HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 161
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#3241 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 09. 09:51

Idézet: DDori - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 9:56

Tetszenek ezek a makros, rovaros storyk :D
HP-vel úgy csináltam, hogy kb 10-15cm-ről fényképeztem legnagyobb felbontásba, s utána PC-vel "nagyítottam" az érdekes részletet. De azt hiszem ez itt off topic, majd a hétvégétől a másik topicba kérdezek a makrozásról mikor már a gyakorlatba is ki tudom próbálni a kapott tanácsokat.

Nyugis apróságokat kell fotózni...  ;)
Őt tavaly találtam egy társával együtt... (ja és mielőtt kritizálnátok, nem vagyok fotós)  :Đ
Kép
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#3242 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 05. 09. 09:59

Idézet: DDori - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 10:40

Nekem kedvezőnek tűnik az ajánlat 65ezerért (újonan 72-ért láttam legolcsóbban):
"Eladó egy 2007 végéig garis Konica Minolta Dimage Z3- as fényképezőgép az alábbi tartozékokkal:
- eredeti Konica Minolta válltáska
- egy 128MB- os noname illetve egy 512MB- os Twinmos 40X- es SD kártya
- 52mm- es adaptertubus egy polár és egy UV szűrővel
- egy asztali miniállvány és egy 120cm- es tripod
A gép jó állapotú, megvan hozzá az összes gyári tartozék."

Z5/Z6-ra nincs meg az anyagi fedezetem :(

Vannak a gépek között ún. "jólsikerültek. Ilyen a Fuji 5500-as, és ilyen a Z3 is. Ilyen felszereltséggel meg. Én úgyis akartam ajánlani hogy a Z3-ashoz vegyél mindjárt adapter tubust mert az nemcsak szűrők feltétek felhelyezésére jó, hanem védi az ütődéstől az objektívtubust is.

#3243 Felhasználó inaktív   fzr1000 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 10:26

Nem kritizáljuk a képet,jó kép, de talán a hátsó lábának a vége hiányzik... :)

#3244 Felhasználó inaktív   DDori 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 10:31

Idézet: fzr1000 - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 10:42

:up:  jól hangzik a Z3!!Ne tétovázz,nézd meg és ...  :)

Félő, hogy már elkelt, régóta hírdeti
Bye,

Dóri

#3245 Felhasználó inaktív   DDori 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 10:33

Idézet: NeCrO - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 10:51

Nyugis apróságokat kell fotózni...  ;)
Őt tavaly találtam egy társával együtt... (ja és mielőtt kritizálnátok, nem vagyok fotós)  :Đ

Nagy igazság :D

Nekem tetszik a kép :p
Bye,

Dóri

#3246 Felhasználó inaktív   DDori 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 10:35

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 10:59

Én úgyis akartam ajánlani hogy a Z3-ashoz vegyél mindjárt adapter tubust mert az nemcsak szűrők feltétek felhelyezésére jó, hanem védi az ütődéstől az objektívtubust is.

A tubos, meg szűrő nekem még nagyon misztikus dolgok, majd keresek megfelelő topicot ahol ezek hasznosságára rákérdezek ;)
Bye,

Dóri

#3247 Felhasználó inaktív   fzr1000 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 10:41

Csupa hasznos dolog! :) Olyan mint a szemüveg,nagyon jól lehet modosítani a kép hangulatát,színvilágát,esetleg a nagyítást is :)

#3248 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 11:05

Idézet: fzr1000 - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 11:26

Nem kritizáljuk a képet,jó kép, de talán a hátsó lábának a vége hiányzik... :)

hatalmas volt... :D  nem fért bele... tehetek én róla?  :p  :Đ
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#3249 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 11:09

Idézet: fzr1000 - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 11:41

Csupa hasznos dolog! :) Olyan mint a szemüveg,nagyon jól lehet modosítani a kép hangulatát,színvilágát,esetleg a nagyítást is :)

... meg poros lesz, megtörik rajta a fény, idegesítő, kényelmetlen egy idő után... ennyit a szemüvegről  :p

Amúgy tervezem én is hogy ha sikerül eldöntenem milyen gépet vegyek, akkor veszek hozzá valami UV vagy polárszűrőt. Eddig Sony H2-vel szemezgetek, minőségben az fogott meg leginkább... de szóba jöhet még pana fz7 vagy 20 is csak valahogy zajosabbnak láttam pár képet.

#3250 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 11:23

Idézet: NeCrO - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 12:09

UV vagy polárszűrőt

Ez egy igen könnyen megválaszolható probléma: polárszűrő, az jó is vmire azon kívül, hogy védi a lencsét.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#3251 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 11:27

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 12:23

Ez egy igen könnyen megválaszolható probléma: polárszűrő, az jó is vmire azon kívül, hogy védi a lencsét.

akkor probléma megoldva. hol és milyet érdemes venni egy kompakt géphez?

#3252 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 11:30

Idézet: NeCrO - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 12:27

akkor probléma megoldva. hol és milyet érdemes venni egy kompakt géphez?

Az attól függ, milyen minőségű elég neked. Egy biztos, nem kell a cirkuláris (az a drágábbik), elég a lineáris.

#3253 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 11:38

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 12:30

Az attól függ, milyen minőségű elég neked. Egy biztos, nem kell a cirkuláris (az a drágábbik), elég a lineáris.

a képek minőségét nemigazán szeretném vele rontani, inkább úgy vagyok vele hogy megveszem a picit drágábban, de a  nem túl drágát...

Szerkesztette: NeCrO 2006. 05. 09. 11:39 -kor

#3254 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 11:46

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 12:23

Polárszűrő lencsevédőnek nem szerencsés választás. A szűrő által okozott fényértécsökkenés a gyenge fényben amúgy sem éppen jeleskedő kompaktok autofókuszát megoldhatatlan feladat elé állítaná, nem beszélve az igencsak megnőtt expozíciós időről. Szóva le kellene venni, akkor meg mit véd?
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#3255 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 05. 09. 11:52

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 12:46

Polárszűrő lencsevédőnek nem szerencsés választás. A szűrő által okozott fényértécsökkenés a gyenge fényben amúgy sem éppen jeleskedő kompaktok autofókuszát megoldhatatlan feladat elé állítaná, nem beszélve az igencsak megnőtt expozíciós időről. Szóva le kellene venni, akkor meg mit véd?

Kompaktokhoz direkt van MC lencsevédő szűrő. Erősebb ND szűrőt is csak kézi élességállításnál ajánlatos használni.

A kontrasztérzékelő AF jól megvilágított kontrasztos motívumra tud állítani, mert ez a működési feltétele. Ilyen a szerkezete, felépítése.

Szerkesztette: ottokar 2006. 05. 09. 11:58 -kor

#3256 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 12:04

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 12:46

Most köss bele :)
Igen, tudom, hogy a polárszűrő csökkenti a bejutó fény mennyiségét (kb. egy 2-es semleges szűrőnek felel meg), de erre nem akartam kitérni, mert felesleges, ugyanis a választás a két szűrő közül egyértelmű volt.

#3257 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 12:17

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 13:04

Most köss bele :)
Igen, tudom, hogy a polárszűrő csökkenti a bejutó fény mennyiségét (kb. egy 2-es semleges szűrőnek felel meg), de erre nem akartam kitérni, mert felesleges, ugyanis a választás a két szűrő közül egyértelmű volt.

Bele is kötök. :D 

Egyébként megjártam már a polárszűrővel, pedig nekem nincs mindig az obin. Verőfényes nyári napon egy kastély parkjában fenn volt, ez így még rendjén is való. Azután megfeledkeztem róla és a kastély belsejében csodálkoztam, hogy miért 1/8-ot akar exponálni a gép - ami kézből még nagylátóval is necces - , mikor annyira azért nem kevés a fény. Azután kaptam észbe, hogy a polár fennmaradt. :omg: Azután letekerés, közben lökdöstek a látogatók, megfelelő pillanat újbóli kivárása (amíg eltűnt mindenki a képből).
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#3258 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 14:29

Urak, hölgyek,

aki otthon nyomtat, ajánlom figyelmébe a legközelebbi Tesco áruházat. Van valami akcióféle, tegnap vettem Epson Premium Glossy fotópapírt (255 g/m^2), 10×15-öset, két ötvendarabos van összeragasztva, az egész pakk valami 2500 forintba fájt. Olcsóbb, mint a Tesco Gazdaságos 10×15-ös :D

#3259 Felhasználó inaktív   DDori 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 15:03

Mivel a hírdető nem válaszolt a tegnap esti levelemre, s a P****P***-ba találtam egy utolsó példány KM Z3-at szerintem barátságos áron (67eFt), ezért gyorsan megvettem. Így egy hordtáskával, 1GB-os SD kártyával kereken 80-ból kijöttem :) Csak megjegyzem, a HP-m 2 éve 256MB-os kártyával 100-ba fájt :)

Készítettem frissiben 42 képet, pár nagyon jó lett, pár szörnyű, de ez utóbbiak biztosan nem a gép hibája, eszméletlen bonyi még nekem a HP 730 után.

Köszönöm mindenkinek a segítségét, nagyon rendesek voltatok. Reménykedek, hogy nem mentem az idegeitekre, s a géppel, fotózással kapcsolatba is tehetek fel majd (majd??? Azt hiszem hamarosan :p ) kérdéseket ;)
Bye,

Dóri

#3260 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 05. 09. 15:11

Idézet: DDori - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 16:03

Mivel a hírdető nem válaszolt a tegnap esti levelemre, s a P****P***-ba találtam egy utolsó példány KM Z3-at szerintem barátságos áron (67eFt), ezért gyorsan megvettem. Így egy hordtáskával, 1GB-os SD kártyával kereken 80-ból kijöttem :) Csak megjegyzem, a HP-m 2 éve 256MB-os kártyával 100-ba fájt :)

Készítettem frissiben 42 képet, pár nagyon jó lett, pár szörnyű, de ez utóbbiak biztosan nem a gép hibája, eszméletlen bonyi még nekem a HP 730 után.

Köszönöm mindenkinek a segítségét, nagyon rendesek voltatok. Reménykedek, hogy nem mentem az idegeitekre, s a géppel, fotózással kapcsolatba is tehetek fel majd (majd??? Azt hiszem hamarosan :p ) kérdéseket ;)

Várunk a modemgyilkos társtopikban. :)
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 161
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.