HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#2981 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 03. 18:45

Én ezért írtam Anglia környékét :)

#2982 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 18:56

Elnézést, valóban tévedtem. Mindenesetre Skócia szerintem legalább annyira drága, mint Anglia.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#2983 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 23:08

Idézet: ajaxon - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 18:06

Köszönöm  :respect:

Nincs mit, legalább mi csórók segítsünk egymásnak, kiknek nem telik DSLR-re...  :Đ
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#2984 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 23:45

nem csorok azok! alapvetoen nem a geptol fugg, hogy jol tud-e fenykepezni az ember. nezd meg bbence kepeit...
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2985 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 23:49

Igen, valóban nem olcsó hely - ezek szerint ilyen szempontból sem. Úgyhogy ha veszek valamit, itthon veszek. Már csak azért is, mert itt még tudom próbálgatni, talán nem érnek meglepetések. Bár ha odakint vmi gáz van a cuccal, akkor nem tudom, mit tudok tenni nagy hirtelenjében. Persze nem a világ végére megyek, de azért diák vagyok no, vékony pénztárcával, nem tudok majd minden hétvégén hazautazni valami apró-cseprő dolog miatt. :D Úgyhogy még érlelem magamban a dolgot. Igazából a racionális érvek egy része azt mondatja velem, hogy nincs akkora szükségem még DSLR-re, mert remek táj és természetképeket tudok majd ezzel a cuccal is (Canon S1 IS) készíteni, csak néhány esetben volna igazán elengedhetetlen egy DSLR "szabadsága". Aztán viszont elgondolkodom azon, hogy ha esetleg mégis vennék egy analóg SLR-t (másik dilemmám :)), és esetleg erre a Canonra egy wide konvertert (azért az nem árt tájfotózásnál, mert ez a 38mm elég sovány) valamint 1-2 szűrőt (polár mondjuk, bár az meg a DSLR-re is kellhet), akkor kb. kiadhatok a második alternatívára egy 60 ezret kb., amit viszont részben megúsznék azzal, ha eladnám a jelenlegi gépem és vennék egy DSLR-t. Persze még így is ki kéne egészítenem valamivel, sőt talán nem is kevéssel, ha tényleg egy fix objektívet is vennék (megszívlelve a tanácsot) a kitobi mellé (D50-é állítólag tűrhető, azzal venném szerintem). Eh. :) A vége az lesz, hogyfeldok egy pénzérmét. :D
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#2986 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 23:52

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 0:45

nem csorok azok! alapvetoen nem a geptol fugg, hogy jol tud-e fenykepezni az ember. nezd meg bbence kepeit...

Megtisztelsz. ;) Azért annyira nem jók a képeim, bár van egy jelentős fejldősésívem, való igaz. De aki igazán csodákat tudott tenni pont egy ilyen géppel, ami nekem van, az EX. Gyönyőrű képeket készített, engem ez irányít arrafele (és amit most Te is megállapítottál), hogy nem a fényképezőgép teszi a fotóst (egy bizonyos gépkategória felett). :)
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#2987 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 00:00

ki az az EX? (muveletlen lennek?) es a D50 szerintem nem kezeli a fix objektiveket. utananeztel, hogy melyikre tudsz olyat rakni?

az, hogy a tobbi nem szamit, azert mondtam, mert szerntem Te ugyis raw-ban fenykepeznel inkabb, es alaposan (jol) utankezelned a kepeket, ott meg mar nem akkora a kulonbseg a kulonbozo gepek kozott.
a forum ma:

#2988 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 00:04

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 1:00

ki az az EX? (muveletlen lennek?) es a D50 szerintem nem kezeli a fix objektiveket. utananeztel, hogy melyikre tudsz olyat rakni?

az, hogy a tobbi nem szamit, azert mondtam, mert szerntem Te ugyis raw-ban fenykepeznel inkabb, es alaposan (jol) utankezelned a kepeket, ott meg mar nem akkora a kulonbseg a kulonbozo gepek kozott.

EX a digitális fényképezés topicba járt viszonylagos rendszerességgel régebben. 1-2 hónapja megint volt egy képe abban a topicban, de azt már egy másik masinával csinálta.

Nem tud fix objektívet a D50? Azt hittem, hogy ez tök egyértelmű, van a Nikon bajonett (vagy hogy hívják a foglalatot :D) azt' csókolom, bármi rámegy, ami ahhoz van. Ezek szerint nem ilyen egyszerű az élet. Szóval a kérdésedre válaszolva: nem, ennyire nem néztem utána. :)

#2989 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 00:16

igen, van a NikonF mount, amire valoban barmi ramegy, ami a Nippon Kongaku gyarbol kijott az elmult 50(!) evben. DE. ezek a franya kismasinak attol, hogy az objektiv nem kozli veluk (elektronikusan), hogy akkor most mekkorara is van nyitva a blende, meg mi a maximum, sot, nem engedi, hogy a gep elektronikusan allitsa a blendet -- feldobjak a talpukat, hogy ERROR. oszt annyi.

a nagyobb tudasu Nikkon gepek (sajnos nem tudom melyek) meg latjak, hogy nincs elektronikus blendevisszajelzes, de van AI kommunikacio (a blendeiranyito pocok a blende zarasaval linearisan egyutt mozog), es nem erdekli, hogy mennyi a max blende, hanem mer nyitott allasnal, es ahhoz kepest oszt le az AI szerint. azaz pont ugyanugy tudod hasznalni az objektivedet, mint egy manualis gepen.

en egyebkent csodalkozom, hogy miert csinalta ezt a Nikon (gyanitom, hogy azert, hogy a profik a dragabb gepet vegyek..), merthiszen ok azok, akik kifejezetten buszkek arra, hogy 50 eve ugyanazt a csatlakozast hasznaljak! es nagyon sajnalom (nikon hivo letemre), hogy azt kell tanacsoljam, hogy mas gepeknek nezz utana.
a forum ma:

#2990 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 05. 04. 00:19

Idézet: bbence - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 1:04

EX a digitális fényképezés topicba járt viszonylagos rendszerességgel régebben. 1-2 hónapja megint volt egy képe abban a topicban, de azt már egy másik masinával csinálta.

Nem tud fix objektívet a D50? Azt hittem, hogy ez tök egyértelmű, van a Nikon bajonett (vagy hogy hívják a foglalatot :D) azt' csókolom, bármi rámegy, ami ahhoz van. Ezek szerint nem ilyen egyszerű az élet. Szóval a kérdésedre válaszolva: nem, ennyire nem néztem utána. :)

Az hogy fel lehet csatlakoztatni, és kezeli az két különböző dolog. A bajonett egyforma.

#2991 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 06:25

Idézet: bbence - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 1:04

Nem tud fix objektívet a D50? Azt hittem, hogy ez tök egyértelmű, van a Nikon bajonett (vagy hogy hívják a foglalatot :D) azt' csókolom, bármi rámegy, ami ahhoz van

fix és fix között is van különbség: az egyik legnépszerűbb fix pl az 50/1.8, ami több, mint 20 éves típus, de már autofókuszos, és persze a rekeszt is közli elektronikusan a kamerával = gyakorlatilag teljesértékűen használható bármelyik Nikonon!
("D" betű nincsen a típusában, távolságinformációt nem közöl, csak a pár éve kihozott modellfrissítése - de ez nem kritikus, inkább vakus felvételeknél lenne szerepe, de ott sem vészes a hiánya)

szóval a 20 évnél régebbi obik között találhatsz egyáltalán olyanokat, amikkel a kisebb Nikonok nem hajlandóak fényt mérni
mert egyébként manuális módban használhatod azokat is, csak a fénymérést kell másként megoldanod (tájképnél az is megteszi, h lősz egyet saccra, aztán a hisztogram alapján korrigálsz)

#2992 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 06:53

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 23:45

Tudom hogy nem gépfüggő, nekem is sikerült egy pici Pentax-al pár fantasztikus pillanatot elkapnom. Arra értettem inkább a dolgot, hogy a topicot olvasgatva sok amatőr tesz fel kérdéseket kis kompakt gépekkel kapcsolatban, de ahogy nézem kialakult egyfajta tábor, akik szelektív látásukból kifolyólag csak a dslr-es hozzászólásokat látják, és "kisemberek" kérdéseit már észre sem veszik... kicsit elszomorító amikor egy ilyen jó fórumon nem számíthatunk egy hozzáértő ezekkel kapcsolatos hozzászólásaira, mert kitört a "dslr láz", pedig még mindig több a kompaktos...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#2993 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 08:34

gondold végig, nagyon egyszerű az oka: ha vki már áttért DSLR-re (és nyilván pont azoknál van erre nagyobb esély, akiket jobban érdekel a téma), akkor már nem fogja olyan lelkesen követni a kompakt újdonságokat, így aktuális tanáncsot sem tud adni - réginek meg nem sok értelme...

#2994 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 08:37

Idézet: Degeczi - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 9:34

gondold végig, nagyon egyszerű az oka: ha vki már áttért DSLR-re (és nyilván pont azoknál van erre nagyobb esély, akiket jobban érdekel a téma), akkor már nem fogja olyan lelkesen követni a kompakt újdonságokat, így aktuális tanáncsot sem tud adni - réginek meg nem sok értelme...

Pontosan erről van szó, ehhez még hozzájön az, hogy kompakt gépek jönnek-mennek félelmetes sebességgel, én örülök, ha a DSLR-eket nagyjából tudom követni. Gondolom ezzel nem vagyok egyedül...

#2995 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 08:42

akor elmondom, hogy en miert nem valaszoltam, talan az mas megvilagitasba helyezi a dolgot.

sajnos a kompaktokbol iszonytatoan sok van. de nagyon. mig regen egy "hozzaerto" mondhatott roluk velemenyt ugy, hogy nem igazan ismerte oket egy ket alapszabaly szerint (vegyel olyan gepet, aminek a lencsejet jo nevu gyarto gyartotta), ugy ma mar ezek sem hasznalhatok jol (a legtobb kompakt gyarto raallt a jo nevu lencsegyartokkal valo kooperaciora). igy az ember, ha nem ismeri ezeket a gepeket mar nem is tudja, hogy melyik mit tud. (en magam is tettem itt fel vasarlasi tanacs kerdest!)

ezzel szemben a DSLR-ekbol azert erosen veges mennyiseg van, amiket az erdeklodo legalabb a tesztekbol kepes ismerni. raadasul ha a filmes vilagbol jott (mint pl. en), akkor az ottani rendszerkomponenseket is jobban ismeri.

vegul arrol, hogy milyen kozonseg lehet itt. ugye ez egy olyan forum, ahol fenykepezni szereto es lelkes es tudo nepek jarnak. akik, mivel ma mar igazan olcso a DSLR, tobbsege azt vett, vagy azt akar eppen venni. ergo ahhoz is ert jobban. a kompaktosok, bar a vilagban tenyleg joval tobben vannak, nem jarnak ilyen forumra. csak kevesen. igy en gyanitom, hogy itt tobb a dslr-es, vagy ha nem is tobb, akkor az aktiv, "tanacsot adni tudo es hajlando" forumozo kozott biztos, hogy azok vannak tobben. (sot, en alig fenykepezek digitalissal, ugyhogy meg ebbol is kilogok.)

adott tehat egy kozonseg, akiknek a jo resze a dslr-ekhez ert, abban tud tanacsot adni. (es altalanos technikai segitseget.) es adott a percrol percre burjanzo kompakt piac (foleg az a resze, amirol Te, Ti is kerdeztetek), amit egyszeruen keptelenseg ismerni. ismeretlenul meg nem szivesen ad tanacsot az ember, nehogy rossz tanacsot adjon.
a forum ma:

#2996 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 08:43

hm.. a hosszu hozzaszolas atka! ;) de latom nehez lesz nem elhinni nekunk, hogy vagy tenyleg igy van, vagy egy szobaban ulunk. :D
a forum ma:

#2997 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 08:51

Degeczi, fix objektiv: most latom csak, hogy amig en vegig AF es manualis objektivekrol irtam bbence kozben "atvaltott" fix-re, amit en meg mindig manualisnak olvastam...

termeszetesen vannak fix AF objektivek, es azok jok a DSLR-ekre, es a kepminoseguk is kituno. viszont dragak. ellentetben a manualis hasznalt tarsaikkal. ezert irtam a manualist, mint "kovetelmenyt". a D a Nikkor objektiveken valoban nem letszukseglet, de szerintem nem csak a vakuhoz, hanem a matrix fenymereshez is szukseges! (persze a kozepre sulyozott fenymeressel is boldogan lehet egyuttelni, de azert nem art megemliteni.)

"szóval a 20 évnél régebbi obik között találhatsz egyáltalán olyanokat, amikkel a kisebb Nikonok nem hajlandóak fényt mérni mert egyébként manuális módban használhatod azokat is," sajnos ez nem igy van. egy N70-es lefagy a 135/2-es manualisomtol, es nem hajlando fenykepezni. szerintem a D50 es D70-es sem tenne mashogy, bar meg nem probaltam! (de ha menne is: szerintem a fenymeres egy olyan dolog, amirol nem erdemes lemondani... legalabb munkablendesen lehessen!)
a forum ma:

#2998 Felhasználó inaktív   UZ Bence 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 04. 08:51

Sziasztok.

Segítséget szeretnék kérni. Munkatársamtól vennék egy Canon S2-est. Van-e olyan megbízható neten letölthető sw, amivel tesztelni tudom a dead-hot pixelt.

A fekete-fehér lapos pixeltesztet el akarom végezni a géppel. Ezen kívül mit nézzek még meg rajta?

Sürgős lenne, mert holnap du. aktuális. Előre is köszi.
Ha má' itt vagy, vágj jó képet hozzá! JAJ, NE KERETTEL EGYÜTT!

#2999 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 08:52

Én is belekezdtem egy hosszabb szösszenetbe a témában, de aztán inkább nem küldtem el. :) Az lett volna a lényegi mondanivalója, hogy egy DSLR-es DSLR kérdésekben könnyebben segít, hiszen könnyű megsaccolni, mik az igényei annak, aki beruház egy tükörreflexes gépbe, viszont kompakt és kompakt között már akkora minőségi különbségek lehetnek, hogy hosszan firtatni kell a kérdező szándékait, hogy egyértelműen rámutathassunk A GÉPRE.

#3000 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 08:58

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 8:42

...mivel ma mar igazan olcso a DSLR...

Ezen kívül a többit megértem, csupán kicsit lelohasztja az ember kedvét ha kérdez valamit mert tanácstalan, és látja hogy figyelembe sem veszik, még annyit sem mondanak neki, hogy ehhez nem értenek(lehet azt már büszkeságből?)... Nem bűn a tudatlanság... ;)

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.