HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#2541 Felhasználó inaktív   Kuronyab 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 30. 18:11

Arról nem beszélve hogy több digigép be sem kapcsol AA-s elemről... Hogy fesz vagy áramfelvétel miatt azt ottokar kolléga biztos elárulja ;)

Arról nem beszélve hogy 4db cerka akku akár többszörös tömege egy Li-Ion akkunak.

Pótakku szerintem is jó megoldás.
kuronya.hu                             Mediagalaxy.hu

#2542 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 03. 30. 18:12

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 17:52

Ha van két gyári akksid, akkor nem tudsz lemerülni, csak ha direkt le akarsz merülni. Nekem van 2 az FZ30hoz, és nem tudok annyit szórakozni vele, hogy mindkettőt lemerítsem. Persze figyelek is rá, hogy ha nem használom a gépet, akkor kikapcsolom.

De van a 30-ason takarékkikapcsolás is nem? És ott nem kell a főkapcsolót koptatni.

#2543 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 18:15

Áramfelvétel. A sima elemek többsége nem tud annyi áramot leadni, amennyi kell a gép bekapcsolásához, így a kamera azt hiszi, hogy lemerült akksi van benne.

#2544 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 18:28

Idézet

Pont Te kérdezted :)

De úgy irtad, mintha korábban is lett volna elözménye.;)

Idézet

Lényeg hogy a Kingstonnal elakadt mindkettő pár mp után, az Adata-val meg nem. Ennyi.

Az adata-val eddig nem találkoztam, csak Kingston és Smc hirdetéseket láttam. Akkor érdemes várni a húsvéti reklámkampányra, lesznek érdekes ajánlatok. :-)
Kun Pál

Időnként nem árt tíznél tovább számolni - ezért nem célszerű zoknit hordani.

#2545 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 18:34

Idézet

Arról nem beszélve hogy több digigép be sem kapcsol AA-s elemről... Hogy fesz vagy áramfelvétel miatt azt ottokar kolléga biztos elárulja ;)

Nagy áramfelvétel igényü gépek ilyenkor "megszivják" az elemet, pár pillanatra csökken a kapocsfeszültség, az automatika pedig a kapocsfeszültségböl következtet az elem állapotára.
Ezért már egy ideje minimum 2000 mAh-ás AA akkukat érdemes használni.
Kun Pál

#2546 Felhasználó inaktív   Kuronyab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 18:34

Idézet: kun - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 18:28

De úgy irtad, mintha korábban is lett volna elözménye.;)

Az adata-val eddig nem találkoztam, csak Kingston és Smc hirdetéseket láttam. Akkor érdemes várni a húsvéti reklámkampányra, lesznek érdekes ajánlatok. :-)

Nemtom, 13,5-ért nekem nem volt sok a 2gigás. 500+ jpeg vagy 100+ RAW, ez untig elég és mivel az árak úgy mennek lefelé mint a meszes, az 512est már el sem tudom adni uh az marad tartaléknak.
Sebesség meg sosem volt szempont.

#2547 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 18:41

Idézet

Csak nem biztos hogy a boltban kapsz olyan minőségű elemet amit bármennyi ideig tudsz használni. Bár régebben én is boltban vettem 100Ft/db-ért zöld-fehér Maxell elemet ami nagyom jó volt. 

Már úgy várom, hogy legyen egy komoly gépem, letesztelhessem a 2600 mAh-ás AA akkukat.;)
Kommersz géppel próbáltam, egyszerre max. 48 db jpg képet csinált. BNV-n teszteltem, kb. 50%-os vakuzással 5 teljes sorozatot tudtam csinálni, pici várakozás után még kb. 15 képet csináltam, de akkor már várni kellett minden kép után, hogy vajon mikor enged továbblépni az automatika.;)
Kun Pál

#2548 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 18:48

sajtóhuba. :-(
nem smc, hanem sandisk.

Idézet

Nemtom, 13,5-ért nekem nem volt sok a 2gigás.

add meg a forrást, egy hozzám bedobott prospektusban 15,9-ről indul az ár.

A sebességet azért vetettem fel, mert nemrég láttam egy nagyon drága gépet egy fotós kezében, és meglepödtem, hogy huzamosabb fényképezés után szemmel láthatóan egyre többet kellett várnia, amig a következö felvételre készen állt a gép. Néptáncot fotózott, az elején szinte pillanatonként, később már több másodpercet is kellett várnia. Ha jól emlékszem, 512-est használt, és ö mondta, hogy jobban járt volna 2 db 256-ossal.
Kun Pál

#2549 Felhasználó inaktív   Kuronyab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 19:13

Idézet: kun - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 18:48

sajtóhuba. :-(
nem smc, hanem sandisk.

add meg a forrást, egy hozzám bedobott prospektusban 15,9-ről indul az ár.

A sebességet azért vetettem fel, mert nemrég láttam egy nagyon drága gépet egy fotós kezében, és meglepödtem, hogy huzamosabb fényképezés után szemmel láthatóan egyre többet kellett várnia, amig a következö felvételre készen állt a gép. Néptáncot fotózott, az elején szinte pillanatonként, később már több másodpercet is kellett várnia. Ha jól emlékszem, 512-est használt, és ö mondta, hogy jobban járt volna 2 db 256-ossal.

Ebay, kevés ilyen dolgot veszek már itthon...

Az is SD volt? Ha idővel belassult az biztos valami technológiai hiba szvsz, legalábbis nekem nem tünt fel hogy a teli kártya lassabb lett volna. Mindenesetre érdekes...

#2550 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 19:24

Idézet: Kuronyab - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 20:13

Idézet

Akkor segitenél nekem ebay bejelentkezés, hazsnálat, egyebek?
Vaterával sajnos van gyakorlatom, jó párszor átvertek, azóta fázok az ilyenektöl - pláne, hogy az ebay külföld, igy még a hitelkártya és a posta költsége és kockázata is ott van ...

Szerkesztette: kun 2006. 03. 30. 19:24 -kor

Kun Pál

#2551 Felhasználó inaktív   Kuronyab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 19:53

Idézet: kun - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 19:24

Akkor segitenél nekem ebay bejelentkezés, hazsnálat, egyebek?
Vaterával sajnos van gyakorlatom, jó párszor átvertek, azóta fázok az ilyenektöl - pláne, hogy az ebay külföld, igy még a hitelkártya és a posta költsége és kockázata is ott van ...

PÜ ment

#2552 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 04:57

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 19:12

De van a 30-ason takarékkikapcsolás is nem? És ott nem kell a főkapcsolót koptatni.

Persze, hogy van, de attól hülyét kapok. Előfordult, hogy pont akkor kapcsolt ki, amikor én a képet csináltam volna.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#2553 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 13:12

Hello

Szóval áramellátás szempontjából meg előnyösebb a nikon.
A nikon oldalán azt állítják 200 képet tudok csinálni egy teli akksival, a canon-ék azt állítják 4 elemmel 500 képet tudok csinálni.
Mondjuk valószinű vennék hozzá újratölthető elemeket csak igy 8 elemmel kell számolni, hogy legyen váltása a lemerült elemeknek. Nikon-nál meg egy tartalék akksi kellene.

Azt nem tudja valaki, a nikon pc-re dugva igényel e külön driver telepítést, vagy úgy működik mint a fuji, megjelenik meghajtóként és lemásolom a képeket?

Debaj! A canon megjelenik meghajtóként, vagy csak képleszedő progival - ami lehet a windows belsője is - lehet letölteni a képeket?

Egyébként tud valaki mondani olyan oldalt, ahol jól leirják, és esetleg képekkel is szemléltetik, hogy működik az optika? Nem birom megérteni ezt a nagylátószög 3 miliméter dolgot.
Képzeletemben megjelenik egy domború lencse, ami minél domborúbb annál szélesebb szögben tudja begyüjteni a fényt. Ehhez hozzájön, hogy minél nagyobb a lencse átmérője annál több fényt képes begyüjteni. Ha jól emlékszem a középiskolai anyagra  :)
Ez a nagylátószög lényege?  :confused:
De nem értem hol van ez a 3 miliméter.  :think:
Ha jól gondolom a lencse átmérője nem lehet, hisz itt egy tartomány van megadva pl: 38-114mm igy biztos nem adnak meg átmérőt.
Valami ilyesmire emlékszem fizikából.  :)  Nem túl sok.
Szóval ha valaki elmagyarázná, vagy mutatna egy oldalt ahol ez jól összeszedett, azt megköszönném.

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#2554 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 14:37

Idézet

Szóval áramellátás szempontjából meg előnyösebb a nikon. A nikon oldalán azt állítják 200 képet tudok csinálni egy teli akksival, a canon-ék azt állítják 4 elemmel 500 képet tudok csinálni.

Ilyenkor érzem, hogy áll fel a hátamon a ször. :reklamacio:
Mi az, hogy nikon, és mi az, hogy canon? Könyörgöm!!! :omg:
Kun Pál

#2555 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 14:37

Link
Dpreview-n egyébként sok info van, olvasgass...

PC-re meg ne akarjál fényképezőt dugni, vegyél egy kártyaolvasót. Egyrészt olcsó, másrészt sokkal jobb azt használni.

#2556 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 14:57

Idézet

Debaj! A canon megjelenik meghajtóként, vagy csak képleszedő progival - ami lehet a windows belsője is - lehet letölteni a képeket?

Alapból nem jelenik meg, de mióta linux konzolból babráltam vele, azóta igen :)

Szerkesztette: debaj 2006. 03. 31. 14:57 -kor

#2557 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 14:59

[quote name='saen' date='2006. márc. 31., péntek - 14:37'][url="http://www.dpreview.com/learn/?/Glossary/Optical/Picture_Angle_01.htm"]Link[/url]
[/quote]
Heuréka! Megértettem végre, köszi a linket.   :respect:  [quote name='saen']PC-re meg ne akarjál fényképezőt dugni, vegyél egy kártyaolvasót. Egyrészt olcsó, másrészt sokkal jobb azt használni.[/quote] Pedig olvasót nem áll szándékomban venni, adnak hozzá kábelt, amivel usb-re csatlakozik, az jó lesz nekem, szóval még mindig érdekel, hogy van ez a dolog, kell e driver vagy nem megjelenik e meghajtóként vagy nem? [quote name='kun' date='2006. márc. 31., péntek - 14:37']Ilyenkor érzem, hogy áll fel a hátamon a ször. :reklamacio:
Mi az, hogy nikon, és mi az, hogy canon? Könyörgöm!!! :omg:[/quote] Ha nagyon zavar az érzés használj borotvát.  :cool:
Könyörgésed meghallgatásra talált, látom nem tudod ezért segítek mert én ilyen segítőkész vagyok, ez két cég akik - ha nem jöttél rá a topic ciméből - fényképezőgépeket gyártanak.
Újabb kérdés? Szivesen segítek, tudod SEGÍTŐKÉSZ vagyok.  :cool:

SZERK: Közben jött a válasz, köszi debaj szóval nem látszik meghajtóként, ez nem jó hír.

Üdv
szabi

Szerkesztette: szabi 2006. 03. 31. 15:01 -kor

az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#2558 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 03. 31. 16:50

"Nem birom megérteni ezt a nagylátószög 3 miliméter dolgot.
Képzeletemben megjelenik egy domború lencse, ami minél domborúbb annál szélesebb szögben tudja begyüjteni a fényt. Ehhez hozzájön, hogy minél nagyobb a lencse átmérője annál több fényt képes begyüjteni. Ha jól emlékszem a középiskolai anyagra  "

Pedig ezt otthon egy kockás papírra egy vonalzóval te is megszerkesztheted pillanatok alatt ha a kisfilm equivalens méreteket használod. Persze 3mm gyújtótávolság csökkenés az jelentéktelen látószög növekedést okoz. Avval senki nem ér semmit. Most gondoldd el van 87fok látószöged, mit érsz el 92-vel?

#2559 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 03. 31. 17:10

Idézet: saen - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 15:37

Link

PC-re meg ne akarjál fényképezőt dugni, vegyél egy kártyaolvasót. Egyrészt olcsó, másrészt sokkal jobb azt használni.

Hát ezt nem pingálom alá. Pld csinálok egy nap ötször felvételt és folyton kikapkodni a kártyát a gépből. Elkopnak az érintkezők.

#2560 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 17:14

Idézet: kun - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 15:37

Ilyenkor érzem, hogy áll fel a hátamon a ször. :reklamacio:
Mi az, hogy nikon, és mi az, hogy canon? Könyörgöm!!! :omg:

Korábban már fixálta, mely típusok között kíván dönteni, innentől kezdve elég, ha azt mondja, nikon vagy canon. Ezért még nem kell idegeskedni.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.