HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#1181 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 01. 05. 08:38

Idézet: RiCS - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 5:49

Igazad lehet, teljesen felesleges a digitális középformátum mikor ilyen frankó kompaktjaink vannak. :p

A középformátumnál az érzékelő teljes területe a nagy, nem a diódák mérete.

Szerkesztette: ottokar 2006. 01. 05. 08:40 -kor

#1182 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 05. 08:54

Idézet: oregcsoka - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 23:17

Jaj istenem dehogynem. Egy objektívről is meg tudod mondani, hogy milyen minőséget képvisel, nem?
Meg most már  ;)  a CCD-ről is.

Az nem stimmel ezzel, hogy az objektív a géptől különválasztható és cserélhető, így kiválaszthatod azt, ami minőségi, és a legjobban passzol a te gépedhez, a te igényeidhez. Ugyanakkor a CCD-ről ez nem mondható el, azt nem idegenítheted el a gép elektronikájától, felépítésétől, jellemzőitől, így fölösleges külön vizsgálni. Majd ha úgy mész be a boltba, hogy "Kérek egy Nikont ilyen objektívvel meg olyan CCD-vel", akkor már lesz jelentősége, addig marad a tesztképek nézegetése :)

Szerkesztette: debaj 2006. 01. 05. 08:55 -kor

#1183 Felhasználó inaktív   oregcsoka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 09:33

Idézet: saen - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 6:43

Nem kell megsértődni, viszont el kell fogadni ha nincs igazad. Kezdjük ott a kérdést, hogy a mai érzékelők 99%-ánál egy kis pont csak az egyik színt érzékeli az RGB-ből, a másik kettőt kitalálja a szomszédos mezők alapján. Namármost ha egy jóval fejlettebb algoritmus alapján számítja a színeket akkor sokkal jobb is lesz a kép, és ezt a pixelszámtól teljesen független. Lehetne még ezt ragozni, de mennem kell dolgozni sajna.

Nem sértődtem meg, csupán el vagyok keseredve, hogy te is ilyen rosszul itéled meg a dolgokat.  ;)
Azon viszont kiakadtam, hogy ottokár azt mondta, hogy nincs értelme az érzékelő pixelek méretének a növelésének.Ugyanis, senki nem mondott olyat, hogy ezt növelni kéne.Csupán arról volt szó, hogy a jelenleg gyártott érzékelők közül melyik a jobb.

Visszatérve az eredeti témára:
Ha nem volna igaz amit állítok, csak egy példát had mondjak: szerinted ha a több pixel jobb, azonos területen, akkor vajon miért "csak" 20ezer pixel van 1mm2-en a Canon EOS-1Ds Mark érzékelőjén?
Elvégre sokkal jobb lenne 214ezer, mint a Panasonic FZ20-asnál, nem?

Szerintem nem.Mert az 1mm2-en levő 214ezer pixel csak olyan gyenge minőségben kivitelezhető, ahol esélye sincs egy mondjuk 2000x-es erősítésnek, /mert akkor már felismerhetetlen lenne a kép/, pedig a magas ISO értéknek, amit a DSLR-ek tudnak, /és persze nagy valószinüséggel a dinamikának is/ ez a titka.
Ilyen sok pixel kis területen elhelyezésének egyenes következménye, hogy abból a CCD-ből nagyon komoly és tiszta információkat az életben nem fogsz kinyerni.Ez csupán marketing szempontból előnyös.
Nekem Minolta A1-esem van, és nyilvánvalóan, többek között azért csinál szebb képeket, mondjuk egy 200-asnál, vagy egy Pro1-esnél, mert nem 138ezer a pixelsürüsége, hanemcsak 86ezer. /és most ne kezdjük el boncolgatni a gyenge AF-et/

Tehát  visszatérve a hozzászólásodra, nincs olyan algoritmus, amelyik képes volna egy 200ezer pixelsürüségü érzékelőből olyan jó képet előállítani, mint egy 20ezer pixelsürüségüből.

A a baj, hogy az emberek többsége meg van etetve ezzel a megapixelmániával, holott köztudott, és Birdie is megmondta, hogy kis érzékelőn sok pixel=gyenge minőségü kép.

Abban észben igazad lenne, hogy nem szabad külön vizsgálni a kérdést. De. Nem mindegy, hogy az a szuper algoritmus milyen információkból tud kiindulni, mivel etetjük. Ha gyenge CCD-vel, akkor csodát nem kell várni.Nem véletlen, ha szoktad nézegetni a gépek speckóit, és Birdie tesztjeit, hogy ez a paraméter hangsúlyozottan ki van emelve a leírásokban.

És utolsósorban még azt had mondjam el, hogy nem azért másoltam be a számítási eredményeket, hogy vitát indítsak róla.Ez kéremszépen nem vitatéma, ezek számszerü tények, és adatok csupán.Érdekességnek szántam, és persze tanulságnak.Mert azért egy pár dolgot megmagyaráz számomra. Továbbá én elfogadom azt, hogy ehhez is, a gyártók jobban értenek, mint oregcsoka, vagy ottokár.  :D

#1184 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 09:58

mégegyszer: nem veszed figyelembe sem az egyes érzékelőcellák hasznos méretét, sem az egyéb technikai különbségeket!

ez alapján pl olyan téves következtetésre juthatsz, h az "A1 kb kétszeres pixelsűrűségű az Oly DSLR-ekhez képest, az már majdnem olyasmi" - pedig nem, még egyező pixelsűrűség esetén is jóval nagyobb egy full-frame-transfer CCD hasznos felülete!

vagy pl ilyen logika alapján a 300D "szebb képeket csinál", mint a Nikon D2X, hiszen ez utóbbinak nagyjából 2x akkor a pixelsűrűsége...

az nyilvánvaló, h egy körömpiszoknyi érzékelő más kategória, mint a sokkal nagyobbak - de ilyen sűrűségösszehasonlítgatásnak nincs értelme

Szerkesztette: Degeczi 2006. 01. 05. 09:59 -kor

#1185 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 10:00

Ma volt szerencsém egy Nikon D200-ast a kezemben fogdosni.
Sokat nem szórakoztam vele, egész jónak tűnt a fogása, és a fókuszát próbálgattam. Tény ami tény, az FZ30nál gyorsabb, és nincs képugrálás. Ennek köszönhetően viszont 3-4x annyiba kerül lencse nélkül :) (jójó, nem csak ezekben jobb, tudom :))
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#1186 Felhasználó inaktív   oregcsoka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 10:24

Idézet: Degeczi - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 9:58

mégegyszer: nem veszed figyelembe sem az egyes érzékelőcellák hasznos méretét, sem az egyéb technikai különbségeket!

ez alapján pl olyan téves következtetésre juthatsz, h az "A1 kb kétszeres pixelsűrűségű az Oly DSLR-ekhez képest, az már majdnem olyasmi" - pedig nem, még egyező pixelsűrűség esetén is jóval nagyobb egy full-frame-transfer CCD hasznos felülete!

vagy pl ilyen logika alapján a 300D "szebb képeket csinál", mint a Nikon D2X, hiszen ez utóbbinak nagyjából 2x akkor a pixelsűrűsége...

az nyilvánvaló, h egy körömpiszoknyi érzékelő más kategória, mint a sokkal nagyobbak - de ilyen sűrűségösszehasonlítgatásnak nincs értelme

Azt azért had jegyezzem meg, hogy minden esetben az érzékelő teljes felületével számoltam, nem a hasznos felülettel.

A másik dolog pedig, hogy természetesen nem derül ki belőle, hogy egy gép összeségében milyen jó, vagy nem jó.

Az viszont kiderül belőle, hogy az adott érzékelő, milyen minőségü információval látja el a gép elektronikáját, és az is nyilvánvaló, hogy egy jobb, /sokkal jobb/ elektronika, vagy algoritmus képes a gyengébb minőségü információból is, vizuálisan szebb képet létrehozni.

De nem ez a jellemző. /kivételek persze mindíg vannak/

Mondok egy példát: most kiszámoltam érdekességképpen a Canon EOS-1Ds Mark II. érzékelőjének a pixelsürüségét: 1mm2-en 20 ezer pixel helyezkedik el.

Ergo - a jó minőséghez feltétel a kis pixelsürüség. Szerintem. Meg talán a gyártók szerint is. :-)

#1187 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 10:29

Idézet

Nem sértődtem meg, csupán el vagyok keseredve, hogy te is ilyen rosszul itéled meg a dolgokat.  ;)

Örülök, hogy nem sértődtél meg, viszont nem ítélem meg rosszul a dolgokat :)

Idézet

Csupán arról volt szó, hogy a jelenleg gyártott érzékelők közül melyik a jobb.

Pont a kis különbségekre nem figyelsz, ez nem jobb, hanem lehetősége van a gyártóknak, hogy jobbat csináljon és a kettő nagyon nem ugyanaz. Mostanában a gyártók egyre magasabb pixelszámú gépeket gyártanak és ezekbe már fejlettebb technológiákat raknak be, így van előnyük is a régi, kis pixelszámú érzékelővel szerelt gépekkel szemben.

Idézet

Visszatérve az eredeti témára:
Ha nem volna igaz amit állítok, csak egy példát had mondjak: szerinted ha a több pixel jobb, azonos területen, akkor vajon miért "csak" 20ezer pixel van 1mm2-en a Canon EOS-1Ds Mark érzékelőjén?
Elvégre sokkal jobb lenne 214ezer, mint a Panasonic FZ20-asnál, nem?

Nem azt mondtuk, hogy nem igaz, alapvetően igaz is, csak azt nem látod, hogy ezt az alapigazságot még számtalan egyéb tényező is módosítja, így nem feltétlenül igaz ha a teljes képet vizsgálod. Emellett egy 2millás gépet ne hasonlítsunk egy 150k-shoz (nincs is olyan ember aki e két gép között nem tud dönteni), lehet az árak nem teljesen stimmelnek, de a lényeget mutatják. Természetesen ekkora különbséget nem tud áthidalni még a mai technika és még egy jódarabig garantáltan nem is fog. Én inkább olyanra gondolnék, hogy a Canon 20D ami 8mp és a Canon 10D ami 6mp között, mégis a 20D-nek szebb a képe magas iso esetén. Ha tisztán a te elméletedből indulunk ki akkor bizony a 10D-nek kéne jobbnak lenni és nem így van.

Idézet

A a baj, hogy az emberek többsége meg van etetve ezzel a megapixelmániával, holott köztudott, és Birdie is megmondta, hogy kis érzékelőn sok pixel=gyenge minőségü kép.

Ha már egy ideje figyelemmel kisérnéd az itteni fotós forumokat akkor tudnád, hogy egyik legnagyobb ellensége vagyok a sok megapixeles gépeknek és ehhez semmi köze a zajnak. Sokkal inkább az, hogy ha több a megapixel, nagyobbak lesznek a file-ok és így több memóriakártya kell (drága), lassabb lesz a photoshop (jobb gép kell, megint drága) meg úgy az egész adathalmaz kezelése és mégcsak előnyét sem látom, egyszerűen nem nyomtatok akkorákat ahol kéne a sok megapixel és ez igaz még a kiállításos képekre is.

Idézet

Nem véletlen, ha szoktad nézegetni a gépek speckóit, és Birdie tesztjeit, hogy ez a paraméter hangsúlyozottan ki van emelve a leírásokban.

Fogalmam sincs ki ez a Birdie, személy szerint a világ jelenleg legelismertebb fotós/újságírók leírásait szoktam olvasni és ott nem csak egy tényezőt vesznek figyelembe, hanem mindig a teljes képet nézik és szerintem ez is a fontos. Egyetlen tényezőt figyelni csak amikor még egy másik 10 is befolyásolja a végső képet szerintem butaság.

Javaslom még Degeczi hozzászólását tanulmányozni, sok igazságot ír.

#1188 Felhasználó inaktív   oregcsoka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 10:45

Idézet: saen - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 10:29

Örülök, hogy nem sértődtél meg, viszont nem ítélem meg rosszul a dolgokat :)

Pont a kis különbségekre nem figyelsz, ez nem jobb, hanem lehetősége van a gyártóknak, hogy jobbat csináljon és a kettő nagyon nem ugyanaz. Mostanában a gyártók egyre magasabb pixelszámú gépeket gyártanak és ezekbe már fejlettebb technológiákat raknak be, így van előnyük is a régi, kis pixelszámú érzékelővel szerelt gépekkel szemben.

Nem azt mondtuk, hogy nem igaz, alapvetően igaz is, csak azt nem látod, hogy ezt az alapigazságot még számtalan egyéb tényező is módosítja, így nem feltétlenül igaz ha a teljes képet vizsgálod. Emellett egy 2millás gépet ne hasonlítsunk egy 150k-shoz (nincs is olyan ember aki e két gép között nem tud dönteni), lehet az árak nem teljesen stimmelnek, de a lényeget mutatják. Természetesen ekkora különbséget nem tud áthidalni még a mai technika és még egy jódarabig garantáltan nem is fog. Én inkább olyanra gondolnék, hogy a Canon 20D ami 8mp és a Canon 10D ami 6mp között, mégis a 20D-nek szebb a képe magas iso esetén. Ha tisztán a te elméletedből indulunk ki akkor bizony a 10D-nek kéne jobbnak lenni és nem így van.

Ha már egy ideje figyelemmel kisérnéd az itteni fotós forumokat akkor tudnád, hogy egyik legnagyobb ellensége vagyok a sok megapixeles gépeknek és ehhez semmi köze a zajnak. Sokkal inkább az, hogy ha több a megapixel, nagyobbak lesznek a file-ok és így több memóriakártya kell (drága), lassabb lesz a photoshop (jobb gép kell, megint drága) meg úgy az egész adathalmaz kezelése és mégcsak előnyét sem látom, egyszerűen nem nyomtatok akkorákat ahol kéne a sok megapixel és ez igaz még a kiállításos képekre is.

Fogalmam sincs ki ez a Birdie, személy szerint a világ jelenleg legelismertebb fotós/újságírók leírásait szoktam olvasni és ott nem csak egy tényezőt vesznek figyelembe, hanem mindig a teljes képet nézik és szerintem ez is a fontos. Egyetlen tényezőt figyelni csak amikor még egy másik 10 is befolyásolja a végső képet szerintem butaság.

Javaslom még Degeczi hozzászólását tanulmányozni, sok igazságot ír.

Nos, ha nem tudod ki ez a Birdie, akkor feltételezem, hogy a magyar teszteket sem olvastad el a gépedről, mielött megvetted. De semmi baj, segítek:
Véletlenül erre a linkre gondoltam

És mégegyszer, utoljára el szeretném mondani, többet nem fogom, hogy itt nem egy gép vizsgálatáról van szó összeségében, sajnálom hogy ez jött le, hanem csupán a képérzékelő szenzorok egy bizonyos paraméteréről, ami azért meghatározó, ugyanis ez látja el a gépet információval.

Degeczi kolléga is nagy koponya, elismerem, de szerintem ezt a kérdést ő is rossz irányból közelíti meg.  ;)

#1189 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 10:46

Idézet: oregcsoka - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 10:24

Azt azért had jegyezzem meg, hogy minden esetben az érzékelő teljes felületével számoltam, nem a hasznos felülettel.

a pixelenkénti hasznos felületet nem ismered!

pl itt egy demó arról, h ez milyen különbséget jelent: a kompaktokban használt interline transfer rendszerű CCD-ken sokkal nagyobb terület megy veszendőbe a jeltovábbító csatornák miatt

ennek mértéke nem derül ki egy egyszerű teljes felület / pixelszám leosztásból

#1190 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 11:05

Nem fogod a lenyeget, csak kapalozol, mar szamtalanszor leirtak, hogy a kep minoseget nem csak a ccd erzekeloinek merete hatarozza meg, hanem a korites is.

Abban igazad van, hogy a nagyobb meretu erzekelo = kisebb zaj, de ennyi. Ezt nem is vitatta senki!

De csak a listad alapjan megitelni a gepeket sulyos, nagyon sulyos tevedes...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1191 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 11:12

Idézet

Nos, ha nem tudod ki ez a Birdie, akkor feltételezem, hogy a magyar teszteket sem olvastad el a gépedről, mielött megvetted. De semmi baj, segítek:
Véletlenül erre a linkre gondoltam

Valóban nem olvasok indexes cikkeket, miután jóval nagyobb elismerésnek örvendő fotósok is foglalkoztak a kérdéssel, nekem jók az ő cikkeik is :) Ráadásul picit alaposabban is tesztelnek, mint mások...

Idézet

És mégegyszer, utoljára el szeretném mondani, többet nem fogom, hogy itt nem egy gép vizsgálatáról van szó összeségében, sajnálom hogy ez jött le, hanem csupán a képérzékelő szenzorok egy bizonyos paraméteréről, ami azért meghatározó, ugyanis ez látja el a gépet információval.

Szerintem ezt is érti mindenki, mármint hogy nem a teljes gépről beszélsz, viszont ennek az összehasonlításnak nincs sok értelme imho.

Idézet

Degeczi kolléga is nagy koponya, elismerem, de szerintem ezt a kérdést ő is rossz irányból közelíti meg.  ;)

:) Remélem nincs harag, de itt már látom sosem fog egyezni a véleményünk.

#1192 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 12:06

A Pana is beallt a sorba: :( Az új LZ3, LZ5 és es LS2 ceruzaaksival megy... :( Marhak.

Krinyo

#1193 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 12:10

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 12:06

A Pana is beallt a sorba: :( Az új LZ3, LZ5 és es LS2 ceruzaaksival megy... :( Marhak.

Krinyo

Szerintem ebben a kategóriában gyilkos árverseny van, kénytelenek voltak beállni a sorba. :(
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1194 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 01. 05. 13:52

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 13:06

Krinyo

Úgy mondod mintha ezzel tönkretették volna a gépeket.

#1195 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 13:54

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 13:52

Úgy mondod mintha ezzel tönkretették volna a gépeket.

Nem, de a használhatóságot/élvezhetőséget jelentősen csökkenti szvsz.

Szerkesztette: Twelve 2006. 01. 05. 13:54 -kor

#1196 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 13:59

Idézet: Twelve - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 13:54

Nem, de a használhatóságot/élvezhetőséget jelentősen csökkenti szvsz.

Igy van, korabban mar beszeltunk errol...

Krinyo

#1197 Felhasználó inaktív   oregcsoka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 14:01

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 11:05

Nem fogod a lenyeget, csak kapalozol, mar szamtalanszor leirtak, hogy a kep minoseget nem csak a ccd erzekeloinek merete hatarozza meg, hanem a korites is.

Abban igazad van, hogy a nagyobb meretu erzekelo = kisebb zaj, de ennyi. Ezt nem is vitatta senki!

De csak a listad alapjan megitelni a gepeket sulyos, nagyon sulyos tevedes...

Krinyo

Bocsika, de én nem kapálódzok, csupán a CCD-kről beszélgettünk. Hogy egyes gépekben milyen hulladék érzékelők vannak. És nem a gépekről összeségében.
Beszélhetnénk az objektívokról, valamint a gépvázakról is.
De most nem az volt terítéken.  ;)

Degeczi: Azért gondolom te is olvastad, hogy nem véletlen, ha Birdie úgy kezdi egy gép bemutatását, hogy ennek csak az a baja, hogy 1/1.6-os érzékelőre rápakoltak 9 millió pixelt. /Ez a tény már eleve kizárja, hogy jó gép legyen belőle/

Saen: Az indexel kapcsolatban csak annyit, hogy eddig még senki nem vonta kétségbe Birdie tudását, a másik dolog pedig, hogy nincs mindenki abban a szerencsés helyzetben, hogy tud angolul. /önhiba, ez is tény/
Igazad van, hogy túl sok értelme egy gép megitélésénél nincsen, de pl. nálam elég nagy súllyal esik latba ez a paraméter is.
Nem baj, ha nem egyezik a véleményünk, akkor nem tudnánk miről vitatkozni, és csak bólogató Jánosok lehetnénk.Én tiszteletben tartom a ti véleményeteket, és megvannak sajnos a magam kis hülyeségei, elképzelései is.  :up:

#1198 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 14:18

Idézet: oregcsoka - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 15:01

eddig még senki nem vonta kétségbe Birdie tudását

Én sem vonom kétségbe, főleg azért sem, mert nem olvastam egy írását sem.

#1199 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 14:29

Idézet: oregcsoka - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 15:01

Degeczi: Azért gondolom te is olvastad, hogy nem véletlen, ha Birdie úgy kezdi egy gép bemutatását, hogy ennek csak az a baja, hogy 1/1.6-os érzékelőre rápakoltak 9 millió pixelt. /Ez a tény már eleve kizárja, hogy jó gép legyen belőle/

Ez meg micsoda sületlenség már?
Tehát a FZ20, FZ30, S9500 stb. szarok? Láttál te már képeket tőlük?
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#1200 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 14:37

Idézet: oregcsoka - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 14:01

Az indexel kapcsolatban csak annyit, hogy eddig még senki nem vonta kétségbe Birdie tudását

Azért az index fotós fórumain akadnak páran, akik kétségbe vonják...

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.