HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#1961 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 22. 07:31

Azt írja, hogy mennyire olcsó gyártani, de azt nem mondja, hogy emnnyire drágán fogjaák eladni :D

#1962 Felhasználó inaktív   UZ Bence 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 22. 08:58

Idézet: Dolfer - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 22:13

Mire ebből lesz valami...
Amúgy biztos nagyon jó lesz, ha lesz....

....please wait, working....

Szerk: Egyébként, jobban belegondolva, nem tudom, mikor lehet ebből valami, mert hülyére fejleszik az IS-t, meg az optikák fényerejét is. Egy ilyen érzékelő elég rendesen odab***na. Persze kell hozzá képminőség is, de az már más tészta :)

Ha az ésszerűség diktál(na) (Nana!) a piacon, nem a pénzoligarchák, akkor én bízok (v. inkább hiszek) benne, hogy ez nem távoljövő. A nanotechnológia kikiáltottan e század tudománya, Szegeden is nyomulnak ezerrel a kiválasztottak a témában, amíg le nem nyomják majd őket a kretén politikusok segítségével a multik.

Egy kis széncső, a hajszálnál 50* vékonyabb. Anyagköltsége nulla, előállítási ktg.-be 1x kell befeccölni.

Persze az élet nem ilyen egyszerű, mert akkor már vizes autókban ülnénk. (Az enyém az mert beázik...) :reklamacio: (Emlékeztek a vízüzemű Moszkvicsra? Vagy csak én vok ilyen vén? több mint 20 éve...)
Ha má' itt vagy, vágj jó képet hozzá! JAJ, NE KERETTEL EGYÜTT!

#1963 Felhasználó inaktív   UZ Bence 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 09:03

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 20:16

Az igazi fejlesztés az említett zajszűrés lenne, ha lenne. A rossz szájízű S1-S2 váltás óta ezen a vonalon nem számítunk nagy csodára. A 800-as ISO bevezetése ugyan adhat okot reményre, de eddig már 200-nál is ocsmány volt a kép, ekkorát az árkategóriában maradva szerintem képtelenség ugrani.

Hát most sikerült a Panának is az értelmetlen mpixelcsatában úgy előrelépni, hogy épp belelépjen a ...rba.

Egyet nem értek. Ilyen gépeket szerintem már csak olyanok vesznek, akik tudják, mi a zaj stb. Miért akarják etetni őket? Vagy túl jó véleménnyel vagyok a csodállatias nyugati fagyasztói társad  a  lom  eme szegmenséről?

#1964 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 09:14

Igen. Ilyen gépet kétfajta ember vesz:
1. Tudja, mi a zaj, tisztában van az alapvető fogalmakkal. Nem azért választja ezt a gépet, mert x megapixeles, hanem mert tudja, mire fogja használni, és erre ezt a gépet tartja megfelelőnek.

2. "Há a szómszédnak má hét megapikszeles fényképezöjje van, nehogy ő legyen má az ucca gizdája! Asszony! Megyünk bé a városba, fényképezőt venni. Legyen nagy, meg fekete, meg sok megapikszeles, meg legyen rajta sok sillang, ódalas lista, hogy miket tud. Oszt még a Nesünöl Dzsejógáfikot is lenyomjuk, olyantot fényképezek. Meg a szomszédot is hagy egye má a fene." - és csodálkoznak, hogy az új, százezres gépükkel rosszabb képeket csinálnak, mint pistike a HP három megapixelessel, de sebaj, az ő szar képeik nyócc megapixeles szar képek.

#1965 Felhasználó inaktív   UZ Bence 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 09:21

Idézet: debaj - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 9:14

Igen. Ilyen gépet kétfajta ember vesz:
1. Tudja, mi a zaj, tisztában van az alapvető fogalmakkal. Nem azért választja ezt a gépet, mert x megapixeles, hanem mert tudja, mire fogja használni, és erre ezt a gépet tartja megfelelőnek.

2. "Há a szómszédnak má hét megapikszeles fényképezöjje van, nehogy ő legyen má az ucca gizdája! Asszony! Megyünk bé a városba, fényképezőt venni. Legyen nagy, meg fekete, meg sok megapikszeles, meg legyen rajta sok sillang, ódalas lista, hogy miket tud. Oszt még a Nesünöl Dzsejógáfikot is lenyomjuk, olyantot fényképezek. Meg a szomszédot is hagy egye má a fene." - és csodálkoznak, hogy az új, százezres gépükkel rosszabb képeket csinálnak, mint pistike a HP három megapixelessel, de sebaj, az ő szar képeik nyócc megapixeles szar képek.

Plasztikusan fogalmaztál, mit ne mondjak. Nálunk vili hogy ez van. Mivel nincs rálátásom a Schneeberg takarása miatt a távolabb élőkre, gondoltam hátha ott jobb a helyzet. De ha ott se, hát akkor veszett ügy az értelmes fejlesztés ott, ahol a piac diktál. :banghead:

#1966 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 09:28

Ha nem így lenne, akkor normális fejlesztés folyna, nem megapixel-hadjárat. Ha külföldön "értelmesebb" lények laknának, akkor ott nem tudnák eladni, csak a valódi áttöréseket, külön a magyar piacra nincsenek fényképezőgyárak :)

#1967 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 10:24

Idézet: debaj - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 10:28

Ha nem így lenne, akkor normális fejlesztés folyna, nem megapixel-hadjárat. Ha külföldön "értelmesebb" lények laknának, akkor ott nem tudnák eladni, csak a valódi áttöréseket, külön a magyar piacra nincsenek fényképezőgyárak :)

Azért már vannak jelei a változásnak.
Canon 30D-nek már nem változott a szenzora, tehát Canon földön sem ez már az elsődleges cél. Nikon hivatalos oldalon meg van egy interjú az egyik fejessel és ő is kijelentette, hogy már nem a megapixel növelése a cél, hanem a képminőség egyéb elemeit javítgatják. Igaz, hogy ez a két cucc az DSLR-re vonatkozik, de már a kompaktoknál is látszik az irány, hiszen jönnek ki a magasabb iso-t tudó gépek is. Persze a fejlődésnek itt is idő kell majd, de legalább elindult valami.

#1968 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 10:28

Persze, hogy van. Örökké nem lehet butítani a népet :)

#1969 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 10:39

Idézet: debaj - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 10:28

Persze, hogy van. Örökké nem lehet butítani a népet :)

Dehogynem! :omg: Mindig lesznek (ők a többség) akik bedőlnek a marketingnek. Többek között ők azok, akiket olyan szellemesen jellemeztél kicsit fentebb.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1970 Felhasználó inaktív   UZ Bence 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 10:40

Idézet: T-lore - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 17:10

Az a +1 MP az mind fejlesztés? Hát nem vitték túlzásba.. :omg:

még 1 6 almas development: 1,8 helyett 2 collos kijelző. Ja és fekete szín...

#1971 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 10:42

Egyre fogynak. Már sógoromnak sem lételeme, hogy a legolcsóbb tintával töltesse a nyomtatópatronját, pedig korábban hogy verte a mellét, hogy "jó az".

#1972 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 10:43

Idézet: debaj - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 10:42

Egyre fogynak. Már sógoromnak sem lételeme, hogy a legolcsóbb tintával töltesse a nyomtatópatronját, pedig korábban hogy verte a mellét, hogy "jó az".

Csak nem ráfaragott vele? :think:
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1973 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 02. 22. 10:57

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 11:43

Ha az olcsóbb tinta jó lenne nemvolna baj. De 3 éve a Canomhoz vettem és a fekete nyomtatás a szobában hetek alatt elkezdett lilulni és fél év után bélyegzőfesték színű lett. A színes meg szemcséket tartalmazott és eldugultak a fuvókák. Egyszer kétszer még rá lehetet engedni a tisztítást de aztán vége.

#1974 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 11:04

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 10:43

Nem, ránézett a képekre, amiket nyomtatott vele, és gondolkodóba esett. :) (teszemazt: piros-sötétbarna, zöld-ocsmánykék, meg efféle színkombinációk)

#1975 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 11:18

Idézet: saen - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 11:24

de már a kompaktoknál is látszik az irány, hiszen jönnek ki a magasabb iso-t tudó gépek is.

Azért én ezt nem nevezném fejlődésnek:

Pana FZ7@ISO 400, 800, 1600
KépKépKép
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1976 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 11:59

Idézet: EV6 - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 11:18

Azért én ezt nem nevezném fejlődésnek

nézd meg ugyanott a Fuji F10-et

#1977 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 12:00

Idézet: EV6 - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 11:18

:omg: :nevet2:

Hát ez kb. olyan, mintha vízfestményre ráborítottak volna egy pohár vizet.

Kompaktoknál a magas ISO legalább annyira parasztvakítás, mint a megapixel hegyek. ...ból nem lehet várat építeni.

#1978 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 12:04

Idézet: Degeczi - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 11:59

nézd meg ugyanott a Fuji F10-et

Azért ott is van részletvesztés bőven, de az FZ7-et mérföldekkel veri.

#1979 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 12:47

Idézet: EV6 - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 12:18

Én meg igen... Eddig nem volt ilyen opció, mostmár van, igaz hogy rossz minőség. Majd a következő generációban kicsit jobb lesz, utána megint kicsit jobb és így tovább. Azt senki ne várja, hogy kapásból tiszta iso1600 fog jönni kompakt kategóriában.

#1980 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 13:21

Idézet: saen - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 13:47

Én meg igen... Eddig nem volt ilyen opció, mostmár van, igaz hogy rossz minőség. Majd a következő generációban kicsit jobb lesz, utána megint kicsit jobb és így tovább. Azt senki ne várja, hogy kapásból tiszta iso1600 fog jönni kompakt kategóriában.

Nem rossz, szerintem ez a minőség tökéletesen használhatatlan bármire éppúgy, mint a digitális zoom. És ez a lehetőség nem azért került bele, mert az apró szenzorok már képesek - ha most még gyenge minőségben is - ISO 800-1600-ra. Ez egyszerűen egy szoftveresen beállított boost, amit nyugodtan rá lehet küldeni egy 2 évvel ezelőtti 4 megás érzékelőre is, valószínűleg ugyanez, vagy inkább jobb lenne az eredmény. Majd ha az 1/2,5"-os szenzorok képesek lesznek ISO 200-on zajmentes, és ISO 400-on csak enyhén zajos képeket alkotni (vagyis kb. 4×-esére nő az érzékenységük, mert most ugyanez 50-en és 100-on érvényes kb.), akkor lehet próbálkozni ilyen dolgokkal, addig az egész csak merketing parasztvakítás, amivel csak a firmware kódolóknak akadt munkájuk. Elnézve az utóbbi pár év felhozatalát, nem úgy tűnik, hogy ebbe az irányba haladnánk.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.