HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás III. Értékeld a témát: -----

#2481 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 03. 20:23

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 18:07

Na meg tegyük hozzá rögtön, hogy jó is kifogásnak.
Érdekes, nőismerőseim között van pár, aki az életét köszönheti annak, hogy bekapcsoltatták vele az övet, panaszt nem hallottam még a szájukból azóta. Jó, kék-zöld volt a cici pár hétig a rántás helyén, de ezen kívül SEMMI bajuk nem lett egy olyan ütközéseknél, ahol mások életben maradása már kétséges.
Persze mellmérettől is függ, a nagymellű nőknél kellemetlenebb a puha lágyszövet miatt, ezt belátom.

Rosszul közelíted meg a dolgot. :) Az én nőismerőseim is bekapcsolják az övet, de (valóban, főleg a nagyobb melűek) panaszkodnak, hogy zavrja őket, még egy erőteljesebb lasítás is fájdalmat okozhat (pláne egy csattanás). Erről azonban nem ők tehetnek. Engem felháborít az, hogy az autógyárak lesz@rják ezt (a 60-as évek óta van biztonsági öv, ha jól tudom), ezt a találmányt is egy független cég fejlesztette ki (ráadásul nem is egy nagy dologról van szó). Nem arról szól a történet, hogy biztonsági övvel vagy anélkül hanem, hogy évtizedek óta létezik egy probléma (nemcsak kényelmi, de életvédelmi is) amire végre találtak megoldást.  :up:
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#2482 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 20:36

Idézet: BigBear - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 20:06

Háát, tulképp a motor se 8 hengeres.  ;)
R44 Raven II: " The IO-540 is a six-cylinder, horizontally opposed, fuel-injected engine with angled-valve head and tuned induction capable of producing 300 hp"
(Bár igaz ami igaz, a hatótávot cselesen adják meg. Egy pilóta leírásából derítettem ki, hogy van valami külső tank is, azzal lehet annyi.)

De legyen vége az offnak.

Beidézett valaki egy vonatbalesetet. Hát ma az én szemeim is gúvadtak rendesen. Délelőtt állunk egy vasúti átkelőnél a város szélén, lámpa piros, mindkét oldalon 5-6 kocsi, egyszer csak jön egy állat egy A6-ossal, s elhúz mellettünk, majd kis kacsázással az átkelőn is .  :eek:  Simán átment a közeledő vonat előtt. (Igaz, itt fékez már a vonat, mert kicsit odébb ott van az állomás is.) Mondanom se kell, a vonat csikorgatott rendesen, az állatja pedig nem túl bőven, de megúszta. De a lényeg. Mikor továbbjutottunk, alig pár száz méterrel odébb, az egyik cég előtt ott áll az Audi.
Egész egyszerűen nem értem, ilyenkor a barma mit gondol? Hogy a vonat mindig megáll majd neki? Vagy hogy ő sérthetetlen? Nem csak egyszerűen nem figyelt ugyanis, hanem szándékosan, saját akaratából hajtott át a vonat előtt. (Bár vinné el egyszer a barmot.  :reklamacio:  ) Hihetetlen. És szomorú. Mármint, hogy valakinek ennyi agya legyen.  :(

Ami itt van Budaörsön (repültem vele vagy 30 órát), az 8 hengeres.
Az external fuel az más téma.

OFF vége.

Konklúzió: nem alkalmas egyik kisgép sem védett ember(ek) fuvarozására. Sem biztonság, sem rentábilitás szempontjából.
Gondolkoztál már ma?

#2483 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 21:23

[quote name='*Macika*' date='2006. febr. 2., csütörtök - 15:56']Megközelítési hiba van az alapoknál a felfogásodban, mivel a lehető legönzőbben értelmezed a dolgot, csak magadra gondolsz, senki másra a környezetedben.[/QUOTE]
Ha majd megismertél, mondhatdsz ilyeneket, addig ezt a hozzászólást töröljük a jegyzőkönyvből.!

[quote name='*Macika*' date='2006. febr. 2., csütörtök - 15:56']A sebességkorlátozás nem arról szól, hogy ki mennyivel tud/mer/képes menni.
Hanem arról, hogy a környezet, a gyalogosok, a másik közlekedő fél, az egész gigantikus méretű társasjáték mekkora max. sebességet képes BIZTONSÁGOSAN elviselni.[/QUOTE]
Abban egyetértek, hogy nem mindenkinek lenne szabad jogosítványt adni.! De persze ki döntse el, hogy mik legyenek a "kaphatási" szempontok.! Sztem azért dúrva, amikor a 70-es táblánál! a 11-esen két autó 40-(max50)-nel CAMMOG egymás mellet, nehogy valaki is elférjen mellettük.! Aki úgy érzi, hogy a reflexei nem megfelelőek, hogy részese legyen a zökkenőmentes forgalomnak (haladásnak), az választhatja nyugodtan a tömegközlekedést, és ne tartson fel másokat.![/QUOTE]

Természetesen nem vagyok összekeverve az olyan "állatokkal" akik lakott területen 100 feletti sebességgel vagiznak egy forgalomból kivont négykerekű valamivel.!(lásd érdi buszmegálló) Csak azt mondom, hogy aki tisztában van saját, és autója képességeivel, azt nem kellene "korlátozni" a haladásban.!
Amúgy még nem büntettek gyorshajtásért, és nem is okoztam még balesetet sem. (7 éve van jogsim, aktívan vezetek) Remélem nem is fognak ilyenek történni, se velem se másokkal.!

[quote name='Mikeee]Jajj ne' date=' most megint hallgathatjuk a prédikációt az össznépi társasjátékról, meg a szabályokra fittyet hányó ficsúrokról. Kell ez neked?[/QUOTE']

Tudtam én?  :D
Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit....

#2484 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 21:28

Idézet

Csak azt mondom, hogy aki tisztában van saját, és autója képességeivel, azt nem kellene "korlátozni" a haladásban.!

Akik meghalnak a saját maguk által okozott közlekedési balesetben, mind ezt hitték magukról.
Most akkor kell őket korlátozni, vagy sem?
Mégis hogyan gondoltad ezt?
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#2485 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 21:33

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 20:36

Konklúzió: nem alkalmas egyik kisgép sem védett ember(ek) fuvarozására. Sem biztonság, sem rentábilitás szempontjából.

Azért arra kiváncsi lennék mitől kell védeni a levegőben a védett embert? Nagyi mellérepül a seprűvel és kirángatja?  Ha meg lőnek rá az ellen nem sokat tehet hiába ül mellé két feketeöltönyös testőr is.

#2486 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 22:23

Idézet: Mumia - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 21:33

Azért arra kiváncsi lennék mitől kell védeni a levegőben a védett embert? Nagyi mellérepül a seprűvel és kirángatja?  Ha meg lőnek rá az ellen nem sokat tehet hiába ül mellé két feketeöltönyös testőr is.

Amig repul, addig OK, de mi lesz akkor amikor foldet ert?
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#2487 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 22:27

Idézet: mocsi - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 22:23

Amig repul, addig OK, de mi lesz akkor amikor foldet ert?

A földetérés helyszínén már régen ott lehetnek a biztosító emberek. Nekik már nem gond a piros lámpa, odamehetnek minden szabályt betartva és ott megvárhatják a helikoptert. És akkor audi a8 sem kell, megfelel egy snassz mezei szolgálati kocsi, nem kell páncélozott luxuskocsinak lennie.

Szerkesztette: Mumia 2006. 02. 03. 22:28 -kor

#2488 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 23:40

Idézet: Mumia - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 22:27

A földetérés helyszínén már régen ott lehetnek a biztosító emberek. Nekik már nem gond a piros lámpa, odamehetnek minden szabályt betartva és ott megvárhatják a helikoptert. És akkor audi a8 sem kell, megfelel egy snassz mezei szolgálati kocsi, nem kell páncélozott luxuskocsinak lennie.

Akkor megiscsak igazak azok a politikai hirek, hogy mindenhol ott vannak a kormanyembei Mo-n :D , hatha pont oda fog erkezni a VIP.
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#2489 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 23:59

Idézet: Mumia - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 21:33

Azért arra kiváncsi lennék mitől kell védeni a levegőben a védett embert?

Jó, nem én folytattam a témát.

A levegőben a heli sokkal kevésbé védhető kis magasságban (nem nagyon megy 1-2000 m felé, de sokszor még annyira sem). Ilyenkor még egy közönséges kispuskával is le lehet szedni, azt pedig, hogy ki, honnan lőtte le, szinte lehetetlen megállapítani.
Közúton egy síkban mozognak a 'lehetséges elkövetőkkel' így van lehetőség szemmel tartani őket, az útvonaltervező szakemberek feladata, hogy olyan útvonalat tervezzenek, ahol nincsenek olyan tereptárgyak, aminek a védelméből tüzet lehet nyitni az elhaladókra, vagy ha ez elkerülhetetlen, akkor azt/azokat is biztosítani kell külön-külön.
Az Üllői úton, Múzeum körúton (meg még sorolhatnám) lakók közül nem egy idősebb ember meg tudja erősíteni, amit leírtam. Egy volt tanárom a Múzeum kávéház feletti sarkon lakik, nála menetrendszerűen jelenn(t)ek meg megfelelő emberek március 13-14-a tájékán.
Gondolkoztál már ma?

#2490 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 00:54

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 22:28

Akik meghalnak a saját maguk által okozott közlekedési balesetben, mind ezt hitték magukról.
Most akkor kell őket korlátozni, vagy sem?

Más dolog hinni, és más dolog tudni.!!
Én pl miért nem mentem egy 18 éves kocsival, nyári gumikkal havas úton egy kereszteződésnek 90-nel???

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 22:28

Mégis hogyan gondoltad ezt?

Aki "túl merész", az számoljon azzal, hogy a "dicsőség" mellett, nagyot is bukhat.!

#2491 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 01:09

Idézet: Cancer - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 0:54

Én pl miért nem mentem egy 18 éves kocsival, nyári gumikkal havas úton egy kereszteződésnek 90-nel???

Aki "túl merész", az számoljon azzal, hogy a "dicsőség" mellett, nagyot is bukhat.!

Nem kell minden mondat végére felkiáltójel, szeretjük a pontot is. Nem b@szogatás képpen, de engem pl baromira zavar. Köszi! :)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#2492 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 08:35

Idézet: Cancer - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 0:54

Ez a hinni és tudni, ki tudja melyik. Aki nem tudja, az is azt hiszi, hogy tudja. :D
Egyébként nem kereszteződésekre gondoltam. Vegyük pl. az előzéseket. Utolér egy másik kocsit, úgy dönt megelőzi. Felméri az előzés feltételeit (hadd ne soroljam végig), belevág. Csak itt jön elő az, hogy ehhez a manőverhez nem elég a kocsija gyorsulása. Lehet, hogy üresen még tudná, de bent van 2 zsák cement amit visz haza, vagy bent ülnek hárman, s ezzel ő nem számolt, itt már el is b*szta. Nem volt tisztában a járműve képességeivel.

A balesettel végződő előzéseknél mindíg ez a gond. Vagy rosszul méri fel a helyzetet, a szembejövő távolságát, sebességét, az előzendő jármű hosszát, vagy nincs tisztában a járműve gyorsulóképességével, vagy ezek kombinációja. ;)

Azt mindíg tartsuk szem előtt, hogy előzni nem kötelező, az előzés csak egy lehetőség.
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#2493 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 02. 04. 09:58

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 1:09

Nem kell minden mondat végére felkiáltójel, szeretjük a pontot is.

Volt az is. :D

#2494 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 13:41

>> hólishitt <<

#2495 Felhasználó inaktív   Goodman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 15:16

Macika nemtod mi volt az az osszetort Mazda6 tegnap ejjel az Astorianal? Az ellenfele vagy oszlop volt, vagy otthagyta..

#2496 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 15:39

Egyet áruljatok el nekem...

Sztori: megyegetek békésen, 4-es Vecsés-Üllő elkerülőn Szolnok felé, ahogy becsatlakozik az út a régi 4-esbe, félreállok az ott lévő parkolóba, kabátot levetni. Ahogy indulok vissza, biz' nyomni kellett, de azért még jól befértem a sorba, egy Astra elé. Na ez követgetett Pilisig (ahol 2x2 sávos lesz az út), én közben megelőztem egy teherautót, ő nem. Teherautós keveselli az 55-ös tempót városban (országúton ment 65-tel), kiáll mellém a külső sávba, hogy majd a lámpánál legyorsul, nyomta is neki (de minek? :confused: ). Nem engedtem, a városon kívül úgyis megelőzném, fel 55-re gyorsan, az Astra is jön velem. 200 méterrel a város vége előtt megelőz (70-nel, felgyorsítottam egy pillanatra, hogy megnézzem, mennyivel megy, aztán vissza 55-re), kiér a városból, tartja a 80-85-öt (előtte 90-95-tel követett). Közben hátranézeget a két utas, folyamatosan. Ő Albertirsánál elment az új 4-esre, én meg mentem tovább a 40-esen, bosszús pillantások utánam. :confused:

...mire volt ez jó?

Szerkesztette: Carmaged 2006. 02. 04. 15:39 -kor

#2497 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 15:50

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 2:09

Nem kell minden mondat végére felkiáltójel, szeretjük a pontot is. Nem b@szogatás képpen, de engem pl baromira zavar. Köszi! :)

Jééé, ezt már más ismondta.! ;) :D :p

Idézet: Lauda

Azt mindíg tartsuk szem előtt, hogy előzni nem kötelező, az előzés csak egy lehetőség.

Fordult már elő velem is, hogy azt hittem, előzni fogok, de amint elkezdtem "gyorsítani" rájöttem, hogy meg se próbálom. :D Bár szerencsére tisztában vagyok az alattam futó vas képességeivel. ;)

#2498 Felhasználó inaktív   r2r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 17:08

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 16:39

Egyet áruljatok el nekem...

Sztori: megyegetek békésen, 4-es Vecsés-Üllő elkerülőn Szolnok felé, ahogy becsatlakozik az út a régi 4-esbe, félreállok az ott lévő parkolóba, kabátot levetni. Ahogy indulok vissza, biz' nyomni kellett, de azért még jól befértem a sorba, egy Astra elé. Na ez követgetett Pilisig (ahol 2x2 sávos lesz az út), én közben megelőztem egy teherautót, ő nem. Teherautós keveselli az 55-ös tempót városban (országúton ment 65-tel), kiáll mellém a külső sávba, hogy majd a lámpánál legyorsul, nyomta is neki (de minek? :confused: ). Nem engedtem, a városon kívül úgyis megelőzném, fel 55-re gyorsan, az Astra is jön velem. 200 méterrel a város vége előtt megelőz (70-nel, felgyorsítottam egy pillanatra, hogy megnézzem, mennyivel megy, aztán vissza 55-re), kiér a városból, tartja a 80-85-öt (előtte 90-95-tel követett). Közben hátranézeget a két utas, folyamatosan. Ő Albertirsánál elment az új 4-esre, én meg mentem tovább a 40-esen, bosszús pillantások utánam. :confused:

...mire volt ez jó?

Nem tudták, hogy LTB vannak.  :D
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   
r2r   ty

#2499 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 17:29

Idézet: Goodman - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 15:16

Macika nemtod mi volt az az osszetort Mazda6 tegnap ejjel az Astorianal? Az ellenfele vagy oszlop volt, vagy otthagyta..

Nem tudok semmiről, a területen nem történt az éjszaka baleset, legalábbis nem tudok róla. Lehet, hogy csak ott állt meg vele?
De majd utánakérdezek.
Gondolkoztál már ma?

#2500 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 17:31

Idézet: r2r - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 17:08

Nem tudták, hogy LTB vannak.  :D

Bocsánat, az kimaradt a szösszenetből, hogy piros-kék villogó volt a tetején, az oldalán meg a szokásos fényvisszaverők + "Rendőrség" felirat.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó