HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás III. Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 12. 18:31

Tessék odafigyelni!
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#122 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 19:13

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 1:33

Na de majd mi megmutatjuk, demokráciábbak vagyunk mindenkinél!!!

Tényleg, valakinek SAJÁT tapasztalata volt már ilyen lézerzavaróval (tehát nem a szomszéd ismerősének, akinek majdnem ajánlottak egy ilyet 100 rugóért megvételre, hanem SAJÁT tapasztalat)??

Merthogy a múltkor a XIIVI. kerületben, amikor a FamaLaserIII-mal portyáztunk, az egyik autós azért nem fogadta el a helyszíni bírságot, mert nem hitte el, hogy bemérték (1.800 m-en ment a móka, onnan nem lehet meglátni), mondván neki szabadon tartható lézerzavarója van és működött is, tehát ne higgyük, hogy beveszi, hogy megfogtuk.

Pontosan mi érdekel? Én is 400 eurosat használok, 3+8 ledes×2, de 299euroért is már tökéleteset kapsz.
Természetesen a tuti ha hátra is raksz :cool:

(linkeket csak priviben az észlelésekről/blokkolásokról, mert a videofelvételeken jól hallhatóak a rendőrök hívónevei plusz egyéb nem publikus adatok)

Else.....állványos a zágrábi fizetőkapu előtt, 1500m-ig lőtt ki fixen állványról a 100km/h korlátozó tábla vonalába, fixálta az automata követést, de a blokkoló már kb 1800 méternél beüvöltött, még a nyolcvanas tábla mellett is 160 felett mentünk, a negyvenes tábla vonaláig még szembe volt az állvány, odáig lassítottam vissza, amikor a távolság lecsökken 25-30 méterre addigra célszerű visszalassítani a megengedett sebességre hiszen a rendszám már 250métertől értékelhető, de a gond az, ha 25-30 méteren belül lő a kocsidra, akkor már találhat szabad felületet a kocsin és megmérhet.

Az M7-en ugyanez a szitu, a fehérvári kagylóskutas felüljáróról pest felé lőttek, motoros elfogók az autópálya rendőrség kijáratánál startoltak, a bisztrótól meg a skoda állt rajtra készen, de csak a 160 felettieket piszkálták ki. Ezeket még a blokoló sivítása előtt meg lehet hallani általában cr12-n.
Elöljáróban ennyi.....

Azt ne várd, hogy tippeket adjak, mert a blokkoló sem ér semmit ha igazán jó gyerek kezeli azt a fáma light versiont, tele vagyok ötletekkel :)
De ugye a cél a megelőzés, óvatosságra kényszerítés......Meg a sok köcsög eltiltása :D
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#123 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 19:36

400 euró :eek:  és ez megéri az árát? :think:  Azért ez mégiscsak 100 ropi, megúsztál vele 2 radart az nemsok.......
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#124 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 19:40

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 20:36

400 euró :eek:  és ez megéri az árát? :think:  Azért ez mégiscsak 100 ropi, megúsztál vele 2 radart az nemsok.......

Persze...
Ez a két példa nem azt jelenti, hogy nincs több. De felesleges bármit mondani amíg nincs konkrét kérdés. A másik....nem azért van az autómban mert kell, hanem mert importáljuk és áruljuk :up:

#125 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 20:03

Valamelyik nap láttam egy Suzuki Maruti hátsó ablakában: "No ABS, No Airbag, No Para...":omg:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#126 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 20:47

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 19:31

Én ma nem láttam egyet sem...

#127 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 21:15

Idézet: Arp - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 21:47

Én ma nem láttam egyet sem...

Ne izgulj, ők láttak téged :)
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#128 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 21:22

Idézet: DzsiAr - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 22:15

Ne izgulj, ők láttak téged :)

:) Még jó hogy egész nap dugóban voltam, nem volt semmi kísértés

#129 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 22:09

Idézet: tolvaly - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 20:40

A másik....nem azért van az autómban mert kell, hanem mert importáljuk és áruljuk :up:

Jaa, így már érthető. :) Akkor már tudom kihez kell fordulnom, ha szüksége lenne ilyesmire :respect: (ja igen és egy ilyen ketyere a hagyományos radaros mérés ellen is véd?)

#130 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 23:34

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 19:31

Idézet

Az akcióban mintegy 500 rendőr vesz részt és dolgozni fog valamennyi, azaz közel száz lézeres és radaros sebességmérő készülék is.

:eek:

Én azt hittem, hogy mindig ki van hajtva az összes. Miért nincs? ... :think:

#131 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 07:06

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 0:34

:eek:

Én azt hittem, hogy mindig ki van hajtva az összes. Miért nincs? ... :think:

Gondolom pénz..... (legalábbis ha valami nincs, a rendőrség mindíg erre hivatkozik ;) )  (Pl ha 4 kancigány a forgalommal szemben autózik, azért néz félre a rend éber őre pl ) ;)

#132 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 07:50

Jó nagy crash volt ma reggel a Kerepesin, kíváncsi vagyok hogy sikerült összehozni. 6 tűzoltóautó volt ott amikor jöttem, nem bírtak kivágni valakit az autóból.

#133 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 16. 00:25

Idézet: tolvaly - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 20:13

Pontosan mi érdekel? Én is 400 eurosat használok, 3+8 ledes×2, de 299euroért is már tökéleteset kapsz.
Természetesen a tuti ha hátra is raksz :cool:

(linkeket csak priviben az észlelésekről/blokkolásokról, mert a videofelvételeken jól hallhatóak a rendőrök hívónevei plusz egyéb nem publikus adatok)

Else.....állványos a zágrábi fizetőkapu előtt, 1500m-ig lőtt ki fixen állványról a 100km/h korlátozó tábla vonalába, fixálta az automata követést, de a blokkoló már kb 1800 méternél beüvöltött, még a nyolcvanas tábla mellett is 160 felett mentünk, a negyvenes tábla vonaláig még szembe volt az állvány, odáig lassítottam vissza, amikor a távolság lecsökken 25-30 méterre addigra célszerű visszalassítani a megengedett sebességre hiszen a rendszám már 250métertől értékelhető, de a gond az, ha 25-30 méteren belül lő a kocsidra, akkor már találhat szabad felületet a kocsin és megmérhet.

Az M7-en ugyanez a szitu, a fehérvári kagylóskutas felüljáróról pest felé lőttek, motoros elfogók az autópálya rendőrség kijáratánál startoltak, a bisztrótól meg a skoda állt rajtra készen, de csak a 160 felettieket piszkálták ki. Ezeket még a blokoló sivítása előtt meg lehet hallani általában cr12-n.
Elöljáróban ennyi.....

Azt ne várd, hogy tippeket adjak, mert a blokkoló sem ér semmit ha igazán jó gyerek kezeli azt a fáma light versiont, tele vagyok ötletekkel :)
De ugye a cél a megelőzés, óvatosságra kényszerítés......Meg a sok köcsög eltiltása :D

Fene tudja, furcsa, amit írsz.
Amikor mi voltunk kint a FamaLaser III-mal, akkor 1800 m-en mértünk. Semmiféle követőautomata nem volt, ha 1800 m-en azt állapította meg, hogy jöttél a 60-as táblánál 92-vel, akkor csöngettek.

Nem tudom, hogyan képzeled el a lézeres sebességmérés folyamatát, de kettőnk tapasztalata látszólag nagyon nem egyezik.
Gondolkoztál már ma?

#134 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 16. 00:32

Ja, még egy!

Ma (mostmár tegnap) jöttem haza Németországból, aholis a tegnap esti híradóban (bevallom) örömmel hallottam, hogy 2006. jan. 1-jétől megszűnik a 0,3 ezrelékes tolerancia az ittas vezetőkre, helyébe a nálunk is (és szinte mindegyik EU-oszrszágban) szokásos ZERO TOLERANCIA lép.

Végre, ezentúl nem lesz mivel példálózni!

Kint is megbukott a rendszer, a riport szerint nagyrészt a 24 éven aluli vezetők nem voltak képesek uralkodni magukon és megállni 1 pohár valami (sor/bor/akármi) után.

Egyúttal tettem egy másik felismerést is.
Stuttgart városában voltam 4 rövid napot és megállapítottam, hogy TÉVEDÉS, hogy német rendőrség nem igazoltat szúrópróba-szerűen. A főpályaudvartól nem messze volt a főhadiszállásunk (Le Meridien Hotel), és bizony a pályaudvari aluljáróban visszatérő jelleggel ellenőrizték az ott lévő fiatalokat a rend őrei. Anélkül, hogy bármit is tettek volna, pusztán csak jelen voltak.
Lassan bebizonyosodik, hogy ha azonos problémával találják szembe magukat, mint mi, akkor azonosan reagálnak rá.
Gondolkoztál már ma?

#135 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 16. 09:41

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. okt. 16., vasárnap - 1:25

Fene tudja, furcsa, amit írsz.
Amikor mi voltunk kint a FamaLaser III-mal, akkor 1800 m-en mértünk. Semmiféle követőautomata nem volt, ha 1800 m-en azt állapította meg, hogy jöttél a 60-as táblánál 92-vel, akkor csöngettek.

Nem tudom, hogyan képzeled el a lézeres sebességmérés folyamatát, de kettőnk tapasztalata látszólag nagyon nem egyezik.

Azt nem hiszem, hogy 1800-ról értékelhető rendszám van a kezedben. Ha nem tud megmérni 1800-ról mert blokkolom, akkor újrakezdi (a régi fámán volt ilyen, akár kétszer is rád lő), ezért célszerű blokkolás/riasztás után (ahogy csökken a távolság) visszalassítani, sőt lekapcsolni a blokkolót, hagyni magad megmérni a normál sebességgel, aztán mindenki elégedett lesz :cool: 

Szólj ha mellém akarsz ülni, hétfő/kedd Visegrádon leszek, egyeztethetünk. Én pedig videóra szeretném venni a light version viselkedését ilyen esetben, csak a mi megyénknek nincs ilyen!

Halihó

A többi nem publikus.

Telcsiszám ment priviben!

#136 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 16. 15:50

Idézet: tolvaly - Dátum: 2005. okt. 16., vasárnap - 10:41

Azt nem hiszem, hogy 1800-ról értékelhető rendszám van a kezedben. Ha nem tud megmérni 1800-ról mert blokkolom, akkor újrakezdi (a régi fámán volt ilyen, akár kétszer is rád lő), ezért célszerű blokkolás/riasztás után (ahogy csökken a távolság) visszalassítani, sőt lekapcsolni a blokkolót, hagyni magad megmérni a normál sebességgel, aztán mindenki elégedett lesz :cool: 

Szólj ha mellém akarsz ülni, hétfő/kedd Visegrádon leszek, egyeztethetünk. Én pedig videóra szeretném venni a light version viselkedését ilyen esetben, csak a mi megyénknek nincs ilyen!

Halihó

A többi nem publikus.

Telcsiszám ment priviben!

Köszönöm a lehetőséget meg a számot, nem fogok (vissza)élni vele. No nem azért, mert nem érdekelne a dolog, hanem azért, mert elfogyott az idei támogatásunk.
Most úgy néz ki, ha valami csoda nem történik, akkor januárig helybenjárás, vagy pontosabban a következő támogatásig...

Ja egyébként a FamaLaser III úgy dolgozott, hogy 1800-on fogott először sebességet, és ha akkor megvolt a gyorshajtás, akkor már csak arra kellett várni, hogy elguruljon hozzánk a jármű, lehetett félreállítani. Ha a kanyar miatt lassított, de láthatóan utána belegyorsított, akkor vártuk a közeledését, néztük tovább.
Tulajdonképpen ez a királyi többes nem is indokolt, hiszen nem én kezeltem a trafit, én csak vezettem be a Matrix Police rendszerbe az autók rendszámait.

Szerkesztette: *Macika* 2005. 10. 16. 15:55 -kor

Gondolkoztál már ma?

#137 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 19:37

Marihuana volt az érdi gázoló vizeletében.
Gratulálok.
Miért csak most merték megmondani?
Ugye nem mostanra lett meg a vizsgálat eredménye???
Gondolkoztál már ma?

#138 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 21:30

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. okt. 20., csütörtök - 20:37

Marihuana volt az érdi gázoló vizeletében.
Gratulálok.
Miért csak most merték megmondani?
Ugye nem mostanra lett meg a vizsgálat eredménye???

Ő volt az akit meghívott a Friderikusz is a műsorba ugye?!

#139 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 22:16

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. okt. 20., csütörtök - 22:30

Ő volt az akit meghívott a Friderikusz is a műsorba ugye?!

Nem tudom, nem nézem azt a műsort.
Gondolkoztál már ma?

#140 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 10:49

Gyorshajtók, itt a megoldás? :D

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +