HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#1805 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 09. 16:02

Idézet

de teljes zoomnál nem mindig szép a kép
Ne csodálkozz, csak digitális zoom van benne.

#1806 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 16:31

Idézet: fgabor - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 16:21

Találtam egy oldalt, ahol sokféle gépről van leírás:

http://www.dpreview.com/

Igen, ez az oldal sok infot tartalmaz, csak ha éppenséggel nem tudod, hogy mi micsoda, akkor semmi értelme böngészni.

A nagy meg egy relatív dolog. A Canon Powershot A610 az FZ30hoz vagy a Fuji 9500hoz képest kicsi, de nem igazán zsebrevágható. Ezért mégegyszer megkérdezem, mert sokat változtat a dolgon:
zsebrevágható ultrakompakt pocket kamera kell, vagy lehet kicsivel nagyobb is?

Szerkesztette: zomgwtf 2006. 02. 09. 16:32 -kor

Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#1807 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 02. 09. 18:25

"Kicsi és aranyos gép, "

Ez jellegzetesen női hozzáállás, de egy fényképezőgépet mindig a feladatnak megfelelően kell venni, és bizonyos alapfogalmakat szükséges megtanulni, pld azt hogy digitális zoommal nem fényképezünk mert az nem arra való, mert rontja a képminőséget Alapvető fotózási ismeretek szükségesek mert különben nem tudod hogy miért lett olyan a kép amilyen. Néha elég a kezelésit elolvasni ilyen benne van hogy a digitális zoom mit csinál. Ha nagyon nagy monitorú gépet veszel annak többnyire nincs keresője és csak magadtól eltartva tudsz fényképezni ami nem jó. Minden fotós könyv azzal kezdi hogyan kell tartania gépet hogy stabil legyen a tartása.

Szerkesztette: ottokar 2006. 02. 09. 18:34 -kor

#1808 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 19:35

Én továbbra is ajánlom a Canon Powershot A510-et (nem értem, minek minimum 5 megapixel, vannak annál fontosabb jellemzői is a gépnek), vagy ha találsz még valahol, akkor a510 (ugyanazt tudja, mint az 520, de csak 3.1 megapixeles.) Mivel ugyanakkora az érzékelője, állítólag szebb, zajmentesebb képet produkál, mint az A520, 3.1 megapixel meg bőven elég monitoron nézegetni, vagy laborban (9×13-asat) előhívatni. Unokatesóm most diplomázik az építészmérnökin, neki van 8 megapixeles kamerája (azért egy építésznek nagyon nagy szüksége van nagyobb felbontású képre, egy hobbifotósnak nem annyira), de azt mondja, hogy ő sem gyakran használja a legnagyobb felbontást.

#1809 Felhasználó inaktív   fgabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 11:06

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 17:31

zsebrevágható ultrakompakt pocket kamera kell, vagy lehet kicsivel nagyobb is?

Köszi az infókat.
Inkább szebrevághatót szeretnék, de ha többet tud, vagy szebbet tud a 'kicsivel nagyobb', és árban is elfogadható, akkor azt veszem meg. Igazság szerint nem tudom, mert szerintem egy fényképezőgépnek legyen fényképezőgép kinézete. Nikon COOLPIX S3, Fuji FinePix Z1 szerintem nem fényképezőgép kinézetűek, és a beépített objektív ugyanazt tudja, mint a nem beépített?
Remélem nem okozok túl nagy fejfájást és köszi mégegyszer, hogy segítetek.

#1810 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 11:19

Szerintem az legyen az utolsó szempont, hogy hogy néz ki a gép :) Ha nincsenek profi fotós ambícióid (nem akarsz képet csinálni legyekről, vagy madarat fényképezni száz méterről :)), és csak mindennapi használatra kell a gép, bőven elég a beépített objektív, a cserélhető obis gépekkel általában többet kell pepecselni. Ráadásul a gatyád rámegy a különböző objektívekre :)

#1811 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 11:45

Szerintem ne akarj belemenni a cserélhető objektíves gépekbe, mert ott jó esetben sem maradsz 200ezer Ft alatt.
Szerintem a 200 fontos limiten belül a Canon Powershot A610 nagyon jó lesz. Ha akarod, full automatában is működik és rakhatsz rá külső vakut, ha a beépített nem elég, ill. ha akarod, akkor manuális beállítások is vannak.
Ha zsebrevágható jobb lenne, akkor van egy gép, amit egy barátom nemrég vett, 6mp, vannak manuális beállítások is, video is van. Én személy szerint a vakupapucsot hiányolom (ultrakompakt gépen hogy is lenne), ill. a 85k-s kijelzőt kevésnek tartom, dehát rajtad múlik. Egyébként a Casio Exilim EX-Z110-ről van szó, és 50ezer Ftba kerül.

#1812 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 02. 10. 12:06

Idézet: fgabor - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 12:06

Köszi az infókat.
Inkább szebrevághatót szeretnék, de ha többet tud, vagy szebbet tud a 'kicsivel nagyobb', és árban is elfogadható, akkor azt veszem meg. Igazság szerint nem tudom, mert szerintem egy fényképezőgépnek legyen fényképezőgép kinézete. Nikon COOLPIX S3, Fuji FinePix Z1 szerintem nem fényképezőgép kinézetűek, és a beépített objektív ugyanazt tudja, mint a nem beépített?
Remélem nem okozok túl nagy fejfájást és köszi mégegyszer, hogy segítetek.

Olyan gép ahol a beépített objektív megközelíti a cserélhető objektívek tudását egyáltalán nem zsebrevágható. Pedig a kompakt gépek objektívjei jóval kisebb terjedelműek a tükrösök cserélhető objektívjeinél.De még azonos fókusztávolságú optikák tudása között is van különbség, a kis átmérőjű mütyür optikák kevesebbet tudnak mint a nagyobb lencseátmérőjűek és ez nem a fényerőre hanem inkább a korrigáltságra vonatkozik.

#1813 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 12:16

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 12:06

...kevesebbet tudnak mint a nagyobb lencseátmérőjűek és ez nem a fényerőre hanem inkább a korrigáltságra vonatkozik.

Bizony. És részletező kézségről, kontrasztról még nem is beszéltünk. :)

#1814 Felhasználó inaktív   lewwi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 10. 20:43

Sziasztok.

Most jöttem rá, nem tudom mit jelent az objektíven az ASPHERICAL jelző. Ezen a Sigma 135-400mm F4.5-5.6 ASPHERICAL-os obin gondolkodtam el, nagyon, és nemtudom mijen. Érdekelne a véleményetek, mejiket lenne érdemes egy CANON 350D- hez megvenni. Vagy maradjak az általános SIGMA 105 mm Makrónál, ha venni fogok? Tudom, kellene a használati kör is, de még nemtudom, mennyit fogok makrózni, ill madarazni. Egy időben nagyon a telezoom vonzott, de rájöttem nem lehet makrózni velük... Aztán most a makró vonz, és rájövök, nem lehet vele madarazni.... Költsek esetleg rá többet, és akkor kapok egy 180 mm-es makrót, amire lehet 1,4X -ezőt tenni?

Nemtudom. Ha valaki tud, segítsen.

Esetleg tudtok- e jó képminőséget adó abjektívet 150 ezer Ft. értékig, amivel mindez elvégezgető? (madarazás,makrózás).

Köszönöm a segítséget.
-----------------------------------
Lew  ( lewwi@citromail.hu )

#1815 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 20:52

Az aszférikus lencse különlegesen csiszolt lencse, kiküszöböli a "normál" gömbfelületű (szférikus) lencsék szélén tapasztalható lencsetorzítást.

Szerkesztette: debaj 2006. 02. 10. 20:53 -kor

#1816 Felhasználó inaktív   lewwi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 02. 10. 21:48

Értem, tehát csupa jó. Köszönöm.

#1817 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 02. 11. 09:11

Idézet: lewwi - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 22:48

Értem, tehát csupa jó. Köszönöm.

A szférikus torzítás mellett még ott van a másik nagy jellemző lencsehiba a színi eltérés (kromatikus aberráció) melyet az ún. ED lencsetag beiktatásával próbálnak csökkenteni. Ezeknek a többszörösen korrigált optikáknak a minősítése az APO.

#1818 Felhasználó inaktív   lewwi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 02. 11. 12:29

Akkor tehát ha jobban megnézem, az a jó obi, amin minél több 2/3 betüs jelző van, és értelmes, max 150 ezer forintos áron meg lehet venni. Lenne még 1 kérdésem. Valaki tud-e segíteni abban, hogy egy 105 mm-es Sigma makró objektívhez, lehet-e 2X-ő konvertert csatolni? mert így már egy kistele objektívnek is lehetne hasznosítani, vagy ha nem, akkor melyik sigma fix makróhoz lehet ezt megtenni?

#1819 Felhasználó inaktív   fgabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 20:08

Sziasztok!

Megvettem a canon A610-est.Nagyon tetszik.Először furcsa volt, elemek nélkül könnyü, szinte nincs súlya, aztán amikor beleraktam az elemeket, rendesen lett súlya.
Itt Londonban most ez a legkeresettebb gép.5 boltban voltam bent és mindenhol ezt nézegették.Amikor én vettem a gépet egy másik hapi is e felől érdeklődött.
250 fontért vettem 512MB kártyával, 1 év jótállással.Már csak egy magyar nyelvű ismertető kéne hozzá, mert az angolom még nem elég ahhoz,hogy megértsem az angol nyelvűt.
Köszönök minden segítséget.

#1820 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 09:17

Grat hozzá és jó szórakozást vele!

#1821 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 21:43

Hali!

Kellene egy viszonylag olcsó de normálisan használható digitális fényképezőgép!
Nincsenek nagy elvárások, le lehessen velel fotózni egy családi vacsorát és kész!

Használtam már pár gépet (Coolpix775, S602z), valami középút kellene. 3-4MP, jó nagy optikai zoom, nem noname.

Ismerős ma majdnem rábeszélt egy Olympus SP700-ra, amit a MM akciózott ki 3xe Ft-ért, de gondoltam megkérdezem a hozzáértőket.

Milyet ajánlotok kb 50e körüli áron?

#1822 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 21:48

Mondjam, vagy mutassam? :D

#1823 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 23:24

Hát gyerekek.. eljött a vég.. :(
Kaptam egy mailt az Edigitaltól, hogy a gépet már nem forgalmazzák, és sajnálják, de nem fognak tudni hozni.. :(
Na most már elgondolkodtam h vegyek-e egyáltalán, mert nagyon nem úgy akarja a sors..

Milyen másik gép van, aminek van nagylátója, kiforgatható LCD-je, masszív felépítése, és 500 lövésre képes akksija..? :confused:
A szatyor nem táska.

#1824 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 23:44

Nah.. új igényeim vannak, szűk mélységélességet akarok!
:)
A szatyor nem táska.

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »