HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X IV.

#2181 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 08. 00:24

Idézet: Xero - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 23:56

Téves az infód.. Ha a leggoyrsabb rendszer kell akkor classic.. szal utsó 9-es. Ha jó és relatív gyors akkor a legutolsó OSX ami felmászik rá. Legjobb tudomásom szerint egyre gyorsabbak az optimalizációknak köszönhetően. Tehát ha felmegy rá akkor Tiger ha nem akkor Panther.

Üdv

A saját tapasztalatom, hogy a g3-as ibookom, jóval gyorsabb volt 10.2-vel, mint 10.4-el. Pl. bootime rövidebb volt, az alkalmazások érezhetően pörgősebben futottak, meg 10.2-ben még nincs spotlight, ami tigrisben az alaprendszer része és használhatatlanul lassú (g3-on), aztán exposé leginkább kikapcsolva hasznos, a dashboardal együtt (sebesség gondok miatt). Szintén használhatatlanok az új ilife appok, pl iphoto totálisan elvérzik g3-on (imovie, idvd meg.. khm). Persze jaguárra kevesebb szoftver érhető el, de azok legalább normális sebességgel mennek.
Optimalizácó meg szerintem mindig az adott os-t, a legfrissebb vasra elven működik leginkább, elvégre nem az os x, hanem a gépek eladásából élnek meg (akarnak megélni). Ezt a logikát követve sztem egyértelmű, hogy 10.2 sokkal jobban fog futni g3-as vason, mint a 10.4 (ami ugye már leginkább g4-g5-intel vonalra jött ki)..
I don't believe it.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA

#2182 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 00:30

aakkor most jaguart, vagy tigert vadásszak? :confused:
Per Aspera Ad Astra

#2183 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 00:39

Idézet: Sumi - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 0:30

aakkor most jaguart, vagy tigert vadásszak? :confused:

Próbáld ki handrasnál a tigert és ha nem megfelelő a sebessége, vadássz jaguárt és döntsd el magad..
I don't believe it.
-- DNA

#2184 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 00:43

Idézet: hybris - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 0:39

Próbáld ki handrasnál a tigert és ha nem megfelelő a sebessége, vadássz jaguárt és döntsd el magad..

De könyörgöm miért jaguar mikor ott a panther is?
szerk: Bár a legegyszerűbb ha kipróbálod amelyiket tudod és ugyis látod mennyire megy... én azt hidtem az 500-as imacen halál lesz a tiger mégis egész jól megy! Már csak azt kellene megoldanom hogy a dvd player menjen benne. Sajnos sír hogy nincs dvd drive én pedig vide_ts folderből akarok rajta filmet tolni... ötet?:) (persze más progival megy de a beépített cucc mindíg tisztább szárazabb érzés :) )

Üdv

Szerkesztette: Xero 2006. 02. 08. 00:45 -kor

#2185 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 00:47

Idézet: hybris - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 0:24

A saját tapasztalatom, hogy a g3-as ibookom, jóval gyorsabb volt 10.2-vel, mint 10.4-el. Pl. bootime rövidebb volt, az alkalmazások érezhetően pörgősebben futottak, meg 10.2-ben még nincs spotlight, ami tigrisben az alaprendszer része és használhatatlanul lassú (g3-on), aztán exposé leginkább kikapcsolva hasznos, a dashboardal együtt (sebesség gondok miatt). Szintén használhatatlanok az új ilife appok, pl iphoto totálisan elvérzik g3-on (imovie, idvd meg.. khm). Persze jaguárra kevesebb szoftver érhető el, de azok legalább normális sebességgel mennek.
Optimalizácó meg szerintem mindig az adott os-t, a legfrissebb vasra elven működik leginkább, elvégre nem az os x, hanem a gépek eladásából élnek meg (akarnak megélni). Ezt a logikát követve sztem egyértelmű, hogy 10.2 sokkal jobban fog futni g3-as vason, mint a 10.4 (ami ugye már leginkább g4-g5-intel vonalra jött ki)..

Én meg ahogy fentebb írtam g3-ason tigrist futtatok és jól megy. Exposé dash spotlight. Igaz nem gyári winyóval de nem hiszem hogy olyan tragédia lenne azon az ibookon egy panther!

Üdv

#2186 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 00:50

álmos vagyok leginkább..

Szerkesztette: hybris 2006. 02. 08. 00:55 -kor

I don't believe it.
-- DNA

#2187 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 01:00

Idézet: hybris - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 0:50

álmos vagyok leginkább..

:offtopic: :) Én is reggel 8-tól meg számgép rendszer előadásom van de sosem volta oda az előadásokért.. szóval inkább cigi szünet és 2-től gyak. :) Most meg eltolok még valami filmet. :offtopic:

Sumi neked meg hajrá minél előbb lehelj életet a kicsi gépbe és hazsnáld nagy megelégedéssel azt kívánom.  :offtopic: ( Jha és kabbe mer' bogarat ültettél a fülembe minél hamarabb elviszem már garba a kicsikémet. Kissé nervózing hogyha hurcolászom utána nem ébred föl és ha leállítom utána egy szeánsz kell hogy elindujon. Szal perpill van egy jó asztali ibookom :p ) :offtopic:

#2188 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 01:02

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 0:16

az inteles ibookon sincs pölö fw

hmm inteles ibook? Le vagyok maradva vagy kevés rumor-t olvasok?

Üdv

#2189 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 01:11

Macbook pro-n van fw(400), imho ibookon is lesz.

Szerkesztette: hybris 2006. 02. 08. 01:16 -kor

I don't believe it.
-- DNA

#2190 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 10:43

A panther kevésbé bugos mint a jaguár, célszerűbb azt rakni, hamár. Ígyis úgyis lassúcska lesz, de személy szerint én is inkább az X-et használnám, mint a 9-et mert annál szarabbat valszeg csak azért nem láttam, mert a korábbiakhoz nem volt szerencsém. Először pörgősebbnek látszik a 9, de a befejezett programok után nem szabadul fel rendesen a memória, multitaszk botrány lassú. Úgyhogy szép nagypapás tempóban sokkal jobban használható az OSX. Egyébként úgy tudom, hogy a telepíthetőség úgy alakult, hogy a panthert legalább usb-s, a tigert legalább fw-s gépre lehet telepíteni.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2191 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 10:56

Panther install cd ilyet dob, ilyenkor mit lehet csinálni????

Kép
Per Aspera Ad Astra

#2192 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 10:58

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 23:07

Az uj 1 gigas nano 36-40 kozt lesz, a kicsiket nem tudom, de azt ugyse veszi senki itthon :) Mondjuk 20000 es 27000 korul.

az eleg jo :up: bar inkabb legyen a 36.
macbook air 2014

#2193 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 11:00

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 23:09

Apple seeds Mac OS X 10.4.5 8H14
On Tuesday, Apple has seeded build 8H14 of Mac OS X 10.4.5, the forthcoming update to Tiger. This build apparently fixes an issue with audio when two applications use audio at the same time. There are no known issues with the build at the time when Apple posted it. Mac OS X 10.4.5 is expected to bring support for further intel-based Macs like the replacement of the iBook (as well as maybe another MacBook Pro), which should be announced or released at the end of February or the beginning of March.

Dolgoznak a sracok :) Lesznek itt meg erdekes dolgok, nem veletlenul nem volt hirveres az 1 gigas nanonak, van meg par dolog a tarsolyban. :)

hmmm, mi olyan nagy szam az 1gbos nanoban? :)
macbook air 2014

#2194 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 11:12

olyan kérdésem lenne, hogy a Tigerből nem lehet valahogyan kikapcsolni a "vizuális effektusokat" ?
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#2195 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 11:21

Idézet: Sumi - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 10:56

Panther install cd ilyet dob, ilyenkor mit lehet csinálni????

Kép

A szövegből ítélve erre a gépre nem fog felmenni, mert nem találja a támogatott platformok között. Szerintem marad neked a 9.
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#2196 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 11:29

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 11:21

A szövegből ítélve erre a gépre nem fog felmenni, mert nem találja a támogatott platformok között. Szerintem marad neked a 9.

ez igen érdekes, mert másoknál simán fut...
Per Aspera Ad Astra

#2197 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 11:40

Ebbe g3 proci van nem?

Szerkesztette: JonesC 2006. 02. 08. 11:40 -kor

world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2198 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 11:45

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 11:40

Ebbe g3 proci van nem?

de
Per Aspera Ad Astra

#2199 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 11:51

mind1...

Üdv

Szerkesztette: Xero 2006. 02. 08. 11:51 -kor

#2200 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 12:59

Idézet

Most előveszem az iBookot, aminek hófehér háza már feltűnést kelt. Kinyitom és 5 másodperc múlva működik. Kb. még 10 másodperc és már nyitva is van egy PowerPoint, és két PDF dokumentum. Hihetetlen.

Idézet

<apple.hu> Készenléti állapotba tudja helyezni a rendszert mindössze a fedél lehajtásával? És azonnal visszakapcsol?

Idézet

<xero> Kissé nervózing hogyha hurcolászom utána nem ébred föl és ha leállítom utána egy szeánsz kell hogy elindujon.

Ehm...

Idézet

<apple.hu> Gondolja meg: átér a PCs laptopjával az egyik partról a másikra egy akkumulátorral?

Most ezt jól kipróbáltam. Fogtam az egyik céges Klevót, bekapcsoltam a Gellért téren, felszálltam a 49-esre, és a Fővám téren még simán működött. Szerintem gyalog is összejött volna, csak nem akartam, mert esik a hó. :cool:
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.