HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#321 Felhasználó inaktív   happy-boy 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 11. 15:00

kellene nekem egy gyors help ha valaki tud segíteni:

hoztak most nekem egy 4gbos sandisk ultra ii cf kártyát. de az eos350d és a pc is csak 2 gbnak látja

a kártya hátán ez van: 2gb for fat16 slrs, 4gb for fat32 slrs

megnéztem fat32 van rajta de mégis csak 2gb.

mit csináljak vele h 4 legyen?

van valami olyan progi memória kártyákhoz mint a particion magic a hardiskekhez?

#322 Felhasználó inaktív   Merlot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 15:56

Idézet: saen - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 13:04

Vannak különbségek, de nem jelentős. A probléma igazából ott van, hogy van ami csak Canonban van, van ami meg csak Nikonban.

Az, hogy a Nikon legkisebb ISO értéke 200 nem hátrány?
'owz anyone out there meant to restecpa each otha, if you lot in'ere, don't even start restecpa-ing one anotha?
Blog

#323 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 16:57

Idézet: Merlot - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 16:56

Az, hogy a Nikon legkisebb ISO értéke 200 nem hátrány?

Akkor lehet hátrány, hogyha direkt hosszú záridőt szeretnél, egyébként nem. Az iso200-on a zaj gyakorlatilag nem létezik.

#324 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 12. 20:53

Az tuti h a D70s nem jobb annyival (sőt..), mint amennyivel drágább a 350D-től, sztem nem érdemes ezen gondolkodni. Legalábbis sztem, még nem használtam egyiket sem sajnos :)
Viszont a D50s már jóval olcsóbb, és elég jókat írnak róla, nem gondolkoztál el rajta? Bár én sztem mégis inkább a Canont venném.. :p

Szerkesztette: T-lore 2005. 11. 12. 20:56 -kor

A szatyor nem táska.

#325 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 12. 22:01

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. nov. 12., szombat - 21:53

Az tuti h a D70s nem jobb annyival (sőt..), mint amennyivel drágább a 350D-től, sztem nem érdemes ezen gondolkodni. Legalábbis sztem, még nem használtam egyiket sem sajnos :)
Viszont a D50s már jóval olcsóbb, és elég jókat írnak róla, nem gondolkoztál el rajta? Bár én sztem mégis inkább a Canont venném.. :p

A kulcsszó, hogy nem használtad még egyiket sem :) Kezelhetőségben nagy pluszt ad a D70 és ezt hosszú távon NAGYON értékelni fogod, legalábbis nekem ez a tapasztalatom. Egyébként van amiben meg a 350D a jobb, csak hogy ne legyen könnyű a döntés :)

#326 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 15. 13:08

Így igaz, de az áruk között meg jelentős a külömbség. De ha az ár nem számít.. a D70-ről tényleg sokat hallani ;)
Én meg lehet h hajlamos vagyok a kezelhetőséget feláldozni a képminőség oltárán.. :D
Ami valóban nem mindig jó döntés..
A szatyor nem táska.

#327 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 15. 13:18

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. nov. 15., kedd - 14:08

Így igaz, de az áruk között meg jelentős a külömbség. De ha az ár nem számít.. a D70-ről tényleg sokat hallani ;)
Én meg lehet h hajlamos vagyok a kezelhetőséget feláldozni a képminőség oltárán.. :D
Ami valóban nem mindig jó döntés..

A képminőség különbség csak magas iso-nál van, normál tartományban érdemi különbség nincs.

#328 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 15. 21:23

Háj. Nézegettem mostanában a fredmiaranda.com formumait, ahol kimondottan olcson lehet mindenféle cuccokhoz hoozajutni digitalis fenykepezokhoz. Az egyetlen bajom hogy kb kilencven szazalekban amerikai termekerol (értsd helyikeg amcsi) van szo, ami nekem nem sokat segit a vám és áfa miatt. Kerdesem lenne hogy ismertek-e hasonlo jellegu forumot europai cuccokkal. Német is lehet, elboldogulok vele :)
Thnx
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#329 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 10:14

Idézet: melon - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 14:23

Egyébként tényleg szép képeket készít, de azt hiszem LX1 lesz a dologból. Majd beszámolok.

Meglett tegnap az LX1. Első benyomások elég jók, a gép szépen össze van rakva, még pont az a méret, amelyet még lehet fogni. Csendes gép, akár színházba is vihető (persze be kell állítani, hogy ne pittyegjen, kattogjon), a 16:9 formátum számomra nagyon jó, egészen új lehetőségek nyílnak kompozíció terén. A stabilizátor jó szolgálatot tesz, kb. 2-3 lépéssel lejjebb mehet a záridő, készítettem kézből 1/15-ös záridővel képet, és éles lett.
Az egyedüli negatívum első blikkre a zaj mennyisége, ISO 400-nál ténlyeg használhatatlan. Persze kísérletezem még raw móddal, és utólagos zajszűréssel, majd meglátjuk. ISO 80-nál is előjön a zaj, ha nagyon hosszú a záridő, de hozzáértéssel kezelhető. Ha kéritek, írok majd róla bővebben.

#330 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 15:55

Gratu hozzá, sok szép évet együtt :)
A szatyor nem táska.

#331 Felhasználó inaktív   Lumpy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 20:25

Sony DSC-S40 3x opt zoom, 4mp
39 990

SZiasztok a fent említett fényképezőgép  megéri!?
tapasztalat, vélemény! ?

Köszönöm a segítséget

#332 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 11. 18. 12:17

Első kérdésem következik fényképezőgép-vásárlás előtt: Canon S1is mellé keresek versenytársakat. Az említett gép az ártartomány felső határa (felett van, de mindegy), és alapvetően tetszik.
A korábbi S1is-Z3 vitát láttam, csak akkor folytassuk, ha új konkrét érveket is tud hozni valaki. :p
A gépet elsősorban ismerkedésre-tanulásra fogom használni egy A40 után, városi-városközeli tájképekhez és makrókhoz is, ezért S1is. Viszont szeretnék szürkületben, sötétben is fotózni, ezért keresek mellé vetélytársat a saját súlycsoportjában.
A video tulajdonságok nem érdekelnek, manuális fókuszt és erős optikai zoomot viszont feltétlenül tudjon, utóbbihoz képstabilizálás sem árt.
Az ötleteket előre köszönöm.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#333 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 12:48

Idézet: gazdi - Dátum: 2005. nov. 18., péntek - 13:17

Első kérdésem következik fényképezőgép-vásárlás előtt: Canon S1is mellé keresek versenytársakat. Az említett gép az ártartomány felső határa (felett van, de mindegy), és alapvetően tetszik.
A korábbi S1is-Z3 vitát láttam, csak akkor folytassuk, ha új konkrét érveket is tud hozni valaki. :p
A gépet elsősorban ismerkedésre-tanulásra fogom használni egy A40 után, városi-városközeli tájképekhez és makrókhoz is, ezért S1is. Viszont szeretnék szürkületben, sötétben is fotózni, ezért keresek mellé vetélytársat a saját súlycsoportjában.
A video tulajdonságok nem érdekelnek, manuális fókuszt és erős optikai zoomot viszont feltétlenül tudjon, utóbbihoz képstabilizálás sem árt.
Az ötleteket előre köszönöm.

Ha konkrét gépeket nem is, de egy jó módszert a válogatásra tudok ajánlani:
http://dpreview.com/...ews/compare.asp
A neked fontos szempontokat kiválasztod, és mutat egy sor konkurenciát. De ilyesmi keresést lehet még a
http://www.steves-digicams.com/
http://www.dcresource.com/
http://index.hu/tech/digicam/
http://edigital.hu/home.php
oldalakon is végezni, bár ezek nem biztosak :)
Az S1 nem rossz gép, de sztem nézz körül a fuji háza táján, azok superCCD-vel szereltek, amik általában magasabb ISO-ban átlag felettiek, és nem ritka a nagy zoomátfogás.
Soxerencsét ;)
A szatyor nem táska.

#334 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 13:03

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. nov. 18., péntek - 13:48

nézz körül a fuji háza táján, azok superCCD-vel szereltek, amik általában magasabb ISO-ban átlag felettiek, és nem ritka a nagy zoomátfogás.

És egyikben sincs stabilizátor...

Z3 már nem kapható, így ez eleve kiesett, az utód Z5, Z6 fájdalmasan zajos szenzort kapott, ezeket ezért semmiképpen nem ajánlom.

Részemről marad a Panasonic FZ szériája, mivel manuális fókuszt is szeretnél ezért FZ-20, FZ-30, ha erről lemondasz, akkor jó lehet az FZ-4, FZ-5 is.

Mostanában többen ajánlották nekem a Sony DSC-H1-et, adatai alapján nem tűnik rossznak, de tapasztalatom nincs vele.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#335 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 11. 18. 13:12

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. nov. 18., péntek - 12:48

Ha konkrét gépeket nem is, de egy jó módszert a válogatásra tudok ajánlani:
<linkek>

Az S1 nem rossz gép, de sztem nézz körül a fuji háza táján, azok superCCD-vel szereltek, amik általában magasabb ISO-ban átlag felettiek, és nem ritka a nagy zoomátfogás.

Köszönöm.
A dpreview-t ismerem és használom (bár eddig csak kerülő úton értem el az összehasonlítást), az indexet inkább meg sem nézem, a többi új. Lesz mit olvasni. :)
Közben látom, hogy EV6 is Sony-t említ, abba az irányba nézelődök először.

#336 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 13:38

Idézet: gazdi - Dátum: 2005. nov. 18., péntek - 13:17

Ha városban is akarsz érdemben fotózni, akkor az S1 szerintem nem jó választás, mivel nem elég nagylátó. Én inkább olyat keresnék ami 28mm-től indul, vannak olyan gépek amik elmennek 200mm-ig, ez már az általad említett témára tökéletesen jó. Konkrét tipust nem tudok sajna, nem ismerem ezt a kategóriát sajna. A képstabilizátor meg igaz sokszor jól jön, de állványt a szürkület/sötéthez úgyis kell használnod, szóval nálam nem ez lenne a fő szempont.

#337 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 11. 18. 14:37

Nos, figyelembe véve a javaslatokat olvasgattam itt-ott, és bizony az ajánlott gépek új árai alkalmanként felülről nézik a felső árhatárom kétszeresét. Újabb kérdésem: használt gépben ha az nincs agyonkarcolva, a lencsék "újrapolírozva", van még valami, ami pusztán használattól tönkremehet? Avagy: mire kell figyelnem használt gép vásárlásakor?
Az első kérdésemre is várom természetesen az újabb hozzászólásokat, ismét kiemelném, hogy tanulási céllal keresek gépet, illetve szeretném kipróbálni, hogy mit tudok. Nem kell (még) tehát félprofi gép. Vagy ennyit dob a manuális fókusszal járó kategória az áron?

#338 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 15:48

Használt gépet nyugodtan vehetsz, elvileg bírniuk kell, alaposan le kell tesztelni, de sok ötletem ilyen téren nincs.

Manuális fókusz meg totál felesleges egy kompakt gépnél, semmire sem jó, azért én egy fillért sem fizetnék. Igazából nem is hiszem, hogy ez dob az áron.

#339 Felhasználó inaktív   Merlot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 16:13

Saen, T-lore - köszönöm a véleményeket!

Merlot
'owz anyone out there meant to restecpa each otha, if you lot in'ere, don't even start restecpa-ing one anotha?
Blog

#340 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 19. 14:48

Na igen, nem akartam mondani, de ha olcsón akarsz nagy zoom-os gépet venni, akkor a képstabiról le kell mondanod. Egyébként minél nagyobb ISO-val fényképezel, annál rövidebb záridő kell, ez talán még a Fuji-k mellett szól. Ha új gépet szeretnél, én a pana FZ4-et (vagy FZ3-at) ajánlom, ami tudom, még mindig drága. Használtnál meg sztem nézd meg a külső állapotát a gépnek alaposan, az árulkodik h mennyire törődtek a géppel, hogy becsülték meg..
Ja még vmi, a manuál fókusz sztem is teljesen felesleges, főleg ha ilyen kategóriában gondolkodsz.
Amilyiken van, annayira nehéz kezelni, h úgy sem használnád. Inkább az AF legyen gyors, pontos, pl.: Pana.
Esetleg a Kodak háza táján nézelődj, paraméterekben és árban az áll az elképzelésedhez legközelebb. Ha nem vagy annyira szőrszálhasogató képminőség terén:
Kodak EasyShare DX6490 (64,500 Ft)
Kodak EasyShare Z740 (65,000 Ft)
Kodak EasyShare Z700 (54,125 Ft)

Sok sikert! ;)

Szerkesztette: T-lore 2005. 11. 19. 14:55 -kor

A szatyor nem táska.

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16