HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás III. Értékeld a témát: -----

#2461 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 03. 15:22

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 14:34

Jó hát azért nem akarok az olaszok szintjére sűlyedni. :) Egyik haver barátnője szobalány olaszországban. Tudnék mesélni :D

Párizsnál roszabbat nem láttam ilyen téren. Tizenmillás Merci CLK, csili-vili, de a löhárító messziről láthatóan karcos. Ez van.
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#2462 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 15:36

Idézet: mocsi - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 15:22

Párizsnál roszabbat nem láttam ilyen téren.

Élőben én sem. Viszont Apum volt többek között Egyiptomban. Azt mondta, brutális, ahogy közlekednek. Éjszaka 3 körül nem tudott aludni a szállodában, mert örökké dudáltak. Elkezdte számolni, hány másodperc telik el két dudálás között. Rekord: 7 :D Azt mondja, az összes autó meg van nyomva. Járt már Mexikóban, Kínában, Tunéziában, Görögországban, Sri Lankán meg hasonló helyeken, de azt mondja, Egyiptomban a legkaotikusabb a közlekedés.

#2463 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 16:24

No ezt próbáltam kifejteni, hogy a nők miért nem szeretik a biztonsági övet.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#2464 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 16:36

Idézet: mocsi - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 15:22

Párizsnál roszabbat nem láttam ilyen téren. Tizenmillás Merci CLK, csili-vili, de a löhárító messziről láthatóan karcos. Ez van.

Hm, én konkrétan az olasz emberek igényességre gondoltam (pl sz@ros lepedők stb...)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#2465 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 17:00

Idézet: BigBear - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 9:56

Robinsonok most is vannak Bőrsön (4 db R44 és 1 db R22), a HA-MIW és a HA-MIX a két régebbi (korábban Vodás), ezek közül az egyiket kente oda miniszterünk a földhöz, akinek a balhéját persze el kellett vigye az oktatópilóta.
Szóval ezeken tanulnak, mivel a lehető legolcsóbb üzemeltetésű gépek, sima 8 hengeres benzinmotorral működnek.
Az R22-es ~60millióért 2személyes (pilóta + 1 fő, tehát nem alkalmas védett személy szállítására).
Az R44-es (~kb. 85 millió) is csak nappali, visual repülésre alkalmas, valamint kb. 300 km a hatótávolsága, reserve nélkül.
Nem véletlen a Robinson gépek pilóták között használatos neve sem: Nyekedli.

A Brantly még ennél is fapadosabb, unatkozó milliomosoknak. A szintén kb. 300 km-es (reserve-t is beleszámolva) hatótávolságával valójában inkább kedvtelésből, szórakozásból repülőknek ajnálott.

Ha ezek ennyire olcsók és használhatók is, akkor miért milliárdos nagyságrendűek a mentőszolgálat által beszerzett/megkapott helikopterek?
Gondolkoztál már ma?

#2466 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 17:07

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 1:07

Érdemes megnézni ezt .a képet, nyílegyenes a pálya, rendesen el lehet látni mindkét irányba (az egyik irányban átlátható kopasz fák vannak, a másik irányba meg semmi.
A villogó is pirosat mutatott (ezt vallja a szemben álló teherautó sofőrje is, hiszen ő ott várakozott a pirosnál.

Ezek után kérdezem, a vezető nő nooooormális???

Hogy milyen messze látni el, az nem látszik a képen, de hogy megfelelő távolságba az biztos. Ahogy az is, hogy látta a vezető a közeledő "vonatot". :rolleyes:  :omg:  Ha megáll, talán 10 másodpercet veszít, így meg......
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#2467 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 17:07

Idézet: jrpryv - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 16:24

Na meg tegyük hozzá rögtön, hogy jó is kifogásnak.
Érdekes, nőismerőseim között van pár, aki az életét köszönheti annak, hogy bekapcsoltatták vele az övet, panaszt nem hallottam még a szájukból azóta. Jó, kék-zöld volt a cici pár hétig a rántás helyén, de ezen kívül SEMMI bajuk nem lett egy olyan ütközéseknél, ahol mások életben maradása már kétséges.
Persze mellmérettől is függ, a nagymellű nőknél kellemetlenebb a puha lágyszövet miatt, ezt belátom.
Gondolkoztál már ma?

#2468 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 17:10

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 16:36

Hm, én konkrétan az olasz emberek igényességre gondoltam (pl sz@ros lepedők stb...)

meg (túl)szőrös nők.  :boa:

#2469 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 17:11

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 15:36

Élőben én sem. Viszont Apum volt többek között Egyiptomban. Azt mondta, brutális, ahogy közlekednek. Éjszaka 3 körül nem tudott aludni a szállodában, mert örökké dudáltak. Elkezdte számolni, hány másodperc telik el két dudálás között. Rekord: 7 :D Azt mondja, az összes autó meg van nyomva. Járt már Mexikóban, Kínában, Tunéziában, Görögországban, Sri Lankán meg hasonló helyeken, de azt mondja, Egyiptomban a legkaotikusabb a közlekedés.

Én is voltam Kínában, Mexikóban, Libanonban, Egyiptomban és alátámaszthatom, hogy ami az arab világban megy vezetés címén, az tragikus.
Egyiptomban töksötét úton sem nagyon használnak világítást, onnan lehet tudni, hogy melyik az új autó (azon kívül, hogy pár hetesen már szarrá vannak koccolva), hogy megy a világítása, mindegyik lámpa. Az izzócsere ismeretlen fogalom ameddig egyetlen 2 W-os izzó is működik a gépen. Ez engem jobban zavart a folyamatos dudálásnál, ami viszont kétségtelen, hogy jobban zavaró olyan számára, aki nem tud pl. a nagy meleg miatt aludni.
Gondolkoztál már ma?

#2470 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 17:12

Idézet: mocsi - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 13:04

http://index.hu/politika/bulvar/bulvarhire...6.02.03.&252911

Szerintem szigorúbban kellene eljárni eme velemi pénisz ellen. Mielőtt *Macika* pártolással vádolnátok, szeretném kiemelni, hogy közfeladatot ellátó és rendőr ellen lépett fel, továbbá ugyanezt esetet fordított felállásban sokkal szigorúbban járnak el, igaz ott már hatalmi visszaélés is életbe lép. Egy civilizált társadalom attól is ismérvik meg, hogy az egyedek alap esetben agresszivitás jelei nékül képesek kommunikálni.

Csak egy pontosítás, a rendőr nem közfeladatot lát el, az a polgárőr. A rendőr az hivatalos személy.
Gondolkoztál már ma?

#2471 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 17:13

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 17:12

Csak egy pontosítás, a rendőr nem közfeladatot lát el, az a polgárőr. A rendőr az hivatalos személy.

:respect:
Akkor még roszabb eset, de csak arra akartam reflektálni, hogy beszélj mindenkivel úgy ahogy azt szeretnéd, hogy veled beszéljenek.

#2472 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 17:19

Idézet: mocsi - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 17:13

:respect:
Akkor még roszabb eset, de csak arra akartam reflektálni, hogy beszélj mindenkivel úgy ahogy azt szeretnéd, hogy veled beszéljenek.

Teljesen jogos egyébként, csak hát tudod, mennyire szeretek okoskodni ;)
Gondolkoztál már ma?

#2473 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 17:20

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 17:19

Teljesen jogos egyébként, csak hát tudod, mennyire szeretek okoskodni ;)

Túúúúgggyyyuk! :]

#2474 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 17:29

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 1:24

Még mindig nem kaptam linket az apró, kicsi, "olcsó" helikről!

Na, ez már ismerős a teszkós totyikból. Aztán amikor jön vki, aki látta a disznóságokat, akkor már más a duma.
Lehet letölteni egy rakat ismeretterjesztő diszkoveris-spektrumos filmet. Még film is van ilyen helikopáterekről. :)

Nade ez itt off. Tőlem várhatsz linket, 2 hetente 1x nézek ebbe a topikba be. Sok értelmét nem látom, évek óta a biztonsági öv, és a fakabátok szapulása a téma. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#2475 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 18:26

Idézet: leslie - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 17:29

Sok értelmét nem látom, évek óta a biztonsági öv, és a fakabátok szapulása a téma. :)

Akkor Te nem ezt a topikot olvasgatod.....
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#2476 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 18:29

Idézet: leslie - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 18:29

Na, ez már ismerős a teszkós totyikból. Aztán amikor jön vki, aki látta a disznóságokat, akkor már más a duma.
Lehet letölteni egy rakat ismeretterjesztő diszkoveris-spektrumos filmet. Még film is van ilyen helikopáterekről. :)

Nade ez itt off. Tőlem várhatsz linket, 2 hetente 1x nézek ebbe a topikba be. Sok értelmét nem látom, évek óta a biztonsági öv, és a fakabátok szapulása a téma. :)

Akkor linkelj nekem olcsó atomtengeralattjárót, cserébe az ingyen benzinért :cool:  :D
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#2477 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 19:48

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 17:00

Az R44-es (~kb. 85 millió) is csak nappali, visual repülésre alkalmas, valamint kb. 300 km a hatótávolsága, reserve nélkül.
Nem véletlen a Robinson gépek pilóták között használatos neve sem: Nyekedli.

:offtopic:

A hatótávokat kíváncsi lennék, honnan is vetted.
A gyártó szerint az R44-es hatótávja 400 mérföld reserve nélkül. Az pedig egy "kicsit" több, mint 300km...
Szerintük a nappali repülés dolog se stimmol igazán...
42

#2478 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 19:57

Idézet: BigBear - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 19:48

:offtopic:

A hatótávokat kíváncsi lennék, honnan is vetted.
A gyártó szerint az R44-es hatótávja 400 mérföld reserve nélkül. Az pedig egy "kicsit" több, mint 300km...
Szerintük a nappali repülés dolog se stimmol igazán...

Ez az egyetlen, ami nem stimmel?
Gondolkoztál már ma?

#2479 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 20:06

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 19:57

Ez az egyetlen, ami nem stimmel?

Háát, tulképp a motor se 8 hengeres.  ;)
R44 Raven II: " The IO-540 is a six-cylinder, horizontally opposed, fuel-injected engine with angled-valve head and tuned induction capable of producing 300 hp"
(Bár igaz ami igaz, a hatótávot cselesen adják meg. Egy pilóta leírásából derítettem ki, hogy van valami külső tank is, azzal lehet annyi.)

De legyen vége az offnak.

Beidézett valaki egy vonatbalesetet. Hát ma az én szemeim is gúvadtak rendesen. Délelőtt állunk egy vasúti átkelőnél a város szélén, lámpa piros, mindkét oldalon 5-6 kocsi, egyszer csak jön egy állat egy A6-ossal, s elhúz mellettünk, majd kis kacsázással az átkelőn is .  :eek:  Simán átment a közeledő vonat előtt. (Igaz, itt fékez már a vonat, mert kicsit odébb ott van az állomás is.) Mondanom se kell, a vonat csikorgatott rendesen, az állatja pedig nem túl bőven, de megúszta. De a lényeg. Mikor továbbjutottunk, alig pár száz méterrel odébb, az egyik cég előtt ott áll az Audi.
Egész egyszerűen nem értem, ilyenkor a barma mit gondol? Hogy a vonat mindig megáll majd neki? Vagy hogy ő sérthetetlen? Nem csak egyszerűen nem figyelt ugyanis, hanem szándékosan, saját akaratából hajtott át a vonat előtt. (Bár vinné el egyszer a barmot.  :reklamacio:  ) Hihetetlen. És szomorú. Mármint, hogy valakinek ennyi agya legyen.  :(

Szerkesztette: BigBear 2006. 02. 03. 20:21 -kor

42

#2480 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 20:23

:(  :(

Ez egy light-os kép, akinek erős a gyomra és lelkileg rendben van nézze meg a többit is......

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

:)

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.