HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#1765 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 05. 11:41

Idézet: debaj - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 12:26

Szerintem praktikusabb a tejüveg, kiszeded a reflektort védő üveget, beballagsz a kedvenc üvegesedhez, hogy ilyen méretű tejüveg kéne x darab, levágja, berakod, és spóroltál a lepedőn :)

Végülis igazad van  ;)  akkor holnap lesz a napja, hogy hozzájárulok az üveges céh valamelyik képviselőjének anyagi fellendüléséhez!  :D  (Viszont a lepedőt azért nem teljesen úszom meg - derítésre egy erősen bebútorozott szobában, vagy extrém magas mennyezet esetén jól jöhet.) De az üvegcsere tényleg jó ötlet, köszi - én valamiért mindenáron +előtétként vettem csak számításba a tejüveget - hiába no, sokba kerül a Cavinton, nem telik rá minden nap... :D !!
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#1766 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 02. 05. 12:41

Sziasztok!

Egyik ismerősöm szeretne venni egy digitális fényképezőgépet (eddig csak hagyományos gépet használt). Két jelöltje van: Canon Powershot A520 és a Sony Cybershot DSC-S600. Melyiket lenne a jobb választás?

#1767 Felhasználó inaktív   zerti 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 05. 12:48

Sziasztok!

Kompakt gépet szeretnék venni, házi használatra, bruttó 50ezerig kategóriában. Fontos, hogy mindig magammal hurcolhassam, hogy  Nézegettem, sokfelé olvastam fórumot, sok jót hallottam a Canonokról, ezekből érdekelnek:

Canon PS A520
ebben tetszenek a manuális beállítások (teszem hozzá teljesen amatőr vagyok, most lesz az első digi gépem)

Canon IXUS 40
ez kicsit már átlépi az 50ezret...egy barátomnak IXUS400-as gépe van, és néha nyüglődik a vakuval, hogy túl erős....lehet ezen valamit állítani?

Eredetileg ezeket néztem, aztán szóba jöttek a következők:

Olympus X705

Oly C480

Sonyról semmit nem tudok, mi a véleményetek pl erről:
Sony DSC S60?

Kodak C43
ez most 25ezerért kapható

Más kérdés: mi a különbség SD és SD memóriakártyák közt? gondolok itt ilyenre:

Kingston Secure Digital 256MB

256 MB-os Kingston Secure Digital memóriakártya normál változat.

4,900 Ft+ÁFA (5,880 Ft)

Kingston Secure Digital 256MB Elite Pro

256 MB-os Kingston Secure Digital memóriakártya
High SP változat.
5,600 Ft+ÁFA (6,720 Ft)

Aksitöltők között nagy különbségek vannak? fogalmam sincs ezekről...meg az aksikról sem, milyet, mennyiért éremes...ha lehet nem a legdrágábbat választanám...

Előre is köszi a segítséget:
M.

#1768 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 13:15

Az Elite Pro az gyorsabban írható/olvasható, mint a "normál" SD kártya. Amúgy milyen igényeid vannak a géppel szemben? Leginkább mire fogod használni?

#1769 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 14:00

Idézet: zerti - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 12:48

Sziasztok!

Kompakt gépet szeretnék venni, házi használatra, bruttó 50ezerig kategóriában. Fontos, hogy mindig magammal hurcolhassam, hogy  Nézegettem, sokfelé olvastam fórumot, sok jót hallottam a Canonokról, ezekből érdekelnek:

Canon PS A520
ebben tetszenek a manuális beállítások (teszem hozzá teljesen amatőr vagyok, most lesz az első digi gépem)

Canon IXUS 40
ez kicsit már átlépi az 50ezret...egy barátomnak IXUS400-as gépe van, és néha nyüglődik a vakuval, hogy túl erős....lehet ezen valamit állítani?

Én csak ehhez tudok hozzászólni Én egy A520-at használok redszeresen, és közeli tárgyaknál valóban túlvilágít kissé a vakuja, de ez tokéletesen szabályozható expozíció-korrekcióval.

Szerkesztette: AViD 2006. 02. 05. 14:05 -kor

#1770 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 02. 05. 14:15

Akkutöltők között legalább akkora különbségek vannak mint egy igénytelen kompakt meg egy tükrös gép között. A legegyszerűbb töltőknél az akku jövőbeni működőképessége lesz bizonytalan.

#1771 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 02. 05. 14:18

Idézet: AViD - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 15:00

Én csak ehhez tudok hozzászólni Én egy A520-at használok redszeresen, és közeli tárgyaknál valóban túlvilágít kissé a vakuja, de ez tokéletesen szabályozható expozíció-korrekcióval.

Van fényvisszamérős vakuval rendelkező gép is ilyen volt pld a Fuji 5500 meg még van egypár.

#1772 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 14:37

Ha van lehetőség a beállítására, akkor a blende nyílás méretének csökkentésével (nagyobb F érték) lehet csökkenteni a vaku hatását. Shutter idő csökkentése nem fog segíteni, hacsak nem 1/1200 (ez az érték a vakutól függ) alá mész le.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#1773 Felhasználó inaktív   fferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 15:44

Idézet: zerti - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 13:48

Aksitöltők között nagy különbségek vannak? fogalmam sincs ezekről...meg az aksikról sem, milyet, mennyiért éremes...ha lehet nem a legdrágábbat választanám...

2 oldallal visszább írtunk erről is egy keveset,szerintem érdemes elolvasnod ! :)
qtyqrutty.Lógaki,kilóga...Logika !!!
AMD Athlon™ XP2400+,Asrock K7S8X,Samsung 2x512 DDR400,GeForce4 MX440,Samsung 160Gb/7200/2M,Hitachi 160Gb/7200/8M,Pioneer DVR-109,LG GSA4163B,Codegen 300x,Sampo Alphascan 777,Canon MPC 190

#1774 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 20:42

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 14:37

Ha van lehetőség a beállítására, akkor a blende nyílás méretének csökkentésével (nagyobb F érték) lehet csökkenteni a vaku hatását. Shutter idő csökkentése nem fog segíteni, hacsak nem 1/1200 (ez az érték a vakutól függ) alá mész le.

1/500-ig tud szinkronizálni. Egyébként én vakut legtöbbször úgy használom, hogy kiválasztom az adott zoom-állásban alkalmazható leghosszabb zársebességet, (TV mód), és az Expozíciót 1/3-dal, közelebbi téma esetén 2/3-dal csökkentem. Így jól megvilágítja az alany arcát, és a háttér exponálására is megfelelő lesz.
1/500-zal,(ISO 50) f8-as rekesz mellett, legkisebb vakuteljesítményen pedig makrózáshoz is tökéletesen használható.

zerti:
Amennyiben a későbbiekben fotózni, és nem "csak" élményeket szeretnél megörökíteni, akkor megérheti a befektetés egy A520-ba.

#1775 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 03:43

Idézet: AViD - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 21:42

legkisebb vakuteljesítményen pedig makrózáshoz is tökéletesen használható.

Nekem a lencse takarja a vakut, így árnyék képződik a kép alsó részén ;)
Makrozásra külső vakut használok, itt egy vakus-makros kép:

Kép

Szerkesztette: zomgwtf 2006. 02. 06. 03:44 -kor

Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#1776 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 21:30

..Hát el telt két hét, és írtam egy újabb levelet, megint a bizonytalanságot kaptam válaszul, és egy további kb 2 hetet.. :(

Szerkesztette: T-lore 2006. 02. 06. 21:32 -kor

A szatyor nem táska.

#1777 Felhasználó inaktív   UZ Bence 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 17:15

Nekem tetszik:

főként az első két téma.

csak úgy találtam
Ha má' itt vagy, vágj jó képet hozzá! JAJ, NE KERETTEL EGYÜTT!

#1778 Felhasználó inaktív   UZ Bence 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 17:21

Idézet: AViD - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 20:42

1/500-ig tud szinkronizálni. Egyébként én vakut legtöbbször úgy használom, hogy kiválasztom az adott zoom-állásban alkalmazható leghosszabb zársebességet, (TV mód), és az Expozíciót 1/3-dal, közelebbi téma esetén 2/3-dal csökkentem. Így jól megvilágítja az alany arcát, és a háttér exponálására is megfelelő lesz.
1/500-zal,(ISO 50) f8-as rekesz mellett, legkisebb vakuteljesítményen pedig makrózáshoz is tökéletesen használható.

zerti:
Amennyiben a későbbiekben fotózni, és nem "csak" élményeket szeretnél megörökíteni, akkor megérheti a befektetés egy A520-ba.

expozíció alatt nem vaku fényerősséget értesz?
Ha má' itt vagy, vágj jó képet hozzá! JAJ, NE KERETTEL EGYÜTT!

#1779 Felhasználó inaktív   Kuronyab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 17:47

Idézet: UZ Bence - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 17:15

Nekem tetszik:

főként az első két téma.

csak úgy találtam

Nekem meg a Calgon "reklám" :D

Amugy FZ-30 rulez, pontosan egy hét mulva ilyenkor már meglesz ;)  :banana:
kuronya.hu                             Mediagalaxy.hu

#1780 Felhasználó inaktív   zerti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 23:09

Sziasztok!

Na marad a Canon A520 (egyébként nem értem, miért kerül 10ezerrel többe az IXUS 40, mikor kevesebbet tud...amiben jobb, hogy kisebb, nem 1,8as, hanem 2es kijelzője van és nem 5 cmről, hanem 3ról is tud makrózni)

Még memóriakártyáról érdeklődnék: jó bele az SD és az MMC is...mi különbség a kettő között? nagyjából egy árban vannak, melyiket vegyem? mennyire lehet érezni azt, hogy milyen gyorsan írnak a kártyák? pl hogy Kingston Secure Digital 512MB simánál 5x gyorsabb az Elite Pro változata?

Köszi a segítséget: M.

#1781 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 02. 07. 23:20

Idézet: zerti - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 0:09

Sziasztok!

Na marad a Canon A520 (egyébként nem értem, miért kerül 10ezerrel többe az IXUS 40, mikor kevesebbet tud...amiben jobb, hogy kisebb, nem 1,8as, hanem 2es kijelzője van és nem 5 cmről, hanem 3ról is tud makrózni)

Még memóriakártyáról érdeklődnék: jó bele az SD és az MMC is...mi különbség a kettő között? nagyjából egy árban vannak, melyiket vegyem? mennyire lehet érezni azt, hogy milyen gyorsan írnak a kártyák? pl hogy Kingston Secure Digital 512MB simánál 5x gyorsabb az Elite Pro változata?

Köszi a segítséget: M.

Az SD kártyák gyorsabbak mint az MMC. Nem a kártya ír gyorsabban hanem a gép, a kártya csak fogadni tudja az adatot. A gép processzorának írási feldolgozási sebessége a lényeg. Nem érdemes túldimenzionálni az ügyet a Canon A-s gépeknél, kár egy nagy sebességű drága kártyát venni bele, úgysem lehet kihasználni, főként hogy a gép tömörítetlen formátumot sem kezel.

#1782 Felhasználó inaktív   zerti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 23:21

kössszi:)

#1783 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 13:51

Idézet: zerti - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 23:21

kössszi:)

Az Elite Pro  sokkal hosszabb élettartamú és megbízhatóbb, minta a "sima", ez is számít.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1784 Felhasználó inaktív   fgabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 14:33

Sziasztok

Régóta szeretnék venni egy digitális fényképezőgépet és egy kis tanács kéne, hogy melyiket érdemes, melyiket nem ajánlott...
Nem profi fitózáshoz kéne, és olyanra gondoltam, amivel videófelvételt lehet felvenni hanggal.
Nézegettem neten 5-6 MP-eseket (Olymus µ DIGITAL 600, Olymus µ DIGITAL 500, HP Photosmart R818, Kodak EasyShare V550, Nikon COOLPIX S3, Fuji FinePix Z1), De nem tudom mi alapján érdemes dönteni.
Ha valaki tud nekem ebben segíteni, azt már most megköszönöm.

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.