HWSW Informatikai Kerekasztal: Kétkeréken - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kétkeréken a bringás különítmény Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 23. 15:43

Idézet: Samott - Dátum: 2005. szept. 23., péntek - 16:20

Ezt pont azert hoztam fel, mert nem csak boldog reakciok voltak a tegnapi megmozdulassal kapcsolatban... ha ez hazugsag, akkor surgosen cafolni kell, mert az emberek inkabb vevok a botranyra, mint a jo kezdemenyezesekre. Lehet nepszerusiteni a kerekparozast, de arrol nem szabad elfeledkezni, hogy az emberek tulnyomo tobbsege nem tartja kovetendo dolognak a varosi kerekparozast... szoval el lehet mondani, hogy jobb korulmenyeket szeretnetek magatoknak, de az naiv dolog azt hinni, hogy azt aki tomegkozlekedik (plane autozik), az at fog szokni a kerekparra. Aki autozik az azert autozik mert megteheti, aki tomegkozlekedik az azert tomegkozlekedik mert nem teheti meg, hogy autoba szalljon - a kedvtelesbol tomegkozlekedok szama szerintem elhanyagolhato. Raadasul aki autozik vagy tomegkozlekedik az kerekparozhatna is, de megse teszi... es nem azert mert nincsenek kerekparutak. Hanem mert a kerekpar nem varosi kozlekedesi eszkoz, hanem hobbitargy... a tobbseg aki veletek gordult, a hetvegen csak hobbibol kerekezik, es napi kozlekedesre eszebe se jutna hasznalni. Karotta irasa tokeletesen szemlelteti a helyzetet.

Samott

ehhez pár dolgot hozzá szeretnék fűzni.

elég baj hogy a legtöbb ember nem tartja követendő példának a városi kerékpározást, mivel a legtöbb külföldi országban ez már elfogadott, és megfelelő infrastruktúrája van.

nem biztos hogy sok ember azért tömegközlekedik mert nem teheti meg. amikor munkába jártam, rengeteg olyan embert láttam a vonatmegállóban állva, aki ott leparkolta a kocsiját, és felszállt a vonatra. miért? mert olcsóbb, racionálisabb, és gyorsabb, mintha a kora reggeli, vagy majd a késő délutáni dugóban, egyedül ülve a kocsijában eregetné a benzinfüstöt és órákkal később érne haza. mert mindenki más is, egyedül ülve a kocsijában ugyanezt teszi épp.

itt azt kellene megértened hogy nem azt akarjuk ráerőltetni a jónépre hogy kocsi helyett bkv-val/biciklivel járjon, hanem hogy észrevegyék hogy kellően sok kerékpáros van a városban aki nap mint nap biciklivel közlekedik akár (nem, nem csak hétvégi kerékpárosok vannak....lásd pl biciklisfutárok, vagy az olyan emberek mint iguana, aki nap mint nap biciklivel jár munkába. és nem 500 méterrel arrébb.) ezért szeretnénk szorgalmazni hogy normális bicikliutak legyenek a városban, hogy ne amiatt kelljen parázni, hogy egy autós mikor csap el minket. mert megteheti. valamint, hogy ha az embernek nem szükséges kocsival elmennie valahová (öltönyke, vagy hasonlók) akkor, ha úgy látja, mehessen akár biciklivel is nyugodtan.

tudod mi a vicces? volt főnököm régebben ugyanolyan véleménnyel volt a biciklisekről mint a legtöbb autós ember (lévén,  terpeszkedett a volvo s80-asában). aztán a diétája és egészségi körülményi miatt elhatározta hogy vesz egy bicajt. elkezdett bicajozni a városban. aztán szépen hallottam tőle nap mint nap a sztorikat hogy az autósokat szidta mert hol az egyik akarta elütni, hol a másik nem adta meg neki az egyébként jogos elsőbbséget, hol le se szarták.. én pedig csendesen mosolyogva hallgattam :)
Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

#122 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 23. 15:49

Idézet: szeder - Dátum: 2005. szept. 23., péntek - 16:40

3 és fél év Karlsruhe, sok bicikli, sok biciklis, sok bicikliút is van.
Még a főnököm (tanszékvezető professzor, tavalyig dékán) is liegeraddal jár.  A szinten lévő másik tanszék új professzora is bicajjal jár, és a korábbi profot is nem egyszer láttam bringával, pedig tavaly ment nyugdíjba...

Az egy 300 ezres varos, ne hasonlitsd millios nagyvarosokhoz... a faluban mi is biciklivel megyunk a boltba (tudom kicsit durva a hasonlat). Az ekkora meretu telepulesek sokkal inakbb kedveznek az ilyen kozlekedesi modoknak... de egy nagyvaros mas vilag.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#123 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 23. 15:57

Idézet: obersmith - Dátum: 2005. szept. 23., péntek - 16:43

...ezért szeretnénk szorgalmazni hogy normális bicikliutak legyenek a városban, hogy ne amiatt kelljen parázni, hogy egy autós mikor csap el minket. mert megteheti. valamint, hogy ha az embernek nem szükséges kocsival elmennie valahová (öltönyke, vagy hasonlók) akkor, ha úgy látja, mehessen akár biciklivel is nyugodtan.

Ezen nincs vita, hajra. Csak ezt ugy kellene tenni, hogy ne forditsatok magatok ellen, aki nem igy szeretne kozlekedni (ertsd: nem kerekparon). Es foleg: ne keseritsetek meg a tomegkozlekedok eletet... mert ok nem artanak nektek.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#124 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 23. 16:07

Asztmás gyerek vs bringások:

Csak halkan jegyzem meg, hogy egész este ez az egy attrocitás történt, másról nem nagyon szólnak a hírek.
Egyetlen autó került összeütközésbe a bringásokkal, és teljesen véletlenül, pont abban az egyetlenegy autóban ült egy asztmás gyerek.
Csak a közvetlen környezetemben élő bringásokról tudok véleményt mondani: nincs közöttük olyan, aki szándékosan nekihajtana, legázolna egy autót, még akkor is, ha tudja, hogy nincs egyedül.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#125 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 23. 16:08

Idézet: Samott - Dátum: 2005. szept. 23., péntek - 16:49

Az egy 300 ezres varos, ne hasonlitsd millios nagyvarosokhoz... a faluban mi is biciklivel megyunk a boltba (tudom kicsit durva a hasonlat). Az ekkora meretu telepulesek sokkal inakbb kedveznek az ilyen kozlekedesi modoknak... de egy nagyvaros mas vilag.

Elsősorban arra reagáltam, h

Hanem mert a kerekpar nem varosi kozlekedesi eszkoz, hanem hobbitargy...

Karlsruhe is egy város.  Amsterdam is az.  Gent is, Zürich is.  Ezekben a városokban bevált.  Sok másikban szintén.  Tehát a bicikli egy teljesen jó városi közlekedési eszköz.
Azt nem vitatom, h ezen városokban a város méreténél és lakosai számánál fogva a bringa könnyebben beválik, mint egy kétmilliósban.  De ott is beválik.

#126 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 23. 16:12

Samott

Samott

képek hollandiából, ömlesztve. amszterdam és rotterdam is bennevan. rotterdamban pl CSAK a bringásoknak, az öböl alatt építettek egy többsávos alagutat, hogy könnyedén, a forgalmat nem feltartva át tudjanak jutni a túloldalra, hogy ne a hídon kelljen a helyet foglalniuk.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Idézet (*Iguana*)

#127 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 23. 16:13

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Idézet (*Iguana*)

#128 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 23. 16:43

Megint itt volt a kutyás: :)

Kép

meg a velocipédes futár :)

Kép

meg volt szervező is. :omg:

Kép
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#129 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 23. 16:47

kár hogy arról a 29 colos kerekű monobike-os gyerekről nem csinált senki képet....meg azon is meglepődtem hogy aránylag milyen sok monobike-os gyerek van errefelé.
Idézet (*Iguana*)

#130 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 23. 16:50

bent dolgozom a központban (Vörösmarty tér) bicajjal 30perc, csak 50~60perc tömegközlekedéssel, autóval + tömegközlekedéssel 40 perc, csak autóval reggel vagy délután 40perc (parkolóhely keresés nélkül) jönnék töbször bicajjal csak sajna nincs bicikli út és nem nagyon szeretem ha elütnek vagy ami a közelbe vezet és azon mennék akkor kb minimum 1óra lenne bicajjal de inkább több
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#131 Felhasználó inaktív   Moe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 23. 17:41

Az egy 300 ezres varos, ne hasonlitsd millios nagyvarosokhoz...

Pár hete voltam Berlinben, az elég nagy város. Béreltem egyik délutánra egy biciklit a hotelből, mert a városba érve azonnal feltűnt, h itt rengetegen bicikliznek.

Tényleg nagyon sok a bringás, olyasmi a biciklis tömeg hétköznap délutánonként mint tegnap volt a CM-re igyekezve, rajokban haladnak ott a belvárosban a biciklisek a bicikliúton. Meg az egész városban, szinte mindenhol van bicikliút, ahol pedig nincs ott kifejezetten ki van táblázva, h lehet haladni a buszsávban és egyéb kellemes dolgok, elsőbbség megadása teljesen természetes, stb.

Mellesleg a tömegközlekedés is jóval szervezettebb mint nálunk. Persze ott is rengeteg az autó így is, de szépen megférnek a biciklisek is, akik még egyszer mondom rengetegen vannak, öröm volt nézni. :cool:

Szerkesztette: Moe 2005. 09. 23. 17:47 -kor

#132 Felhasználó inaktív   Moe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 23. 17:43

Az előző sztorihoz még annyit, h azt hallottam 10 éve még ott sem ilyen volt a helyzet, nem voltak ennyien a bringások, de azóta rengeteg bringautat építettek és kedvet kaptak az emberek. Tehát elvileg van remény, de a helyi viszonyokat ismerve, nem tudom mennyi az esélye és mennyi idő lenne szükséges ehhez? :)

Szerkesztette: Moe 2005. 09. 23. 17:50 -kor

#133 Felhasználó inaktív   onkelz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 23. 18:30

Idézet: Moe - Dátum: 2005. szept. 23., péntek - 18:43

Az előző sztorihoz még annyit, h azt hallottam 10 éve még ott sem ilyen volt a helyzet, nem voltak ennyien a bringások, de azóta rengeteg bringautat építettek és kedvet kaptak az emberek. Tehát elvileg van remény, de a helyi viszonyokat ismerve, nem tudom mennyi az esélye és mennyi idő lenne szükséges ehhez? :)

Nem biztos, hogy mi akkor még bringázni fogunk, de ne nekem legyen igazam. :rolleyes:

Azért az a 20000 ember, aki kint volt tegnap -ha csak 15000 is vagy nemtom pontosan mennyien voltak-, roppant jó érzés.  :respect:

Nézegetem a fényképeket, iszonyat jó hangulata lehetett az egésznek. ;)
Na majd talán a következőre kijutok én is....

morrisseymusic            morrissey-solo       

#134 Felhasználó inaktív   onkelz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 23. 18:33

Idézet

mert nem csak boldog reakciok voltak a tegnapi megmozdulassal kapcsolatban

Ez sajnos teljesen rendjén van így.Elég kevés dolgot találtak ki eddig, ami mindenkinek tetszik.A csajokon meg a fizuemelésen kivűl persze  :)

#135 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 23. 19:09

arrol nem szabad elfeledkezni, hogy az emberek tulnyomo tobbsege nem tartja kovetendo dolognak a varosi kerekparozast..

Ezt úgy írod, mintha a kerékpározás, a dohányzás és a drogozással egy szinten lévő dolog lenne  :omg:

#136 Felhasználó inaktív   hoy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 23. 19:11

Sziasztok!

Szintén zenész vagyok. 
Melóba (Szigetszentmiklós) ill. Haza (Zugló) tekerek.  Rájötem okosan s határozottan kell közlekedni.
Hiába van esetleg nekem elsöbségem, ha gyanítom hogy nem adják meg! Rosszul mutatna a felirat:  "De nekem volt elsöbségem!!!" A fejfámon.  Az hogy igy alakult a CM. szerintem a szervezés hiányossága! De nem a kerékpárosoké!!!!  Ha olvasod Wizard akkor : A mostani már jó előre meg volt hirdetve. S az is köztudott volt, hogy lesznek bkv-s leállások. Esetleg informálódni kellett volna.. De tényleg egyszerübb szídni a résztvevőket. Egyébként mindkét felen láttam már eszement őrülteket!!

Uff. 

#137 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 23. 19:22

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. szept. 23., péntek - 20:09

Ezt úgy írod, mintha a kerékpározás, a dohányzás és a drogozással egy szinten lévő dolog lenne  :omg:

Jaj dehogyis... tekerni jo dolog, de azt elkepzelhetetlennek tartom, hogy mindennap rakenyszeruljek. Neha a szorakozas kedveert jopofa, de napi robotkent... nem, koszonom, akkor inkabb a zsufolt metro.

Samott

#138 Felhasználó inaktív   onkelz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 23. 20:15

Zsúfolt metró, de jó is az kora reggel a sok izzadt ember között.Főleg egy olyan metrón, ahol a kapaszkodót nincs kedvem megfogni....Te tudod.  :respect:

#139 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 23. 20:23

Idézet: onkelz - Dátum: 2005. szept. 23., péntek - 21:15

Zsúfolt metró, de jó is az kora reggel a sok izzadt ember között.Főleg egy olyan metrón, ahol a kapaszkodót nincs kedvem megfogni....Te tudod.  :respect:

Es latod az emberek meg ezekkel a kellemetlensegekkel egyutt is inkabb valasztjak metrot, mint a biciklin gornyedest, izzadast... es persze titkon autora vagynak.

Samott

#140 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 23. 20:31

Én meg százszor inkább ülök biciklire minthogy metrózni vagy buszozni, vagy úgy általában bármilyen tömegközlekedést kelljen igénybe vennem.

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.