonszolni valami másik "A" betűs izébe.

#1951 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 01:21

Idézet: ion - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 15:37

De itt first time userrol volt szo, tehat olyanrol, aki eloszor ul gep elott.
En ugy emlekszem, hogy az Applications folder es az ikonja sehol nincs szem elott a desktopon, legkozelebb csak a Finder-bol erheto el. Ha legalabb a Dock-on ott lenne.
Azt sem ertem, hogy a Dock-on levo ikonoknak miert nincs cimkeje alapbol. Volt errol egy jo cikk, csak nem talalom.

amikor föltolod a rencert vagy használatba veszed, reggelsz, beírod a neved, megadod a default júzert, mikor desktopot érsz egy finder ablak fogad és pont az APPos folder van nyitva.

#1952 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 01:34

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 20:58

Ezt irtad vazz. Es ez konkretan rohadt vicces, ha tenyleg 3 percig kattingattatok.

Egyszerubb lenne elismerni, hogy megbuktal egy egeszen egyszeru IQ teszten. :)

i.Andras be kell vallanom, maximálisan igazad van :D

#1953 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 01:38

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 21:13

De igazam van.
First time user atolvassa a konyvet abban meg a 3. oldalon

iAndrás szvsz te még nem láttál jó magyarembert. no az kapásból ért a számítógépekhez, a nőkhöz meg a focihoz. Nehogymá' egy manuált ki kelljen nyitni, mert leszáradna a keze  :Đ

#1954 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 01:42

Idézet: Bubu - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 21:22

Ez még nekem is új volt, pedig 10 hónapja mac-ezek.
Ciki?  :D

Én amikor belefogtam, úgy kezdtem, hogy megkeretem a desktopon a helpet és felütöttem. kb olvasgattam 3-4 órát és ezek után az automatorban olyan proramindítós gombnyomogatós cubákokat műveltem, hogy öröm volt nézni. ugyanez vindóz alatt rational robot néven létezik, ára $5000

#1955 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 01:43

én azt az egyet csodáltam, hogy van olyan osx user, aki már jóideje használja a gépét, és nem tudja hogy egy ilyen szituációban mit kell kezdeni?
Emléxem, én is csodálkoztam egyszer (még az elején), amikor egy olyan programot akartam feltenni, amiben nem volt odaírva, hogy mit kell kezdeni vele, de azért hamar rájöttem :) mondjuk az tényleg elég zavaró volt, szinte teljesen beépült a folder ikonja háttérbe, és csak véletlenül rákattintva vettem észre hogy az egy folder :)
de az akkor is fura ha egy osx "user" ilyet nem tud  :D
+

#1956 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 01:49

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 1:15

Te most tulajdonképpen a windows módszert írtad le, de működhetne -és működik is- máshogy is. A második 2 lépést már maga a felmásolt program is elvégezheti (mondjuk első indításkor), és nem feltétlenül kellene, hogy ez az install procedúra része legyen.
Egyébként a windows-os elgondolást jónak tartom -hogy legyen egy központi OS szolgáltaás ami az installt/uninstallt intézi-, csak a megvalósítás nem tökéletes :)

teljesen mindegy milyen "módszernek" nevezed. ha a történetiséget nézem akkor az AT&T által fejlesztett Unix SVR4-ben jelent meg a dolog 1983 magasságában. (pkgadm). első futáskor a (2) pont elvégezhető. A (3) ellenben nemigazán. A (3) hoz úgynevezett kollaborációs sztenderdek kellenek. Az már bocsi, de tartahatalan, hogy egy installernek 123 másik szoftot kelljen ismernie, betéve.

#1957 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 02:29

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 1:38

iAndrás szvsz te még nem láttál jó magyarembert. no az kapásból ért a számítógépekhez, a nőkhöz meg a focihoz. Nehogymá' egy manuált ki kelljen nyitni, mert leszáradna a keze  :Đ

"ha már valami végképp nemmegy, nyissuk ki a kézikönyvet..." :D
+

#1958 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 02:59

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 0:19

hybris az a baj. hogy az OSX-nek nincs installere! minden modern OS-nek van instllációs szolgáltatása, az OSX-nek nincs. Amit te "behúzásnak nevezel" az egy mezei file copy. Amúgy vannak olyan szoftok, amikkel windóz esetében is így kell elbánni, bár igen ritka. a bahúzós módszerrel az a baj, hogy így nem települnek a shell extensionok. ha az offiszt csak "behózod" akkor a finder nem fogja felismerni a xls doksijaidat etc, etc, etc. Az installálás 3 dologból áll:
1) fájlmásolás

Nem. Az a baj, hogy megint előjött valaki egy irdatlan nagy baromsággal. Elég nagy baj, mert ugyan lehet hogy sokat ittam, de alma-space (=spotlight, igen ez sincs vindózban, és igen ez egy nagyon jó funkció, iszonyat jó) majd "installer" beírása után egy másodperc után a rendszer beépített, nagyon jól megtervezett telepítője lett a top-hit. Pár vindózos júzer egy ilyen telepítőért kitérdelné a kedvenc nadrágját sztívballmer előtt, de nincs ilyen. Msi van, de nem egy súlycsoport. Az os x installere egy pöttyet jobb, vegyetek egy meket és nézzétek meg, vagy próbáljátok ki handrasnal, utána szívesem veszem az észrevételeket.
Ha offiszt behúzom és duplán kattintok egy xls fájlra előpattan egy ablak, hogy akarom-e első alkalommal futtatni az excellt. It megnézhetem mi az az excell, vagy egyszerűen engedélyezhetem, esetleg nyomhatok mégsemet is.
Az a gáz, hogy légbőlkapott hülyeségekre építetek világmegváltó elméleteket.
Használjátok és ha vmi nem tetszik írjátok le mi az, ne más fórumokból összevagdosott hülyeségeket toljatok. Én leírtam, nekem az exposével van bajom, remélem kijavítják, a többi része tűrhető és számomra jobb, mint a windows.

Azthiszem megint előbb postoltam, mint ahogy olvastam, sry a hangnemért sfij, de a tartalom megállja a helyét.

Szerkesztette: hybris 2006. 02. 05. 03:06 -kor

I don't believe it.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA

#1959 Felhasználó inaktív   attilav 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 08:38

MAC billzetet lehet használni pc-n? mert akkor én is elérném ezeket a maces gombokat.
Gondolom ha usbs akkor rá lehet dugni, és az osx felismeri, csak windows alatt hogy fog viselkedni?
Abit IC7, Kingmax MPXD42F-D8KT4B 400Mhz 2x1GB,
Pioneer 112D, Prescott 2.8, Leadtek A6200TD,
Samsung 160GB 8MB HD160JJ S-ATA NIDEC motor,
WD5002ABYS-01B1B0 S-ATA 500 GB, Hannsg HI221DP 22" LCD,
Intel Pro/100S

#1960 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 10:18

lehet hasznalni, meg window alatt is
macbook air 2014