HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#3161 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 05. 07. 19:16

Idézet: bbence - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 19:21

Nem mondok semmit, ítéld meg magad. Egy indoor és egy outdoor képet készítettem 2 perccel ezelőtt ISO 200-on, mindkettő 100%-os crop.

http://photos.meltin...hu/IMG_7861.jpg

http://photos.meltin...hu/IMG_7863.jpg

Szerinted? :) (és nem, az indoor nem azért ilyen, mert bemozdult a rövid záridő miatt)

Én a két képen azt látom hogy a gyenge megvilágítás adja a két kép szemcsésségének döntő többségét, az ISO lényegesen kevesebb szerepet játszik. Úgy fogalmaznám hogy nincs miből képet alkotni.

#3162 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 07. 19:47

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 18:09

mármint 10x optikai :)

Ja, elírtam, nem volt egyszerű hétvégém koncentrálóképesség szempontjából:)

A zajosodással kapcsolatban: ISO 50-en jó, fölötte egyre zavaróbb, de nem is igazán ezzel van a baj, hanem azzal, hogy full felbontásban, négy megapixelen, 100%-os cropnál kicsit "kenődik" a kép, nincs igazán kontrasztja. Ugyanekkora érzékelőre 4 helyett 3 millió pixelt zsúfolva véleményem szerint kontrasztosabb kép lesz a végeredmény, hiszen egyrészt egyetlen pixelre több foton jut, másrészt a "beömlőnyílás" is nagyobb, mint az A520-nál. Meg a +6× optikai zoomnak is hasznát tudnám venni :)

De ha már képekről van szó, "tesztképeket" meg lehet tekinteni az aláírásomban levő linken :)

bbence: csak a gépért meg a táskáért mi számítana visszautasíthatatlan ajánlatnak? :) (nem, lófejeket nem szeretnék levagdosni, meg a hálószobádba se szeretnék bemászni. De ha rákényszerítesz... :D)
Amit fel tudok mutatni, az egy A520, doboz, szoftver, A/V kábel, USB kábel, német kézikönyv (meg egy TSÚDÁLATOS minőségű magyar), mától még 20 hónap garancia (EDigital), egy 256 MB-os SD és egy 16 MB-os (wow!) MMC kártya, három zsebes hordtáskával. :)

ottokar: könnyen beszél kigúvadt szemű szemcsevadászatról az, aki minden helyzethez más-más gépet kaphat elő :D

#3163 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 05. 07. 20:06

Idézet: debaj - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 20:47

(lófejeket nem szeretnék levagdosni, meg a hálószobádba se szeretnék bemászni. De ha rákényszerítesz... :D)

:lol:  :taps:
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#3164 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 20:20

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 20:16

Én a két képen azt látom hogy a gyenge megvilágítás adja a két kép szemcsésségének döntő többségét, az ISO lényegesen kevesebb szerepet játszik. Úgy fogalmaznám hogy nincs miből képet alkotni.

Nem igazán értem. Volt ott részlet rendesen, csak csúnyán elveszett a magas érzékenység miatt (szerintem). De ennyire nem értek a CCD-k lelkivilágához. :)
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#3165 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 20:22

bbence: csak a gépért meg a táskáért mi számítana visszautasíthatatlan ajánlatnak? :) (nem, lófejeket nem szeretnék levagdosni, meg a hálószobádba se szeretnék bemászni. De ha rákényszerítesz... :D)
Amit fel tudok mutatni, az egy A520, doboz, szoftver, A/V kábel, USB kábel, német kézikönyv (meg egy TSÚDÁLATOS minőségű magyar), mától még 20 hónap garancia (EDigital), egy 256 MB-os SD és egy 16 MB-os (wow!) MMC kártya, három zsebes hordtáskával. :)

Hm, ha belemennék bármilyen eladásba, az nekem nagyon sokba kerülne. :D (Vennem kellene egy DSLR-t.) Csere semmiképpen nem játszik sajnos. És szerintem most nem tudok olyan árat mondani, hogy mindkettőnknek megérje. :)

Szerkesztette: bbence 2006. 05. 07. 20:22 -kor

Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#3166 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 05. 07. 20:25

Akkor bocs a túlszervezésért.
debaj, annyit fel tudok ajánlani, hogy próbálgasd pár napig az S1-et, hogy valóban ez kell-e neked (ill. azt is csak Pesten, ha útba esik valamikor vagy megér ennyi utazást).
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#3167 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 20:27

Semmi gond, hiszen valóban tervbe van véve az eladás, sőt néha magam sem tudom, mit akarok. :D

#3168 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 05. 07. 20:27

ottokar: könnyen beszél kigúvadt szemű szemcsevadászatról az, aki minden helyzethez más-más gépet kaphat elő :D

Csakhogy az én gépeim képén is ott van a szemcse csak nem veszem figyelembe. Meg azt tudhatod hogy minden gép más a Minolta Z3-nak nagyon jó a makrója míg ha telézni akarok másik gép jó. De állítom van olyan hogy két ugyanolyan gép sem egyforma az alkatrészek eltérése vagy éppen rossz minősége miatt. A Minolta Z3-nak pld nem mindig működik a stabilizátora, láthatóan nem blokkolja a képet, és ezt teljesen kiszámíthatatlanul teszi. Kínában gyártott, a fene egye meg! Teljesen kiszámíthatatlan hogy mikor stabilizál ezért telézni nem lehet vele.

#3169 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 05. 07. 20:39

Idézet: bbence - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 21:20

Nem igazán értem. Volt ott részlet rendesen, csak csúnyán elveszett a magas érzékenység miatt (szerintem). De ennyire nem értek a CCD-k lelkivilágához. :)

Na ez az amit te látsz azt az adott gép nem biztos hogy meg tudja örökíteni nem csak a CCD miatt épp ez a feneség hogy nem lehet egy alkatrészt okolni az esetleges rossz eredményért, mert minden gépnél előfordulhat hogy egy vagy több alkatrész gyengén teljesít és az már elég, az esetleges hanyag munka csak fokozza. És ez a legrosszabb mert nem működésképtelen a gép csak épp gyengébben teljesít.

#3170 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 20:45

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 21:39

Na ez az amit te látsz azt az adott gép nem biztos hogy meg tudja örökíteni nem csak a CCD miatt épp ez a feneség hogy nem lehet egy alkatrészt okolni az esetleges rossz eredményért, mert minden gépnél előfordulhat hogy egy vagy több alkatrész gyengén teljesít és az már elég, az esetleges hanyag munka csak fokozza. És ez a legrosszabb mert nem működésképtelen a gép csak épp gyengébben teljesít.

Lehetséges. Mindegy, lényeg, hogy nem vagyok megelégedve a gép ISO 100 feletti minőségével, pedig tényleg csak 3 megapixel, bár az érzékelőlapka elég kicsi, úgyhogy nyílván ezért.

#3171 Felhasználó inaktív   DDori 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 03:09

Sziasztok!
Segítenétek választani? Canon A430, illetve a Nikon L1/101 között?
Esetleg ebbe az (ár)kategóriába más gép?
Kezdő vagyok, nincsenek művészi hajlamaim, csak kirándulások alkalmából emléknek készítenék képeket melyeket inkább PC-n nézegetnék, azaz kevés papírkép készül majd. Talán az optikai zoom és a jó makro lenne fontos számomra.
Segítségeteket köszi előre is!
Bye,

Dóri

#3172 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 03:24

Idézet: DDori - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 4:09

Segítenétek választani? Canon A430, illetve a Nikon L1/101 között?

Ezek nem egy árkategóriába tartoznak, hisz' a Nikonok több mint 50%-kal többe kerülnek a Canonnál. Ha megmondanád, milyen értékig gondolsz gépet venni, akkor könnyebben tudnánk segíteni.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#3173 Felhasználó inaktív   DDori 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 03:46

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 4:24

Ezek nem egy árkategóriába tartoznak, hisz' a Nikonok több mint 50%-kal többe kerülnek a Canonnál. Ha megmondanád, milyen értékig gondolsz gépet venni, akkor könnyebben tudnánk segíteni.

A 2 között, 50-70eFt körül
Bye,

Dóri

#3174 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 04:09

Idézet: DDori - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 4:46

A 2 között, 50-70eFt körül

Oké, még egy kérdés, és akkor kapsz javaslatokat: zsebrevághatóság feltétel? Mert ha nem, akkor nagyobb optikai zoomot kaphatsz.

#3175 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 04:32

Najó, nekem lassan távoznom kell vmerre, úgyhogy itt vannak a javaslatok. Ha optikai zoom kell, akkor egy kicsit le kell mondani a hordózhatóságról. Van nagyon kompakt, széles zoomtartományú gép, de olyan 100ezer körül. Szóval itt vannak:

- Canon A610: ez hordozhatóbb, de csak 4x-es optikai zoom.
- Fuji S5600: nagy, de 10x-es zoom
- Kodak Easyshare: nagy, de 10x-es zoom.

#3176 Felhasználó inaktív   DDori 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 09:34

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 5:32

Najó, nekem lassan távoznom kell vmerre, úgyhogy itt vannak a javaslatok. Ha optikai zoom kell, akkor egy kicsit le kell mondani a hordózhatóságról. Van nagyon kompakt, széles zoomtartományú gép, de olyan 100ezer körül. Szóval itt vannak:

- Canon A610: ez hordozhatóbb, de csak 4x-es optikai zoom.
- Fuji S5600: nagy, de 10x-es zoom
- Kodak Easyshare: nagy, de 10x-es zoom.

Bocsika, de éppen vizsgára készülök, s leragadt a szemem, ezért nem tudtam azonnal válaszolni... :(
A hordozhatóságon már gondolkodtam pár napja, nehéz döntenem. Nagy előny ha zsebből előkaphatom, s máris lekaphatom a témát, de a nagymérető gépek pedig (számomra) gyönyörűek, igazi fényképezőgép feelingjük van, s ahogy Te is írtad széles a zoomtartományuk, ami nekem nagy előny. Tudom ezzel  a profikat felmérgelem, hogy "a h... p... szőke azt sem tudja mit akar", de tényleg dilemmába vagyok :(  :(

Köszönöm a 3 tippet, azonnal megnézem őket.
Canon optikája jónak mondható? Panáké tényleg felejthető? Nikon L1/L101-ről nincs véleményetek?
Bye,

Dóri

#3177 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 05. 08. 10:34

Idézet: DDori - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 10:34

Bocsika, de éppen vizsgára készülök, s leragadt a szemem, ezért nem tudtam azonnal válaszolni... :(
A hordozhatóságon már gondolkodtam pár napja, nehéz döntenem. Nagy előny ha zsebből előkaphatom, s máris lekaphatom a témát, de a nagymérető gépek pedig (számomra) gyönyörűek, igazi fényképezőgép feelingjük van, s ahogy Te is írtad széles a zoomtartományuk, ami nekem nagy előny. Tudom ezzel  a profikat felmérgelem, hogy "a h... p... szőke azt sem tudja mit akar", de tényleg dilemmába vagyok :(  :(

Köszönöm a 3 tippet, azonnal megnézem őket.
Canon optikája jónak mondható? Panáké tényleg felejthető? Nikon L1/L101-ről nincs véleményetek?

Ezt a Pana optika felejthető felejtsd el gyorsan. Nem tudom ki írta de még köszönőviszonyban sincs az igazsággal. Vagy ő kifogott egy totál hibás darabot. :D Inkább jó mint közepes lencséjük van a Panáknak. Ami az igazi fényképezőgép kinézetet illeti ott nemcsak kinézet van hanem tudás is.

Szerkesztette: ottokar 2006. 05. 08. 10:37 -kor

#3178 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 10:39

Nyugi, néha még a "profik" sem tudják, mit válasszanak ;) (sokaknak azért "könnyebb" a választás, mert már rendelkeznek pár objektívval, és akkor márkán belül maradnak)
A kompaktokról meg nehéz véleményt mondani, mert rengeteg van, és iszonyat változatosak.

Panasonic feltételezem Leica objektívvel van, akkor pedig abszolúte nem felejtős. Csak abban az árkategóriában, amit mondtál, abban most nincs népszerű Panasonic gép, és nincs nagy zoomtartományuk. Kivéve egyet, talán ez jó is lesz:
Panasonic LZ3.
Ez még zsebre is vágható, 6x zoom, bár nem 10x ugyebár.
Nikonról meg abszolút nincs véleményem. Megjegyzem nem igazán van szükség a 6 megapixelre, elég az 5, ha azonnal nyomtatsz, és nem vagdosod a képeket.

#3179 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 10:42

Idézet: DDori - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 10:34

Nagy előny ha zsebből előkaphatom, s máris lekaphatom a témát

Vigyázz, mert itt egyből két komponensről van szó. Az egyik, a méret evidens, viszont a gép bekapcsolási sebessége és "két kép közötti" sebessége már erősen típusfüggő (adatlapokon lehet utánanézni). Az én Powershot A520-am bekapcsolásnál kicsit lomha, vakuzásnál (a négy helyett két akkunak - kis méret! - köszönhetően) iszonyatosan lassan tölti föl a vakut, több másodpercig "megdermed" a gép. Amikor a múltkor kipróbáltam egy Canon EOS 350D-t, ami viszont már kicsinek nem igazán mondható, meglepett, hogy szemvillanás alatt bekapcsolt és "készültségbe helyezte" a gépet, meg szinte csak az ujjam fürgeségétől függött, milyen gyorsan készítem a képeket :)

Idézet

Tudom ezzel  a profikat felmérgelem

Na és? Legalább jól kidühöngik magukat, aztán lehiggadnak, és sok jó választ kaphatunk :D

Szerkesztette: debaj 2006. 05. 08. 10:47 -kor

#3180 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 10:45

Idézet: debaj - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 11:42

Vigyázz, mert itt egyből két komponensről van szó. Az egyik, a méret evidens, viszont a gép bekapcsolási sebessége és "két kép közötti" sebessége már erősen típusfüggő (adatlapokon lehet utánanézni). Az én Powershot A520-am bekapcsolásnál kicsit lomha, vakuzásnál (a négy helyett két akkunak - kis méret! - köszönhetően) iszonyatosan lassan tölti föl a vakut, több másodpercig "megdermed" a gép. Amikor a múltkor kipróbáltam egy Canon EOS 350D-t, ami viszont már kicsinek nem igazán mondható, meglepett, hogy szemvillanás alatt bekapcsolt és "készültségbe helyezte" a gépet, meg szinte csak az ujjam fürgeségétől függött, milyen gyorsan készítem a képeket :)

Na igen, de slr-nél nem kell mikrokapcsolókkal beállítani a lencsét. Pont ezért az FZ30 is gyorsan feláll. Az már mondjuk kérdéses, hogy egyes dslr-ek (pl. D7D) miért kapcsolnak be lassan.

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.