HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#1785 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 08. 15:01

HP-t kapásból ki kéne zárni, többi gyártó jobban ért a fényképezőgép gyártáshoz.

Sokat segítene, ha adnál egy árkorlátot.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#1786 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 15:09

Olympusoknak nem vmi jók az F értékei, ill. a záridő sem elég alacsony, bár annyira nem rossz.
Nikon zárd ki, 1/350-es záridő röhejes szvsz, és az F értékek is magasak. Fuji F értékei is magasak.

A felsorolt kamerák közül szvsz a Kodak a legjobb, neki vannak a legjobb F értékei és a legjobb záridejei, plusz video 640x480-on 30 fps-sel (bár azt nem tudom, hogy korlátozva van-e).

De ez csak a felsoroltak alapján.

#1787 Felhasználó inaktív   treo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 18:03

sziasztok,
kollégám vett tegnap egy panasonic dmc fz-5-ös gépet az extreme-nél, és azt tapasztalta, hogy kikapcsolt állapotban, mikor az optika vissza van húzva, előre-hátra billentve a gépet, érezhetően kotyog benne valami. azt mondtam neki, biztos a lencsetagok mozognak kicsit, de nem tudom ez normális dolog-e?
ma egyébként kipróbáltam, fókusz, zoom, élességállítás műxik. persze nem kompakthoz szoktam, ezt a fajtát meg eddig nem ismertem, nem tudom milyennek kéne lennie...

Cora-ban nézett ma egy azonos típust, az nem kotyogott (persze ebből még nem lehet messzemenő következtetéseket levonni).
esetleg más uz-os gépnél is előfordul ilyesmi?

#1788 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 02. 08. 18:29

Idézet: treo - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 19:03

sziasztok,
kollégám vett tegnap egy panasonic dmc fz-5-ös gépet az extreme-nél, és azt tapasztalta, hogy kikapcsolt állapotban, mikor az optika vissza van húzva, előre-hátra billentve a gépet, érezhetően kotyog benne valami. azt mondtam neki, biztos a lencsetagok mozognak kicsit, de nem tudom ez normális dolog-e?
ma egyébként kipróbáltam, fókusz, zoom, élességállítás műxik. persze nem kompakthoz szoktam, ezt a fajtát meg eddig nem ismertem, nem tudom milyennek kéne lennie...

Cora-ban nézett ma egy azonos típust, az nem kotyogott (persze ebből még nem lehet messzemenő következtetéseket levonni).
esetleg más uz-os gépnél is előfordul ilyesmi?

Más UZ-s géphez azért nem szerencsés hasonlítani mert ebben gíroszkop van ami eleve mozog pont az a szerepe. A műanyagházas lencséknél különben mindegyiknél van kotyogás. Ha élesre állít és zoomol akkor nincs nagy baja, azért nem kell rázni mint gyerek a csörgőt mert nem túl erős felépítésűek ezek a gépek. A gíroszkóp miatt ebben az optikában mozgó lencsetag van amit a gép az expozicíókor rögzít.

#1789 Felhasználó inaktív   Cypher7 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 08. 22:13

Akkor ezzel gyakorlatilag nem lehet csinálni semmit? Mert már nem garanciális a kártya. :(

Idézet: didyman

Egyébként pedig ilyen kártya nálam is járt, fél évig ment, aztán három, tök eltérő kamera is kiköpte, win meg gond nélkül kezelte. Garis csere lett belőle.

Idézet: Cypher7

Szevasztok!

A következő lenne a problémám:
Ma az SD kártya formázása közben kikapcsolt a gépem(valószínű lemerült az aksia) és hiába csinálok vele bármit azt írja ki, hogy a kártya használhatatlan, már formázni sem lehet vele. Kipróbáltam másik fényképezőgépben is, de semmi változás. Mikor rádugtam a gépet a számítógépre ott sem működött, csak miután újra formáztam. Ez csak annyiban változtatott a dolgokon, hogy a windowsban már tuom hsználni a kártyát, de a gép még most is ugyan azt mondja rá. A fényképezőgép egy Nicon Coolpix 5900-s. Hogyan lehetne segíteni ezen? Előre is köszönöm!

Amúgy meg elnézést az új topick nyitásért, de rákerestem a fórum keresőjével a "digitális fényképezőgép" külcsszavakra, de ezt a témát nem dobta ki. :(

Szerkesztette: Cypher7 2006. 02. 08. 22:15 -kor

#1790 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 22:28

Ha formázás közben kikapcsol a gép, az véglegesen tönkreteheti az SD kártyát.

#1791 Felhasználó inaktív   Cypher7 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 08. 23:34

De éppen ez az ami nem tiszta nekem, hogy a kártya az újraformázás után a Windows-ban tökéletesen működik, azt rakok rá amit akarok. Viszont ha berakom a gépbe akkor a bekapcsolás után az a felirat fogad, hogy ez a kártya nem használható.

#1792 Felhasználó inaktív   fgabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 01:13

sziasztok,

Köszi "zomgwtf" az infókat én olyan £200 körül akarok rákölteni, annál többet nem nagyon.Először amikor a kirakatban megláttam a Konica Minolta DiMAGE X1, de 8 MP-t nem hiszem, hogy sűrűn használnék, márcsak a kép magymérete miatt.
Amilyet én szeretnék:
Nagy kijelző
min. 5 MP
és ha lehet videófelvétel hanggal.
Ha tudsz nekem megfelelőt, légyszives írd meg, vagy ha valaki tud írja meg.
Köszi.

#1793 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 12:38

Idézet: fgabor - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 2:13

Köszi.

Többet kéne tudnom:
- ultrakompakt zsebrevágható vagy ez nem számít (a jobb gépek nem zsebrevághatóak)
- zoom számít vagy elég az általános 3x
- beltérben gyakran használnád-e (wide lencse kell-e vagy nem, extra vaku lehetősége, belső vaku erőssége miatt érdekel)

szerk.:
- elég, ha teljesen automatikusan működik, vagy pár manuális beállítás azért kéne?

szerk2.: bakker, nehéz lenne vhol leírni, hogy a nyomorult gép vesz-e fel hangot videorögzítésnél vagy sem? Fuji F10nél már több helyen is kerestem, hogy tud/nem tud hangot rögzíteni, de sehol nem írják le, nyomik! Feltételezem akkor nincs hangja, de ezt miért nem lehet leírni?!

Szerkesztette: zomgwtf 2006. 02. 09. 12:53 -kor

#1794 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 12:53

Idézet: fgabor - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 2:13

sziasztok,

Köszi "zomgwtf" az infókat én olyan £200 körül akarok rákölteni, annál többet nem nagyon.Először amikor a kirakatban megláttam a Konica Minolta DiMAGE X1, de 8 MP-t nem hiszem, hogy sűrűn használnék, márcsak a kép magymérete miatt.
Amilyet én szeretnék:
Nagy kijelző
min. 5 MP
és ha lehet videófelvétel hanggal.
Köszi.

Pana LZ2
A szatyor nem táska.

#1795 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 12:59

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 12:38

szerk2.: bakker, nehéz lenne vhol leírni, hogy a nyomorult gép vesz-e fel hangot videorögzítésnél vagy sem? Fuji F10nél már több helyen is kerestem, hogy tud/nem tud hangot rögzíteni, de sehol nem írják le, nyomik! Feltételezem akkor nincs hangja, de ezt miért nem lehet leírni?!

Töltsd le >>innen<< a géppel felvett videót és majd kiderül. Rögzít hangot is.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1796 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 13:00

Idézet: T-lore - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 13:53

Pana LZ2

Én azért ennél több választási lehetőséget hagynék neki ;)
Pl. elég-e neki a 320x240-es video, mert a Pana nem tud többet.
Spec ha nem tart igényt a 6x-os zoomra, akkor inkább ajánlanám a Canon Powershot A610-et, nagyobb érzékelő, kevesebb zaj, nagyobb videot is fel képes venni, van rajta aperture és shutter priority (ezek nem kis dolgok), rakható rá külső flash, kicsivel jobb záridők és kihajtható, forgatható kijelző (nagyon hasznos).

szerk.: a roppant alacsony felbontású kijelzőről meg már ne is beszéljünk, szvsz a 115k is kevés, nem hogy a 85k.

Szerkesztette: zomgwtf 2006. 02. 09. 13:06 -kor

#1797 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 13:01

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 13:59

Töltsd le >>innen<< a géppel felvett videót és majd kiderül. Rögzít hangot is.

Nincs kedvem minden egyes gépnél megnézni, hogy van-e hangja vagy sem, és mivel nem nekem kell a gép, ennyit időt nem szeretnék beleölni.

#1798 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 13:06

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 13:01

Nincs kedvem minden egyes gépnél megnézni, hogy van-e hangja vagy sem, és mivel nem nekem kell a gép, ennyit időt nem szeretnék beleölni.

Ne röhögtess már! :nevet: Megnéztem az indexen, van-e ismertető? Van. Ha pedig van, akkor szokott lenni videó minta is, már ha a gép tud videózni is. Megkeresni, letölteni, megnézni, az egész 2 perc. :D
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1799 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 13:10

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 14:06

Ne röhögtess már! :nevet: Megnéztem az indexen, van-e ismertető? Van. Ha pedig van, akkor szokott lenni videó minta is, már ha a gép tud videózni is. Megkeresni, letölteni, megnézni, az egész 2 perc. :D

Igen, de ez csak 1 kamera.

#1800 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 02. 09. 13:34

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 13:10

Igen, de ez csak 1 kamera.

Rosszat választani viszont x-ezer pénz.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#1801 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 13:38

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 14:34

Rosszat választani viszont x-ezer pénz.

Tisztában vagyok vele, nem is erről beszélek, hanem arról, hogy a műszaki leírásba miért olyan bonyolult beírni, hogy "hanggal", főleg akkor, ha ezt más gépeknél megteszik?

#1802 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 02. 09. 14:17

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 14:38

Tisztában vagyok vele, nem is erről beszélek, hanem arról, hogy a műszaki leírásba miért olyan bonyolult beírni, hogy "hanggal", főleg akkor, ha ezt más gépeknél megteszik?

Hanyagság. Tegnap két adatlapon néztem a Panasonic FX8 adatait és mindkettő keresővel ruházza fel a gépet, pedig egy deka keresője nincs.

#1803 Felhasználó inaktív   fgabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 15:16

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 13:38

Többet kéne tudnom:
- ultrakompakt zsebrevágható vagy ez nem számít (a jobb gépek nem zsebrevághatóak)
- zoom számít vagy elég az általános 3x
- beltérben gyakran használnád-e (wide lencse kell-e vagy nem, extra vaku lehetősége, belső vaku erőssége miatt érdekel)

szerk.:
- elég, ha teljesen automatikusan működik, vagy pár manuális beállítás azért kéne?

Ne legyen túl nagy, nem fogom semmi extrára használni, csak egyszerüen fényképezgetni vele (többet) kint, meg bent is, de ha már ennyit ráköltök, akkor szeretnék vmi jót.
Nővéremnek Canon ixusi (Canon PowerShot SD10-talán ez a pontos neve) gépe van 5.7-es zoommal, de teljes zoomnál nem mindig szép a kép, mondjum az M"-es képméretnél nagyobbat nem használ.Kicsi és aranyos gép, 1.5-ös a kijelzője, kicsit kicsi, meg hamar lemerül az aksija.

#1804 Felhasználó inaktív   fgabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 15:21

Találtam egy oldalt, ahol sokféle gépről van leírás:

http://www.dpreview.com/

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89