HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#2761 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 04. 18. 08:55

"Valószínű nem vezérlőegység hiba, hanem inkább mechanikus ahogy így néztem"

Az a rosszabb. Mert a panelcsere kevesebbe kerül mint az optika+érzékelő. Az optikaiegységen belül nem cserélnek alkatrészt, mert azt a gyártás közben optikai padon állítják be, és szervíz ezzel nem rendelkezhet, mert minden optikai egység más, és a gyárban ezekhez külön beállítópadok vannak.

#2762 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 18. 21:14

Hello

Idézet: debaj - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 9:15

Igen, de ez (legalábbis számomra) csak akkor zavaró, ha túl sok egyenes vonal van a képen, egyébként alig, vagy egyáltalán nem észrevehető. Ha meg olyan kép sikerült, ahol zavaró a torzítás, Photoshoppal pár kattintással javítható.
(Egyébként az esetek többségében szinte észrevehetetlen a torzítás, sokszor volt már, hogy egyenesíteni akartam a ferde képen, és húztam a vonalzót egy eredetileg vízszintes vonal mentén, akkor láttam, hogy van egy kis görbület az egyenesben. "Referenciaegyenes" nélkül fel se tűnt volna.)

Idézet: alkalmialkesz

photoshopban korrekcióval veszteségmentesen korrigálható a hordó, a párna kis veszteséggel szintén, szóval nincs ok az aggodalomra :)
Ezt a photoshop-os korrigálást majd megnézem, csak most nincs itt telepítve, természetesen a telepítőlemez otthon van, arra meg jövő hónap végén járok legközelebb.  :( 
Sajnos nem olvastam a hozzászolásokat korábban, pedig most húsvétkor voltam otthon, igy ki is probálhattam volna, de ez most már késő bánat.
Otthon csináltam majd 200 képet, legtöbbet a gyerköcökről  :)  azokon egyáltalán nem látom a hordóhatást, csak ha egyenes vonalak vannak a képen. Elég sokat fotóztam, nézegettem, a különböző profilok állítása miképp befolyásolja a képet, de igazán jelentős különbséget nem látok az automata beállítás, és az általam választott profil között, de nagy következtetéseket nem akarok levonni, hisz négy napja van meg a gép.

Idézet: kun

Gyanitom, a jobb oldalon lévö szekrény megvetemedett, és nem csak a fotón ilyen görbe, különben gáz van.;)

Amúgy szerintem az egész kép életlen, vagy remegett a kezed, vagy a különbözö szinek képpontjai nem fedik egymást.
Ez volt az első kép a fényképezővel, a szobát mindössze egy iróasztali lámpa fénye világította meg plusz a vakku, az ablakon nem jött be fény, már sötétedett kinn, plusz a kép 2MB -ból 0.5MB-ra lett konvertálva a feltöltés miatt, igy szerintem nem olyan vészes, nekem a geometria volt ami feltünt, hogy nem igazán egyenes amit szabad szemmel annak látok.

Idézet: AViD

A 7900-nek mint már írták tényleg elég durva hordótorzítása van, több tesztben is kiemelték. Ezenkívül szerintem.... :think:

..bár lágy, de teljesen rendben van.

Észrevételeim szerint az ajtó oldala sem egyenes :)
Egyébként teljesen rendben van ez a kép, ebben a kategóriában tényleg nincs vele baj.
A képminőséget a korábban már emlegetett fuji finepix 3500 minőségével hasonlítanám össze, olyan, mint mikor XviD-es filmet csinálok, és két quantálást szoktam használni az egyik ilyen élesebb képet biztosító mpg, mig a másik lágyabb képet biztosító H263 quantálás, ilyen különbséget látok a két gép által készített képek között, lehet, hogy nem ez a jó hasonlat, de nem tudom másképp leírni, hogy milyennek látom a különbséget.

Idézet: ottokar

Ami a négyzethálós teszten látható az nem durva mert 1,5%-nál nincs több.

Azt ne várd hogy ilyen durva beavatkozás után kifogástalan képet kapsz, Nyomtattasd ki az eredeti képet 13x18-ban és meglátod hogy jó lesz. Olyant ne várj tőle amit a kategóriájából következően nem tud teljesíteni. A kritikáknak is az a nagy hibája hogy a DSLR-ekkel hasonlítják össze.
Most, hogy emlited, valóban a legtöbbször a nagyon drága gépekhez hasonlítgatják a ezeket az "olcsó" gépeket, azért az hozzátartozik a dologhoz, hogy ezért a gépért 190EURO (~50e forint) fizettem, amit én jó vételnek tartottam a hazai árakhoz képest.
Ha nem tünik fel ez a hordó hatás valószinű csak annyit irtam volna, hogy nagyon elégedett vagyok és örülök, hogy megvettem, de most, hogy többen is irtátok, hogy ezt minden gép produkálná, főképp a másik versenyző a canon 620 is, igy annyira nem aggaszt.
Mint fentebb irtam, én is látom, hogy kicsit "lágy" a kép, és a 3500-ös képe szerintem élesebb, de nem tartom rossznak a képeket amiket csináltam a hétvégén.
Belegondoltam amit még irtál, a nyomtatásról, ott nem hiszem, hogy ennyire látszana a hordó hatás.  :) 

Idézet: kun

Szerintem a kép jobb szélén lévö szekrény ivét nem a kamera torzitotta, mert az elötte álló vödörnél nem látok ilyen torzitást.
Visszakanyarodva a szobában készült képhez, én a szekrényt és az ajtó éleit egyenesnek látom, szóval szerintem a gép produkálta, de ha rázoomolok egy kicsit akkor ez a hordó hatás egy jobban eltünik.
Majd megprobálok kölcsönkérni két gépet a szomszéd szobából, és megnézem azok milyen torzítással dolgoznak, megprobálok hasonló körülmények között fotózni.

Egyébként nem gyözöm hangsúlyozni, de mindenkinek köszönöm, a segítségét, és a tanácsait.  :)

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#2763 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 22:20

a lagy objektiv hatasa alapvetoen a tematol fugg. ha embert fotozol vele (te gyerkocoket) ott kifejezetten meg hasznos is lehet. (igaz en meg ezekben is a brutal elesseget kedvelem, de ez mar az en mazohizmusom..) ha viszont tajkepet csinalsz, ott mar zavaro lesz egy lagy rajzolatu objektiv. ergo, amire hasznalnad, abban kell megnezni az osszevetest! (peldaul szobabelsot emberek nelkul gondolom meglepoen ritkan fenykepezel, igy ez nem is tul szerencses kiindulopont! lassunk inkabb vidam gyerkocoket!! :) -- es akkor tudunk majd tanacsot is adni, hogy miert jobb a tema, mint a full automatika..)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2764 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 04. 18. 22:39

"Mint fentebb irtam, én is látom, hogy kicsit "lágy" a kép, és a 3500-ös képe szerintem élesebb, de nem tartom rossznak a képeket amiket csináltam a hétvégén."

A Fuji 3500-asnak nagyon jó részletrajzú az optikája ezért látod élesebbnek. És nagyon passzol az érzékelőhöz.

#2765 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 22:55

Miért nem tudtam nagyítóval éles képet csinálni? :D Pedig végtelenre állítottam a fókuszt...

Csatolt fájl:

Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#2766 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 04. 18. 23:55

Idézet: bbence - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 23:55

Miért nem tudtam nagyítóval éles képet csinálni? :D Pedig végtelenre állítottam a fókuszt...

Mert nem végtelenre kellett volna állítani hanem a lencséhez igazítani, és ezzel csak makrót tudsz csinálni. A plusz nagyítólencse lecsökkenti a fényképezés távolságát.

#2767 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 18:52

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 0:55

Mert nem végtelenre kellett volna állítani hanem a lencséhez igazítani, és ezzel csak makrót tudsz csinálni. A plusz nagyítólencse lecsökkenti a fényképezés távolságát.

Makronál viszon használható, viszont csak a kép közepe lesz éles.
A szatyor nem táska.

#2768 Felhasználó inaktív   fzr1000 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 19:51

Ez igaz,de ha max telére álítod a géped,akkor nő az éles terület mértéke. Persze a mélység élesség szinte 0. Ezért csak álvánnyal ajánlom.

Fuji E610-el probáltam orás lupét,szuper nagyítás,de a szinek....hát eléggé elmennek,nagyok a hibák. De használható.

#2769 Felhasználó inaktív   fzr1000 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 19:52

Bocsi.....

Fuji E510-es gép.

#2770 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 20:07

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 13:03

Nem számolni kell hanem beállítani amit a gép tud.

kössz, továbbitom az illetékesnek, legalább utólag tudja meg..  :respect:
Kun Pál

Időnként nem árt tíznél tovább számolni - ezért nem célszerű zoknit hordani.

#2771 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 02:35

Tudnátok javasolni valamit, hogy milyen image tank-ot vegyek? Lehetőleg vinyó nélküli kellene (bár ha vinyóval normális áron van az is jó), illetve jó lenne ha az akksi csavarozás nélkül gyorsan cserélhető lenne (eleve tartalék akksival venném). Pixo Instant Disk Pro-t nézegettem, az akksija csak a hátlap leszedésével cserélhető és ez nekem probléma. Egyáltalán létezik olyan ahol gondoltak erre is?

#2772 Felhasználó inaktív   fgabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 18:44

Sziasztok,

Segítség kellene, mint mindig. Véletlenül letöröltem a képeket az SD kártyáról a gépen.Vissza lehet valahogy varázsolni????Hallottam ilyen programról, ami vissza tudja állítani a képeket.
Köszönöm a segítséget előre is.

#2773 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 19:05

barmely olyan program, ami winchesterrol letorolt adatokat visszaallit. mondjuk a getdataback for.. (feltelelezem fat32 a filerendszer.)

arra figyelj, hogy ne irj ra SEMMIT amig nem szedted le egy ilyen programmal a file-okat. csak OLVASS!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2774 Felhasználó inaktív   AtiAmdfan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 19:55

Idézet: fgabor - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 17:44

Sziasztok,

Segítség kellene, mint mindig. Véletlenül letöröltem a képeket az SD kártyáról a gépen.Vissza lehet valahogy varázsolni????Hallottam ilyen programról, ami vissza tudja állítani a képeket.
Köszönöm a segítséget előre is.

PC Inspector smartrecovery 4.3 -> Google megtalálja sztem.

Nekem ez vált be amikor kb másfél éve adatmentésre kényszerültem az MMC kártyámon! Ez nagyon jól és egyszerűen működik, ha sz emlékezetem nem csal! Sok szerencsét!

Az én problémámról meg annyit (Lumix optika beszorulás), hogy visszavittük a MediaMarkt-ba ott megnézték és annyit mondtak vigyük el a Panasonic szervízbe a garacia-papírral, na még oda nem jutottunk el, de tájékoztatlak Titeket majd a fejleményekről.
Ámokfutás-->a jövő tömegsportja!

#2775 Felhasználó inaktív   diab303 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 20:00

Getdataback for FAT, google.. Az ingyenessel egyesevel meg tudod nyitni a kepeket, vagy vagolapon atcibalni a vinyora.

#2776 Felhasználó inaktív   AtiAmdfan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 20:07

Idézet: AtiAmdfan - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 18:55

PC Inspector smartrecovery 4.3 -> Google megtalálja sztem.

Nekem ez vált be amikor kb másfél éve adatmentésre kényszerültem az MMC kártyámon! Ez nagyon jól és egyszerűen működik, ha sz emlékezetem nem csal! Sok szerencsét!

Az én problémámról meg annyit (Lumix optika beszorulás), hogy visszavittük a MediaMarkt-ba ott megnézték és annyit mondtak vigyük el a Panasonic szervízbe a garacia-papírral, na még oda nem jutottunk el, de tájékoztatlak Titeket majd a fejleményekről.

Innen letöltheted, de úgy látom ez csak demo és nem tudom az mit tud.

#2777 Felhasználó inaktív   AtiAmdfan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 20:13

Idézet: AtiAmdfan - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 19:07

Na úgy látom ez fullos!

#2778 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 20:15

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 3:35

Tudnátok javasolni valamit, hogy milyen image tank-ot vegyek? Lehetőleg vinyó nélküli kellene (bár ha vinyóval normális áron van az is jó), illetve jó lenne ha az akksi csavarozás nélkül gyorsan cserélhető lenne (eleve tartalék akksival venném). Pixo Instant Disk Pro-t nézegettem, az akksija csak a hátlap leszedésével cserélhető és ez nekem probléma. Egyáltalán létezik olyan ahol gondoltak erre is?

CompactDrive PD70X lesz a te barátod.
4 AA elem/akku, sokáig bírja, gyorsan átvitel, stb...

#2779 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 20:48

Idézet: szeder - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 21:15

CompactDrive PD70X lesz a te barátod.
4 AA elem/akku, sokáig bírja, gyorsan átvitel, stb...

Ez tényleg jó! Be is lehet nálunk szerezni?

#2780 Felhasználó inaktív   trakz7 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 20. 21:15

sziasztok

szeretnek 1 uj digitalis fenykepezogepet venni, egy valamivel profibbat mint a mostani (Olympus C725UZ)
2 lehetoseget talaltam:

Olympus SP500UZ
Fuji Finepix S5600

a 2 gep ara szinte ugyanannyi csak nem tudom melyiket valasszam mert nagyjabol ugyanannyit tudnak
tudna valaki segiteni? vagy esetleg egy harmadik lehetoseg (ugyanilyen aron) ? :)

koszi!

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.