HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#2401 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 19. 19:34

egyrészt az a lényeg, milyen fölbontású képeket készít, az pedig (3840 x 2160) 16:9 arányú - de valójában teljesen mindegy!
ott a hiba az elgondolásodban, h a vízszintes látószög még egy olyan gépnél is változatlan, ami 4:3 érzékelő képét függőlegesen megvágva adja a 3:2 vagy akár 16:9 képarányt: hiszen a függőleges vágás nem érinti a vízszintes látószöget

#2402 Felhasználó inaktív   Kuronyab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 19:48

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 19:14

"Képarány 4:3, 3:2, 8:5
Érzékelőlapka pixelszáma 8,61 megapixel
Érzékelőlapka mérete 1/1,65" (16:9) "

Lomposfarkú kismókus legyek ha én ezt értem. Mintha nem lenne teljes összhang a lapka meg a képarány között. LX-1 lapjáról.

A nagyobb baj hogy az érzékelőlapka kisebb mint a megadott képarány :) Egy review-ból meg kell nézni mi a frankó, lehet hogy csak egy jóindulatú adatrögzitő egyszerűsítette a törtet - kis ráhagyással :D
kuronya.hu                             Mediagalaxy.hu

#2403 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 20:25

:omg:
az nem az, te!

az érzékelő névleges átlója 1/1,65 inch (erre utal a macskaköröm a tört után), aminek általában 2/3-a a tényleges méret, vagyis vmivel 10 mm fölötti lehet a képátló

#2404 Felhasználó inaktív   Kuronyab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 21:06

Idézet: Degeczi - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 20:25

:omg:
az nem az, te!

az érzékelő névleges átlója 1/1,65 inch (erre utal a macskaköröm a tört után), aminek általában 2/3-a a tényleges méret, vagyis vmivel 10 mm fölötti lehet a képátló

vazze, az az előbb is ott volt?

Akkor benéztem, bocs  :lama:

#2405 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 17:19

Ahoj.

Adott egy Fuji FinePix a205s.
Fos, nudli, semmi, de most nem ez a lényeg.  :smoker:

Szomszédasszony megkért, hogy nézzem meg mi a fene baja van... a képeket megcsinálja, minden ok, de a digit kijelzőn a kép random eltűnik, csíkozódik, meghal, stb...

Javaslatok?  Gép software frissítés, vagy mit lehet ártani neki?
Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#2406 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 17:29

Inkább az LCD halódik.

#2407 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 17:48

Idézet: Degeczi - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 19:34

ott a hiba az elgondolásodban, h a vízszintes látószög még egy olyan gépnél is változatlan, ami 4:3 érzékelő képét függőlegesen megvágva adja a 3:2 vagy akár 16:9 képarányt: hiszen a függőleges vágás nem érinti a vízszintes látószöget

sacc/kb. :) ugyanis a latoszog az az objektiv tulajdonsaga, amely nem 4:3 meg 16:9 aranyu teglalapot, hanem speciel kort rajzol.. :D a nem muszaki fenykepezogepek meg az adott korbe leginkabb elfero teglalapot hasznaljak. igy a 16:9-es ugyanakkora korben valojaban egy nagyon picit szelesebb, mint az ugyanakkora korbe befero 4:3-os erzekelo szelessege (matematikai feladat parametere: az atlojuk hossza azonos!), igy a vizszintes latoszoge is kicsit nagyobb lesz. (remelem ertheto, amit irok.. persze nem allitom, hogy a kulonbseg lenyegi lenne, plane, hogy a "28mm"-er egy ekvivalenciaertek, es fene se tudja, mire ertik..)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2408 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 17:52

Idézet: debaj - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 17:29

Inkább az LCD halódik.

:o  :(
Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#2409 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 17:57

viszont ha mar beledumaltam eleget, en is kernek valamit a tisztelt tarsasagtol. edesanyam nyaron 3 hetes udulesre megy majd, es ehhez kert tolem fenykepezogepet. tobb variacio is felmerult, de nagyon ugy tunik, csak az johet szoba, hogy vesz egy digitalis kis gepet. na egy ilyet ajanljatok! :D de olcso legyen..

na jo, adok parametereket is, hogy mi erdekel: a) legyen olcso. :) b) legyen jo objektive! de tenyleg! c) mivel utazas, ezert valoban azt hiszem a szeleslatoszog fontosabb, mint a tele, igy minimum 28mm legyen az alja. a nagy zoom viszont nem fontos (mar csak az ar+jo objektiv miatt sem. a 90-100 felso hatar teljesen jo, plane, hogy tavaly egy 28-70-es zoom-omat vitte el, es meg volt vele elegedve.) d) itt nem reszletezendo okok miatt jo lenne, ha CF kartyas lenne. e) nem kell bagy felbontas. a 3-4MP mar boven jo. sot a nagy felbontas kifejezetten nem szukseges.

asz'szem ennyi. tudom, tudom, miert nem nezegetek arakat, meg minden. nos mert nagyon sok van, es mivel nincs adott preferalt tipus, igy nehez elindulni. raadasul gondolkodom hasznalton is! erre tudtok tippet adni? van tapasztalat ezen parametereken belul jo-kerulendo tipusokra?

egyenlore egy gep ragadta meg a fantaziamat: nikon 5400-as. nagy a szenzora, az pozitivum. a gep is nagy, tulajdonkeppen az is pozitivum: anyag van benne. na, el lehet arasztani otletekkel! :D (es mindenkinek elore is koszonom!)

Szerkesztette: bogdan 2006. 03. 20. 17:58 -kor

a forum ma:

#2410 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 18:17

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 18:57

egyenlore egy gep ragadta meg a fantaziamat: nikon 5400-as. nagy a szenzora, az pozitivum. a gep is nagy, tulajdonkeppen az is pozitivum: anyag van benne. na, el lehet arasztani otletekkel! :D (es mindenkinek elore is koszonom!)

Egy baj van vele, szerintem már rég nem gyártják...

#2411 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 18:25

tudom, tudom, hosszu volt a beirasom. es a kovetkezo kb. 5 beirasom igy fog kinezni:
'hat ott irom, hogy "raadasul gondolkodom hasznalton is!"' ;)
a forum ma:

#2412 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 03. 20. 18:46

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 19:25

tudom, tudom, hosszu volt a beirasom. es a kovetkezo kb. 5 beirasom igy fog kinezni:
'hat ott irom, hogy "raadasul gondolkodom hasznalton is!"' ;)

És idesanyád fogja tudni kezelni azt a gépet? Mert a nők többsége fényképezés terén a gomb lenyomásán túl nemigen jut. Ez tapasztalat nem feltételezés. A gépnek nem az ő fantáziáját kellene megmozgatni? És a CF kártya behelyezésére kell legjobban ügyelni.

Szerkesztette: ottokar 2006. 03. 20. 18:52 -kor

#2413 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 18:56

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 18:46

Mert a nők többsége...

Ezt a nők többsége nevében kikérem nekik :) Nem nemfüggő adolog, hanem érdeklődés-függő. A férfiak többsége sem jut el tovább. Az, hogy kevesebb női fényképészről hallani, inkább a "lányoknak babát, fiúknak kisautót" társadalmi előítélet eredménye. A kedvesem is technofób volt, aztán mutattam neki pár fogást számítógépen/fényképezőgépen/satöbbi, néha még engem is meglep, hogy a "női agyával" mikre rá nem jön :)

#2414 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 03. 20. 19:10

Idézet: debaj - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 19:56

Ezt a nők többsége nevében kikérem nekik :) Nem nemfüggő adolog, hanem érdeklődés-függő. A férfiak többsége sem jut el tovább. Az, hogy kevesebb női fényképészről hallani, inkább a "lányoknak babát, fiúknak kisautót" társadalmi előítélet eredménye. A kedvesem is technofób volt, aztán mutattam neki pár fogást számítógépen/fényképezőgépen/satöbbi, néha még engem is meglep, hogy a "női agyával" mikre rá nem jön :)

Bármely eseményen nézd meg a némi nemi hovatartozását a fotósoknak. Az átlagos mezei állampolgárok között se jobb az arány. Nem egy egy jó műszaki érzékű nőről írtam hanem az átlagról. Előítélet eszembe se jutott.

#2415 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 19:14

Nézd meg bármiféle szakácsverseny mezőnyét. Szinte csak férfiakat fogsz látni. ;)

Szerkesztette: debaj 2006. 03. 20. 19:14 -kor

#2416 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 19:23

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 18:46

És idesanyád fogja tudni kezelni azt a gépet?

hagyjatok mar abba ezt a sexista vitat! meg nezni is rossz.. :D

egyebkent edesanyam mar csecsemokoromba fenykepezett, es bar sok ido kihagyassal fenykepez mostanaban, a tavalyi utra az FM2-esemet vitte. maradjunk abban, hogy egy digitalis talan nem fog gondot okozni Neki! ;) (jut eszembe plane, hogy kutato-mernok a vegzettsege..)

szoval maradjunk az altalam leirt parametereknel, mert talan nem veletlenul irtam azokat, amiket! ;)

(debaj: es en is, ferfi letemre, jobban fozok, mint az atlag szepnem! ;))

Szerkesztette: bogdan 2006. 03. 20. 19:23 -kor

a forum ma:

#2417 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 03. 20. 19:45

Idézet: debaj - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 20:14

Nézd meg bármiféle szakácsverseny mezőnyét. Szinte csak férfiakat fogsz látni. ;)

Fotó szaküzletben megkérdeztem eladó hölgyet hogy azon a kompakt gépen van e kézi élességállítás? Hogy lenne az nem cserélhető objektíves gép, volt a válasz. Te nem tudod hogy az egész világon a férfiak jobb szakácsok mint a nők?

#2418 Felhasználó inaktív   fGi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 21. 18:19

egy 512-es Kingston SD kártyát a minap töröltem (gépen kártyaolvasóval total commander delete) és furcsa véget ért a dolog vagyis a törlés valamilyen úton módon nem fejeződött be teljesen azaz "behalt" ...
onnan kezdve hiába rakom be a fényképezőgépbe (többe is) azt írja ki hogy "format error". se fényképezőgép se kártyaolvasó nem látja ...
esetleg tudtok tanácsot adni hogy hovatovább?

#2419 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 18:29

valoszinuleg formaznodd kell. ha tud ilyet a fenykepezo (szoktak tudni), akkor az a legjobb. ha nem, akkor a szamitogeppel lehet elkezdeni.. ha vegkepp meg vagy halva, akkor en megkeresnem helyedben a szakboltot / szervizt ahol tudnak segiteni ebben.

mas: senki sem tud segiteni a kerdeseimben? :( el sem hiszem.. semmi tanacs?
a forum ma:

#2420 Felhasználó inaktív   Kuronyab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 18:30

Idézet: fGi - Dátum: 2006. márc. 21., kedd - 18:19

egy 512-es Kingston SD kártyát a minap töröltem (gépen kártyaolvasóval total commander delete) és furcsa véget ért a dolog vagyis a törlés valamilyen úton módon nem fejeződött be teljesen azaz "behalt" ...
onnan kezdve hiába rakom be a fényképezőgépbe (többe is) azt írja ki hogy "format error". se fényképezőgép se kártyaolvasó nem látja ...
esetleg tudtok tanácsot adni hogy hovatovább?

Elvileg formázás közben ha lehal akkor kuka, törlésről nem tudok pontosat :( De már meg sem merek szólalni itt :lama:

Szerkesztette: Kuronyab 2006. 03. 21. 18:31 -kor

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Utolsó »