Nem akarok sokat írni, csak bután csináltam, mert rögtön válaszoltam, és nem olvastam végig a termést.
Szóval írom ahogy eszembe jut:
Orientation sensor: Érzékeli hogy álló, vagy fekvőképet készítesz, és annak megfelelően elforgatja a kész képet.
+3 mm téma: Nagylátó felé egyre erősebb a gyújtótávolság mm-ben megadott hatása, tele felé egyre gyengébb. Tehát amíg 432 mm-es állásban azt a 32 mm-t a 400-tól alig érzékeled, addig nagylátóban azt a 3 mm-t is sok%-nyi plusz infóval töltheted ki.
Nem akarom h megbélyegezzetek nagylátó mániával, csak szeretném felhívni rá a figyelmet, azoknak, akik nem tudják mi az. Én is 35 mm-es gépet vettem, mert itt találtam kompromisszumot. De az tuti, h e fölött már nem vennék..
Szabi, neked azt mondom, azt a gépet vedd meg, aminek a legjobban tetszenek a tesztképei (persze nem a téma, hanem a minőség), árban szívedhez közel áll, és arra tudod használni, amire majd szeretnéd.
..Ez csak akkor bonyolult, ha nem tudod még mire fogod használni

Ha az én magánvéleményemre vagy kíváncsi, akkor a Canon A620-at ajűnlom 7 MP-eseknél, és ha elég az 5 MP akkor a jóval olcsóbb A610-et, ami csak MP-ben különbözik.
De ha elrettent a kis súlytöbblet, akkor nyugodtan válassz másik gépet, olyan nagy baklövést nem tudsz elkövetni, főleg ha ennyire ismeretlen a téma.
Mellesleg megjegyezném h a canon tárcsáján 13 mód van (köztük a neked tökéletes AUTO, ahol semmit se kell állítanod) addig a nikonén 8, szóval itt ellentmondásba ütköztél

A tölés gomb meg különösen hülyén van elhelyezve.. a kijelző fölött(?!)
Ottokar, szerintem akinek van pénze tükrös gépre, meg plusz obikra, az evidens h vesz telét, de lehet h a nagylátó mellé
Szerkesztette: T-lore 2006. 03. 19. 15:01 -kor
A szatyor nem táska.