HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#3181 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 05. 08. 10:50

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 11:39

Nyugi, néha még a "profik" sem tudják, mit válasszanak ;) (sokaknak azért "könnyebb" a választás, mert már rendelkeznek pár objektívval, és akkor márkán belül maradnak)
A kompaktokról meg nehéz véleményt mondani, mert rengeteg van, és iszonyat változatosak.

Panasonic feltételezem Leica objektívvel van, akkor pedig abszolúte nem felejtős. Csak abban az árkategóriában, amit mondtál, abban most nincs népszerű Panasonic gép, és nincs nagy zoomtartományuk. Kivéve egyet, talán ez jó is lesz:
Panasonic LZ3.
Ez még zsebre is vágható, 6x zoom, bár nem 10x ugyebár.
Nikonról meg abszolút nincs véleményem. Megjegyzem nem igazán van szükség a 6 megapixelre, elég az 5, ha azonnal nyomtatsz, és nem vagdosod a képeket.

Az a baj hogy elég sokan nem tudják szétválasztani hogy miért felel a lencse, és miért az érzékelőrész. A Minolta Z-knek a Panáknak a DSLR-ekhez mérhető jóságú az optikájuk, és az érzékelőrész ami rontja ezt a lehetőséget.

#3182 Felhasználó inaktív   Savage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 08. 11:00

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 11:45

Az már mondjuk kérdéses, hogy egyes dslr-ek (pl. D7D) miért kapcsolnak be lassan.

Én ezt olvastam a D5D kapcsán:

Idézet

A bekapcsolás pillanatától az első kép elkészítéséig kb 1,3 mp-re van szükség, ebben benne van az automatikus élességállítás is (mivel MF módban bekapcsolva a gépet az automatikusan végtelenre állítja az objektívet). Ez az érték még AF-fel együtt is soknak tűnik. No nem a legrosszabb, de nem is átlagos. A viszonylag hosszú idő oka, a bekapcsolás utáni CCD-mozgatás ellenőrzése.

Forrás: Index Digicam

Szerkesztette: Savage 2006. 05. 08. 11:01 -kor

We're getting faster !
This, is the real, Hardcore !
Alright !
FASTER !

#3183 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 11:01

Aha, logikusnak tűnik. Viszont ez az idő a D7D-nél 2,6 mp-re ugrott.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#3184 Felhasználó inaktív   fzr1000 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 11:03

1 másodperc belefér... nekem tovább tart lekapni a védőt a lencse elől :)

#3185 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 11:07

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 11:45

Na igen, de slr-nél nem kell mikrokapcsolókkal beállítani a lencsét. Pont ezért az FZ30 is gyorsan feláll. Az már mondjuk kérdéses, hogy egyes dslr-ek (pl. D7D) miért kapcsolnak be lassan.

Ravasz dolog ez a bekapcsolás, legalábbis némely DSLR-nél. A Canon 20D például soha nincs kikapcsolt állapotban, csak ha kivesszük belőle az akkut. Azt hiszem, a 350D sem, a 30D pedig pláne, ismerve a bekapcsolási időt. Ezért a villámgyors bekapcsolás. Egyfajta standby állapotban vannak, amit a bekapcsoló kar elfordításával lehet megszüntetni, ellentétben a működés közbeni, időre beállítható standby állapottal, amiből az exponáló gomb félig lenyomására jön ki.
A 20D például több dologra is reagál "kikapcsolt" állapotban. Például kártyacserénél az ajtó becsukására olvas a kártyáról, ezt a gép hátlapján levő led villogása jelzi. Mégpedig a kártya sebességének függvényében hosszabb, vagy rövidebb ideig, tehát szvsz itt a kártya könyvtárszerkezetét olvashatja ki, az esetleg rajta levő utolsó kép sorszámával együtt.
Ugyancsak ez történik új akku behelyezése után, az akkutartó fedelének lecsukásakor. Objektív felhelyezésénél pedig kikapcsolt állapotban is létrejön a váz - obi kommunikáció, ezt a ledöglött kitobim esete is bizonyítja (a gép kikapcsolt állapotában felrakva is kerregő hangot ad).
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#3186 Felhasználó inaktív   DDori 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 11:24

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 11:34

Ezt a Pana optika felejthető felejtsd el gyorsan. Nem tudom ki írta de még köszönőviszonyban sincs az igazsággal. Vagy ő kifogott egy totál hibás darabot. :D Inkább jó mint közepes lencséjük van a Panáknak. Ami az igazi fényképezőgép kinézetet illeti ott nemcsak kinézet van hanem tudás is.

Először is szeretném megköszönni mindenkinek a reagálását!!! Nagyon rendesek vagytok! :)

A Pana objektív negatívumáról azt hiszem a pixinfo.hu egyik bemutató cikkében olvastam, ha jól emlékszem akkor az L3/L5 tesztjében. Az író szerint nagy zoomtartományban a képek nagyon zajosak, szélein színes csíkok láthatóak, amik egyértelműen az objektív hibájának ró fel, s ezt általánosítja a Panasonic objektívekre. Lejebb írtad, hogy a hiba lehetséges forrása lehet az érzékelő is, na, ezt én nem tudhatom, de az író szakinak tűnt :)

Közben nagyon törtem a buksimat, s úgy döntöttem jöhet a nagyobb gép, nagyobb zoomtartománnyal, ha ez tényleg nagyobb tudással is jár, legfeljebb kis hordtáskával (nem tudom a pontos nevét) járok az oldalamon a kirándulások során :)
Bye,

Dóri

#3187 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 11:25

Pár napja a Canon DSLR topikban bőszen magyarázod ezt:

Idézet

ottokar Hozzászólás ideje: 2006. ápr. 29., szombat - 13:56

Ilyen nincs hogy nem tartom be a tűrést. És ebben nincs különbség autóalkatrész és bármilyen alkatrész között. A műszaki rajzon ott kell lenni a mérettűrésnek és aki nem tudja betartani az még kapálni se mehet el mert ott is be kell tartani dolgokat.

Most meg jössz ezzel:

Idézet

mert minden gépnél előfordulhat hogy egy vagy több alkatrész gyengén teljesít és az már elég, az esetleges hanyag munka csak fokozza. És ez a legrosszabb mert nem működésképtelen a gép csak épp gyengébben teljesít.

Magyarázd meg, Mester, hogy hogyan van ez! :nevet2:
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#3188 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 11:30

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 21:27

Teljesen kiszámíthatatlan hogy mikor stabilizál ezért telézni nem lehet vele.

Esetleg a te példányod hibás és esetleg el kellene vinni szervizbe, ahelyett, hogy ilyen sületlen kijelentéseket teszel nagy általánosságban.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#3189 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 05. 08. 11:33

"A műszaki rajzon ott kell lenni a mérettűrésnek"

Én mérettűrésről beszéltem, nem az elektronikai alkatrészek kevésbé betartható működési eltérést okozó szórásáról. Igényes cég válogatja az elektronikai alkatrészeket.

#3190 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 05. 08. 11:38

Idézet: EV6 - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 12:30

Esetleg a te példányod hibás és esetleg el kellene vinni szervizbe, ahelyett, hogy ilyen sületlen kijelentéseket teszel nagy általánosságban.

ÉN AZT ÍRTAM HOGY AZ ÉN MINOLTÁMNAK NEM MŰKÖDIK MINDÍG A STABILIZÁTORA! HOL VAN ITT ÁLTALÁNOSSÁG?

#3191 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 11:48

Idézet: DDori - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 12:24

A Pana objektív negatívumáról azt hiszem a pixinfo.hu egyik bemutató cikkében olvastam, ha jól emlékszem akkor az L3/L5 tesztjében. Az író szerint nagy zoomtartományban a képek nagyon zajosak, szélein színes csíkok láthatóak, amik egyértelműen az objektív hibájának ró fel, s ezt általánosítja a Panasonic objektívekre. Lejebb írtad, hogy a hiba lehetséges forrása lehet az érzékelő is, na, ezt én nem tudhatom, de az író szakinak tűnt :)

Nm, ezért vagyunk itt.

A zaj a szenzortól függ. A színes csíkok az ún. kromatikus aberráció következménye (ezt annyira nem kell tudnod), az az optika hibája. Namost, elméletileg minden objektív produkál ilyet, csak az a kérdés, mekkora mennyiségben. A profi objektívek nagyon keveset, más obik többet.
Én nem tudom, hogy az LZ3 mennyit produkál, de kizártnak tartom, hogy annyit, hogy az zavaró legyen ebben a kategóriában.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#3192 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 12:01

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 12:38

ÉN AZT ÍRTAM HOGY AZ ÉN MINOLTÁMNAK NEM MŰKÖDIK MINDÍG A STABILIZÁTORA! HOL VAN ITT ÁLTALÁNOSSÁG?

Ha újraolvasod a kérdéses hozzászólásodat, akkor megtalálod...

#3193 Felhasználó inaktív   DDori 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 12:14

Idézet

Nyugi, néha még a "profik" sem tudják, mit válasszanak ;) (sokaknak azért "könnyebb" a választás, mert már rendelkeznek pár objektívval, és akkor márkán belül maradnak)

Ne nézzetek hülyének bizonytalanságom miatt, gondoljatok arra, hogy a fotózás egy nagyon komoly és szép szakma, de aki hobby szinten műveli, s másokat már képes tanácsokkal is ellátni, neki is rengeteg idejébe, energiájába telt, míg erre a szintre eljutott, tehát a tudásotokat nem lehet összehasonlítani egy laikuséval, aki ennek ellenére egy használható gépet szeretne vásárolni, mely pár évig örömet okoz neki.

Idézet

A kompaktokról meg nehéz véleményt mondani, mert rengeteg van, és iszonyat változatosak.

Igen, sajnos ezt tapasztalom ahogy olvasgatom egyes gépek leírásait :(

Idézet

Panasonic feltételezem Leica objektívvel van, akkor pedig abszolúte nem felejtős. Csak abban az árkategóriában, amit mondtál, abban most nincs népszerű Panasonic gép, és nincs nagy zoomtartományuk. Kivéve egyet, talán ez jó is lesz:
Panasonic LZ3.
Ez még zsebre is vágható, 6x zoom, bár nem 10x ugyebár.

Az LZ3-as már első "körútam" során, a MM-ba megtetszett, de éppen a róla írt tesz miatt (lásd előző hsz-omat) vettem ki a kosárból.
Bye,

Dóri

#3194 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 12:19

Idézet

A Minolta Z3-nak pld nem mindig működik a stabilizátora, láthatóan nem blokkolja a képet, és ezt teljesen kiszámíthatatlanul teszi. Kínában gyártott, a fene egye meg! Teljesen kiszámíthatatlan hogy mikor stabilizál ezért telézni nem lehet vele.

Itt egy betű sem utal arra, hogy a saját gépedről beszélsz, nem úgy általánosságban a Z3-ról. Olyan, mintha nem ízlene az anyósod halászleve, és kijelentenéd, hogy "A halászlé ehetetlen étel."

Idézet

Nem tudom ki írta de még köszönőviszonyban sincs az igazsággal. Vagy ő kifogott egy totál hibás darabot.

És a hibás darab alapján ugyanúgy ítéletet mondhat a típus fölött, mint te a te hibás darabod alapján. ;)

Idézet

ÉN AZT ÍRTAM HOGY AZ ÉN MINOLTÁMNAK NEM MŰKÖDIK MINDÍG A STABILIZÁTORA!

Nem azt írtad. Hízelgő, hogy gondolatolvasónak tartod a többieket, azonban szerintem itt senki sem az. :)

#3195 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 05. 08. 12:21

" Az író szerint nagy zoomtartományban a képek nagyon zajosak, szélein színes csíkok láthatóak, amik egyértelműen az objektív hibájának ró fel, s ezt általánosítja a Panasonic objektívekre. "

Nem éppen bölcs dolog általánosítani a CA-t a Panasonic objektívekre, egy részt különbözőségük miatt másrész ez minden lencsénél fennáll. Csak kérdés hogy milyen nagyságú?

Szerkesztette: ottokar 2006. 05. 08. 12:26 -kor

#3196 Felhasználó inaktív   DDori 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 12:23

Idézet

Vigyázz, mert itt egyből két komponensről van szó. Az egyik, a méret evidens, viszont a gép bekapcsolási sebessége és "két kép közötti" sebessége már erősen típusfüggő (adatlapokon lehet utánanézni)...

Aha... Értelek.
Bevallom, idáig cak HP 730-as tapasztalatom van (2 évig használtam, de pár hete meglovasították tőlem), az bekapcsolás után pár másodpecre már készen állt a fényképezésre. Ami nem tetszett benne, hogy azt a pár paramétert, amit manuálisan is be lehetett állítani rajta, azt kikapcsolás után elfelejtette, kártyára írás gyors 5-6 kép után több, mint 1 percig tartott, PC-re másolás is iszonyat lassú volt (külső kártyaolvasó megoldotta ezt a problémát), a 2 db AA méretű akkut pillanatok alatt lemerítette (10-12 akkuval rohangáltam).

Mostani adatlapokon nem nagyon tüntetik fel a készenlétre állás idejét, ezt tapasztalom, de az is lehetséges, hogy vaksi vagyok :(

Idézet

Na és? Legalább jól kidühöngik magukat, aztán lehiggadnak, és sok jó választ kaphatunk :D

;)  Ez nagyon tetszett, jót mosolyogtam :)
Bye,

Dóri

#3197 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 05. 08. 12:32

Idézet: debaj - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 13:19

Itt egy betű sem utal arra, hogy a saját gépedről beszélsz, nem úgy általánosságban a Z3-ról. Olyan, mintha nem ízlene az anyósod halászleve, és kijelentenéd, hogy "A halászlé ehetetlen étel."

És a hibás darab alapján ugyanúgy ítéletet mondhat a típus fölött, mint te a te hibás darabod alapján. ;)

Nem azt írtad. Hízelgő, hogy gondolatolvasónak tartod a többieket, azonban szerintem itt senki sem az. :)

"Csakhogy az én gépeim képén is ott van a szemcse csak nem veszem figyelembe. Meg azt tudhatod hogy minden gép más a Minolta Z3-nak nagyon jó a makrója míg ha telézni akarok másik gép jó. "

Az ÉN GÉPEIMRŐL beszéltem!

#3198 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 12:35

Idézet: DDori - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 13:23

Mostani adatlapokon nem nagyon tüntetik fel a készenlétre állás idejét, ezt tapasztalom, de az is lehetséges, hogy vaksi vagyok :(

nem minden gyártó adja meg, de alapos tesztekben (pl dpreview, vagy még inkább: imaging-resource) mindig megtalálod

ma már egyébként egyre gyorsabban induló modellek jelennek meg, pl a Pana FZ20 még 4-5 mp alatt indult be, az FZ30 már 1 mp körül

#3199 Felhasználó inaktív   DDori 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 12:45

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 12:48

A zaj a szenzortól függ. A színes csíkok az ún. kromatikus aberráció következménye (ezt annyira nem kell tudnod), az az optika hibája. Namost, elméletileg minden objektív produkál ilyet, csak az a kérdés, mekkora mennyiségben. A profi objektívek nagyon keveset, más obik többet.
Én nem tudom, hogy az LZ3 mennyit produkál, de kizártnak tartom, hogy annyit, hogy az zavaró legyen ebben a kategóriában.

Most ezt a leírást találtam meg, itt tényleg nincs panasz az optikára, inkább  a szenzorra
Bye,

Dóri

#3200 Felhasználó inaktív   DDori 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 12:50

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 13:21

Nem éppen bölcs dolog általánosítani a CA-t a Panasonic objektívekre, egy részt különbözőségük miatt másrész ez minden lencsénél fennáll. Csak kérdés hogy milyen nagyságú?

Igazad van, gondolom egy profi géphez szokott ember egészen más szemmel néz egy gagyi gépet, s ez írásából is kitűnik (úgy tudom elképzelni, mint egy autó tesztet végző, aki a Merciből átül egy Suzukiba, nem sok jót tud írni a Suzuki rajongóinak, lehúzza az autót)
Bye,

Dóri

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • Utolsó »