Kétkeréken a bringás különítmény
Elküldve: 2005. 09. 23. 20:41
| Idézet (*Iguana*) |
| Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek. |
---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.
Elküldve: 2005. 09. 23. 21:45
| Idézet (*Iguana*) |
Elküldve: 2005. 09. 23. 21:49
Idézet: Samott - Dátum: 2005. szept. 23., péntek - 21:23
Samott
Gyanítom, hogy ezeknek az embereknek eszükbe sem jut a bringa, mint közl.eszköz, inkább ''titkon autóra vágynak''.Aztán, mikor meglett a hőn áhított, lehet rinyálni, hogy drága fenntartani....
Elküldve: 2005. 09. 23. 22:31
Idézet: obersmith - Dátum: 2005. szept. 23., péntek - 15:46
az utolsó faluba is kétsávos, kellően elkülönített bicikliút vezet, mindenhol jelzőlámpákkal. a nagyvárosokban többszintes nyílt és zárt bicikliparkolóházak, és semmi "utáljuk a bicajosokat" feeling. odakint ez életformává lett. sőt. a királynő rendeletbe is foglalta a biciklizés szükségességét. vajon miért. és az emberek valahogy boldogok. nem is értem miért.
Feleakkora, mint kishazánk, és a II.vh. óta kötelezték őket a bringahasználatra, mert nem volt kellő mennyiségű üzemanyag.
50 év alatt meg sok-sok bringautat lehet építeni.
Bécsben nem tartották meg az autómentes napot. Ott van elég bringaút, és több autó is, mint nálunk.
Az Föld túlfeléről érkezett rokonok nem értették, hogy miért kell lezárni utakat, csak mert kerékpárosok felvonulnak.
Az igaz, hogy ott van elég kerékpárút, de az is, hogy nem az autósok zsebéből veszik ki a rávalót.
Elküldve: 2005. 09. 23. 22:48
Idézet: Melinda - Dátum: 2005. szept. 23., péntek - 23:31
Való igaz, a biciklis az utca négere. Aug 20 előtti lezárások, 20-án komplett városrészlezárások, plázs és egyéb baromságok amik elveszik a rakpartot, egy autós sem háborodik fel. De az más, minek ülünk bringára. Vajon mi panaszkodunk dudálva üvöltve másokat bántva mikor hetekre lezárják a budai dunaparti bringautat holni aug20 tüzijáték miatt? Hogy pesten egy hídnál nyári kiülős kocsmát építettek, aminek a pultja a bringaútra került? A 2 fél közül az egyikben úgy látszik sokkal de sokkal több az intoleráns.
Egy autós 3 évet tölt átlagban életében dugóban állva motort járatva.
Miért zárták le? Autómentes nap volt. A totális közöny és beleszarás országában.
Szerkesztette: -NoVa- 2005. 09. 23. 22:49 -kor
Elküldve: 2005. 09. 23. 22:53
Idézet
Végül is teljesen mindegy, hogy hányan voltak ott. Aki látta, tudja, hogy beláthatatlanul sokan, olyan sokan, hogy alig tudtunk araszolni a belvárost átszelő útvonalon, és nincs szám, ami ezt kifejezné.
Ilyen demonstrációkon mindig figyelem az utcán a járókelők, a kívülállók arcát, ők a közönség, akiknek szól az előadás, szóval érdekel, hogy mit éreznek. És mindig megnyugszom, ha olyan embert látok, aki igyekszik úgy tenni, mintha nem látna semmit. Akik ilyenkor a kirakatokat bámulják. Például az a nő, aki le sem állította a kocsiját, pedig világos volt, hogy innen akár még egy óráig sem mozdulhat. de nem nézett ki az ablakon, a hömpölygő, vidám tömegre, és főleg nem állította le a dugóban a motort, ami pedig, tudjuk, már a megértés útján tett lépés lenne. Neki biztosan túl erősnek tűnt a hatás, ezért inkább nem engedte magára. Tehát a demonstráció jól működött, sugározta magából az üzenetet.
Azt, hogy így tovább már nem megy.
Szerettem az egyik bulvár újság címlapját, rajta egy szalagcím, körülbelül az, hogy "Teljesen hülyék vagytok?!" A cikk a belváros lezárását fájlalta, de ilyenkor nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy nincs érzékenyebb műszer, mint az ember, hát bizonyára a lap szerkesztői is érzik, hogy az a demonstráció komoly kihívást jelent a számukra. Mert ha divatba jön újra a gondolkodás, akkor mi lesz a bulvárral?
Sajnálom, szégyellem az indulatot, ami a bennem van, bevallom, már nagyon várom, hogy elérjük a kritikus tömeget, és tegnap, a demonstrácón úgy éreztem, hogy mások is pont így vannak vele. Sokan vagyunk kisebbségben.
Ha ön esetleg úgy érezné, hogy nincs rá mód, nincs ésszerű alternatíva, nem tehetjük meg, hogy másként éljünk, akkor ajánlom, hogy keressen rá a Google-ban a critical mass és az eufória szavakra: 2170 találat. Ennyi közös előfordulás talán elegendő alap ahhoz, hogy elgondolkodjunk: vajon mitől voltak olyan boldogok azok az emberek a demonstráción.
Ha önnek ezen nincsen kedve gondolkodni, vajon azt jelenti, hogy elegendő öröm éri az életben? Vagy úgy érzi, hogy az élet a mostaninál jobb nem lehet? Bevallom, én nem vagyok boldog, és biztos vagyok benne, hogy élhetnénk másként itt a Földön. Úgy, hogy nem lenne mellékes senkinek az élete, még azoké sem, akik a Rákóczi úti zajban, füstben és porban élnek. Meg a Kossuth Lajos utcában. És a Margit körúton. Szintúgy az Andrássyn. A palotákban.
Egészen felemelő érzés. Gondoljon bele: egy reggel arra ébredne, hogy a jóléte többé nem lehet mellékes senkinek. Nem kell azért aggódnia, hogy esetleg alul marad a versenyben. Jelenleg Ön a győztesekhez tartozik, legalábbis abban az értelemben, hogy hozzáfér az internethez. Nem tartozik a többséghez a Földön! De vajon sosem jutott az eszébe, hogy a nyugalmát esetleg elveszítheti? Hogy nincs biztonságban? Szóval biztosan boldog ön?
BiL
Elküldve: 2005. 09. 23. 23:28
Idézet: Melinda - Dátum: 2005. szept. 23., péntek - 23:31
50 év alatt meg sok-sok bringautat lehet építeni.
Bécsben nem tartották meg az autómentes napot. Ott van elég bringaút, és több autó is, mint nálunk.
Az Föld túlfeléről érkezett rokonok nem értették, hogy miért kell lezárni utakat, csak mert kerékpárosok felvonulnak.
Az igaz, hogy ott van elég kerékpárút, de az is, hogy nem az autósok zsebéből veszik ki a rávalót.
ha nem lenne kocsid nem kéne sírnod hogy a pénzedből akarnak kerékpárutat építeni. ami mellesleg kvázi biztos hogy nem ebből fog összejönni.
olvasol híreket? katrina, rita. amcsiban sincs benzin, ergo drágul.
másrészt, hogy a döntéshozók kinek a zsebéből húzzák ki a pénzt arról aztán tényleg nem mi tehetünk. tudod miért az autósokéból? valaki itt a topikban azt mondta, mert megtehetik.
| Idézet (*Iguana*) |
Elküldve: 2005. 09. 23. 23:48
Idézet: obersmith - Dátum: 2005. szept. 23., péntek - 14:08
ezen ennyit vacakolni...
> idekattint <
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt
Elküldve: 2005. 09. 24. 00:12
Idézet: qnadam - Dátum: 2005. szept. 24., szombat - 0:48
haddvágjakmáfel 2 percre
| Idézet (*Iguana*) |
Elküldve: 2005. 09. 24. 00:20

Elküldve: 2005. 09. 24. 00:22
Idézet: Feczo - Dátum: 2005. szept. 24., szombat - 1:20

érdekes hogy ezeket a néniket mindenki megtalálta a tömegben
| Idézet (*Iguana*) |
Elküldve: 2005. 09. 24. 00:53
Idézet: -NoVa- - Dátum: 2005. szept. 23., péntek - 23:48
Egy autós 3 évet tölt átlagban életében dugóban állva motort járatva.
Miért zárták le? Autómentes nap volt. A totális közöny és beleszarás országában.
Érthető a felháborodás, de az egész azon múlik hogy mihez vannak szoktatva az emberek. A plázst és a tüzijátékot könnyebb megetetni a jónéppel. Ez meg még viszonylag új dolog (nálunk) meg nem is annyira érthető a legtöbb ember számára, ezért a nagyobb ellenállás. Azért én olyat is hallottam hogy bringások szólogattak be a buszmegállóban álló embereknek a felvonulás közepette (akik ráadásul tömegközlekednek, amivel bringásnak semmi rosszat nem tesznek)... szal toleranciára mindkét oldalról szükség volna. A változásokhoz meg idő és türelem kell.
Régi hollandus képet meg nem tudtam fedltölteni, mert béna vagyok.
Szerkesztette: blabla* 2005. 09. 24. 01:04 -kor
A test akkor egész ha meztelen."
Daily Calvin and Hobbes Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.
Elküldve: 2005. 09. 24. 01:37
Idézet: onkelz - Dátum: 2005. szept. 23., péntek - 19:15
Ja A Zsebedbe meg "belerejtik" más befizetni való csekjét
Elküldve: 2005. 09. 24. 02:56
Idézet: Samott - Dátum: 2005. szept. 23., péntek - 21:23
Hehe, '97 ota van jogsim, de uuuutalok autot vezetni, sot nem is szoktam. Multhet vasarnap del korul, tolunk (kispest, zeuropark) kimentem a Nepstadionig autoval. Mar azon gondolkodtam, hogy otthagyom a kocsit, mert semmi kedvem nem volt a visszauthoz. Pedig me'g nem is volt akkora nagy forgalom. Bar, Kerepesi-Hungaria keresztezodesnel nem mukodtek a lampak. Ke't rendor iranyitgatta a forgalmat, de nem voltak a toppon, igy emiatt volt torlodas...
De nem vagyom sajat autora! Sot, nem tartom altalanos felfogasnak, hogy mindenki autora vagyik, mint ahogy Bazso probalta altalanositani, elobb linkelted...
Sot csak tizen-huszon-nyolcvanharomezer bicajra vagyom, meg egy helyre, ahol ezek elferhetnek ;DDD
Sot nem vagyom arra a felelosegre, hogy a masfel tonna koruli, majdnem ke't meter szeles, ke't nyomtavos izevel barmikor karambolozhatok, elgazolhatok, megolhetek elolenyeket.
Me'g tavasszal tortent az meg velem, hogy a Deak ternel tekertem (bicajjal), s az ut kozepen (47-49-es vegallomasa mellett) egy galambot vettem eszre. Biztos az uton kolbaszoltak, s vki kicsit elgazolta (aki epp lehetett kerekparral vagy barmivel). Felrealltam, majd felvettem az ut kozeperol. Szegeny, majdnem a kezeim kozt mult ki... Nem tudom, mit tehettem volna akkor ott me'g erte :\ Igy szomoruan otthagytam az egyik villamos szekreny mellett, miutan mar nem mozgott.
Orszaguton kozlekedve (sajnos mindegy, hogy lakott teruleten-e vagy nem) nagyon sok elgazolt allatot latok. Kezdve az aranyos kis suniktol, vakondoktol, rokakon at. De latni par sok macskat, kutyat, mokust, gyikot. Szoval az itthon honos allatok kozul barmivel lehet talalkozni, csak sajnos kilapitva.
Erdoben kozlekedve is allandoan figyelek, hogy lehetoleg az utamba kerulo rovarokon se hajtsak at. Az eso utan a jardan, uton tekergo gilisztakat sem szeretek kilapitani, sem gyalog, sem bicajjal.
Junius tajan, a 3H alatt a panorama (kulonben Guckler Karoly ut neve, de senki sem hivja annak ;D ) uton tekerve az ut kozepen egy vmilyen kisebb madar tetemet talaltam. Nagy valoszinuseggel egy kerekparos uthette el, mert azon az uton csak ritkan talalkozni motorosokkal, illetve nagyon ritkan megy arra vmi barom terepjaroval (hehe, Grof latott ott a hegyoldalon beborult terepjarot, talan tavaly nyaron ;DD ). Ennek a szerencsetlenul jart madarat is arrebb tettem, hogy ne menjenek at rajta, tobben.
Egyszer utottem el egy gyalogost (najo, csak felloktem), de nem volt jo erzes. Irtam mar errol: itt es ekkor: 2003. febr. 2., vasárnap - 17:39
Ennyi elgepelest. Remelem, hogy alig maradt ;D
Szerkesztette: blash 2005. 09. 24. 03:13 -kor
Elküldve: 2005. 09. 24. 04:32
Idézet: hoy.2005. szept. 23. - Dátum: péntek - 20:11
Titkon remenykedem a martirhalalban. Sokan megprobalnak segiteni is nap, mint nap. Teljesen fuggetlenul attol, hogy milyen modon kozlekedek. Peldaul sietek vagy csak egyszeruen olyan hangulatom van, hogy atmegyek minden piroson ;D
Idézet: obersmith - Dátum: 2005. szept. 23., péntek - 22:45
Tanuld meg, es mindenki mas is, hogy az kerekesszek!
Ennek kapcsan nem tudom, hogy mit valasztanek, ha egyszer ugy alakulna. Miutan jol elkurtam, fekszem a vertocsamban, kezem labam kifordulva, nyilt gerinctores vagy mas egyeb... S ekkor (talan) ke't lehetosegem lenne: vagy vegem perc vagy ora szenvdes utan, vagy pedig a hatralevo eletemet mozgaskorlatozottan elhetnem, jobb esetben :\
Idézet: obersmith - Dátum: 2005. szept. 23., péntek - 21:41
Mennyivel jobb lenne, ha lenne es ha mar lenne, akkor ertelmes, atgondolt es megfizetheto az elovarosi tomegkozlekedes. Kepzelj egy ilyen utopiat:
Erd reggel egy szokasos munknap, felpattansz a bicajra, eltekersz a vasutallomasra. De nem kell rohannod, mivel max negyedorankent kozlekedik vonat Budapest fele. Az allomason valaszthatsz, hogy vagy igenybe veszed olcso (vagy ingyenes) es biztonsagos kerekpar tarolot, vagy viszed magaddal a vonaton.
A vonat alacsony padloszintes lenne, hogy mindenki, me'g a fogyatekkal elok konnyen fel- es leszallhatnak, s nem kell ehhez igenybevenni masok segitseget. Onallaon kozlekedhetnek, hatranyoktol mentesen. De te is konnyen felteszed a bicajt, aminek van helye. Annak ellenere, hogy sokan masok is kerekparral utaznak ugyanazon a szerelvenyen.
A berletedert nem kellett egy vagyont fizetned, s barmilyen idoszakra kerhetted, raadasul a kerekpar szallitas dijat is tartalmazza.
Mivel a XVI. keruletbe ingazol, egy atszallassal elersz mondjuk a Zugloi vagy a Rakospalotai vasutallomasra. Mindezt gyorsan, mert a palyak jo allapotuak, akarcsak a mozdonyok, kocsik.
Megerkeztel. Annak fugvenyeben, hogy hoztad-e a bicajod, vagy elmesz az itteni allomas zart, orzott kerekpartarolojahoz es zavaro ellenorzesek nelkul megkapod a bicajod. Ujra tekersz, de biztonsagban, minimalis karos anyagot belelegezve (es ugye ki is ;D ) es nem kerulovel jutsz el a munkahelyedig. Nem gond, ha elered az eso. Miutan elallt az atgondolt tervezesu es karbantartott csatornahalozatt segitsegevel nem all rajta a viz. Ho miatt sincs gond, mert jol fizetett munkasok takaritjak el rola a havat. Maskor is takaritjak, nincs rajta uvegszilankok, pordombok (epp ma lattam egy ilyet a Lagymanyosi-hid budai hidfojenel OMG ), kis allat tetemek. Karbantartjak.
Elersz a munkahelyedre, ahol zart taroloban hagyod a bicajt, amit csak az ott dolgozok hasznalnak. Kerekparzarat csak azert tartasz magadnal, mert utkozben beugrasz vmilyen boltba. Masik fedett, biztonsagos tarolo all az esetleg vendegek, ugyfelek reszere.
A munkahelyen barati hangulat, mert mindenki boldog (es aranylag jol fizetett), mivel tomegkozlekedve, vakvezeto kutyaval, gorkorival, gyalog, kerekesszekkel, bicajjal, helikopterrel ;D jarnak mindennap dolgozni.
Munkaido lejarta utan vigan pattansz a tobbi jofej munkatarsaddal egyutt a bicajodra, s ma epp bedobtok egy jo fajta barna sort vagy egy-ket fekete Krusovicet ;D
Oke, es most ebredj fel ;DDD
Tudom, hogy nekem a '70-es evek Pekingje lenne az igazi, mert ki nem emlekszik az altalanos iskolas foldrajz tankonyvekbol azokra a tipikus kepekre, amin csa'jniz kerekparos sereget mutattak be ;D
Talan mar linkeltem, de ugyis elmegette szeder ezt a varost (;
Kis nosztalgia kirándulás Karlsruhe-ba @ 2005. május
Hehe, most latom, hogy van ott ujabb iromany:
Kirándulás Norvégiában: Oslo közlekedése @ 2005. július
Ja, es ssszziiiiiibiiiiiia'jjjj ;D
Szerkesztette: blash 2005. 09. 24. 04:33 -kor
Elküldve: 2005. 09. 24. 07:42
Elküldve: 2005. 09. 24. 09:18
Idézet: onkelz - Dátum: 2005. szept. 23., péntek - 22:49
Meg lehet szitkozódni, hogy a szemét biciklisek miatt van dugó

Súgó
A téma zárva.