HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#2781 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 20. 21:22

tippeljunk mikor jon meg az elso "ha raraksz egy picit, akkor mar....!!" valasz. :]
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2782 Felhasználó inaktív   fgabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 22:29

Köszönöm a gyors segítséget.
Nem is tudom mi lenne sokunkal, ha nem lennének internetes fórumok, vagy internet és nem utolsó sorban olyan emberek, akik segítenek a segítségre szorulóknak.
:respect:

#2783 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 22:56

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 22:22

tippeljunk mikor jon meg az elso "ha raraksz egy picit, akkor mar....!!" valasz. :]

na, az "sd kontra egyéb" valamint a "beépített akku vagy ceruza akku" variációkat se hagyd ki. ;)

sőt, még az optikákról se esett szó.  :respect:

a kérdezőnek: lapozz vissza 2-3 oldalt, és találsz jópár ilyen tanácsot, sőt, van még 3 előzménye ennek a topicnak, mert többek között ilyen épületes tanácsokkal beteltek.  :hemuveg:
Kun Pál

Időnként nem árt tíznél tovább számolni - ezért nem célszerű zoknit hordani.

#2784 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 23:11

CompactDrive image tank beszerezhető nálunk? Vagy bármi jó lenne helyette, ami AA akksikkal megy és sokáig bírja.

#2785 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 06:04

Pedig, ha rárakna egy picit... :D

#2786 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 06:25

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 0:11

CompactDrive image tank beszerezhető nálunk? Vagy bármi jó lenne helyette, ami AA akksikkal megy és sokáig bírja.

miért annyira fontos szempont ez?
úgy gondolom, egy ilyen drive addig kell dolgozzon, amíg a képeket átmásolod rá: alkalmanként pár percig
naponta előfordulhat néhány áttöltés, azt biztosan bírja mindegyik típus - este pedig a szálláshelyen úgyis van áram, föl lehet tölteni
itt már épp az az előnyösebb, ha nem AA ceruzákkal kell bohóckodni, hanem a rátöltést jól viselő Li-ion akkus példányt töltőre kötni estére, és reggel már ismét jöhet egy mozgalmas nap

#2787 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 07:14

Idézet: Degeczi - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 7:25

este pedig a szálláshelyen úgyis van áram

Feltéve, ha van szálláshely, nem az erdőben alszol, sátorban, menedékházban. :)

#2788 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 07:22

Idézet: debaj - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 8:14

Feltéve, ha van szálláshely, nem az erdőben alszol, sátorban, menedékházban. :)

vagy a sivatagban, igen  :)
persze, lehet találni ilyen kivételeket - de valahogy nem hiszem, h tipikus lenne

ha tényleg ilyesmire kell, az persze más
de akkor a kamerával is gyorsan gond lesz - vagy a hátizsákban más sem lesz, csak ceruzaelemek

#2789 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 07:29

Ha nem az Országos Kék Túra nyomvonalán haladsz, Magyarországon is könnyen juthatsz olyan helyzetbe több napos, hátizsákos túránál, hogy rád esteledett, és értelmes közelségben nincs lakott település.
Ceruzaelemmel meg kár vacakolni, kell venni pár darabot az elérhető legnagyobb kapacitású ceruzaakkuból, nálam két 2000 mAh-s akku "intenzív" használattal (~200 kép, ennek nagy része vaku nélkül) kibír úgy tíz órát.

#2790 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 08:48

Nézzünk egy példát:
Viszonylag baráti ára és sokoldalúsága miatt nálunk is sokan használják a Vosonic VP3320 image tankot. Ennek Li-ion akkuja van, kb. 90 percig bírja az adatok áttöltését. Miután 1 GB áttöltése ~5 perc, 18 gigát lehet elméletileg áttölteni az akku újratöltése nélkül, de vegyünk csak 15-öt. Mindenki tudja, hogy az általa használt beállításokkal mekkora átlagos képméretet produkál a gépe, ebből kiszámíthatja, kb. hány képet lehet 15 gigán elhelyezni. Mindenesetre több ezret, így nem hiszem, hogy áram híján ez lenne a szűk keresztmetszet, főleg ha olyan gépekről van szó, ami egy garnitúra ceruzaelemmel, akksival, akármivel 200 képet tud készíteni.

Szerk: még annyit viszonyítási alapul, hogy legutóbb egy 7 napos utazás alkalmával igen intenzív géphasználat mellett ~2200 képet készítettem, köztük 100-120 RAW-ban készült, így lett összesen 8 gigányi kép. Tehát a fenti példa alapján akár 12-14 napnyi anyagot is át tudtam volna tölteni a Vosonicra egy akkuval.

Szerkesztette: Thrawn 2006. 04. 21. 09:07 -kor

S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2791 Felhasználó inaktív   AtiAmdfan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 10:09

Idézet: AtiAmdfan - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 18:55

.... (Lumix optika beszorulás) visszavittük a MediaMarkt-ba ott megnézték és annyit mondtak vigyük el a Panasonic szervízbe a garacia-papírral, na még oda nem jutottunk el, de tájékoztatlak Titeket majd a fejleményekről.

Ma elvittük a Panasonic szervízbe (Miskolcon) és annyit mondtak megcsinálják garanciálisan, ingyen!
Szerintetek ezt még visszavonhatják, ha rájönnek, hogy baleset következménye miatt rossz?
Ámokfutás-->a jövő tömegsportja!

#2792 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 10:22

szerintem igen. de tulajdonkeppen mit szamit az, hogy szerintem, vagy mas forumtars szerint igen, vagy sem? a lenyeg ugyis, hogy szerintuk igen, vagy sem! ;)

de azert IGEN, IGEN, IGEN! csak hogy legyen min izgulnod, mert kulonben uncsi az elet! :]
a forum ma:

#2793 Felhasználó inaktív   macy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 10:26

Idézet: AtiAmdfan - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 11:09

Ma elvittük a Panasonic szervízbe (Miskolcon) és annyit mondtak megcsinálják garanciálisan, ingyen!
Szerintetek ezt még visszavonhatják, ha rájönnek, hogy baleset következménye miatt rossz?

Ja, főleg ha olvassák ezt a topicot, örülni fognak neked.
-Gigabyte GA-MA56S-S3 * AMD 64 X2 6000+ * Kingmax 2x2GB DDR2 * Sapphire HD 2600XT 512MB * Audigy2 ZS * Creativ Inspire T5400-

#2794 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 10:28

Én teljesen megértem, h AA akkumulátorokkal működő mobil háttértárat szeretne... 

Már csak azért is, mert akkor eggyel kevesebb töltőt kellene minduntalan cipelni (;

#2795 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 10:59

Idézet: Degeczi - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 7:25

miért annyira fontos szempont ez?
úgy gondolom, egy ilyen drive addig kell dolgozzon, amíg a képeket átmásolod rá: alkalmanként pár percig
naponta előfordulhat néhány áttöltés, azt biztosan bírja mindegyik típus - este pedig a szálláshelyen úgyis van áram, föl lehet tölteni
itt már épp az az előnyösebb, ha nem AA ceruzákkal kell bohóckodni, hanem a rátöltést jól viselő Li-ion akkus példányt töltőre kötni estére, és reggel már ismét jöhet egy mozgalmas nap

Légyszi ne próbáld megmagyarázni miért fontos. :) Egyrészt mert amit be tudok szerezni (saját akksis) max. 10GB-is bírja a másolást, másrészt nem szeretnék 23 féle töltőt cipelni és 3mm-es csavarokkal bóhóckodni terepen akksi cserekor, harmadrészt amit a kollega ajánlott (AA akksikkal működő) 50GB-ig bírja a másolást. Az sem egy utolsó szempont, hogy ha a fényképező és az image tank egyforma akksikkal megy, lehet őket cserélgetni és nem kell kétféle akksiból és (autós) töltőből bevásárolni külön (ez akár egy image tank árát is kiteheti).

Tehát a kérdés továbbra is:
CompactDrive image tank beszerezhető nálunk? Vagy bármi jó lenne helyette, ami AA akksikkal megy és sokáig bírja. Ha valaki tud ilyet megköszönném.

#2796 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 11:08

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 11:59

Légyszi ne próbáld megmagyarázni miért fontos. :) Egyrészt mert amit be tudok szerezni (saját akksis) max. 10GB-is bírja a másolást, másrészt nem szeretnék 23 féle töltőt cipelni és 3mm-es csavarokkal bóhóckodni terepen akksi cserekor, harmadrészt amit a kollega ajánlott (AA akksikkal működő) 50GB-ig bírja a másolást. Az sem egy utolsó szempont, hogy ha a fényképező és az image tank egyforma akksikkal megy, lehet őket cserélgetni és nem kell kétféle akksiból és (autós) töltőből bevásárolni külön (ez akár egy image tank árát is kiteheti).

Tehát a kérdés továbbra is:
CompactDrive image tank beszerezhető nálunk? Vagy bármi jó lenne helyette, ami AA akksikkal megy és sokáig bírja. Ha valaki tud ilyet megköszönném.

Te nem tudod, hogy az AA akku itt maga az Antikrisztus, korábban már többször megtudhattuk, hogy ilyet igényes ember max. a gyerek játékvonatába használ, egy normális töltő hozzá 30000 forintnál kezdődik, de ha igazán elismerésre méltót akarsz, akkor minimum 50000-ért kell venned.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#2797 Felhasználó inaktív   AtiAmdfan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 11:09

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 9:22

szerintem igen. de tulajdonkeppen mit szamit az, hogy szerintem, vagy mas forumtars szerint igen, vagy sem? a lenyeg ugyis, hogy szerintuk igen, vagy sem! ;)

de azert IGEN, IGEN, IGEN! csak hogy legyen min izgulnod, mert kulonben uncsi az elet! :]

Egyébként szerintem is igen, és egyébként sem számít se az én véleményem és a többi fórumozóé sem ebben a kérdésben, nem is tudom miért tettem fel?! :confused:  :think:  Lehet azért mert idegesít mi lesz a végeredmény... :think:  :D
Ámokfutás-->a jövő tömegsportja!

#2798 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 11:13

"Légyszi ne próbáld megmagyarázni miért fontos."
szerintem inkabb -- segito szandekulag -- kerdezte! most, hogy valaszoltal a kerdeseire, szerintem eleg Neki.
a forum ma:

#2799 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 11:20

Honnan jönnének rá? :) Ha nem bizonyítható, hoy te ejtetted el, akkor nem te ejtetted el. Lehet, hogy gondolt egyet, és kinyitotta az optikáját a tokban... ;)

#2800 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 11:38

Idézet: EV6 - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 12:08

Te nem tudod, hogy az AA akku itt maga az Antikrisztus, korábban már többször megtudhattuk, hogy ilyet igényes ember max. a gyerek játékvonatába használ, egy normális töltő hozzá 30000 forintnál kezdődik, de ha igazán elismerésre méltót akarsz, akkor minimum 50000-ért kell venned.

Tisztában vagyok az akkumulátorok működési elvével és töltésének módjával. Az egyéb segítő szándékokat is megértem, de én is segítséget próbálok kérni erre kapok mindenféle más kritikát, amiben elképzelhető hogy tájékozottabb vagyok mint itt egyesek. Ha nem megy inkább ne erőltessük, kösz mindenkinek a hozzászólást.

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.