Idézet: Samott - Dátum: 2005. szept. 23., péntek - 16:20
Samott
ehhez pár dolgot hozzá szeretnék fűzni.
elég baj hogy a legtöbb ember nem tartja követendő példának a városi kerékpározást, mivel a legtöbb külföldi országban ez már elfogadott, és megfelelő infrastruktúrája van.
nem biztos hogy sok ember azért tömegközlekedik mert nem teheti meg. amikor munkába jártam, rengeteg olyan embert láttam a vonatmegállóban állva, aki ott leparkolta a kocsiját, és felszállt a vonatra. miért? mert olcsóbb, racionálisabb, és gyorsabb, mintha a kora reggeli, vagy majd a késő délutáni dugóban, egyedül ülve a kocsijában eregetné a benzinfüstöt és órákkal később érne haza. mert mindenki más is, egyedül ülve a kocsijában ugyanezt teszi épp.
itt azt kellene megértened hogy nem azt akarjuk ráerőltetni a jónépre hogy kocsi helyett bkv-val/biciklivel járjon, hanem hogy észrevegyék hogy kellően sok kerékpáros van a városban aki nap mint nap biciklivel közlekedik akár (nem, nem csak hétvégi kerékpárosok vannak....lásd pl biciklisfutárok, vagy az olyan emberek mint iguana, aki nap mint nap biciklivel jár munkába. és nem 500 méterrel arrébb.) ezért szeretnénk szorgalmazni hogy normális bicikliutak legyenek a városban, hogy ne amiatt kelljen parázni, hogy egy autós mikor csap el minket. mert megteheti. valamint, hogy ha az embernek nem szükséges kocsival elmennie valahová (öltönyke, vagy hasonlók) akkor, ha úgy látja, mehessen akár biciklivel is nyugodtan.
tudod mi a vicces? volt főnököm régebben ugyanolyan véleménnyel volt a biciklisekről mint a legtöbb autós ember (lévén, terpeszkedett a volvo s80-asában). aztán a diétája és egészségi körülményi miatt elhatározta hogy vesz egy bicajt. elkezdett bicajozni a városban. aztán szépen hallottam tőle nap mint nap a sztorikat hogy az autósokat szidta mert hol az egyik akarta elütni, hol a másik nem adta meg neki az egyébként jogos elsőbbséget, hol le se szarták.. én pedig csendesen mosolyogva hallgattam

Súgó
A téma zárva.