HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#2201 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 09. 22:23

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 20:04

Igen, tömörítetlenül mentenek.

tévedés, ugyanis mjpegbe. de van amelyik mpeg1be, sőt asszem mpeg4es is létezik. tömörítetlenül viszont másodpercenként durván 30MB lenne másodpercenként, ami már tényleg túlzás erre a célra, ehhez a kártya is lassú lenne.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2202 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 03. 09. 22:27

Köszönöm a magyarázatokat.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#2203 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 04:49

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 18:28

Baszogassátok csak egymást, ha mindkét félnek jól esik, de nem lenne jobb egyszerűen megkérdezni az érintettet, hogy van-e igénye a szakkifejezésekre illetve azok magyarázatára, vagy konyhanyelven kényelmesebben olvas? Hogy szeretne igazán értőn fotózni előbb-utóbb (és ezért szükséges az szakkifejezések ismerete), vagy csak (nem rossz értelemben vett) totál amatőr módon fényképezni szeretne jóval inkább az emlékek, semmint a művészeti érték kedvéért?

:D  :respect:
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#2204 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 04:52

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 23:23

tévedés, ugyanis mjpegbe. de van amelyik mpeg1be, sőt asszem mpeg4es is létezik. tömörítetlenül viszont másodpercenként durván 30MB lenne másodpercenként, ami már tényleg túlzás erre a célra, ehhez a kártya is lassú lenne.

Jól hiszed; az Olympus-770UZ is mpeg4 -be ment - porig alázva ezáltal a nem digitális videokamerákat!  :D

Szerkesztette: Polikarpov 2006. 03. 10. 04:53 -kor

flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#2205 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 03. 10. 09:07

"Erről jutott eszembe egy kérdés: miért tart (Canon S1is-emen) kb. kétszer annyi ideig egy kép elkészítése, mint a rekeszidő? (Ez persze hosszú rekeszidőnél zavar.) "

Záridő.

#2206 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 03. 10. 09:58

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 9:07

"Erről jutott eszembe egy kérdés: miért tart (Canon S1is-emen) kb. kétszer annyi ideig egy kép elkészítése, mint a rekeszidő? (Ez persze hosszú rekeszidőnél zavar.) "

Záridő.

Jogos, köszönöm.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#2207 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 10:26

Idézet: Max Payne - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 20:18

Digitális fényképezőgépet szeretnék venni

Panasonic FZ4, FZ5? Ár/minőség arányban szerintem jó választás.

Pro:
- 12x-es optikai zoom
- Leica optika
- Képstabilizátor /nagyon korrekten működik/
- Akksi + töltő gyári tartozék /nem utolsó szempont, nem kell több ezer forintért töltőszettet vásárolnod/
- Manuális opciók /megtanulhatók az alapok/
- Végül, de nem utolsó sorban kurv@ jól néznek ki /tényleg fényképezőgép formájuk van, nem ilyen szappantartó-lóf@sz/

Kontra:
- Nincs manuális fókusz /mondjuk nekem 2 hónapja van egy FZ4-em, ez idő alatt erre az opcióra egyszer lett volna szükségem/
- Zoomkar iszonyat idióta módon lett kialkítva-elhelyezve

Szóval szvsz első gépnek, hobbi-célokra, esetleg kicsit többre ideális.
Hozzátenném, ahogy nézegetem, már nincs mindenhol raktáron, áruk olyan 70 ropi lehet /FZ4/.
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#2208 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 03. 10. 10:50

" Zoomkar iszonyat idióta módon lett kialakítva-elhelyezve"

Dehát hova kellett volna és hogyan elhelyezni? A hüvelykujjhoz ami a gépet támasztja? A Z-s minoltáénál így van. A Fuji 5500-nál meg be kell hajlítani a hüvelykujjat, mert billentyű van az se jobb.

#2209 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 10:55

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 10:50

Dehát hova kellett volna és hogyan elhelyezni? A hüvelykujjhoz ami a gépet támasztja? A Z-s minoltáénál így van. A Fuji 5500-nál meg be kell hajlítani a hüvelykujjat, mert billentyű van az se jobb.

Értem mit mondasz. Valahogy nekem mégsem esik egyből kézre és "töri" az ujjamat.

#2210 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 11:24

A mostani gépek javán ilyen zoom-kar van, ami nekem is elég idegen.. Lehet csak meg kell szokni.
Nekem nem az a zavaró, hogy nem lenne ergonomikus, mert végülis az, csak maga a működése nem olyan.. "masszív) szóval nem egyenletesen kapja a terhelést a rögzített tengely, és ez olyan érzetet ad, mitha rongálná az ember használat közben.. Szóval kicsit féltve zoom-olok mindig, meg a barátnőmre is rászóltam többször is, h "csak finoman..!" :) - mondjuk ez azért is volt, mert zoom után hagyta vissza"csappanni" :)
A szatyor nem táska.

#2211 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 03. 10. 11:52

Idézet: T-lore - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 12:24

A mostani gépek javán ilyen zoom-kar van, ami nekem is elég idegen.. Lehet csak meg kell szokni.
Nekem nem az a zavaró, hogy nem lenne ergonomikus, mert végülis az, csak maga a működése nem olyan.. "masszív) szóval nem egyenletesen kapja a terhelést a rögzített tengely, és ez olyan érzetet ad, mitha rongálná az ember használat közben.. Szóval kicsit féltve zoom-olok mindig, meg a barátnőmre is rászóltam többször is, h "csak finoman..!" :) - mondjuk ez azért is volt, mert zoom után hagyta vissza"csappanni" :)

Lehetne hosszabb a kar akkor finomabban lehetne fordítani. Nekem FZ5 van és én sem hagyok finommechanikai szerkezeteknél visszacsapódni semmit mert az rongálja pld a csatlakozók ajtaját se hagyom becsapódni. Úgy kell ezekkel a műanyag gépekkel bánni mint a hímes tojással. Pld mikor kitolja az objektívtubust a gép bekapcsoláskor vagy behúzza kikapcsoláskor, életveszélyes a gépet rázni mert a fogaskerék rászaladhat a másik tetejére.

#2212 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 12:19

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 11:52

Lehetne hosszabb a kar akkor finomabban lehetne fordítani. Nekem FZ5 van és én sem hagyok finommechanikai szerkezeteknél visszacsapódni semmit mert az rongálja pld a csatlakozók ajtaját se hagyom becsapódni. Úgy kell ezekkel a műanyag gépekkel bánni mint a hímes tojással. Pld mikor kitolja az objektívtubust a gép bekapcsoláskor vagy behúzza kikapcsoláskor, életveszélyes a gépet rázni mert a fogaskerék rászaladhat a másik tetejére.

Teljesen igazad van. Nincs kártyaleolvasóm, úgyhogy én attól parázzom, hogy az USB kimenetet takaró ajtót fogom egyszer letörni...

#2213 Felhasználó inaktív   diab303 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 12:21

sokkal jobb, mintha az allando ki-be huzgalastol a kartyacsatlakozo reszet rontanad el ;)

#2214 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 13:05

Idézet: diab303 - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 12:21

sokkal jobb, mintha az allando ki-be huzgalastol a kartyacsatlakozo reszet rontanad el ;)

CF-nél vigyázni is kell a kártya visszatolásával, valóban - de nem vészes a dolog, a helyesen kezelt csatlakozó tartóssága felől pedig nem kell aggódni, már bizonyított a hosszú évek során felhasználók millióinál (ha gond lenne vele, a profi gépek aligha maradtak volna CF kártyáknál)

#2215 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 13:13

Lenne egy félig off kérdésem (vagy inkább téma)..

Elég nagy mennyiségben tervezek mostanában fényképet nyomtatni (~208 db) és úgy emléxem vki monta is, hogy akkor már inkább vegyek egy fotónyomtatót, és jobban jövök ki.
Na egész elgondolkodtató ez a dolog, meg is néztem az Edigitalon a nyomtatókat. Hát.. 15e-től 150e-ig megy az áruk, de amit furcsáltam, az az, hogy a felbontáshoz olyat írnak, h 2880 x 720 dpi, amit nem nagyon értek..
Most vagy felcseréltek pár fogalmat, vagy ennyire idegen nekem a nyomtatás elmélete. DPI-nél csak egy értéket szoktak megadni, mert az Dot Per Inch, és a pontnak 1:1 a kiterjedése. A másik meg az, hogy 2880 x 720 az 1:4-es arány, ami elég furán nézne ki, nekem.. Tudtommal 3:2-őt használnak a képelőhíváshoz, és 300 DPI-t, egységesen.

Szerintetek..?
A szatyor nem táska.

#2216 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 13:15

CF-nél talán még jobban is, pláne, ha a "vezetősínben" lötyög a kártya. Az SD kártya nem igazán tud mit elgörbíteni :)
T-lore: a tintasugaras fotónyomtatók nem úgy működnek, hogy egy pixelt egyetlen tintacsepp alkot, hanem egy pixelt több, egymás mellé fújt tintacseppből "kevernek ki". Ha a tintákat és a papírt ideálisnak vesszük, minél több tintacsepp alkot egy pixelt, annál pontosabban lehet "belőni" a pixel színét. A két érték a horizontális és a vertikális "felbontás", a nyomtatófejet pontosabban lehet pozícionálni, mint a papírt a papírhenger segítségével. A laborban meg a papírra vetítik a képet, és "hagyományos" úton hívják elő.
Egyébként nagymennyiségű képet egyelőre jobban megéri fotolaborban hívatni.

Szerkesztette: debaj 2006. 03. 10. 13:31 -kor

#2217 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 13:33

Idézet

inkább vegyek egy fotónyomtatót, és jobban jövök ki

?
jobban: otthon, gyorsan megvan a kép (de nem ilyen sok, egyszerre), saját ízlés szerinti beállításokkal
egyébként két-háromszoros áron a kidolgozást vállaló szolgáltatókhoz képest...

Idézet

2880 x 720 dpi

egyetlen alapszínű pöttyöt vízszintesen ilyen finoman elhelyezve tud kilőni (függőlegesen a papír továbbítása már érthetően nem tud ugyanilyen finom lenni)
ennek azonban még nincs köze a kép fölbontásához: sok ilyen apró pöttyre van szükség, mire egy tetszőleges színű képpont előállítható

ilyen értékekkel persze jól lehet reklámozni egy nyomtatót, valójában kb arra képes (megfelelő körülmények mellett), mint egy 3-400 dpi-s, de azonnal valós színeket előállító készülék (hőtranszfer nyomtató)

#2218 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 13:35

Idézet: T-lore - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 14:13

Elég nagy mennyiségben tervezek mostanában fényképet nyomtatni (~208 db) és úgy emléxem vki monta is, hogy akkor már inkább vegyek egy fotónyomtatót, és jobban jövök ki.

Szerintetek..?

Szerintem aki ezt mondta az nem nézte meg az árakat, otthoni nyomtatás ugyanis sokkal drágább...

3 esetben érdemes fotónyomtatót venni:
-fontos a minőség és nem akarod rábízni a képet a sokszor automatára beállított előhívógépekre
-kényes témát nyomtatsz és nem akarod kiadni a kezedből
-pénz nem gond és inkább a kényelmességet választod

#2219 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 03. 10. 14:05

Idézet: saen - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 14:35

Szerintem aki ezt mondta az nem nézte meg az árakat, otthoni nyomtatás ugyanis sokkal drágább...

3 esetben érdemes fotónyomtatót venni:
-fontos a minőség és nem akarod rábízni a képet a sokszor automatára beállított előhívógépekre
-kényes témát nyomtatsz és nem akarod kiadni a kezedből
-pénz nem gond és inkább a kényelmességet választod

Volt olyan hogy a beadott kép és az általam nyomtatott között élességi részletbeli különbség volt az én nyomtatásom javára. Pedig 15000Ft-os Hp-m van igaz tud 4800 DPI-vel, de csak négyszínű.

#2220 Felhasználó inaktív   Temes 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 14:25

Idézet: T-lore - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 14:13

Lenne egy félig off kérdésem (vagy inkább téma)..

Elég nagy mennyiségben tervezek mostanában fényképet nyomtatni (~208 db)...

Én csak ajánlani tudom a labort, amellett, hogy olcsóbb, nem megy rá több napod, míg a 208 db képet kinyomtatod :)

Csak egyszer hívattam elő egy vacak Kodak CX6330-cal készített képeket a Tar.hu-val, de nagyon jók lettek, pedig az a masina sem ér többet 3 tábla csokinál (ez már 3 mpixel :D).
És szerintem 200 db fölötti rendelés esetén 10x15-ös képekért a 29 forintos ár elég baráti ;)
AMD Barton 2500+ || Abit AN7 || CooLink U1B2 || 512MB DDR400 || Gigabyte GV-R96128D [Radeon 9600] || Maxtor 80GB 7200 RPM || Samsung 60GB 7200 RPM || Samsung 160GB 7200 RPM SATA || Pioneer DVD-106 || NEC ND-2500A@2510A|| Pinnacle PCTV PRO || Turtle Beach Santa Cruz || Samsung SyncMaster 753DF || Logitech MX500 mouse || Samsung SEM-M2A keyboard || Genius SW-5.1 HT

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.