HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#1621 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 01. 26. 10:32

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 10:38

Naná, hogy marketing fogás. Azért az végképp ijesztő lenne, ha az eladók ennyire nem értenének hozzá.

Én egyszer egy ultrazoomos kompakt adatai felől érdeklődtem, nevezetesen hogy van e kézi élességállítás a gépen. Eladó: hogy volna ez nem cserélhető objektíves gép!

#1622 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 26. 10:34

Bejelentette az Oly az E-330-at, itt az első élőképes, kihajthatós LCD-s DSLR. Igazából ez az a gép amit tuti nem vennék meg, próbálják behozni az új dolgokat, de még marhára nem tartanak ott és így elsőre nem használható jól a cuccos...

#1623 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 10:40

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 10:32

Eladó: hogy volna ez nem cserélhető objektíves gép!

Erről van szó. Ha elvégezted a kereskedelmit, zöldségesnek ugyanúgy mehetsz, mint műszaki eladónak. Ha meg bevágod kívülről a marketingdumákat, aztán úgy adod elő őket, mintha maga Mózes hozta volna le a hegyről kőtáblákon, jókora "virtuális" kárt okozhatsz a vevőidnek. A legtöbb embernek a legvadabb baromságot is be tudod adni, ha a mondatban van egy-két szakszó.

#1624 Felhasználó inaktív   UZ Bence 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 26. 11:03

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 10:20

Pedig sokszor ez a helyzet, bár én nem szoktam megijedni. Ha vásárlok valamit (már egy párezer forintos terméknél is, de egy ekkora tételnél ez kötelező!) utánajárok az adott terméknek, a termék működési elvének, egyéb fontos információknak. Így bár nem leszek profi pl. hússzeletelőtanból, de lesz egy alapfokú rálátásom a hússzeletelőkre. Ha az eladó nem ért ahhoz, amit el akar adni, és csak reflexből/betanult szöveg alapján akar rábeszélni a gagyira/drágábbra, azt kiszűröm és nem veszem figyelembe, ha hozzáértő, az látszik a válaszából (miután előadtam az igényeimet, és hogy mik az elvárásaim, és én melyik típusra gondoltam), úgyhogy látható, hogy többé-kevésbé rábízhatom magam a tanácsaira. Ráadásul a szakértő eladó is leszűri, hogy valamit konyítok a témához, ezért a.) megfelelő, szabatos érvvel támasztja alá, ha másik terméket akar eladni nekem, és általában nem várja el, hogy ez megggyőzzön, viszont ha nyilvánvaló tévedésemre világít rá, még hasznos is lehet, b.) meg sem kísérli elsütni a "szokásos" marketing-parasztvakításokat. Így mindketten jó szájízzel emlékezhetünk vissza a vásárlásra, ő sem gondolja, hogy megint jött egy nagyokos amatőr, meg én sem gondolom otthon, hogy nabazz, hogy átvágtak megint.

Ahogy Olsen bandájában mondják: ez piszokjó, Egon!  Vagyis a szívemből szóltál, jól összefoglaltad a lényegét annak, hogy e ügyifogyi (ugye fogyasztói) társadalomban vásárlásilag mi a helyes hozzáállás ha az ember az előnyeit igen, hátrányait nem annyira akarja átélni a vegyél-vegyél-vegyél! nek.

macskajáték:

My Webpage

My Webpage

(fiam barátja játszik a cicával, fiam meg cicázik hozzá egy Canon A 60-al)
Ha má' itt vagy, vágj jó képet hozzá! JAJ, NE KERETTEL EGYÜTT!

#1625 Felhasználó inaktív   UZ Bence 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 26. 16:59

Idézet: RiCS - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 16:55

Ez a nagylátószög nem sikerült túl jól, ennél lehet kapni jelentősen jobbat is: megfelelő kiismerése és használata sok időt kíván. Cserébe belefér a család, vagy zárt helyen egy nagyobb társaság a képbe, és erősen rekeszelve jó képet ad. Pixel peepingelve elbukik, de ma már gyártanak olcsóbban nagyobb látószögű, fényerősebb, szebb rajzú optikát.

Erről a pxiel peepingről megtud6nánék vmit. bővebben? igyexem okosulni dehát... :think:
Ha má' itt vagy, vágj jó képet hozzá! JAJ, NE KERETTEL EGYÜTT!

#1626 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 17:12

Idézet: UZ Bence - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 17:59

Erről a pxiel peepingről megtud6nánék vmit. bővebben? igyexem okosulni dehát... :think:

Arra szokták használni ezt a kifejezést, amikor nem az egész képet nézed és gyönyörködsz benne, hanem 100% vagy nagyobb nagyításban "pixelenként" vadászol a technika okozta hibákra, mint zaj, aberrációk, stb.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1627 Felhasználó inaktív   fzr1000 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 18:13

Sziasztok!

Új vagyok még itt!És mindjárt kérni szeretnék! Canon PS S1-hez szeretnék magyarnyelvü használati utasítást!!Bármilyen formátumban!!

Előre is nagyon köszönöm!!

#1628 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 18:23

Használatit ugyan nem leltem, viszont a Ramiris honlapján találtam egy olyan cool termékleírást róla, hogy...

Idézet

A Canon Powershot S1 IS egy különleges gép melynél már tervezéskor figyelembe vették a felhasználók igényeit. Különlegessége teszi egyedivé ezt a gépet, mégpedig az hogy a 10* zoom mellé optikai képstabilizátort is beépítettek. Eddig is nyilvánvaló volt hogy ekkora zoomtartományt kézből nem lehet kitartani, de marketingszempontok miatt szükség volt rá. A PS S1 IS-el azonban eljött az idő amikor állvány nélkül, kézből is tökéletes képeket készíthetünk ! CCD-je 3MP-es, mely lehetővé teszi az A3-as nagyítások elkészítését is.

processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1629 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 19:58

Idézet: fzr1000 - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 18:13

Új vagyok még itt!És mindjárt kérni szeretnék! Canon PS S1-hez szeretnék magyarnyelvü használati utasítást!!Bármilyen formátumban!!

Ha pénz nem számít, az edigitalnál párszáz forintért (ha jól emlékszem) fénymásolnak neked magyar nyelvűt. Persze nem biztos, csak így rémlik. Neten szinte felejtős, angol nyelven talán megtalálod a Canon honlapján (nem adják olcsón, én is kutattam jódarabig), magyarul kizárólag akkor, ha valaki beszkennelte és feltöltötte valahova.

#1630 Felhasználó inaktív   fzr1000 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 21:31

Akinek esetleg a Fuji S5000-es magyar gépkönyv kellene,az szoljon bátran!

#1631 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 01. 27. 08:21

Idézet: fzr1000 - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 18:13

Sziasztok!

Előre is nagyon köszönöm!!

Van egy példányom papíron, egy fénymásolás erejéig tiéd lehet.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#1632 Felhasználó inaktív   kutyuska 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 11:42

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 18:58

Ha pénz nem számít, az edigitalnál párszáz forintért (ha jól emlékszem) fénymásolnak neked magyar nyelvűt. Persze nem biztos, csak így rémlik. Neten szinte felejtős, angol nyelven talán megtalálod a Canon honlapján (nem adják olcsón, én is kutattam jódarabig), magyarul kizárólag akkor, ha valaki beszkennelte és feltöltötte valahova.

"Neten szinte felejtős, angol nyelven talán megtalálod a Canon honlapján (nem adják olcsón, én is kutattam jódarabig), magyarul kizárólag akkor, ha valaki beszkennelte és feltöltötte valahova."

Próbálkozz más fórumokon is.
Ha valaki hivatalos Mo.-i Canon kereskedőtől vette, akkor a CD-n rajta van pdf formátumban.

Én is így szereztem A610/A620 manuált.
Config 1 :Abit NF-M2 nView, AMD X2 3600+ @2400 Mhz(most még )   2*1024 MB KingMax Mars DDR2 800, DELL 196P ,2x Samsung 250 Gb SATA-II és 160 Gb HDD, Chieftec 360W DF,  LG GSA-4040B supermulti, WinFast DTV2000H,
Config 2: AsRock K8NF4G-SATA2, Sempron 2800+@2000Mhz (250*8 ), 1 Gb KingMax DDR 400, Samsung 80 Gb, LG 16* DVD-ROM, LG1510S

#1633 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 13:05

Én eddig akármilyen műszaki cikket vettem, sosem kerestem a kézikönyvet, mindenre rájöttem magamtól.. Egy élmény volt rájönni dolgokra.
Viszont igaz, h sok minden apróságot meg lehet tudni belőle.
A szatyor nem táska.

#1634 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 13:56

Hétfőn megrendeltem a gépet az ED-tól. Hát, most péntek van. Tegnap küldtem egy emilt az ügyfélszolgálatra, hogy mikorra várható mégis. És egy egy soros válaszban azt kaptam, hogy kb 2 hét.
Hát.... :(
Csak győzzem kivárni, meg meg ne gondoljam magam...
A szatyor nem táska.

#1635 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 14:07

Raktárról megkapod másnap, harmadnap. Ha rendelni kell, akkor ugye rendelés leadása, rendelés visszaigazolása, gyártó raktárából kivételezés (rosszabb esetben, ha kis szériás cucc: legyártás), ezen a ponton parkolhat a cucc addig, amíg össze nem gyűlik egy kamionnyi mennyiség arra az útvonalra, amibe Budapest is beleesik, szállítás Magyarországra, vámoltatás (ha nem EU országban gyártják), szállítás EDigitalbe, készletre felvevés, lepapírozás, garijegy elkészítése, felvétele a rendszerbe, kocsira rakás, kezedbe adás. Raktárról csak a garijegy elkészítésétől megy a folyamat.

#1636 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 14:13

Idézet: T-lore - Dátum: 2006. jan. 27., péntek - 13:56

Hétfőn megrendeltem a gépet az ED-tól. Hát, most péntek van. Tegnap küldtem egy emilt az ügyfélszolgálatra, hogy mikorra várható mégis. És egy egy soros válaszban azt kaptam, hogy kb 2 hét.
Hát.... :(
Csak győzzem kivárni, meg meg ne gondoljam magam...

Menj be, és ha van nekik készleten/raktáron a web-lapjuk szerint, akkor egyből adnak neked. A Canon A410-ért én is bementem a körúton lévő üzletükbe, és 5 perc múlva vihettem is. A Blaha mellettiben voltam.

#1637 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 14:17

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 27., péntek - 15:07

Raktárról megkapod másnap, harmadnap. Ha rendelni kell, akkor ugye rendelés leadása, rendelés visszaigazolása, gyártó raktárából kivételezés (rosszabb esetben, ha kis szériás cucc: legyártás), ezen a ponton parkolhat a cucc addig, amíg össze nem gyűlik egy kamionnyi mennyiség arra az útvonalra, amibe Budapest is beleesik, szállítás Magyarországra, vámoltatás (ha nem EU országban gyártják), szállítás EDigitalbe, készletre felvevés, lepapírozás, garijegy elkészítése, felvétele a rendszerbe, kocsira rakás, kezedbe adás. Raktárról csak a garijegy elkészítésétől megy a folyamat.

Jaj nem akartam ilyen részletesen hallani a folyamatot, tisztára fizikai fájdalmat okozott.. :)
Egyébként köszi a felvilágosítást, úgy látom Te már járatos vagy az ügyben, vagy csak jól tájékozott.
Csak azért aggódok, mert... háát, a mai világban már nem nehéz bizalmatlanak lenni.
Remélem azért még gyártják a dolgot, mert a G6-ról is lemaradtam (de mind1, mert nem az volt a kiválasztott, csak a másik nagy esélyes).

Majd ilyen "szűrő témában" lehet szükségem lesz egy kis infora, mert szeretném a lencsét megvédeni, és a különféle trükközések is érdekelnek. :)
A szatyor nem táska.

#1638 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 14:21

Idézet: T-lore - Dátum: 2006. jan. 27., péntek - 14:17

Egyébként köszi a felvilágosítást, úgy látom Te már járatos vagy az ügyben, vagy csak jól tájékozott.

Mögöttem ülnek a logisztikus csajok, most egy olasz szállítás van terítéken, és már erősen eresedik a szemük meg deresedik a hajuk :nevet:

#1639 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 14:22

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2006. jan. 27., péntek - 15:13

Menj be, és ha van nekik készleten/raktáron a web-lapjuk szerint, akkor egyből adnak neked. A Canon A410-ért én is bementem a körúton lévő üzletükbe, és 5 perc múlva vihettem is. A Blaha mellettiben voltam.

Sajnos csak "rendelhető" állapotban van feltüntetve :(

Addig, mint a gyerekek a mikulást..
A szatyor nem táska.

#1640 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 14:53

hali,

erdeklodnek, hogy mostanaban vagy a kov par honapban milyen gepet lenne celszeru venni olyan 50e kategoriaban? Ami teccik cannon, panasonic lumix, meg a hp-k is bar van egy kis hp-m p320, de csak 2.1mpixel, és ha sötétebb van nemjó a kép, kiicsi az ISO fényérzékenység vaku stb...

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.