HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#3021 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 04. 10:10

Idézet

a D a Nikkor objektiveken valoban nem letszukseglet, de szerintem nem csak a vakuhoz, hanem a matrix fenymereshez is szukseges!

Félig igaz amit írsz. A 3D matrix fényméréshez kell a D/G obi, nélküle kapsz matrix fénymérést, sok különbséget nem fogsz észrevenni a kettő között... Inkább közeli témáknál lehet jelentősége a dolognak.

Idézet

"szóval a 20 évnél régebbi obik között találhatsz egyáltalán olyanokat, amikkel a kisebb Nikonok nem hajlandóak fényt mérni mert egyébként manuális módban használhatod azokat is," sajnos ez nem igy van. egy N70-es lefagy a 135/2-es manualisomtol, es nem hajlando fenykepezni. szerintem a D50 es D70-es sem tenne mashogy, bar meg nem probaltam!

Pedig mennie kell. Valószínű gond volt a filmes vázaddal, simán működnek a manuális obik is fénymérés nélkül. Egy-két kivétel van, de főleg olyanok ahol hátra kinyúlik az obi a vázba és megsérülhet a tükör.

#3022 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 10:11

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 11:06

Onnan hogy kapna adatot ha ki van égve, meg van szakadva az a dióda? A dead pixelről beszélek.

ha teljesen rossz, akkor gondolom az A/D kimenete nullát ad - ami éppúgy adat, mint bármi más

de akármi jön is ilyen helyről, ha egyszer benne van a hibatáblázatban, nem fogja figyelembe venni

#3023 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 10:18

Idézet: NeCrO - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 10:30

10-12x-es optikai zoomal nézegetek gépeket

Hát így most kapásból Panasonic DMC-TZ1-et mondtam volna, de az 110k brutto. Vagy egy méretben egy picit nagyobb gép: Panasonic FZ7, de az is 104,4k brutto. Panasonicnál sajnos 100k alatt nincs 10-12x zoom.
A Kodakot nem ismerem, de elvileg rossz nem lehet: Kodak EasyShare P850. 92400 brutto, 36-432 ekvivalens zoom.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#3024 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 10:22

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 10:03

Ez az amiért visítok, mikor valaki azt hiszi hogy a szoftverrel hardveres problémát meg lehet oldani. Kiesik egy lencse az optikából sebaj a szoftver majd pótolja! Ki van égve az érzékelő dióda, sebaj majd a szoftver világít helyette! A kiégett dióda helyén akkor is fekete pont lesz ha nem akarod.

kimaradt a "letört a fotós ujja, sebaj, majd a kamera exponál automatán..."  :Đ
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#3025 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 10:28

saen: lenne kulon matrix es 3D matrix? az nem ugyanaz? az F5-os egy manualis objektivnel (azaz ami nem az D infot) biztos, hogy matrixrol kozepresulyozottra kapcsol.

az N70-esrol. valoban, regen probaltam (nem sajat gep), es valoban nem nyomtam meg az exponalogombot, hogy exponal-e. megalltam ott, hogy az lcd kiirta, hogy ERROR.

de kisse elcsusztunk a kerdestol, en meg orulnek, ha szuletne kicsit jobb valasz. melyik az a belepo DSLR, amin a manualis optikak fenymeressel is hasznalhatoak? legalabb beugro munkablendesen.

ottokar: nalad a hardware es a software nagyon elkulonul. pedig a ketto kozotti hatar sokkal elmosodottabb! es termeszetesen vannak olyan hardware-es problemak, amik nem orvosolhatoak, de vannak olyanok, amik igencsak hatekonyan javithatoak szamitogepen, es ezekbol jopar manapsag mar rogton a fenykepezogepen is. mondjuk a vinnyettalas egy tipikusan hardware-es dolog, ami manapsag mar egeszen szepen korrigalhato software-esen.

es persze ez csak kozeliti az eredmenyt ahhoz, mint ha tenyleg a hardware-en javitanank, de ez a kozelites nehany esetben igencsak kozel van a tokeleteshez.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#3026 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 10:35

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 10:18

Hát így most kapásból Panasonic DMC-TZ1-et mondtam volna, de az 110k brutto. Vagy egy méretben egy picit nagyobb gép: Panasonic FZ7, de az is 104,4k brutto. Panasonicnál sajnos 100k alatt nincs 10-12x zoom.
A Kodakot nem ismerem, de elvileg rossz nem lehet: Kodak EasyShare P850. 92400 brutto, 36-432 ekvivalens zoom.

Nézegettem FZ7-et is, még nem tudom mennyire áll kézre, TZ1-ben nincs EVF, azért az szerintem nem árt. Most néztem közben FZ7 adatlapját, 1600as ISO... nem tudom mi értelme van... valamint gyári akksi... nos ha mondjuk szlovákiában az Alacsony Tátra tetején lemerül az akksi mit csinálok? És mondjuk éppen akkor jön a csészealj :) Olvastam itt hogy 400as ISO érték felett nem érdemes azzal foglalkozni kompakt gép esetében (kivétel Sony R1?!). Szemezgetek Sony géppel is, de H2-ről még nem láttam infót, csak H1-ről. A kettő gép külsőre ugyanaz, de tudásban vannak különbségek.

H1:
5,1MP
2,5" LCD
max ISO 400
sony lencse

H2:
6MP
2" LCD
max ISO 1000
Zeiss lencse

többi tulajdonság ugyanaz
12x zoom
1-1000 - 30mp kéziben, 1/2000 automata
vaku, manuális módok, 2 ceruza akksi ugyanaz

a difi alig 5000Ft, sőt, ahogy nézem Sony most 2ezerrel olcsóbb lett... :)
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#3027 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 10:37

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 11:28

lenne kulon matrix es 3D matrix? az nem ugyanaz?

persze, nem ugyanaz: attól "3D mátrix", h az obitól kap távolságadatot
de ennek híján is össze tudja hasonlítani a mért értékeket az adatbázisában eltárolt fotóadatokkal (ami ráadásul nem egyszerűen fényességi adatokat, de színeket is tartalmaz - így elég könnyen beazonosítható pl az ég, tehát dönthet úgy, h annál az előtérben lévő alak fontosabb)

#3028 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 10:43

egy digitalisban a kep 3 dologtol fugg. erzekelo, software, es lencse. az utobbi talan a leginkabb szorja a minoseget. (azt nem irom, hogy legfontosabb, mert mindharom fontos.)

Te melyik cegrol hallottal mar, mint komoly, oreg lencsegyarto ceg! a Zeiss, vagy a Sony? ;)

(az R1-et meg ne sertegessuk, hogy kompakt..) az iso az egy kenyes kerdes. van olyan gep, ami iso 200-on mar elkezd zajosodni, es van ami 800-on is egesz turheto kepeket csinal. nem ismerem az adott tipusokat, de jo talalati arannyal lehet azt mondani, hogy amelyik ceg magasabb iso-t enged, ott 400-on az "nyerne". meg kulonben is, cseszealjnal jol jon az az 1600, legfeljebb tobbet dolgozol kesobb rajta a szmaitogepen! :) alacsony tatra tetejen meg berakod a potaksit, hiszen oda visz magaval az ember ilyet. a masikat meg berakja az autos toltobe. :p
a forum ma:

#3029 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 10:44

Idézet

saen: lenne kulon matrix es 3D matrix? az nem ugyanaz? az F5-os egy manualis objektivnel (azaz ami nem az D infot) biztos, hogy matrixrol kozepresulyozottra kapcsol.

Van :) Van AF-es nem D-s obi is, nekem is volt és a D70 nem kapcsolt soha középsúlyra. F5-nek nem teljes a manuális obi kompatibilitása, ezért is utálták sokan...

Idézet

az N70-esrol. valoban, regen probaltam (nem sajat gep), es valoban nem nyomtam meg az exponalogombot, hogy exponal-e. megalltam ott, hogy az lcd kiirta, hogy ERROR.

Jaaa... Szerintem csak arról van szó, hogy nem rekeszelted le az obit teljesen... Ugyanis olyan obiknál amin van rekeszállító gyűrű, a legkisebb rekeszre kell állítani és elektronikusan vezérelni ezt a részt.

Idézet

de kisse elcsusztunk a kerdestol, en meg orulnek, ha szuletne kicsit jobb valasz. melyik az a belepo DSLR, amin a manualis optikak fenymeressel is hasznalhatoak? legalabb beugro munkablendesen.

Nikonnál D200, többi márka passz.

#3030 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 10:47

Idézet: NeCrO - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 11:35

Nézegettem FZ7-et is, még nem tudom mennyire áll kézre, TZ1-ben nincs EVF, azért az szerintem nem árt. Most néztem közben FZ7 adatlapját, 1600as ISO... nem tudom mi értelme van... valamint gyári akksi... nos ha mondjuk szlovákiában az Alacsony Tátra tetején lemerül az akksi mit csinálok? És mondjuk éppen akkor jön a csészealj :) Olvastam itt hogy 400as ISO érték felett nem érdemes azzal foglalkozni kompakt gép esetében (kivétel Sony R1?!). Szemezgetek Sony géppel is, de H2-ről még nem láttam infót, csak H1-ről. A kettő gép külsőre ugyanaz, de tudásban vannak különbségek.

Nem tudtam, hogy nincs EVF, akkor passz.
ISO1600 marketing okokból van, reklámozhatják, hogy van, mert tényleg van, csakhát azt már nem mondják el, hogy hányadék minőségű. Ha nem lenne, akkor a sarki paraszt más gépet venne, me' há' áz túggya áz isó eze' háccázát is.
Sony R1-nél használható, de az messze nem fér bele az említett keretedbe. Többi Sonyról semmit nem tudok.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#3031 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 10:47

"de ennek híján is össze tudja hasonlítani a mért értékeket az adatbázisában eltárolt fotóadatokkal"
akkor az F5 ezt miert nem tudja? mert hogy nem tudja, az biztos!
a forum ma:

#3032 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 10:54

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 10:43

alacsony tatra tetejen meg berakod a potaksit, hiszen oda visz magaval az ember ilyet. a masikat meg berakja az autos toltobe. :p

de óccsóbb venni 20db szlovák ceruzaelemet... :Đ

#3033 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 10:56

Idézet: saen - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 10:44

F5-nek nem teljes a manuális obi kompatibilitása, ezért is utálták sokan...
hm. mit meg nem tud az ember! (igaz engem nem zavart a kozepresulyozott meres, vegulis manualison azt hasznal az ember..) mindenesetre furcsa, hogy pont az F5-be nem raktak ezt bele. (az F6 raadasul meg 3D-t is tud, ha a tulaj eltarolja az objektiv tulajdonsagait.)

Idézet

Jaaa... Szerintem csak arról van szó, hogy nem rekeszelted le az obit teljesen... Ugyanis olyan obiknál amin van rekeszállító gyűrű, a legkisebb rekeszre kell állítani és elektronikusan vezérelni ezt a részt.
szerintem ez csak az elektronikus objektivekre igaz, hogy csak lerekeszelve tudja a gep iranyitani a blendet! a manualisoknal nincs ilyen.
a forum ma:

#3034 Felhasználó inaktív   UZ Bence 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 04. 11:40

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 9:18

Pld töksötétben csinálj képet. A fehér lapon a halott pixelt látod míg a sötétben a fény nélkül bebillentet. Meg több fényhelyzetben élességállítást próbálva csinálj felvételt. Egyáltalán hogyan működik pld a zoom, észre lehet venni egy gépen a hibát, annyira értened kell hozzá.

Köszi mindenkinek a tanácsokat.

Valaki írta itt, hogy KODAK P850. E fórumban év elején Maci elég rossz tapasztalatokkal bírt egy ilyen géppel. Külföldön vannak lelkes hívei, de itt senki mással nem találkoztam, aki írt volna róla.

Canon S2 viszont most 100 e körül kapható pl. mpixelnél. S talán még lejjeb megy majd, ha itt lesz S3
Ha má' itt vagy, vágj jó képet hozzá! JAJ, NE KERETTEL EGYÜTT!

#3035 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 11:45

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 11:56

szerintem ez csak az elektronikus objektivekre igaz, hogy csak lerekeszelve tudja a gep iranyitani a blendet! a manualisoknal nincs ilyen.

Logikusnak hangzik amit írsz, de kérdezzük meg Lugosi mestert, neki van gyakorlati tapasztalata is. Nem vagyok ugyanis 100%-ig biztos a dologban...

Szerkesztette: saen 2006. 05. 04. 11:46 -kor

#3036 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 05. 04. 12:21

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 11:47

Nem tudtam, hogy nincs EVF, akkor passz.
ISO1600 marketing okokból van, reklámozhatják, hogy van, mert tényleg van, csakhát azt már nem mondják el, hogy hányadék minőségű. Ha nem lenne, akkor a sarki paraszt más gépet venne, me' há' áz túggya áz isó eze' háccázát is.
Sony R1-nél használható, de az messze nem fér bele az említett keretedbe. Többi Sonyról semmit nem tudok.

Az EVF-nek van egy bitang nagy előnye a pentaprizmákkal szemben ami a felépítéséből ered. Az állványra helyezett gép rezgését ugyanis a diódasorok miatt sokkal jobban lehet látni. Ezért nem értik sokan miért lesz életlenebb a kép állványon bekapcsolt stabilizátorral, mint kikapcsolttal. Mert nem várják meg hogy az elég nagy frekvenciájú rezgés elüljön, meg hát zsínóros kioldót kell használni. A prizmásoknál a tükörfelcsapódás miatt is rezeg a gép, és ha túl hamar készül a következő felvétel az is berezdült lesz.

#3037 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 05. 04. 13:05

Idézet: UZ Bence - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 12:40

Köszi mindenkinek a tanácsokat.

Valaki írta itt, hogy KODAK P850. E fórumban év elején Maci elég rossz tapasztalatokkal bírt egy ilyen géppel. Külföldön vannak lelkes hívei, de itt senki mással nem találkoztam, aki írt volna róla.

Canon S2 viszont most 100 e körül kapható pl. mpixelnél. S talán még lejjeb megy majd, ha itt lesz S3

Biztos hogy ha megjelenik egy sorozat új darabja az elöző ára nem fog lejebb menni. Amikor a Fuji 5600-as kijött az 5500-as ára egy petákkal se ment lejebb, sőt az 5600-as ára ment le pár hónap alatt az 5500-aséra. :D

#3038 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 13:06

Idézet: NeCrO - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 11:35

H1:
5,1MP
2,5" LCD
max ISO 400
sony lencse

H2:
6MP
2" LCD
max ISO 1000
Zeiss lencse

többi tulajdonság ugyanaz
12x zoom
1-1000 - 30mp kéziben, 1/2000 automata
vaku, manuális módok, 2 ceruza akksi ugyanaz

a difi alig 5000Ft, sőt, ahogy nézem Sony most 2ezerrel olcsóbb lett... :)

>>Itt<< még van Panasonic FZ20. Nem ismerem ezt a céget, egy próbát szerintem megér. Persze ez is gyári akkus, de miért is baj ez? Pótakkut mindenképp kell venni. Most megint belekezdhetnénk a Li-ion kontra NiMh szócsatába, de nincs értelme. Hidd el, hátránynak semmiképp nem hátrány a gyári akku.

Szerk: esetleg >>ezek<< között is lehet keresgélni.

Szerkesztette: Thrawn 2006. 05. 04. 13:12 -kor

S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#3039 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 13:19

"Biztos hogy ha megjelenik egy sorozat új darabja az elöző ára nem fog lejebb menni."
hat biztosnak en nem mondanam, sot inkabb ritka, ha a regebbi darab arat nem szoritana lejjebb az ujabb, nagyobb tudasu. (a kivetel akkor kovetkezik be, ha az ujabb gyengebb, es ezt a piac igy reagalja le.) szerintem mindkettore van pelda, es az aresesre tobb.
a forum ma:

#3040 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 05. 04. 14:24

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 14:19

"Biztos hogy ha megjelenik egy sorozat új darabja az elöző ára nem fog lejebb menni."
hat biztosnak en nem mondanam, sot inkabb ritka, ha a regebbi darab arat nem szoritana lejjebb az ujabb, nagyobb tudasu. (a kivetel akkor kovetkezik be, ha az ujabb gyengebb, es ezt a piac igy reagalja le.) szerintem mindkettore van pelda, es az aresesre tobb.

Ax gép ára 80 ezer. Megjelenik Ax1 gép az utóda 110 ezerért, Áruld el hogyan szorítja egy drágább gép az olcsóbb árát le? Nem vagyok közgazdász csak számolni tudok. Ja és az ma nyilvánvaló hogy egy új típus nem áll az előzőhöz képest sokkal magasabb műszaki színvonalon.

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.