HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#1341 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 10. 14:31

Es ezt miert nem tudtad atfuzni rajta? Nem ertem... a minosegevel garantaltan nincs semmi baj, elszakadni nem fog, merget vehetsz ra. :Ö

Krinyo

PS: latom ezt a szornyu datumozast meg mindig bekapcsolva tartod. :D Ezzel lehet tonkrevagni a legjobb kepeket is. :nevet: Nem is ertem miert epit ilyen amator kepesseget a fenykepezogepebe a Canon. :reklamacio:
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1342 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 01. 10. 14:33

" Kipróbáltam a 15 másodperces rekeszidőt is ablakból, állványról, LCD-n jól néz ki,"

15 mp-es záridőt akartál írni. Még a 4 elemes gépek se mennek a legjobb elemekkel se sokáig, a két elemesek meg semeddig.

#1343 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 01. 10. 14:43

"Nem tudom, az enyém bekapcsolt állapotban sem rakja át magát lejátszó módba. (Vagy csak nem kísérleteztem elég kitartóan, későn volt már  ) Kézzel csak egy viszonylag nehezen kapcsolható kapcsolóval lehet átrakni, szerintem szoftveresen nem képes erre. "

Honnan veszed ezt a szoftveres módot? Azért van a kapcsoló. A kezelési nem írja?

#1344 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 01. 10. 14:46

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 14:11

Az enyém bekapcsolódik (lejátszás módra), ha aktív eszközt lát az USB másik oldalán.

Azért mert egy gép azt csinálja egyáltalán nem biztos hogy másikak is tudják ezt.

#1345 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 14:47

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 14:43

Honnan veszed ezt a szoftveres módot? Azért van a kapcsoló. A kezelési nem írja?

Gazdinak írtam, mert az övé automatikusan átkapcsol lejátszásba, ha a géphez köti. Gondolom, ez szoftveres feature :)

#1346 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 01. 10. 15:43

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 14:47

gazdinak írtam, mert az övé automatikusan átkapcsol lejátszásba, ha a géphez köti. Gondolom, ez szoftveres feature :)

gazdi azóta utánaolvasott; ezt az S1is a távirányíthatóság részeként tudja, amit nem sok más Canon tud. Bocs a félreinfoért.
A "nehezen kapcsolható kapcsoló" viszont csak két, logikus módon nehezen átbillenthetőre tervezett érintőkapcsoló, vagyis szoftveresen könnyebben kapcsolható, mint "handware"-esen.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#1347 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 17:57

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 15:43

gazdi azóta utánaolvasott; ezt az S1is a távirányíthatóság részeként tudja, amit nem sok más Canon tud. Bocs a félreinfoért.
A "nehezen kapcsolható kapcsoló" viszont csak két, logikus módon nehezen átbillenthetőre tervezett érintőkapcsoló, vagyis szoftveresen könnyebben kapcsolható, mint "handware"-esen.

Ő mondatot kezdett a gazdi-val, azért írta nagy betűvel.  :D

Szerkesztette: bepe_79 2006. 01. 10. 17:57 -kor

#1348 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 21:39

Kezdek megismerkedni a manuális móddal is, először anyáztam, hogy miért úszik minden kép királykék színben, amikor bevillant egy sokszor olvasott szó: fehéregyensúly :D

Ezt most lőttem, bár a vaku eléggé beszólogatott, végül egy nyolcrét hajtott fehér papírdarabbal tompítottam. Vaku nélkül majdnem fekete a kép (vakuval meg hófehér:D), de mivel kézben volt a gép, 1/20-as záridő fölé nem akartam menni.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#1349 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 05:42

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 22:39

Kezdek megismerkedni a manuális móddal is, először anyáztam, hogy miért úszik minden kép királykék színben, amikor bevillant egy sokszor olvasott szó: fehéregyensúly :D

Ezt most lőttem, bár a vaku eléggé beszólogatott, végül egy nyolcrét hajtott fehér papírdarabbal tompítottam. Vaku nélkül majdnem fekete a kép (vakuval meg hófehér:D), de mivel kézben volt a gép, 1/20-as záridő fölé nem akartam menni.

Vakura nincs külön automata fehéregyensúly? Én gépemen van.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#1350 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 08:08

Á, szóval itt garázdálkodtok :reklamacio: :D

Kérdés ha már itt vagyok: Konica Minolta Z20-hoz polárszűrőt hol lehet vásárolni, és hozzá átalakítót vagy mit? Asszem befektetek egybe, mert sok kültéri napos fotót szeretnék készíteni.
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#1351 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 08:25

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 5:42

Vakura nincs külön automata fehéregyensúly? Én gépemen van.

Milyen géped is van? :)

Szerkesztette: debaj 2006. 01. 11. 08:30 -kor

#1352 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 08:26

Most olvastam a neten a gépem adatlapját, és találtam olyanokat, amikről eddig nem tudtam, és fingom sincs hogy lehet ezeket (de)/aktiválni:
"Rapid AF rendszer (passzív és kontraszt-érzékelő), kikapcsolható zajcsökkentő."  :think:

"B záridő" Na mondjuk ezt asse tudom mi, de kíváncsi vagyok rá. Meg arra is, hogy lehet használni.
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#1353 Felhasználó inaktív   Ear01 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 08:43

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 22:39

Egy centiről nem illik semmilyen témát bevakuzni. Erre csak a spéci makrovakuk alkalmasak, meg a Canon Pro1  :cool:

Próbált a vakut a második redőnyhöz szinkronizálni, akkor sokkal lágyabb lesz a bevilágítás.

#1354 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 08:54

Ismet hangsulyoznam a zoommakro elonyeit, ott nem gond a makrozott targyra vakuzas. :)

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1355 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 01. 11. 09:03

Idézet: Melorin - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 8:26

Most olvastam a neten a gépem adatlapját, és találtam olyanokat, amikről eddig nem tudtam, és fingom sincs hogy lehet ezeket (de)/aktiválni:
"Rapid AF rendszer (passzív és kontraszt-érzékelő), kikapcsolható zajcsökkentő."  :think:

"B záridő" Na mondjuk ezt asse tudom mi, de kíváncsi vagyok rá. Meg arra is, hogy lehet használni.

B záridő: első gombnyomással kinyitod a blendét (ill. felcsapod a tükröt, nem tudom milyen géped van), a másodikkal zárod / visszacsapod. Ezzel extra nagy záridőket érhetsz el ill. erre való. Pl. koromsötét felhőtlen szélcsendes éjszaka távol a várostól, irány a Sarkcsillag, a kép alsó részén marad némi föld és fák, B záridőt állítasz. Gombot nyomsz (expo kezd), alszol egy rövidet, öt óra múlva ismét gombot nyomsz (expo vége). Az eredmény sok-sok csillagok által rajzolt körív a Sarkcsillag körül. Az én gépemről hiányzik ez a funkció, kénytelen vagyok összeadogatni több expozíciót hasonló hatás kedvéért.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#1356 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 09:18

De én nem találom ezt az opciót a gépemben. Meg a zajcsökkentést sem :(
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#1357 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 01. 11. 09:19

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 10:03

B záridő: első gombnyomással kinyitod a blendét (ill. felcsapod a tükröt, nem tudom milyen géped van), a másodikkal zárod / visszacsapod. Ezzel extra nagy záridőket érhetsz el ill. erre való. Pl. koromsötét felhőtlen szélcsendes éjszaka távol a várostól, irány a Sarkcsillag, a kép alsó részén marad némi föld és fák, B záridőt állítasz. Gombot nyomsz (expo kezd), alszol egy rövidet, öt óra múlva ismét gombot nyomsz (expo vége). Az eredmény sok-sok csillagok által rajzolt körív a Sarkcsillag körül. Az én gépemről hiányzik ez a funkció, kénytelen vagyok összeadogatni több expozíciót hasonló hatás kedvéért.

Amit leírtál az a T záridő nagyon sok helyen rosszul van írva. A B záridő a gomb lenyomása után amig lenyomva tartod a gombot addig marad nyítva a zár ha elengeded akkor csuk be. A kompaktoknál azonban  mindkét záridő korlátos, nekem a Minolta Z3-nál 30mp T idő van. Nagyon sok helyen olvastam én is rosszul. Elég szomorú hogy félrevezető információk jelennek meg még szakcikkekben is.

Szerkesztette: ottokar 2006. 01. 11. 09:35 -kor

#1358 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 01. 11. 09:29

Idézet: Melorin - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 10:18

De én nem találom ezt az opciót a gépemben. Meg a zajcsökkentést sem :(

Ez nem opció a Z-knél hanem a manuális záridő utolsó eleme. Kézzel lefele állítod a záridőt és az utolsó lesz a T idő.A setup második opciójában van "noise reduct" az a zajcsökkentő.

#1359 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 09:32

Idézet: Ear01 - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 8:43

Próbált a vakut a második redőnyhöz szinkronizálni, akkor sokkal lágyabb lesz a bevilágítás.

Erről mesélnél bővebben? :)

#1360 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 09:33

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 9:29

Ez nem opció a Z-knél hanem a manuális záridő utolsó eleme. Kézzel lefele állítod a záridőt és az utolsó lesz a T idő.A setup második opciójában van "noise reduct" az a zajcsökkentő.

Hát nekem nincs egyik sem. Nem is értem. Ha lefelé viszem a záridőt, nekem 4mp-nél megáll.
Setupban meg nincs noise reduct.
:confused:
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68