Idézet: saen
Ez nem túl nagy különbség, bár meg kéne nézni a pontos látószöget. A nagyobblátó résznél jön ez jobban elő, pl nem mindegy, hogy 17 vagy 20mm, 35vs38 már nem annyira vészes
Szóval nem ez a döntő a két gép között.
Aperture és shutter priority az két félautomata mód, egyiknél a rekeszt, másiknál a záridőt állítod és ehhez veszi a megfelelő párt automatikusan. Lens thread az azt jelenti, hogy van menet a lencsén és kiegészítőket tudsz rácsavarni. Orientation sensor meg automatán érzékeli, hogy portré módban fotóztál és nem kell utólag a képet elfordítani számítógépen.
Gondolom ezek a nikonon automatikusan állítodnak attól függően milyen téma fotózását választom ki.
A két gép egyébként eléggé más, a Nikon az egy tökéletes automata zsebgép azoknak akik nem akarnak elmélyülni a fotózásban, kicsi, könnyű és hozzá nem értőknek sok hasznos egyedi automatikát ad (pl face priority AF, d-lighting, stb), a Canon az sok manuális lehetőséget ad, a kísérletezni vágyóknak jobb választás.
Visszatérve a home juzer vagyok alapbeálításhoz, esetleg jobb nekem a nikon, amig nem akarok elmerülni a fotózás rejtelmeiben, mint fentebb irták nekem kimerülnek az igényeim rozi és stb fotózásában.
Vagy mint debaj irta:
Idézet: debaj
Amin kevés gomb van, ahhoz ért mindenki.

Az előre legyártott profilt a témának megfeleően beállítom és csinálok "jó képeket"
Idézet: Degeczi
hanem sokszor lényegesen egyszerűbb/gyorsabb a módválasztó tárcsát áttenni pl portréba, mint
- A módban a rekeszt tágra nyitni
- élesítést alacsonyabbra venni
Egyetértek. Meglátok egy valamit amit le akarok fotózni, beforgatom a tárcsát a témának és már fotózok, nem akarok 10 percet tölteni azzal, hogy elkezdem állítgatni a gépet, " huu, melyik mi is ezt most hova állítsam, ez meg mennyi legyen...." közben amit fotózni akartam már betakarta a hó
Egyébként olyan tudású gépet amikről itt beszélgettek nem 200-250 euro annál többet meg nem szánok egy gépre, biztos vagyok benne, hogy jók, nagyon jók, de ennyi a mani.
Üdv
szabi