HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X IV.

#2341 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 12. 10:44

Idézet: hybris - Dátum: 2006. febr. 12., vasárnap - 10:36

Ok dobj a gépedre egy linuxot, vmi generic kernellel aztán indítsd a stoppert bootoláskor..
Windows update után sem restartolsz?

miert is kene windows update? :think: alapbol sp2es telepitom van. azt feldobom, felrakok egy nod32-t meg egy outpostot es nem kell win update sem, full biztonsag van allandoan ...
macbook air 2014

#2342 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 10:46

Idézet: hybris - Dátum: 2006. febr. 12., vasárnap - 10:34

1. attól mert a pc-t fikázza, nem kell lamer pöcsözni, mert iszonyat furkó paraszt viselkedésre utal (vedd észre, hogy nem téged, hanem a platformot bántja, amivel baja van).
2. a flémet ti gyártjátok az ilyen postokkal. Imho nincs itt helye.

inkabb magatokat vegyetek neha eszre  :rolleyes:
macbook air 2014

#2343 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 10:48

Idézet: kAy - Dátum: 2006. febr. 12., vasárnap - 10:44

a furkó paraszt viselkedésre szerintem a következők utalnak:

- legszívesebben bebasznék egy baltát
- mi a faszér
- kibebaszott norton internet security
- lófaszt a pc-be
- HE?

én csak ennek a hangnemnek igyekeztem megfelelni, vedd észre.

Nem kell megfelelni neki. Ha valaki kuvarnayazva beesik egy topicba, azt is inkább moderálni kell és nem cifrákat válaszolgatni rá, mert nem célravezető.
I don't believe it.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA

#2344 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 10:50

Idézet: evone - Dátum: 2006. febr. 12., vasárnap - 10:44

miert is kene windows update? :think: alapbol sp2es telepitom van. azt feldobom, felrakok egy nod32-t meg egy outpostot es nem kell win update sem, full biztonsag van allandoan ...

Legtöbb wxp usernek be van kapcsolva a windowsupdate, az os x-hez pedig még kevésbé lenne szükség swupdate-re security terén, amiért pedig használjuk az, hogy nem csak javításokat kapunk vele, hanem új funkciókat is.
I don't believe it.
-- DNA

#2345 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 10:51

Idézet: evone - Dátum: 2006. febr. 12., vasárnap - 10:46

inkabb magatokat vegyetek neha eszre  :rolleyes:

Nem mi járunk windows fórumokra windowst fikázni abuser barátom. :(
I don't believe it.
-- DNA

#2346 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 10:54

Idézet: hybris - Dátum: 2006. febr. 12., vasárnap - 10:51

Nem mi járunk windows fórumokra windowst fikázni abuser barátom. :(

atyam  :omg:

ki fikazza az os x-et? en nem latom hogy barmelyik pc is aki itt lenne szidna az os xet vagy a macet ... :(

hozzateszem hogy ti fikazzatok itt is rendesen a windowst, nem kell mas topicba jarnotok... viszont a windows topicba soha egy szo nem esik a mekrol ;) erdekes.

altalaban mondtok valami baromsagot a winrol, pl multkor a registrys aztan mi helyeslunk ;) viszont az isten gepeiteket egyaltalan nem fikazzuk, csak a hozzaallasotokat, meg az ilyesfajta megnyilvanulasaitokat

Szerkesztette: evone 2006. 02. 12. 11:01 -kor

macbook air 2014

#2347 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 11:08

Idézet: evone - Dátum: 2006. febr. 12., vasárnap - 10:54

atyam  :omg:

ki fikazza az os x-et? en nem latom hogy barmelyik pc is aki itt lenne szidna az os xet vagy a macet ... :(

hozzateszem hogy ti fikazzatok itt is rendesen a windowst, nem kell mas topicba jarnotok... viszont a windows topicba soha egy szo nem esik a mekrol ;) erdekes.

altalaban mondtok valami baromsagot a winrol, pl multkor a registrys aztan mi helyeslunk ;) viszont az isten gepeiteket egyaltalan nem fikazzuk, csak a hozzaallasotokat, meg az ilyesfajta megnyilvanulasaitokat

Nem baj, hogy még mindig nem fogtad fel, hogy anno arról írtam, hogy szeretnétek-e windowsra olyan felületet, hogy a programokat csak fel kelljen másolni, meg le kelljen törölni, és azok ne szemeteljenek bele a windows könyvtárba, meg a registrybe? Nem baj, mert így utána vaslogikával megcáfoltad ezt, hogy neked még soha nem kellett belenyúlni a registrybe. Saját magad minősíted ezzel úgy gondolom.
És igen a windows fórumban soha nem olvastok macről, mert az a windowsról szól, én sem szeretnék olvasni windowsról itt, mert ez meg az os x-ről.
Az meg, hogy ki fikázza: olvass vissza pár 100 postot, nem a pc-itek.
I don't believe it.
-- DNA

#2348 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 11:12

Hogy a flame kapcsán egy konstruktív kérdés is kerüljön ide: nincs az OSX alatt valami egyszerű suspend-to-disk (aka. hibernálás) megoldás? Kicsit engem is zavar hogy baromi lassan áll fel az iBook -om, de egész napokra nem akarom sleep -ben hagyni. Olvastam valahol erről, de már nem tudtam előkeresni.

#2349 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 11:16

Idézet: hybris - Dátum: 2006. febr. 12., vasárnap - 11:08

Nem baj, hogy még mindig nem fogtad fel, hogy anno arról írtam, hogy szeretnétek-e windowsra olyan felületet, hogy a programokat csak fel kelljen másolni, meg le kelljen törölni, és azok ne szemeteljenek bele a windows könyvtárba, meg a registrybe? Nem baj, mert így utána vaslogikával megcáfoltad ezt, hogy neked még soha nem kellett belenyúlni a registrybe. Saját magad minősíted ezzel úgy gondolom.
És igen a windows fórumban soha nem olvastok macről, mert az a windowsról szól, én sem szeretnék olvasni windowsról itt, mert ez meg az os x-ről.
Az meg, hogy ki fikázza: olvass vissza pár 100 postot, nem a pc-itek.

jo akkor mondom hogy kijavitottuk a hujeseget.

ha nem akarsz windowsrol hallani akkor ne legyenek sumi fele postok :omg: ezt olyan nehez megerteni?
macbook air 2014

#2350 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 11:19

Hutse le mindenki magat, ha kerhetem...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2351 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 11:40

Idézet: HaZeX - Dátum: 2006. febr. 12., vasárnap - 11:12

Hogy a flame kapcsán egy konstruktív kérdés is kerüljön ide: nincs az OSX alatt valami egyszerű suspend-to-disk (aka. hibernálás) megoldás? Kicsit engem is zavar hogy baromi lassan áll fel az iBook -om, de egész napokra nem akarom sleep -ben hagyni. Olvastam valahol erről, de már nem tudtam előkeresni.

http://matt.ucc.asn....chibernate.html
I don't believe it.
-- DNA

#2352 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 11:50

Végre leszedhetem a hackelt frontrowt :)
http://www.andrewescobar.com/archive/2006/...nt-row/#more-60
I don't believe it.
-- DNA

#2353 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 20:37

Innen folytatodik a tema. Aki offtopicol vagy szemelyeskedik, SFIJ sorsara jut, de nem 3 napra, hanem egy hetre.

A tema cime: Mac OS X

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2354 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 23:02

Egy ontopic kérdés: linux alatt annyi live disztribúciót próbáltam, hogy kíváncsi vagyok, hogy a mac x-ből vagy más mac os verzióból van-e live "disztribúció"? Tehát van-e live mac for pc? :think: Valaki nem tudja ezt véletlenül? Mert azt szívesen kipróbálnám, viszont hogy az ext3 partíciómról nem barmolom le a linuxomat egy mac for pc kedvéért, az sicher.  :)

#2355 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 23:15

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2006. febr. 12., vasárnap - 23:02

Egy ontopic kérdés: linux alatt annyi live disztribúciót próbáltam, hogy kíváncsi vagyok, hogy a mac x-ből vagy más mac os verzióból van-e live "disztribúció"? Tehát van-e live mac for pc? :think: Valaki nem tudja ezt véletlenül? Mert azt szívesen kipróbálnám, viszont hogy az ext3 partíciómról nem barmolom le a linuxomat egy mac for pc kedvéért, az sicher.  :)

Nincs egyikből sem.
CloneX-el lehet csinálni egy olyasmit, mint a linux/bsd alapú live distrók, de leginkább backupra használható csak és, ha jól tudom még nem unibin, meg alapvetően nem támogatja az efi-s gépeket sem, nem hogy a sima biossal megáldott x86-okat..
I don't believe it.
-- DNA

#2356 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 23:19

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2006. febr. 12., vasárnap - 23:02

Szerintem ilyen nincs. Viszont vannak régi macos-ek amik fel vannak szabadítva ha jól tudom. Mivel azok nagyon gyér gépekre készültek eredetileg szerintem egy virtuális géppel simán elérheted azt a sebességet amellyel annak idején működtek :)

Bazz most törölték először egy hozzászólásomat, és pont olyat, amit poénnak szántam.
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#2357 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 23:52

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2006. febr. 12., vasárnap - 23:19

Szerintem ilyen nincs. Viszont vannak régi macos-ek amik fel vannak szabadítva ha jól tudom. Mivel azok nagyon gyér gépekre készültek eredetileg szerintem egy virtuális géppel simán elérheted azt a sebességet amellyel annak idején működtek :)

Az os 7.5.3 elérhető "ingyen", akár magyar nyelven is (régen ftp.apple.hu-n is fennt volt), de már erősen eljárt felette az idő, inkább csak érdekes lenne, mint használható (még a 90-esek közepén készült)..
I don't believe it.
-- DNA

#2358 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 02. 13. 11:39

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 20:28

Az is :)

Dogoljenek is meg, az Intel valtaskor ott ugrabugraltak Steve mellett, hogy ez az Steve vegre mar, hogy valtottatok, ideje volt mar. Ehez kepest jovore lesznek Universalra atirva az Adobe stuffok...

Hehe... csakhogy egyrészt az ígéretekkel ellentétben a ZINTEL is előbb jelentkezett a CPU-kkal, másrészt a procik korábbi elérhetősége miatt hamarabb jöttek ki az Inteles Apple modellek.
DE!

Még mindíg nincsenek kinnt azok a termékek, amelyekre elsősorban az Adobe a CS csomagot szánja - a PowerMac-ek. :)
Azt ugye Te sem gondolhatod, hogy az iMac és a MacBookPro miatt kapkodjon egy Adobe szintű cég? :D

+ Ha jól tudom az Adobe CS csomag még mindíg nem Cocoa alapú stuff, hanem valami hegesztett régi f0s. :)
Nem 2 perc, amíg lefordítják Universal Binary-ra.

Szerintem jól döntött az Adobe, hogy CSAK 2007 elejére tervezi az Universalt, mivel saccperkábé akkor fognak kijönni a ZINTELES POWERMEKKEK is.
Nehogymán' az iMac és a MacBookPro tulajoknak fájjon a PS hiánya. :)  :rolleyes:
RDaneel_hu

#2359 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 12:12

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 11:39

Szerintem jól döntött az Adobe, hogy CSAK 2007 elejére tervezi az Universalt, mivel saccperkábé akkor fognak kijönni a ZINTELES POWERMEKKEK is.

imho előbb lesz powermactel, talán ősszel, vagy előbb..
I don't believe it.
-- DNA

#2360 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 13:58

"Még mindíg nincsenek kinnt azok a termékek, amelyekre elsősorban az Adobe a CS csomagot szánja - a PowerMac-ek."

Pontosan ez a lenyeg!

Ha az Adobe kihozna most az uj nativ inteles CS2-t, azzal megolne a meg forgalomban levo PowerMac-eket.
Tekintve, hogy az Inteles iMac gyors, nativ programokkal lazan beeri a mostani 2-2.3 GHz-es PowerMac-et. Ha a teljes Pro alkalmazascsomagok elerhetove valnanak ra, akkor a kutya nem venne regi G5-ot.

Barmibe lefogadom, hogy az Intel alapu Desktop gepek megjelenese utan 1 heten belul piacon lesz a CS2, vagy CS3..

Nem tartom kizartnak, hogy maga az Apple tartatja vissza ezeket az alkalmazasokat..

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.