HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#421 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 09. 11:12

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2005. dec. 8., csütörtök - 17:25

Ha DSLR-t veszel, akkor számítsd bele a plusz lencséket is, vagy csak az alaplencsével fogsz tudni szórakozni, azzal viszont nem fogsz sokat zoomolni. És a jobb minőségű lencsék elég drágák, egynek az ára fele a dslr gépnek, ha nem több.

Az lencsét viszont csak egyszer kell megvennem, de egy alapkészlettel addig is tudok szép képeket készíteni nem? Ha mondjuk nem a "távolba" akarok fotózni...
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#422 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 09. 12:19

Panasonic FZ4-gyel kapcsolatos kerdesekre en is tudok valaszolni. :D Pana OIS powa! :) Ha par szoban kellene jellemezni: villamgyors, ois es 12x zoom rulz. :)

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#423 Felhasználó inaktív   macy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 09. 12:44

Idézet: NeCrO - Dátum: 2005. dec. 9., péntek - 12:10

Nemrég volt alkalmam szemrevételezni és kipróbálni egy Nikon D100at... háááááát :wub:  :lollypop:

A kirakatot nyaltad vagy a gépet?  :D
Megérkezett a szervízbe a gépem, hétfőn megyek érte. Csak még azt nem tudom megcsinálták-e.
-Gigabyte GA-MA56S-S3 * AMD 64 X2 6000+ * Kingmax 2x2GB DDR2 * Sapphire HD 2600XT 512MB * Audigy2 ZS * Creativ Inspire T5400-

#424 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 09. 13:27

Idézet: macy - Dátum: 2005. dec. 9., péntek - 12:44

A kirakatot nyaltad vagy a gépet?  :D
Megérkezett a szervízbe a gépem, hétfőn megyek érte. Csak még azt nem tudom megcsinálták-e.

Egyik munkatársam amatőrfotózgat vele, és nemrég volt egy céges Mikulás party, ott csináltam vele képet... :)
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#425 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 09. 15:55

Idézet: NeCrO - Dátum: 2005. dec. 9., péntek - 12:12

Az lencsét viszont csak egyszer kell megvennem, de egy alapkészlettel addig is tudok szép képeket készíteni nem? Ha mondjuk nem a "távolba" akarok fotózni...

Azért vennél ferrarit, hogy 50-nel döcögj vele?
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#426 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 09. 21:02

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2005. dec. 9., péntek - 15:55

Azért vennél ferrarit, hogy 50-nel döcögj vele?

A Ferrari évek múlva is Ferrari lesz... amúgy meg láttam már Szentendrei úton 50el döcögni...  :D

#427 Felhasználó inaktív   UZ Bence 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 09. 21:52

Idézet: macy - Dátum: 2005. dec. 9., péntek - 12:44

Alig várom hogy kézbe vehesd! :)
Ha má' itt vagy, vágj jó képet hozzá! JAJ, NE KERETTEL EGYÜTT!

#428 Felhasználó inaktív   macy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 09. 23:52

Idézet: UZ Bence - Dátum: 2005. dec. 9., péntek - 22:52

Alig várom hogy kézbe vehesd! :)

Hát akkor képzeld el én hogy várom  :D
-Gigabyte GA-MA56S-S3 * AMD 64 X2 6000+ * Kingmax 2x2GB DDR2 * Sapphire HD 2600XT 512MB * Audigy2 ZS * Creativ Inspire T5400-

#429 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 06:40

Idézet: twelve - Dátum: 2005. dec. 8., csütörtök - 19:42

Gratula! Majd azért tégy közszemlére néhány képet.  :)

Hát képek egyelőre nem lesznek - ma viszem vissza... :(    Valami nagyon nem stimmel az autofókuszával - kipróbáltam az összes lehetséges variációt, de manuálisan jóval élesebb képeket tudok vele készíteni, már 1:1 -es nézetnél is homályosnak látszanak az autofókuszos képek, míg a manuálisak akár 2x -es nagyítást is elbírnak.
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#430 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 09:59

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 7:40

Hát képek egyelőre nem lesznek - ma viszem vissza... :(    Valami nagyon nem stimmel az autofókuszával - kipróbáltam az összes lehetséges variációt, de manuálisan jóval élesebb képeket tudok vele készíteni, már 1:1 -es nézetnél is homályosnak látszanak az autofókuszos képek, míg a manuálisak akár 2x -es nagyítást is elbírnak.

:(  macy-nak is hasonló volt a problémája ha jól emlékszem.
Panasonicot kell venni én tudom  :D

#431 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 10:28

Idézet: twelve - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 10:59

Seconded.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#432 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 10:38

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 11:28

Seconded.

??  :think:

#433 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 13:59

Idézet: NeCrO - Dátum: 2005. dec. 9., péntek - 11:12

nyilván tudsz szép képeket - de nem egy csúcskompakt lényegesen jobb optikát kapott, mint a DSLR alapkészletek
különösen figyelemreméltó a Sony R1

#434 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 17:18

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 7:40

Hát képek egyelőre nem lesznek - ma viszem vissza... :(

Üdv mindegykinek! ;)

Újra van gépem, internet hozzáférésem, és .. és .. és - na igen, jól sejtitek, előkerült néhány "csodaszép" kép, amit az általatok (is) annyira csodált c120-as csodamasinálval csináltam anno, teszt céljára. Merthogy annál biztos mindenki jobbat csinál, így nem lesz sértődés.

A kérdés továbbra is az, hogy hogyan és hova tegyem ki?

Az ideális az volna, ha

1. a képek - 200-600kb - alá, fölé írhatnék pár soros szöveget, mi indokolta, hog ezt csináltam, milyen géppel készült, milyenek voltak a beállitások, körülmények, stb.

2. a képek kis méretben egymás mellett is megtekinthetőek lennének, ki tudnátok választani, hogy szabadtéri, beltéri, ellenfényes, vakus, közeli, stb. érdekel.

3. a képekhez később hozzá tudnátokfűzni a megjegyzéseiteket, illetve csatolni tudnátok az általatok készitett képeket, lehessen látni, hogy ugyan azon a helyszinen, hasonló beállitásban más géppel - és más kézzel ;) - milyen képek készültek.
Kun Pál

Időnként nem árt tíznél tovább számolni - ezért nem célszerű zoknit hordani.

#435 Felhasználó inaktív   macy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 18:20

Én se nagyon vágom ezt a seconded-et. Ha jól értelmezem Polikarpov "szavait" neki egy S9500-assal gyűlt meg a baja.

#436 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 19:13

Idézet: macy - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 18:20

Én se nagyon vágom ezt a seconded-et.

ezzel a kifejezéssel egyrészt azt jelzi vki, h egyetért az elhangzottakkal, másrészt a nyelvtudását is villogtatja  :D

#437 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 19:35

Idézet: twelve - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 10:59

Sziasztok!

Megnéztem macy képeit - hát azért annyira korántsem volt súlyos a helyzetem! Viszont szó nélkül, készségesen kicserélték és az új gépnek már nincs ilyen problémája. Mondjuk egy jó minőségű, 6x9 -es negatívról készített nagyításnak persze ez sem érhet a nyomába, de ennyi pénzért ez van...

Én is szemeztem a Pana DMC-FZ30 -asával, végül az döntött a Fuji mellett, hogy a másik gépemhez (Olympus 770UZ) már van egy rakás xD kártyám, ezért nem akartam SD-kre vagy MMC-kre beruházni, valamint normál aksikkal megy, tehát pár év múlva is biztosítva lesz az akkumulátor utánpótlása.

Próbáltam képeket felrakni (http://www.kepfeltoltes.hu/index.php) de visszadobott, hogy túl nagyok (pedig tömörített formátumúak). Átméretezni pedig nem akarom, mert pl. egy 1024x768 -as képből már nem sok mindent lehet látni (úgy értem, technikailag - esztétikailag persze lehet tökéletes egy kis méretű kép is!) - illetve amennyiben már egy ekkora méreten is látszódnak hibák, ott már nagyon nagy baj van a géppel!  :D

Ha tud valaki olyan tárhelyet, ahová 2-3 tesztképet (8-14M) fel lehet rakni, megköszönném!
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#438 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 19:38

Idézet: macy - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 19:20

Ha jól értelmezem Polikarpov "szavait" neki egy S9500-assal gyűlt meg a baja.

Igen, jól értelmezed! Remélem holnap Te is egy jó gép boldog tulaja leszel!  :D

#439 Felhasználó inaktív   UZ Bence 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 12. 22:42

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 19:35

Sziasztok!

Megnéztem macy képeit - hát azért annyira korántsem volt súlyos a helyzetem! Viszont szó nélkül, készségesen kicserélték és az új gépnek már nincs ilyen problémája. Mondjuk egy jó minőségű, 6x9 -es negatívról készített nagyításnak persze ez sem érhet a nyomába, de ennyi pénzért ez van...

Én is szemeztem a Pana DMC-FZ30 -asával, végül az döntött a Fuji mellett, hogy a másik gépemhez (Olympus 770UZ) már van egy rakás xD kártyám, ezért nem akartam SD-kre vagy MMC-kre beruházni, valamint normál aksikkal megy, tehát pár év múlva is biztosítva lesz az akkumulátor utánpótlása.

Próbáltam képeket felrakni (http://www.kepfeltoltes.hu/index.php) de visszadobott, hogy túl nagyok (pedig tömörített formátumúak). Átméretezni pedig nem akarom, mert pl. egy 1024x768 -as képből már nem sok mindent lehet látni (úgy értem, technikailag - esztétikailag persze lehet tökéletes egy kis méretű kép is!) - illetve amennyiben már egy ekkora méreten is látszódnak hibák, ott már nagyon nagy baj van a géppel!  :D

Ha tud valaki olyan tárhelyet, ahová 2-3 tesztképet (8-14M) fel lehet rakni, megköszönném!

www.tvn.hu

talán jó lesz, csak aztán add meg a linket, a honlap részt használd, webftp-vel is töltögethesz (cserébe egy kis pezsgőt a poharamba ;-)

Szerkesztette: UZ Bence 2005. 12. 12. 22:51 -kor

Ha má' itt vagy, vágj jó képet hozzá! JAJ, NE KERETTEL EGYÜTT!

#440 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 13. 13:04

Idézet: kun - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 18:18

Üdv mindegykinek! ;)

Újra van gépem, internet hozzáférésem, és .. és .. és - na igen, jól sejtitek, előkerült néhány "csodaszép" kép, amit az általatok (is) annyira csodált c120-as csodamasinálval csináltam anno, teszt céljára. Merthogy annál biztos mindenki jobbat csinál, így nem lesz sértődés.

A kérdés továbbra is az, hogy hogyan és hova tegyem ki?

Az ideális az volna, ha

1. a képek - 200-600kb - alá, fölé írhatnék pár soros szöveget, mi indokolta, hog ezt csináltam, milyen géppel készült, milyenek voltak a beállitások, körülmények, stb.

2. a képek kis méretben egymás mellett is megtekinthetőek lennének, ki tudnátok választani, hogy szabadtéri, beltéri, ellenfényes, vakus, közeli, stb. érdekel.

3. a képekhez később hozzá tudnátokfűzni a megjegyzéseiteket, illetve csatolni tudnátok az általatok készitett képeket, lehessen látni, hogy ugyan azon a helyszinen, hasonló beállitásban más géppel - és más kézzel ;) - milyen képek készültek.

Szerintem rakd fel őket a imageshack.us-re aztán a"hotlink for forums 1"-es linket bemásolva a fórumba berakhatod őket kicsinyítve, akár többet is, és még írhatsz is hozzájuk.

Szerkesztette: twelve 2005. 12. 13. 13:05 -kor

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.