Digitális fényképezőgépek IV.
Elküldve: 2005. 09. 22. 12:59
Elküldve: 2005. 09. 22. 13:05
Előre is kösz a segítségekért, üdv.

Elküldve: 2005. 09. 22. 22:43
Idézet
Tudok adni cserébe egy hp C120-at.

Csak egy hétre kaptam kölcsön, de lemondott róla a gazdája, igy a nyakamon maradt.

Idézet
A bót pedig azonnal lepasszol a hp szerviznek, ami meg elköltözött a mester utca környékéröl a fehérvári út környékére.

Időnként nem árt tíznél tovább számolni - ezért nem célszerű zoknit hordani.
Elküldve: 2005. 09. 23. 08:52
Vettem a Fuji S5500-asomhoz egy UV szűrőt, amire viszont nem megy fel az obisapka....

Tud valaki egy olyan UV szűrőt (illetve polárt is) amire biztosan fel fog menni?
Más téma: 1gigás Xd-t vettem mellé, azonban csak Olympust tudtak hozni, amiben van panoráma kép funkció, ami elméletileg magától összerakja a panorámaképeket... na most én azt olvastam (ha jól emlékszem az edigitalon egy vásárlói visszajelzésben) hogy fuji gépekben használva ez a kártya néha egymásra rakja az egymás után következő képeket... Én még nem találkoztam ezzel, de igencsak zavarna, ha mondjuk a legjobban sikerült képeimmel csinálná...
Valaki találkozott már ezzel a problémával?
üdv.: begbie
Elküldve: 2005. 09. 23. 08:59
Idézet: begbie - Dátum: 2005. szept. 23., péntek - 9:52
Vettem a Fuji S5500-asomhoz egy UV szűrőt, amire viszont nem megy fel az obisapka....

Tud valaki egy olyan UV szűrőt (illetve polárt is) amire biztosan fel fog menni?
Más téma: 1gigás Xd-t vettem mellé, azonban csak Olympust tudtak hozni, amiben van panoráma kép funkció, ami elméletileg magától összerakja a panorámaképeket... na most én azt olvastam (ha jól emlékszem az edigitalon egy vásárlói visszajelzésben) hogy fuji gépekben használva ez a kártya néha egymásra rakja az egymás után következő képeket... Én még nem találkoztam ezzel, de igencsak zavarna, ha mondjuk a legjobban sikerült képeimmel csinálná...

#6 Guest_ottokar_*
Elküldve: 2005. 09. 23. 09:43

A panoráma funkciót nem a kártya tudja hanem a gép szoftvere és a számítógépre telepített program. Nem tudom kinek az elmélete az amit írtál de... A Canon A-s gépekkel is lehet panorámát készíteni pedig CF kártyával mennek, 70; 80 stb
Az 5500-as objektívsapkájának kettős válla van egy 49-es és 55-ös. Ha keskeny szűrőt vettél akkor az 55-ös váll nem tud megkapaszkodni a menetben. vagy széles szűrőt végy, vagy olyan sapkát aminek csak 55-ös keskeny válla van. Miért nem vitted el a gépet rápróbálni?
Szerkesztette: ottokar 2005. 09. 23. 09:48 -kor
#7 Guest_ottokar_*
Elküldve: 2005. 09. 23. 10:14
A kártya elég passzív alkatrész ahhoz hogy bármit bárhova rakjon, a gép és a szoftvere végez minden műveletet. Minden géppel lehet panoráma felvételt csinálni ha több felvételt készítesz átfedéssel, van olyan program ami összefűzi.
Elküldve: 2005. 09. 23. 10:19

Szia!
Hol vetted? Mennyiert?
Udv,
Merlot
Blog
Elküldve: 2005. 09. 23. 11:06
"XD Picture Card 1GB Olympus visszajelzései
Termék: XD Picture Card 1GB Olympus
Bejegyezte: Horváth Tibor
Dátum: 2005.05.18.
Visszajelzés:
A kép csalóka.
Egy Olympus kártyáról van szó.
Fuji tulajok figyelmébe ajánlom, hogy mivel a Fuji nem tud olyan eljárású panorámakészítést, amilyet ez a kártya lehetővé tesz, ezért anomáliák léphetnek fel. A képek mentése esetén. Mivel nem tudja összefüzni a képeket (holott nem is kérte tőle senki), fedésbe egymásra rakja őket.
Nem nagy hiba, de bosszantó lehet, ha a legjobb képeddel csinálja.
Tapasztalataim szerint egymés után következő képeket rak ösze. Nem pedig véletlenszerűen 2-3-t. "
Én is tisztában vagyok azzal, hogy a panorámakép készítést nem a kártya végzi, készítettem is az előző gépemmel nem is egy panorámaképet. Ezt a kártyát azonban mindenhol úgy lehet megtalálni, hogy "Olympus xD Picture Card 512 Mb Panorama", nomaticán is ezt írják: "A panoráma funkció kizárólag az Olympus kamerákon muködik, de ettol függetlenül a Fujifilm kamerákban is használható ez a memóriakártya."
Mondom, én még nem találkoztam ezzel a problémával, remélem nem is fogok, csak megkérdeztem....
Másik: tudom, hogy el kellett volna vinnem a gépet, de nem úgy jött ki a lépés, a srác pedig állította az edigitalban, hogy rámegy... na mindegy, csak egy 1500 ft-os Hama UV szűrő, úgyhogy nem mentem benne tönkre....
Merlot:
A gépet és a kártyát is a CCS webshopnál vettem. A gép 62, a kártya 26 volt...
#10 Guest_ottokar_*
Elküldve: 2005. 09. 23. 14:14
Bejegyezte: Horváth Tibor "
Az 512-es és egy gigás xD kártyákban van ún. M jelzésű amelyiket nem mindegyik gép kezeli jól ezt is figyelembe kell venni.
A bejegyzőnek milyen gépben nem ment jól a kártyája? Fuji tulajdonosokról beszél, holott a Fujik sem kezelik egyformán az M jelű xD kártyát. Az 5500-as teljesen minden funkciót, míg a 7000-es nem mindegyiket. Az is baj mikor valaki 1 G-ás kártyát vesz nem törődve vele hogy a gépe szoftverje kezeli-e.
Szerkesztette: ottokar 2005. 09. 23. 14:42 -kor
#11 Guest_ottokar_*
Elküldve: 2005. 09. 23. 14:24
Itt meg lehet nézni melyik gépek kezelik és melyikek nem az M jelű xD kártyát.
Elküldve: 2005. 09. 23. 14:50
Idézet: ottokar - Dátum: 2005. szept. 23., péntek - 15:24
Itt meg lehet nézni melyik gépek kezelik és melyikek nem az M jelű xD kártyát.
OK, kösz... remélem nem lesz vele semmi problémám... én utánanéztem, a boltban is rákérdeztem, hogy kezeli-e rendesen... csak erről a képösszerakásról nem hallottam eddig...
Már csak az a bajom vele, hogy nem olvassa a kártyaolvasóm, csak úgy férek hozzá a képekhez, ha a kártya benne van a gépben és úgy töltöm le őket.... és ahogy utánaolvastam nem én vagyok az egyetlen ezzel a problémával....
Szerkesztette: begbie 2005. 09. 23. 14:52 -kor
Elküldve: 2005. 09. 23. 17:37
Idézet: kun - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 23:43
Tudok adni cserébe egy hp C120-at.

Csak egy hétre kaptam kölcsön, de lemondott róla a gazdája, igy a nyakamon maradt.

A bót pedig azonnal lepasszol a hp szerviznek, ami meg elköltözött a mester utca környékéröl a fehérvári út környékére.

köszönöm az ajánlatot, de attól még rossz lesz a mienk

senki sem tud segíteni hogy mi mehetett tönkre benne, nem akarom elhinni hogy velünk fordul elő elöször ilyen hiba...
Elküldve: 2005. 09. 23. 20:27
Idézet: lehella - Dátum: 2005. szept. 23., péntek - 18:37
Ezen a fórumon nincs hp tulajdonos, vagy ha van, nagyon jó oka van, hogy titkolja -pláne, hogy rólam kiderült, hogy az vagyok.

Bemész a hp szervizbe, és megtudod, hogy valóban te vagy-e az első.

Elküldve: 2005. 09. 23. 23:14
Idézet: kun - Dátum: 2005. szept. 23., péntek - 21:27

Bemész a hp szervizbe, és megtudod, hogy valóban te vagy-e az első.

akkor majd nyilatkozom

Elküldve: 2005. 09. 24. 20:21

Tegnap voltam túrázni, és mindig rádöbbenek h milyen szükség van a kis kezdő gyújtótávolságra, és... na

De a P880-ról továbbra sincs hír, se semmi.. Nézegettem a pana FZ30-at, megérné-e az árát.. Háát, szép, meg jó, okos is, de a képe nincs olyan meggyőző, h érdemes lenne az FZ5-tel szemben ~70 pénzt ráfizetni..
Ha vki tud olyan SLR-t közelítő kompaktot, aminek jó a nagylátója (~24-28 mm), az kiabáljon

Üdv
Elküldve: 2005. 09. 24. 21:10
Idézet: lehella - Dátum: 2005. szept. 24., szombat - 0:14

Na, egyedül maradtál a hp-vel, tegnap valaki ellopta az enyémet, akkukkal együtt.

Elküldve: 2005. 09. 25. 03:14
Idézet: ottokar - Dátum: 2005. szept. 23., péntek - 10:43
pedig olympusnál a kártyának is tudnia kell, mármint a gépben lévő pano funkció használatához.
tudnám minek okoskodsz mindenbe bele....
Elküldve: 2005. 09. 25. 08:31
Idézet: T-lore - Dátum: 2005. szept. 24., szombat - 20:21

Üdv
Nikon Coolpix 8400 24-85mm gyújtótávolság. ~165e Ft
This, is the real, Hardcore !
Alright !
FASTER !
#20 Guest_ottokar_*
Elküldve: 2005. 09. 25. 11:42
Tényleg nem is tudom mi a fenének szólok hozzá bármihez hiszen tök hülye vagyok a fényképezéshez, amiket írok az csupa hülyeség, még az sem igaz hogy Edigital a Visegrádi- utcában is van. Az hogy egy két éve fényképezek? semmit nem jelent mert én olyan tanulásképtelen gyenge képességű egyed vagyok aki nem kompetens ebben a témában. Jelentősen fog emelkedni a színvonal, mert én nem fogok többet írni egy betűt se.
Szerkesztette: ottokar 2005. 09. 25. 11:50 -kor