HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#2741 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 04. 16. 15:21

Idézet: AtiAmdfan - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 16:02

Hát ez nem jó hír, de ha ez lesz akkor se tudunk mást tenni mint fizetni...
Szted mennyibe kerülhet ez az optika csere kb? Ugye, szted is egyből tudni fogják, hogy "baleset" következménye ez a "hiba"!?

Azt nem írtad melyikPana. Mert kétféle rendszerű van a több lécsős optika, az egyik, a tubusos házas a másik, Pld az FZ-k Az ütés a műanyagon meglátszik, úgyhogy nem hiszem hogy nem vennék észre. A kompaktoknál 95%-ban az érzékelővel van egybeszerelve az optika, annak a fizetős cseréje többe kerül mint egy új gép. Ráadásul ekkora ütéstől több más alkatrész is meghibásodhatott. Kommentár nélkül meg lehet próbálni beadni.

#2742 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 16. 15:25

Esetleg még mondhatod azt ha rákérdeznek, ha mindenképpen füllenteni (hazudni :D) szeretnél, hogy kölcsönadtad ismerősnek a gépet, ő így adta vissza és semmit nem mondott arról, hogy mi történt vele.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#2743 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 04. 16. 15:50

Idézet: bbence - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 16:25

Esetleg még mondhatod azt ha rákérdeznek, ha mindenképpen füllenteni (hazudni :D) szeretnél, hogy kölcsönadtad ismerősnek a gépet, ő így adta vissza és semmit nem mondott arról, hogy mi történt vele.

Felesleges magyarázkodni az még rosszabb, meg ők azzal úgysem törődnek hogy kinél hibásodott meg .

#2744 Felhasználó inaktív   AtiAmdfan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 15:55

Idézet: bbence - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 14:25

Igen persze ezen is gondolkodtunk, de ezzel úgyse mennénk sokra, mert, ha a szakszervíz azt állítja, hogy ez a hiba, erős fizikai behatás miatt keletkezett, akkor sztem teljesen mindegy mit mondok (füllentek)....ebben az esetben úgysem cserélik ki garanciálisan... :(  De persze nem tudom mennyire néznek utána, vagy mennyire jó indulatúak, ha én nekem hoznák vissza egy ilyen hibával biztos nem cserélném ki. És valószínű a MédiaMarkt sem fogja (azért én bízok benne, hátha jól alakul az ügy.)
Ámokfutás-->a jövő tömegsportja!

#2745 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 15:58

Idézet: AtiAmdfan - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 16:55

Igen persze ezen is gondolkodtunk, de ezzel úgyse mennénk sokra, mert, ha a szakszervíz azt állítja, hogy ez a hiba, erős fizikai behatás miatt keletkezett, akkor sztem teljesen mindegy mit mondok (füllentek)....ebben az esetben úgysem cserélik ki garanciálisan... :(  De persze nem tudom mennyire néznek utána, vagy mennyire jó indulatúak, ha én nekem hoznák vissza egy ilyen hibával biztos nem cserélném ki. És valószínű a MédiaMarkt sem fogja (azért én bízok benne, hátha jól alakul az ügy.)

Látszik rajta egyáltalán valamilyen fizikai sérülés?

#2746 Felhasználó inaktív   AtiAmdfan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 16:01

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 14:21

Azt nem írtad melyikPana. Mert kétféle rendszerű van a több lécsős optika, az egyik, a tubusos házas a másik, Pld az FZ-k Az ütés a műanyagon meglátszik, úgyhogy nem hiszem hogy nem vennék észre. A kompaktoknál 95%-ban az érzékelővel van egybeszerelve az optika, annak a fizetős cseréje többe kerül mint egy új gép. Ráadásul ekkora ütéstől több más alkatrész is meghibásodhatott. Kommentár nélkül meg lehet próbálni beadni.

Hát komolyan mondom, hogy nem vennéd észre, ha a kezedben fognád, hogy leesett!!!
Sehol nincs rajta, kívülről látható törés horzsolás. Sem az optikán sem máshol.
Amit a javításról írsz az pedig elég lehangoló, és nem sok jót sejtet :( !
Nem lehetséges az, tegyük fel, ha szerencsénk van, hogy csak valami egyszerűen megszorult, kiakadt és nem eltört, tönkrement . Persze ezt szeretném ha így lenne, de hátha nem ment  tönkre és egy szakember ha szétszedi akkor hátha összetudja rakni működőképesen...
Egyébként az esésről még annyit, hogy az asztal alá esett a csempére és nem láttuk melyik részére, de nagyon valószínű, hogy nem az optikára mert semmi nem látszik rajta horzsolás, csakhát nem működik,nem mozdul :( ...

#2747 Felhasználó inaktív   AtiAmdfan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 16:04

A típusa LZ3 vagy LZ5 nem tudom pontosan melyik de a kettő közül valamelyik! Most nincs nálam, majd úgyis a jövő héten tudjuk bevinni...

#2748 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 16:06

Idézet: AtiAmdfan - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 17:04

A típusa LZ3 vagy LZ5 nem tudom pontosan melyik de a kettő közül valamelyik! Most nincs nálam, majd úgyis a jövő héten tudjuk bevinni...

Érdemes bevinni, ha meg észreveszik, megpróbálni beadni egy kameraszervízbe, régebben egyik topicba linkelték ezt. Nem reklámnak szánom tapasztalatom sincs vele, előtte kérdezz meg másokat is!

#2749 Felhasználó inaktív   AtiAmdfan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 16:06

Idézet: AViD - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 14:58

Látszik rajta egyáltalán valamilyen fizikai sérülés?

Fizikai sérülés nem látszik illetve 1-2 apró karc, mint valamin amit használnak, de egyik sem tudom most keletkeztek-e, mert ismétlem ahhoz képest hogyan repült le az asztalról meglepően semmi nem látszik rajta.

#2750 Felhasználó inaktív   AtiAmdfan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 16:07

Idézet: AViD - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 15:06

Érdemes bevinni, ha meg észreveszik, megpróbálni beadni egy kameraszervízbe, régebben egyik topicba linkelték ezt. Nem reklámnak szánom tapasztalatom sincs vele, előtte kérdezz meg másokat is!

O.K. mindjárt megnézem!

#2751 Felhasználó inaktív   AtiAmdfan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 16:09

Idézet: AViD - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 15:06

Még egy kérdés hátha jobban benne vagy ebben: ha tegyük fel a MediaMarkt-ban átveszik, ők gondolom elküldik a márkaszervízükbe a gépet, ott megcsinálják? vagy csak megmondják, hogy nem gyári hibás és visszaküldik? Vagy hogyan működik ez a dolog?

#2752 Felhasználó inaktív   AtiAmdfan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 17:01

Korrektnek tűnik ez a www.kameraszerviz.hu ! Írtam egy mailt remélem nemsokára válaszol és akkor egy szakember véleményével is többet tudnok majd! Ja még valami! Szerintetek ha nem csinálják vagy cserélik ki ingyen a MediaMarkt-ban, ami nagyon valószínű sztem, akkor inkább pl ebben a kameraszervíz.hu -n csináltassam meg ne márkaszervízben?

#2753 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 17:09

Idézet: AtiAmdfan - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 18:01

Korrektnek tűnik ez a www.kameraszerviz.hu ! Írtam egy mailt remélem nemsokára válaszol és akkor egy szakember véleményével is többet tudnok majd! Ja még valami! Szerintetek ha nem csinálják vagy cserélik ki ingyen a MediaMarkt-ban, ami nagyon valószínű sztem, akkor inkább pl ebben a kameraszervíz.hu -n csináltassam meg ne márkaszervízben?

Sajnos konkrétan nem tudok válaszolni hogyan működik a garanciáztatás, én nemrég vittem visza egy Canon PS A520-at (igaz edigital-ba), csak leadtam, aztán majd értesítenek. Bár az én esetemben olyan a hiba jelelge (koszos CCD, vagy hátsó lencsetagok vmelyike), hogy szándékosan sem okozhattam volna.
Én nem igazán javaslom a márkaszervízt, illetve max. egy árajánlat erejéig, ahol közölnek veled egy a gép árának nagyjából másfélszeres javítás árat, és elviszed egy maszek szervízbe. :)

#2754 Felhasználó inaktív   AtiAmdfan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 17:33

Idézet: AViD - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 16:09

Sajnos konkrétan nem tudok válaszolni hogyan működik a garanciáztatás, én nemrég vittem visza egy Canon PS A520-at (igaz edigital-ba), csak leadtam, aztán majd értesítenek. Bár az én esetemben olyan a hiba jelelge (koszos CCD, vagy hátsó lencsetagok vmelyike), hogy szándékosan sem okozhattam volna.
Én nem igazán javaslom a márkaszervízt, illetve max. egy árajánlat erejéig, ahol közölnek veled egy a gép árának nagyjából másfélszeres javítás árat, és elviszed egy maszek szervízbe. :)

Hát tudom, nem rajtad múlik mennyibe fog kerülni, de azért 70.000 Ft-nak a 1,5-szerese, hmm az már jó kis összeg.  :think:  Nem tudom mi lesz, de egy kicsit parázok most már a válaszaitok után... :confused:

#2755 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 20:54

Mennyiért lehetne reálisan eladni szerintetek egy Canon IS S1-et, 512MB-os CF kártyával, lowepro tokkal?
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#2756 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 04. 16. 21:01

Idézet: AtiAmdfan - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 17:01

Hát komolyan mondom, hogy nem vennéd észre, ha a kezedben fognád, hogy leesett!!!
Sehol nincs rajta, kívülről látható törés horzsolás. Sem az optikán sem máshol.
Amit a javításról írsz az pedig elég lehangoló, és nem sok jót sejtet :( !
Nem lehetséges az, tegyük fel, ha szerencsénk van, hogy csak valami egyszerűen megszorult, kiakadt és nem eltört, tönkrement . Persze ezt szeretném ha így lenne, de hátha nem ment  tönkre és egy szakember ha szétszedi akkor hátha összetudja rakni működőképesen...
Egyébként az esésről még annyit, hogy az asztal alá esett a csempére és nem láttuk melyik részére, de nagyon valószínű, hogy nem az optikára mert semmi nem látszik rajta horzsolás, csakhát nem működik,nem mozdul :( ...

Mindenhogyan meg kell nézetni, mert az optikát akkor se tudja mozgatni ha a vezérlőegység sérült meg. Előfordulhat hogy a fogaskerék ugrott ki és nincs törés, bár így lenne. Be kell a garanciás szervízbe adni magyarázkodás nélkül és majd kiderül.

#2757 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 21:11

Egyébként meg mondd azt, hogy bekapcsoltad, kidugta az optikát, aztán kiírt valamit és azóta ezt csinálja. Nem kell fölöslegesen magyarázkodni, bizonyítsák be ők, hogy nem garis a hiba ;)

Egyébként amikor a kollégám Photosmart 720-asa produkált hasonló problémákat, asszem a HP szervizes javasolt neki egy pesti szervizt (talán pont azt, aminek alinkjét bemásoltad), ott "baráti áron" szervizelték volna. (talán 15-20 ezret mondtak rá látatlanban, a hibajelenség leírása után.) Nem tudtuk meg, hogy valójában mennyi lett volna, mert úgy voltunk vele, hogy ez már úgyse jó és úgyis cserélik, megfogtam, egy határozott mozdulattal rántottam egy picit az optikán, kattant benne valami, azóta működik. :) Te azért ne rángasd, bízd szakértőre.

Szerkesztette: debaj 2006. 04. 16. 21:15 -kor

#2758 Felhasználó inaktív   AtiAmdfan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 21:54

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 20:01

Mindenhogyan meg kell nézetni, mert az optikát akkor se tudja mozgatni ha a vezérlőegység sérült meg. Előfordulhat hogy a fogaskerék ugrott ki és nincs törés, bár így lenne. Be kell a garanciás szervízbe adni magyarázkodás nélkül és majd kiderül.

Valószínű nem vezérlőegység hiba, hanem inkább mechanikus ahogy így néztem! De persze semmi sem biztos, nem vagyok szakember és sajna nem is látok bele a gépbe. Valószínű így fogunk tenni, ahogy mondod: beadom, hogy nem jó->vizsgálják meg->szóljanak ha nem csinálják meg garanciálisan, hogy mennyibe kerül(ne), ha ők csinálnák meg->és ha már pénzbe kerül és egyáltalán meg lehet csinálni akkor csinálja az olcsóbb...
Nagyon remélem, hogy szerencsém lesz (gondolom már kiderült, bár nem mondtam eddig, hogy én voltam a ludas ebben a "balesetben" :rolleyes: ) és minnél olcsóbban megoldódik a helyzet.
Ha még valakinek van valami tippje mit csináljak kérem ossza meg velem! Az eddigi válaszokat is köszönöm!

#2759 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 04. 18. 07:27

Idézet: bbence - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 21:54

Mennyiért lehetne reálisan eladni szerintetek egy Canon IS S1-et, 512MB-os CF kártyával, lowepro tokkal?

Ősszel tok nélkül ugyanezt 65 körül vettem, kissé drágán. Most a tokkal ugyanebbe az árba férhet be, ha nem errefelé adod el. Szerintem.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#2760 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 08:33

Idézet: AtiAmdfan - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 22:54

szóljanak ha nem csinálják meg garanciálisan, hogy mennyibe kerül(ne)

Ezt ne. Ha így kezded, könnyen dönthetnek úgy, hogy "csinálja a halál garanciásan, csak a papírozás van vele". Ha az jön ki az átvizsgálás után, hogy nem garis a hiba, akkor úgyis kötelesek árajánlatot adni, amit vagy elfogadsz, vagy nem. (Ha nem fogadod el, akkor van bevizsgálási díj, ez párezer forint.)

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.