HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#1321 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 10. 09:28

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 21:42

Egy biztos hogy hihetetlen tervezési baklövés. Nem tudom hogy milyen logika ill. logikátlanság vitte rá a tervezőket erre.

Hát mondjuk igen, nem a legszerencsésebb megoldás.. Biztos az "old-school" tervezés miatt. :D
Mondjuk annyira engem nem zavar, mert talán a legrosszabb esetben a készített kép 80%-át látom a keresőben, de milvel ez kisebb, így nem olyan zavaró, a képből meg vágni lehet.. Ha meg a szituáció megkívánja h pontosan komponáljak, akkor bekapcsolom a kijezőt. Szóval szerintem nem zavaró, inkább csak hiányosság. És talán még annyi előnye van is, h nem fogyaszt (annyi) áramot.. :p

Szerkesztette: T-lore 2006. 01. 10. 09:30 -kor

A szatyor nem táska.

#1322 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 09:37

Idézet: saen - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 19:50

Nikon 8400, vagy Pana LX1 esetleg, mást most így hirtelen nem nagyon tudok.

A Nikont én is megnéztem régebben, de úgy emlékszem nem nagyon nyerő, nem éri meg a pénzét. (azért utána nézek..)
A Pana egy érdekes megoldás, de hirtelen belegondolva abba a 16:9 képarányba, hát nem tudom.. Szerintem nem túl sok szitu van amikor kifejezetten jól jön, és 4:3 arányban persze kisebb felbontást kapunk. Úgy vagyok vele, h egy sima 28-as 4:3-as képet is meg lehet vágni 16:9-re ha kell.. Szóval nem éri meg, mert monitoron nem célszerű, papír képen meg nem hiszem h elterjedt formátumú.
De köszi a tippeket ;)
A szatyor nem táska.

#1323 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 09:39

Idézet: Savage - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 21:11

Kodak P880: 24-140mm

Szerk: Nem zavar, hogy a 7070-nek átnézeti keresője van?

Vártam azt a Kodak gépet, de az első tesztfotók annyira lelombozóak voltak, h azóta nem foglalkoztam vele.
Valahogy a Kodak elvesztette a presztizsét, vagy már csak a színekben tud alkotni.. Akárhány kodaktól láttam képet eddig mind botrányos volt, és bizony már van egy kis előítéletem. Persze lehet h nincs igazam..(?)

szerk.: Már lassan egy éve beharangozták, elvileg kapható is, de még alig lehetett tesztet találni róla. A DCR oldalán talltam egyet, nem tűnik rossznak.. Na rá is vetem magam :)

Szerkesztette: T-lore 2006. 01. 10. 09:57 -kor

A szatyor nem táska.

#1324 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 09:44

Idézet: T-lore - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 9:37

Úgy vagyok vele, h egy sima 28-as 4:3-as képet is meg lehet vágni 16:9-re ha kell.. Szóval nem éri meg, mert monitoron nem célszerű, papír képen meg nem hiszem h elterjedt formátumú.

:D Persze sosem fogod ugyanaz kapni egy 4:3-as 28-as keppel, mint az LX-1 eleve 16:9-es keparanyu, teljes felbontasu 28-as kepevel... :D

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1325 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 10:00

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 10:44

:D Persze sosem fogod ugyanaz kapni egy 4:3-as 28-as keppel, mint az LX-1 eleve 16:9-es keparanyu, teljes felbontasu 28-as kepevel... :D

Krinyo

Nem teljesen értem h hogy érted, de talán azt akarod mondani h szerinted sincs értelme..? :D
Ha a 16:9-et 4:3-ra vágod, akkor csak 35mm-körüli látószöget kapsz, vagy vhogy így. Szóval csak annak éri meg, aki kifejezetten olyan képformátumt akar.
A szatyor nem táska.

#1326 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 10:02

Idézet: T-lore - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 10:37

A Nikont én is megnéztem régebben, de úgy emlékszem nem nagyon nyerő, nem éri meg a pénzét. (azért utána nézek..)
A Pana egy érdekes megoldás, de hirtelen belegondolva abba a 16:9 képarányba, hát nem tudom..

Mindkét gép nagyon jó, de egyiksem való mindenkinek :)
A Nikont azt egyértelműen a nagylátós használatra tervezték, 24-85mm-es obija van, ez sokaknak kevés, viszont mindent tud és tök jó.
A Pana az elsősorban azoknak jó gép szerintem akik zsebben könnyedén hordható gépben akarnak minden lényeges beállítási lehetőséggel együtt. Mindenki ezt a 16:9-es képarányt nézegeti, de ez mondjuk a legkevésbé érdekes része a gépnek.
Ettől függetlenül az Oly is jó gép.

#1327 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 10:17

Idézet: T-lore - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 10:00

Nem teljesen értem h hogy érted, de talán azt akarod mondani h szerinted sincs értelme..? :D
Ha a 16:9-et 4:3-ra vágod, akkor csak 35mm-körüli látószöget kapsz, vagy vhogy így. Szóval csak annak éri meg, aki kifejezetten olyan képformátumt akar.

Arról nem is beszélve, hogy az elterjedt papír formátumok között nincs 16:9 oldalarányú, szóval egy az egyben legfeljebb otthon nyomtathatók, drágán, ráadásul a fotópapír pazarlásával. Vagy esetleg már létezik ilyen szolgáltatás?
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1328 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 10:22

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 10:17

Arról nem is beszélve, hogy az elterjedt papír formátumok között nincs 16:9 oldalarányú, szóval egy az egyben legfeljebb otthon nyomtathatók, drágán, ráadásul a fotópapír pazarlásával. Vagy esetleg már létezik ilyen szolgáltatás?

Eppen korabban irtak, hogy peldaul a MM kioskjai is tudnak csak egy fix oldalarannyal dolgozni...

Krinyo

#1329 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 10:26

Na most nekem olyan problémám akadt, hogy tegnap este feltelepítettem a PowerShot A520 szoftverét, újraindítottam a gépet majd csatlakoztattam a fényképezőgépet. A szoftver mégsem ismeri fel a kamerát. A géppel, kábellel nem lehet gond, mert az Eszközkezelőben szépen látszik az Imaging eszközök alatt a Canon PowerShot A520 ikon, nem ír semmi problémát/ütközést, a windowsos képátvitel (vagy milyen) varázsló is gond nélkül letölti a képeket. Amikor azonban elindítom a saját programját, "No camera detected, check the connection and try again" hibaüzenettel kilép. A használati útmutató (az Extreme Digital által nyomtatott magyar, a német nyelvű kiskönyv és a szoftvertelepítési útmutató) nem említ különösebb kamera/számítógépbeállítást, csak azt, hogy a menüben jelöljem ki a képeket, amiket át akarok küldeni a gépre. Ez megvolt. Okozhatja azt a problémát, hogy Windows Server 2003 (Enterprise Edition, magyar, SP1) van a gépemen? A szoftverkövetelmények között nem szerepel, viszont telepítéskor nem panaszkodott az oprendszerre.

Végülis a képeket le tudom tölteni a windowsos varázslóval, csak zavaró, hogy a mellécsomagolt szoftvert nem tudom használni :)

#1330 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 10:32

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 10:22

Eppen korabban irtak, hogy peldaul a MM kioskjai is tudnak csak egy fix oldalarannyal dolgozni...

Krinyo

Én a Fotomarketből rendelek papírképeket, ott csak csonkítással, vagy a papír nem teljes kihasználásával tudják egyelőre megoldani. >>Példa<< A 4:3 arány idén már teljes értékűen működik.

Szerkesztette: Thrawn 2006. 01. 10. 10:33 -kor

S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1331 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 10:54

Nincs frissitett szoftver a Canon oldalan? Egy kartyaolvaso nem csak elegansabb, de gyorsabb megoldas is. :D

Krinyo

#1332 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 11:26

Nem néztem még, de kb. két hete csomagolták be a gépet Írországban. Vagy itt is az az elv, hogy minden CD-n a v0.001-es szoftver van? :D

#1333 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 12:52

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 10:17

Arról nem is beszélve, hogy az elterjedt papír formátumok között nincs 16:9 oldalarányú...

Én szoktam hívatni olyan képet is amit érzésből vágok meg az utómunkák során és nem figyelek az oldalarányra. Olyankor fogják magukat a laborban és ott vágják a papírképet ahol a képnek vége van... :) (van pár majdnem négyzet alakú papírképem is itthon, eheh) Hogy otthon milyen papírra nyomtatod, az persze a Te dolgod.

Debaj arra figyelj, hogy a canon kompaktokat lejátszás módban bekapcsolva érzékeli csak a gép... :) HA abban volt és úgy sem veszi észre, akkor nem szóltam.

#1334 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 01. 10. 13:11

Idézet: RiCS - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 12:52

Debaj arra figyelj, hogy a canon kompaktokat lejátszás módban bekapcsolva érzékeli csak a gép... :) HA abban volt és úgy sem veszi észre, akkor nem szóltam.

Az enyém bekapcsolódik (lejátszás módra), ha aktív eszközt lát az USB másik oldalán.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#1335 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 13:18

Idézet: RiCS - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 12:52

Abban volt, de csak a windowsos mágus látta. :) Ha minden jól megy, ma nem háromnegyed kilencre érek haza, úgyhogy átnézek mindent az elejéről.

Idézet: gazdi

Az enyém bekapcsolódik (lejátszás módra), ha aktív eszközt lát az USB másik oldalán.

Nem tudom, az enyém bekapcsolt állapotban sem rakja át magát lejátszó módba. (Vagy csak nem kísérleteztem elég kitartóan, későn volt már :) ) Kézzel csak egy viszonylag nehezen kapcsolható kapcsolóval lehet átrakni, szerintem szoftveresen nem képes erre. Megerősít ebben az, hogy nem felvételprioritásos, lejátszó módban nyomogathatom napokig, akkor sem billen át felvétel módba. Lehet, hogy a kettő között nincs összefüggés, de nézzétek el, második napos a digitális karrierem :)

Eddig csak a macskámról lőttem pár képet (a vakuval még barátkoznom kell). Kipróbáltam a 15 másodperces rekeszidőt is ablakból, állványról, LCD-n jól néz ki, gépre még nem töltöttem át. Eddig pozitív benyomásaim vannak a gépről, kicsit meglepődtem, hogy a kereső is zoomol az optikával együtt :)

Az amúgy egészséges, ha a mellékelt elemeket lezabálta egy délután alatt? Valami aranyszínű Panasonic elemet adtak hozzá, kínai szöveggel. Nem használtam sokat, cirka tíz-tizenöt képet lőttem vele, meg a géppel próbáltam összhangba hozni. Van még otthon pár darab, de ha így zabál, akkor előrébb kell hoznom az akkuvásárlást...

Szerkesztette: debaj 2006. 01. 10. 13:26 -kor

#1336 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 13:31

Nekem egy régi fuji gépem van, ha rányomom az usb-re, akkor úgy ismeri fel mint egy pendrive-ot, ott egy meghajtó, és rögtön másolhat az ember. Nem tudom minek találták ki ezt a képátvivő hülye programokat, amivel sokkal tovább tart és bonyolultabb minden... :omg:
A szatyor nem táska.

#1337 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 13:35

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 14:18

de ha így zabál, akkor előrébb kell hoznom az akkuvásárlást...

Azt mindenképpen a lehető leghamarabb ejtsd meg!
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#1338 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 13:46

Legfeljebb majd a Photoshoppal olvastatom be, előbb-utóbb úgyis ott köt ki... :)

Az akkuvásárlást sem akarom hónapokig halasztgatni, csak még nem voltam a postán számlákat fizetni :) Ha marad:D, akkor irány az akkumulátorbaút.

#1339 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 14:24

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 14:43

Ezt nem vagom, biztosan jot adtak hozza... fenykepezd le, mid van. :D

Krinyo

Lefényképeztem a Canon A410-esemmel, íme:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

:)

#1340 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 14:30

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 15:24

Lefényképeztem a Canon A410-esemmel, íme:

:)

2000 januárjában vettem egy Casio QV5500SX-et, ahhoz volt u.ilyen, csak feketében. :D  Használtam én, nejem, haveri körből jópáran - tul. képpen még most is használatban van - de semmi baja a zsinórnak. Ha csak attól félsz, hogy nem elég strapabíró, akkor használd nyugodtan!

Szerkesztette: Polikarpov 2006. 01. 10. 14:31 -kor

flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.