HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik II.

#1041 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 18. 06:17

BoGyesz: vinyót tekintve nincs nagy különbség epson és vosonic között. és én a vinyótól félek...
legszívesebben CF-re ÉS SD-re mentenék mindent, csak nincs elég kártyám hozzá...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1042 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 08:18

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. dec. 18., vasárnap - 7:17

BoGyesz: vinyót tekintve nincs nagy különbség epson és vosonic között. és én a vinyótól félek...

Nem tudom a Vosonic milyen, de pl a Nikon verziójában elég komoly rázkódásvédelem van, az is számíthat valamit.

#1043 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 10:10

Én is számtalan fotóst láttam már, aki a rakat cf kártya mellett használt egy másik rakat ibm és hitachi microdrive-ot, magától értetődő természetességgel... Természetesen a tatyójában ott díszelgett a megfelelő image tank is egy kellően nagy méretű diszkkel. És még valami, kikapcsolt állapotában a vinyók (a noteszgépvinyók btw eleve úgy lettek tervezve hogy akár használat közben is x g gyorsulást-lassulást ki kell bírniuk) szépen parkolópályára teszik a fejet és a többi. 

A céges notebookban is notebookvinyó (mint az imagetankok többségében) van mi van ha az purcan meg ? A cd/dvd lemez sem örök. Azt meg megnézem hogyan küldöd haza kínából interneten a gigabájtnyi rawot.

Akárhogy is nézem rizikófaktor mindegyik média esetében ott van és ha mélyebben is elkezdem nézegetni igazából a vállalt kockázat nagyságrendjében sincs bődületes különbség. Arról nem is beszélve hogy az imagetank hordozhatóbb és kevésbé szúr szemet mint pl egy noteszgép. De tőlem idegenkedhetnek akármitől... :D

#1044 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 10:43

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 23:05

Napfogyatkozás? :)

Utazási irodáknál írnak 1-2 dolgot, pl.:

http://www.enjoyturkey.com/

Szerintem kérdezd meg a nagykövetséget mailben.

DIPLOMÁCIAI KÉPVISELET:
Magyarországon:
Török Köztársaság Nagykövetsége
1062 Budapest, Andrássy út 123.
Telefon: 1/ 344-5002
E-mail: budapest@turkisembassy.hu

Törökországban:
Magyar Köztársaság Nagykövetsége
Sancak Mahallesi 1. Cadde No.30.
Yildiz, Cankaya, Ankara
Telefon: 90/ 312/ 442-2273
E-mail: huembtur@isnet.net.tr

Igen, napfogyatkozás. :up:
Köszönöm az infót, linket! :respect:  Sajnos további probléma lesz annak elkerülése, hogy ne akarják megvenni a szőke feleségem egy birkanyájért. :omg:
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1045 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 10:47

Idézet: saen - Dátum: 2005. dec. 18., vasárnap - 8:18

Nem tudom a Vosonic milyen, de pl a Nikon verziójában elég komoly rázkódásvédelem van, az is számíthat valamit.

Kikapcsolt állapotban sokat bírnak, akkor gázos a rázkódás, ha pörög a vinyó. Ha viszont éppen áttöltöd az adatokat, akkor azt általában nyugodt körülmények között teszed. Persze ha zenét is lehet hallgatni a kütyüvel, akkor nem árt.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1046 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 10:50

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. dec. 18., vasárnap - 11:10

Én is számtalan fotóst láttam már, aki a rakat cf kártya mellett használt egy másik rakat ibm és hitachi microdrive-ot, magától értetődő természetességgel...

Az újabb microdrive-ok kb 75%-át tudják ütés és rázkódásvédelem terén, mint a CF kártyák szóval annyira nem rosszak. Igaz több áramot fogyasztanak és nagy magasságokban nem ajánlott őket használni, de egyébként teljesen rendben vannak.

Tökéletes védelem a képeknek meg úgyis csak akkor van ha több példányban elmented és különböző helyen tárolod őket, bármi tönkremehet bármikor, illetve ki is rabolhatnak...

Szerkesztette: saen 2005. 12. 18. 10:50 -kor

#1047 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 20:39

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. dec. 18., vasárnap - 10:43

Igen, napfogyatkozás. :up:
Köszönöm az infót, linket! :respect:  Sajnos további probléma lesz annak elkerülése, hogy ne akarják megvenni a szőke feleségem egy birkanyájért. :omg:

Milyen szűrőt fogsz használni, ami megvédi a szemed és a CMOS-t is?

Szőke feleség meg nehogymár probléma legyen: :)
Kép
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1048 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 21:24

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. dec. 18., vasárnap - 19:39

Kép

He-he... Vagy ha szorít az idő és a költségkeret, akkor egy tarkopaszra nyírás  ;)
(Nem kell megsértődni, csak vicceltem.)

#1049 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 19. 08:21

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. dec. 18., vasárnap - 20:39

http://www.lorealparis.co.uk/media/UKENG/i...19C77AC0DB}.jpg

Baader AstroSolar napfóliát. ISO100 F/5.6-nál kb. 1/500-ot kell vele exponálni. A totalitás bekövetkeztekor természetesen lekerül, majd akkor kell vigyázni, nehogy kifussak az időből. Le kell fedni a 1/4000-4sec intervallumot, persze nem kell az összes lehetséges idővel exponálni, de úgy számolom, kb. 20-25 képet kell készíteni.

Hajfesték nem nyert, majd esetleg egy könnyű kendő, elvégre tavasz lesz, 20 fok körüli hőmérsékletre lehet számítani.

Baader Astrosolar napfólia link  Itt ugyan van egy komplett használati utasítás, de létezik egyszerűbb megoldás is. Befőttes gumival felrakom a napellenzőre, úgy lehet a legkönnyebben, napellenzővel együtt le-felrakni.

Szerkesztette: Thrawn 2005. 12. 19. 08:26 -kor

#1050 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 19. 08:22

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. dec. 18., vasárnap - 21:24

He-he... Vagy ha szorít az idő és a költségkeret, akkor egy tarkopaszra nyírás  ;)
(Nem kell megsértődni, csak vicceltem.)

:D

Ha annyira szorítana a költségkeret, akkor itthon hagynám. :p  :D

#1051 Felhasználó inaktív   weigertj 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 19. 10:59

Tavaly voltam törökben, de semmi problémám nem volt a fényképezésel - tegyük hozzá, a török riviéra kissé elnyugatiasodott. Ha falvakban akarsz témát keresni, ott kissé más is lehet a helyzet, de azrt korántsem egy rendőrállamról van szó, az emberek barátságosak. Szerintem kár aggódni.  :)

#1052 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 19. 13:32

Idézet: weigertj - Dátum: 2005. dec. 19., hétfő - 9:59

Tavaly voltam törökben, de semmi problémám nem volt a fényképezésel - tegyük hozzá, a török riviéra kissé elnyugatiasodott. Ha falvakban akarsz témát keresni, ott kissé más is lehet a helyzet, de azrt korántsem egy rendőrállamról van szó, az emberek barátságosak. Szerintem kár aggódni.  :)

Persze erősen függ attól, hogy az ország melyik részén jársz. Ne tévesszenek meg senkit a nyugatiasodott részek.

#1053 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 19. 13:40

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. dec. 19., hétfő - 13:32

Persze erősen függ attól, hogy az ország melyik részén jársz. Ne tévesszenek meg senkit a nyugatiasodott részek.

Szerencsére ez nyugatiasodott lesz, Antalyától nem messze, Manavgat környékén megy át a fogyatkozás középvonala.

#1054 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 20. 11:11

Ma csengetett a postás, s meghozta a beígért 512-es kártyát.
Nem volt a Canonál 256-os, és irták, heves elnézés közepedte, hogy egy dupla akkorát küldenek.
Elég hamar ideért :) (dec7-én regisztráltam)
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#1055 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 20. 11:53

Idézet: Dolfer - Dátum: 2005. dec. 20., kedd - 11:11

Ma csengetett a postás, s meghozta a beígért 512-es kártyát.
Nem volt a Canonál 256-os, és irták, heves elnézés közepedte, hogy egy dupla akkorát küldenek.
Elég hamar ideért :) (dec7-én regisztráltam)

Ja már látom. Elküldik magyarországra is a cuccot ? Mert sehol nem találom azt.

Szerkesztette: RiCS 2005. 12. 20. 12:04 -kor

#1056 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 20. 12:11

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. dec. 20., kedd - 11:53

Mesélj kicsit, pontosan hogy megy ez ? Kanonos kupofüzet, vagy mi ?

Nem.
A gép (350D) dobozán volt egy szám, amit a canon image gateway oldalán beregisztráltam.
Nem tudom mettől meddig tart az akció, csak azt, hogy e reg. után küldenek egy 256Mb-os SanDisc CF kártyát. Mivel a választható országok nem szerepel kishazánk, Ausztriát választottam, és város mező után odaírtam zárójelben, hogy Hungary. Olvastam egy másik forumon, hogy vannak olyan intelligensek, hogy továbbküldik.
Egyik nap jött egy levél a canontól, hogy köszönik a gép vásárlását, de sajnos jelenleg nincs 256-os kártyájuk, ezért küldenek egy 512MB-os SanDisk-ot. Elnézést kértek a kellemetlenségekért, stb :)
3-4 hetet irtak az érkezésre, de 13 nappal a reg után meg is jött :)
Azt' most lett egy ilyen kártyám is.
A levél szerint ha az akció alatt Eos 350D, 20D vagy 5D-t vásárolsz, küldenek egyet :)
Sok cég akarja, hogy regisztáld is a termékét, de kevés, amelyik igy motivál :)
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#1057 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 20. 12:14

Idézet: Dolfer - Dátum: 2005. dec. 20., kedd - 12:11

Nem.
A gép (350D) dobozán volt egy szám, amit a canon image gateway oldalán beregisztráltam.
Nem tudom mettől meddig tart az akció, csak azt, hogy e reg. után küldenek egy 256Mb-os SanDisc CF kártyát. Mivel a választható országok nem szerepel kishazánk, Ausztriát választottam, és város mező után odaírtam zárójelben, hogy Hungary. Olvastam egy másik forumon, hogy vannak olyan intelligensek, hogy továbbküldik.
Egyik nap jött egy levél a canontól, hogy köszönik a gép vásárlását, de sajnos jelenleg nincs 256-os kártyájuk, ezért küldenek egy 512MB-os SanDisk-ot. Elnézést kértek a kellemetlenségekért, stb :)
3-4 hetet irtak az érkezésre, de 13 nappal a reg után meg is jött :)
Azt' most lett egy ilyen kártyám is.
A levél szerint ha az akció alatt Eos 350D, 20D vagy 5D-t vásárolsz, küldenek egyet :)
Sok cég akarja, hogy regisztáld is a termékét, de kevés, amelyik igy motivál :)

hmm kösz, most próbálok regelgetni. :) 350d-m van és nem mondom, hogy rosszul jönne egy ingyen 512-es sandisk...

Hmm, nemigen találok semmit ami ezzel a cuccal kapcsolatos lenne peg elvben dec31-ig szól a dolog.

ehh, megvan.

Szerkesztette: RiCS 2005. 12. 20. 12:33 -kor

#1058 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 20. 12:45

Idézet: Dolfer - Dátum: 2005. dec. 20., kedd - 12:11

Elnézést kértek a kellemetlenségekért, stb :)

:D

Sose legyen nagyobb kellemetlenséged! Hacsak nem egy 1-2GB-os kártya az a kellemetlenség. :D

#1059 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 20. 15:04

Microsoft RAW Image Thumbnailer and Viewer for Windows XP

ha valaki eddig nem ismerte volna... (nekem újdonság :))
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1060 Felhasználó inaktív   ServerWorks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 20. 15:41

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. dec. 20., kedd - 16:04

ha valaki eddig nem ismerte volna... (nekem újdonság :))

Hali! És ez már az ujabb verzió...  :up:

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.