HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás III. Értékeld a témát: -----

#561 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 17. 09:40

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 9:09

Hááát, egy szakadt Lada esetén nem is tudom, ki lenne nagyobb veszélyben, a vezető, vagy a szarvas.
Én biztos nem csinálnám egy szarvaspörkölt reményében, annál jobban szeretek élni.
Fácánt már én is ütöttem el akaratomon kívül, jó is volt a leves belőle. Csak nagyon sajnáltam szegényt, látva a haláltusáját. De hogy én direkt próbáljak elütni valamit? Nem hiszem, hogy menne...

Nem is rád gondoltam. Menj el Nógrádba és nézz körül egyszer, vagy ha Veszprém megyében jársz, tudok pár települést itt is ajánlani.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#562 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 18:38

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 9:40

Nem is rád gondoltam. Menj el Nógrádba és nézz körül egyszer, vagy ha Veszprém megyében jársz, tudok pár települést itt is ajánlani.

Ugye erre vannak amcsiban a roadkill caffe-k :Đ
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#563 Felhasználó inaktív   Goodman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 18:44

http://index.hu/poli...ek/?main

:o

#564 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 19:22

Idézet: Goodman - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 18:44

Hadd legyek prejudikált

Idézet

from langlovagok
[Belföld] Karambolban életét veszette egy ráckevei tűzoltó csütörtök délután Ráckeve és Kiskunlacháza között. Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta: egy Subaru személygépkocsi nagy sebességgel áttért a szemközti sávba, s összeütközött a szemből érkező Lada Nivával, a ráckevei tűzoltók szolgálati gépkocsijával. A tűzoltók ugyan észlelték a sávjukban érkező autót, a sofőr vészfékezett, a Lada szinte meg is áll, ám a Subaru beléjük csapódott, s a tűzoltók járművét az árokba lökte. A Niva sofőrje, egy 31 éves tűzoltó súlyosa sérült, utasa, egy 49 éves tűzoltó életét vesztette. A Subarut egy 19 éves fiatalember mindössze három hónapos jogosítvánnyal vezette. Ellene halált okozó közúti baleset okozása miatt eljárás indult. (Lánglovagok)

Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#565 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 19:31

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 19:22

Hadd legyek prejudikált

Na várjunk. Prejudikált = előítélettel rendelkező.
Ennek az idézetnek a beszúrásával miben voltál előítéletes???
Gondolkoztál már ma?

#566 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 19:33

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 19:31

Na várjunk. Prejudikált = előítélettel rendelkező.
Ennek az idézetnek a beszúrásával miben voltál előítéletes???

Hogy a friss jogositvánnyal rendelkező, apucitól erős autót kapó fiatalemberek potencionális veszélyforrást jelentenek a közutakon.

#567 Felhasználó inaktív   Argokk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 19:38

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 20:22

Hadd legyek prejudikált

Sajnos hulyegyerekek mindig is leszenk...  :(
Csak azt nem ertem miert van az, hogy peldaul Ausztriaban az autopalyan a Porsches srac is tul 130-al kozlekedni. Itt meg minden paraszt megy mint a hulye legyen barmilyen gep alatta.

A tuzolto csaladjanak reszvetem.

#568 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 19:56

Idézet: Argokk - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 20:38

peldaul Ausztriaban

Például ott már van olyan kulturáltsági szint, amilyen itt nem.
Például ott, aki megszegi a szabálytot, úgy megb@sszák, hogy egy életre megemlegeti.
Itt a 20 éves apucikicsifija a 740-es bömiben röhögve kifizeti az x forintot - ott meg elveszik a jogosítványát.

10-15 éve ott is ugyanez volt, mint most (és az elmúlt 10-15 évben) Magyarországon, csak az illetékesek bekeményítettek. No meg alapvetően az osztrák nyugodtabb állatfajta, mint a magyar.

Hogy nálunk miért nem keményítettek be? Miért nem változik semmi? Lehet kérdezni az itteni illetékeseket, majd megmagyarázzák.

Már írtam: igen sok autó mifelénk (elsősorban az erősebb, úgynevezett "presztízsmárkák") első éspervagy hátsó rendszám nélkül járnak és semmilyen hátrányuk nem származik belőle. Egyszer egy német érdeklődött, hogy ez miért van, mert náluk az ilyenért a helyszínen bevonják a forgalmit.

#569 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 20:15

Idézet: Tigger - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 19:33

Hogy a friss jogositvánnyal rendelkező, apucitól erős autót kapó fiatalemberek potencionális veszélyforrást jelentenek a közutakon.

Ez nem az én napom. Erre gondoltam volna utoljára. Pedig még ki is emelte...

Sajnálom a tűzoltókat én is, mint minden vétlen embert, aki mások égbekiáltó felelőtlensége miatt szenved.
Gondolkoztál már ma?

#570 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 20:25

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 19:22

Hadd legyek prejudikált

Idézet

from langlovagok
[Belföld] Karambolban életét veszette egy ráckevei tűzoltó csütörtök délután Ráckeve és Kiskunlacháza között. Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta: egy Subaru személygépkocsi nagy sebességgel áttért a szemközti sávba, s összeütközött a szemből érkező Lada Nivával, a ráckevei tűzoltók szolgálati gépkocsijával. A tűzoltók ugyan észlelték a sávjukban érkező autót, a sofőr vészfékezett, a Lada szinte meg is áll, ám a Subaru beléjük csapódott, s a tűzoltók járművét az árokba lökte. A Niva sofőrje, egy 31 éves tűzoltó súlyosa sérült, utasa, egy 49 éves tűzoltó életét vesztette. A Subarut egy 19 éves fiatalember mindössze három hónapos jogosítvánnyal vezette. Ellene halált okozó közúti baleset okozása miatt eljárás indult. (Lánglovagok)

A helyszínen agyonlőném az ilyen taknyot.  :mad:  :reklamacio:
Apucival együtt, aki megvette neki a kocsit.  :reklamacio:  :reklamacio:
42

#571 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 20:31

Idézet: BigBear - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 20:25

Villámgyorsan le kéne sittelni az ilyen kölyköket, hogy a többi, utcán levő észrevegye, hogy következményei is lehetnek annak, ha agyatlanok. :(

#572 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 20:45

Még valami:

"Ellene halált okozó közúti baleset okozása miatt eljárás indult."

Kap két évet, egy évre felfüggesztve, meg bevonják fél évre a jogsiját (vagy nem).
Szerencse a szerencsétlenségben, hogy autót jogosítvány nélkül is lehet vezetni - ezt tudjuk már egy ideje. Úgyhogy nem kell félteni a srácot, megoldja, ő vagy apuci, meg a barátaik.

#573 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 21:06

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 19:56

Már írtam: igen sok autó mifelénk (elsősorban az erősebb, úgynevezett "presztízsmárkák") első éspervagy hátsó rendszám nélkül járnak és semmilyen hátrányuk nem származik belőle. Egyszer egy német érdeklődött, hogy ez miért van, mert náluk az ilyenért a helyszínen bevonják a forgalmit.

Számomra továbbra is érthetelen, hogy a nagyméretű, nagyteljesítmányű, Európába szánt járműveken miért van bolhafing méretű rendszámtábla? (Az "echte" amerikai kocsi külön téma)

Idézet

http://totalcar.hu/m...let/rendszam01/
A rendszámtáblák típusai
"A" típusú, 520x110 mm nagyságú,
"B" típusú, 240x130 mm nagyságú,
"C" típusú, 280x200 mm nagyságú,
"D" típusú, 520x110 mm nagyságú.

"A" típusú rendszámtáblát kell felszerelni a személygépkocsira, az autóbuszra, a tehergépkocsira, a vontatóra, a nyerges vontatóra, a mezőgazdasági vontatóra és a lassú járműre előre, továbbá a felsorolt járművekre, valamint a pótkocsira és a félpótkocsira hátulra akkor, ha az elhelyezésre elegendő hely áll rendelkezésre és a rendszámtábla a külön jogszabályban előirt módon megvilágítható.

"B" típusú rendszámtáblát kell felszerelni a motorkerékpárra hátulra, a motorkerékpár oldalkocsijára előre.

EU nélküli nagy matrica"C" típusú rendszámtáblát kell felszerelni az "A" típusnál felsorolt járművekre hátulra, ha az "A" típusú rendszámtábla felszerelésére nincs elegendő hely, vagy ha az "A" típusú tábla a külön jogszabályban meghatározottak szerint nem világítható meg.

Ha a rendszámtábla felszerelésére nincs elegendő hely, vagy ha a rendszámtábla az átlagosnál nagyobb sérülési veszélynek van kitéve (pl.: autóversenyzés), a közlekedési hatóság igazolása alapján engedélyezhető a "B" típusú rendszámtábla felszerelése, illetve a "D" típusú rendszámtáblának a jármű elején történő alkalmazása.

Nincs elegendő hely? Kettes góf, újralakatolt hátsó ajtőval, és olyan pici rendszámhellyel, hogy a legkisebb sem férne bele.
KIA telepjáló vadonatúj, dettó. 150-160-nal letol a pályán, tíz méterről olvashatatlan a rendszám.
Az amerikából behozott autóknál még el tudnám fogadni, hogy ne lakatolják át a kocsit a rendszám miatt (ugyan az általam használt európai kocsin nagy kockarendszám hely van, de a hosszút csavarozták fel az "illetékesek" a kasznira), azt viszont végképp nem, hogy a világításuk nem felel meg az európai normáknak. Hátul piros index, elöl folyamatos borostyán fény. Ez utóbbi az autósmajmok között is terjed, a szabványos világítást "menőre" cserélve.
Ők hol, és hogyan kapnak forgalombahelyezést, ill. két-háromévenként vizsgát?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#574 Felhasználó inaktív   Argokk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 21:17

Idézet: BigBear - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 21:25

Mondjuk nekem mar az is magas, hogy minek vesznek az emberek 150+ LE-s autokat...  :think:
En a 75 LE-vel is jol megvagyok, mivel a KRESZ-t probalom betartani igy sokszor nem kell elozgetni, igy ez sem kifogas.
Igy is kenyelmesen eljutok barhova, es a fogyasztas sem kritikus.  :D

Aki meg versenyautora vagyik, menjek versenypalyara...

Amugy eljen az autoverseny!  :respect:

#575 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 21:23

Idézet: Argokk - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 21:17

Mondjuk nekem mar az is magas, hogy minek vesznek az emberek 150+ LE-s autokat...  :think:

Nem azzal van a baj. Aki hülye, 75LE-vel is hülye. (lásd még: beláthatatlan kanyarban előzés, vasúti átkelőre tilos jelzés ellenére ráhajtás stb)

#576 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 21:36

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 21:23

Nem azzal van a baj. Aki hülye, 75LE-vel is hülye. (lásd még: beláthatatlan kanyarban előzés, vasúti átkelőre tilos jelzés ellenére ráhajtás stb)

Igen ez igaz, aki hülye az a 20 vagy mittoménhány lóerős kispolákkal is csinálhat bajt. Szerintem elkelne egy igen erős reform a jogosítvány kiadásának a feltételiben. Félelmetes, hogy kiket ki nem engednek az utakra. Vagy hogy egyesek mit meg nem engednek maguknak az utakon.

Minap is láttam egy ilyen "nekem mindent lehet" típusút. Vasúti átjáró sorompó lezáródik, már jó 3-400 méteres kocsisor állt, ez fogta magát át a szemközti sávba és ott elment a sorompóig és ott állt meg a szemközti sávban. Majd mikor megmozdult a sorompó padlógázzal bevágott a sor elé. Én pedig reménykedtem, hogy nem áll meg a sorompónál, hanem bemegy a közeledő mozdony elé és kinyírja magát, de sajnos nem így lett.  :(  Én meg végignéztem az esetet, szólni nem mertem, mert többen ültek a kocsiban, és a fejüket elnézve kinéztem belőlük, hogy több fegyver van náluk mint egy zsebkés.

#577 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 21:45

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 21:36

Minap is láttam egy ilyen "nekem mindent lehet" típusút. Vasúti átjáró sorompó lezáródik, már jó 3-400 méteres kocsisor állt, ez fogta magát át a szemközti sávba és ott elment a sorompóig és ott állt meg a szemközti sávban. Majd mikor megmozdult a sorompó padlógázzal bevágott a sor elé. Én pedig reménykedtem, hogy nem áll meg a sorompónál, hanem bemegy a közeledő mozdony elé és kinyírja magát, de sajnos nem így lett.  :(  Én meg végignéztem az esetet, szólni nem mertem, mert többen ültek a kocsiban, és a fejüket elnézve kinéztem belőlük, hogy több fegyver van náluk mint egy zsebkés.

Nagy kedvencem az a fajta állat, amelyik teljesen jól tudja, hogy az a sáv balra/jobbra fog kanyarodni, azért nem állnak ott sokan, de ők sietnek és a legvégén bepofátlankodnak az egyenesen menő sáv legelejére. Én sohasem engedek be ilyeneket, mert az autójukra azért vigyáznak, egy bizonyos szintig erőszakosak csak. A kirakott középső ujjakra meg igyekszem nem figyelni.

A véleményem, hogy azok tehetnek róla, hogy ilyen emberek léteznek a közlekedésben, akik beengedik őket.
Gondolkoztál már ma?

#578 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 21:48

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 21:45

Nagy kedvencem az a fajta állat, amelyik teljesen jól tudja, hogy az a sáv balra/jobbra fog kanyarodni, azért nem állnak ott sokan, de ők sietnek és a legvégén bepofátlankodnak az egyenesen menő sáv legelejére. Én sohasem engedek be ilyeneket, mert az autójukra azért vigyáznak, egy bizonyos szintig erőszakosak csak. A kirakott középső ujjakra meg igyekszem nem figyelni.

A véleményem, hogy azok tehetnek róla, hogy ilyen emberek léteznek a közlekedésben, akik beengedik őket.

Azt hittem, az anyukájuk, aki szülte meg nevelte őket ;)

#579 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 21:51

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 21:48

Azt hittem, az anyukájuk, aki szülte meg nevelte őket ;)

A szülés rendben van, de a nevelés az kimaradt...
Gondolkoztál már ma?

#580 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 21:57

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 21:45

Én sem szeretem őket, és nem is szoktam beegedni. Írtam is néhány hónapja, amikor a cickányok megpróbáltak leszorítani az útról miután nem engedtem be őket  a sor elejére az elkanyarodó sávból :D De csak azért volt esélyük a leszorításra, mert a mögöttem lévő bálám szamara meg beengedte őket. Nekem a biciklivel volt annyi bátorságom, hogy nem engedem be őket, ő mögöttem a ford transittal bengedni őket :bolond: De sajnos mindig akad egy ilyen gyenge láncszem, aki beengedi őket. Pedig ha életfogytig kéne ott várniuk a beengedésre, akkor előbb utóbb megtanulnák hogy a sor végére kell állni.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.