HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik II.

#1081 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 22. 19:37

Idézet: saen - Dátum: 2005. dec. 21., szerda - 23:57

Ezen így most nem látok állványcsatlakozót, esetleg egy mini trekker aw?

Néztem azt is, és azt hiszem méretre megegyeznek, csak az AW kivitelt kell pluszban megfizetni. Classic ~20e Ft, AW ~28e. :( Állványtartót nem tudom, majd utánanézek.
(állványom nincs, 30-40e alatt gagyit nem is vennék, viszont ezt az összegt meg sokallom erre. Inkább hozzátenném valami jó obihoz, bér tudom, hogy semmi sem helyettesítheti az állványt, amikor szükség van rá.) :)
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1082 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 22. 19:39

Idézet: krisz123 - Dátum: 2005. dec. 22., csütörtök - 19:35

Nekem pont olyan van, mint ami a képen.
Egyenlőre elégedett vagyok vele.
Nekem ezek vannak benne :
....
kis állvány
és néha a szélén levő kis fülbe tűzve nagy állvány.

köszi. Arra gondoltam, hogy ez a táska pont megfelelne nekem.
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1083 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 22. 22:16

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. dec. 22., csütörtök - 19:39

Erről írt ha jól emlékszem a fototipp.hu, hogy még az a méret, amit repülőre kézipoggyászként felvihetsz. Én is egy ilyent akarok majd venni.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1084 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 22. 23:01

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. dec. 22., csütörtök - 23:16

Erről írt ha jól emlékszem a fototipp.hu, hogy még az a méret, amit repülőre kézipoggyászként felvihetsz. Én is egy ilyent akarok majd venni.

Photo Trekker AW a legnagyobb ami felfér tudtommal.

#1085 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 23. 08:38

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. dec. 22., csütörtök - 22:16

én felvittem már Photo Trekker Classic táskát is, volt benne váz, 28-135 és Sigma EX 100-300 F4 IF HSM is. az egész majdnem 8 kg volt megpakolva. annak is ott van a kis ikon, hogy kézipoggyászként felmegy. de arra érdemes figyelni, hogy a hátadnál van egy majdnem 4 centi vastag kemény szivacs réteg, amitől a táska atom vastag lesz. a pántjai is elég nagyok, igen kiterjedt méretű egy csomag. tehát nem egyszerű beszuszakolni felülre.

de nekem nagyon bevált. ha az egész hóbelebancot akarom magammal vinni, akkor ezt viszem. ha csak a vázat, akkor elég a kis Samsonite tok, amibe belefér a "szigetobis" váz. viszont majd szeretnék én is egy oldaltáskát, amibe belemegy a jövőben az 580EX, a szigetobi és a Zenitar a vázzal és néhány kütyüvel együtt. mert ha többet akarok vinni, akkor most gondban vagyok.

majd ha lesz vaku, akkor megnézem megint a táska témát...

kellemes XMAS és buék!
üdv!
.
.
.

#1086 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 23. 09:06

Ha már így táskákról van szó, ismeri valaki testközelből a Pro Mag 2 AW-t? Kicsi, de úgy tűnik, jól megpakolható táska.

#1087 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 23. 09:23

Camera Bags

#1088 Felhasználó inaktív   diab303 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 23. 10:03

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. dec. 22., csütörtök - 12:35

Mihez kellene ?

felteteleztem, hogy 350d aksira gondolsz, de ezek szerint nem :)

#1089 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 23. 18:12

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. dec. 22., csütörtök - 18:39

Nekem is ez van, és tökéletesen elférek benne. (eddig...)
táska: Lowepro Mini trekker classic
cuccos: 350D, 12-24 Tokina, 28-135 IS USM, 105 Sigma EX DG, 430EX vaku és egyébb apróságok még...van még hely pár dolognak, de ha vannék egy nagy telét még, akkor nem tudnék mindent magammal vinni.

#1090 Felhasználó inaktív   weigertj 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 23. 18:29

Most elmesélek egy Canon sztorit. Arról, hogyan is híznak a kereskedők.

Van egy katolikus pap ismerősöm, aki időnként fotózgat a helyi egyházi iskola rendezvényein, na meg a templomban. Ezzel a fotózás mint művészeti és egyéb elfoglaltság nála teljesen ki is merült. De a technikai megszállottság nem hiányzik!  Az év elején még egy Minolta A2-t nyüstölt egy Metz 54MZ-3 vakuval (130-ért vette), amivel egészen meg is volt elégedve. Mikor megmutattam az EOS 300D általa festményszerűnek titulált képeit, erőteljesen gondolkodóba esett. Némi mocorgás után úgy döntött, vált. De nem a 20D-t választotta, hanem a 350D-t, lévén a két gép között nincs lényeges különbség. A 350D-hez vett egy Canon EF 28-135 IS optikát is, szerinte a kitobi minősége nagyon gyatra.  Azóta újabb beruházást végzett: most ősszel egy Canon EF17-40 4L, valamint a Canon EF 1.4 (az 1.8 általa nem találtatott elég jónak) is bevándorolt az obiirepertoárba. Haverokkal az utóbbi időben sokat csesztettük a 350 gyenge kialakítású váza miatt. Ennek  köszönhetően pár hete immáron egy 20D boldog tulajdonosa.

S mi lesz terítéken a jövőben: egy Canon EX 580 vaku beszerzése várhatóan 1 hónapon belül, mivel nincs megelégedve a Metz-zel (persze kiderült,hogy egy ideig még csak be se volt állítva a vaku. de ettől függetlenül nem elég jó). A 430 EX-ről úgy gondolja, kevés lesz.
Várható, hogy ha kijön a 20D utódja jövőre, erős vásárlási kényszer fog elhatalmasodni kedves barátunkon , főként akkor, ha mondjuk az ismerősi köréből bárki olyan gépet merészel venni....

Ráadásul én is állandó tűz alatt vagyok, hogy miért nem veszek havonta újabb 200 ezres objektíveket, külső vakut - elszalasztom a témát állítólag.  :mad: Nála egy-egy ilyen bevásárlás a leugrok a sarki boltba egy kis kenyérért szintjén van... 

S most lássuk a milliós felszereléssel megalkotott képeket (Iskolai Hírek menüpont):

Szent Gellért Katolikus Általános Iskola

Természetesen több kép is van, de jellegében mind hasonló.
Ráadásul a gépeket nem is legálisan, boltban veszi, hanem Szilárttól...

Szerkesztette: weigertj 2005. 12. 23. 18:32 -kor

#1091 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 23. 18:51

és ezt minek írtad le? :confused:
őszintén nem értem hogy mi a bajod ezzel, az irígységet leszámítva...
meg azt se tudom miért baj, hogy Szilárttól veszi.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1092 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 23. 18:54

Pénz nem mindig párosul ésszel, nem kell foglalkozni vele, csináljon amit akar. Ez téged nem igazán érint szerintem...

Szerkesztette: saen 2005. 12. 23. 18:55 -kor

#1093 Felhasználó inaktív   weigertj 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 23. 18:55

Csak azért, mert nem értem, miért kell vagyonokat beleölni a fotózásba, ha teljesen átlagos célra használjuk? Sőt itt, nem is a pénzről van szó, hanem a techinka fölösleges istenítéséről. Persze, talán rossz helyen tettem fel a kérdést...

#1094 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 23. 18:57

Idézet: weigertj - Dátum: 2005. dec. 23., péntek - 18:55

Csak azért, mert nem értem, miért kell vagyonokat beleölni a fotózásba, ha teljesen átlagos célra használjuk? Sőt itt, nem is a pénzről van szó, hanem a techinka fölösleges istenítéséről. Persze, talán rossz helyen tettem fel a kérdést...

nyilván neked is van olyan hobbid, te is költesz olyasmira, ami más szerint hülyeség...
mi az hogy átlagos célra használja? mire kéne használni? :confused:
technika istenítése se feltétlen gond, bár egy papnak lehet hogy mást kéne isteníteni, változnak az idők... :Đ
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1095 Felhasználó inaktív   weigertj 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 23. 19:08

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. dec. 23., péntek - 19:57

technika istenítése se feltétlen gond, bár egy papnak lehet hogy mást kéne isteníteni, változnak az idők... :Đ

erre gondoltam  :)
valamint arra, hogy ha jpegben fotózunk és a képeket leméretezzük 640*480-ra, vajon indokolt-e az L-es optika...  :think: 

#1096 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 23. 19:12

Idézet: weigertj - Dátum: 2005. dec. 23., péntek - 19:08

valamint arra, hogy ha jpegben fotózunk és a képeket leméretezzük 640*480-ra, vajon indokolt-e az L-es optika...  :think: 

ezt tőlem kérdezed?
én 800*533ba méretezem le a képeket, kikérem magamnak :Đ

#1097 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 23. 19:30

Miért baj, hogy szilarttól veszi?
Legalább nem pazarolja más pénzét. (Mivel sajátja nincsen :-) )

#1098 Felhasználó inaktív   weigertj 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 23. 19:55

Idézet: krisz123 - Dátum: 2005. dec. 23., péntek - 20:30

Miért baj, hogy szilarttól veszi?
Legalább nem pazarolja más pénzét. (Mivel sajátja nincsen :-) )

Hát kérem, aki vasárnaponként azt tanítja, hogy legyünk törvénytisztelő polgárok, másnap pont az nem fizeti be az áfát. Én legalább nem hirdetem az igét  :D
Igazad van, így mérsékelt mértékű a pazarlás.  :up: 

Ezzel az esettel csak egy szélsőséges példát szerettem volna mutatni, ami nálunk gyakran inkább nevetség mint irigység tárgya:

A technika fetisizálával talán épp a fotózás öröme vész el, vagy éppenséggel a művészi ambíciók kifejlődése sikkad el. Az meg különösen sajnálatos tény, ha olyasvalaki gondolkodik így, akinek egészen más értékszemléletet kellene vallania.

Valahogy most úgy állok a témához, hogy ha még rengeteg pénzem lenne, akkor se lenne 2-3 objektívnál többre szükségem. Az egyszerűség mindenek felett! A National Geographic fotósainak is egy része 3 lencsével dolgozik max.  :respect:

A 20D tényleg irigylésreméltó, de teljesen elégedett vagyok a 300D-vel.  :) 

#1099 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 23. 20:14

Én szerintem meg lehet érteni, ha valaki egy téma megszállottjává válik.
Saját példám : megszületett a gyerekem, vettem én is 350d-t, 17-40-et, 28-135 IS-t, most fogok helyette 24-105-öt, és van még 70-300 IS, ef50, ex580.

Hogy miért vettem :
1.: Volt rá keret.
2.: Azt akartam, hogy a gyerek soha meg nem ismétlődő növekedését az anyagi lehetőségeimhez mérten a lehető legjobb minőségben rögzítsem az utókor számára.
És bizony nem mindegy, hogy kitobi van a vázon, vagy valami komolyabb.
Az első héten a kitobival fotóztam, most utólag sajnálom hogy nem vettem meg hamarabb a jobb obikat.
Tudom hogy kicsi a különbség, de van, és azonnal észrevenni. (persze nem 640*480-as felbontásra tömörítve a képet).
A születéskor még ixus v3-al fényképeztem (már megvan vagy 3 éve) és hetekig mérgelődtem rajta, hogy miért nem vettem meg már születés előtt azt a fránya gépet.
Most elvoltunk egy ajándék 4 napos wellness kurán, és egyszer a 350 helyett az ixust vittem, mert ahhoz volt vízalatti tok, de utólag nagyon megbántam azt is, a gyerek akkor adta a legjobb témákat, én sajnos csak vörös vámpír szemű színhibás, életlen, élettelen képeket tudtam csinálni vele. HA kell tudok postázni a megdöbbentő különbségről két képet.
Egy embernek két dolga van : pénze és vágyai. Ha ebből egyik hiányzik, akkor soha nem fog egy hobbiba sok pénzt beleölni. Én is szívesebben használnék canon 1d mark II-t, vagy mamiya-t, mert az még jobb, de én eddig érek fel, van aki meg egy hama eldobható fényképezőgépig.

Én nem tartom magam 'nagy' fényképésznek, de a gyerek fotózgatása nagy örömömre szolgál.
Más pl. játékgépekbe dobál be havi százezreket, de ő is tud értelmes magyarázatot adni rá, míg én például egy forintot nem dobnék be játékgépbe.

Szerintem ezért kár a lelkipásztor kollégát szapulni, logikus hogy webre nem 7 MB raw képeket dobál fel, de azért biztos vagyok benne, hogy komoly felbontásban megvannak azért őrizve azok a képek.

#1100 Felhasználó inaktív   weigertj 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 23. 20:33

Na igen, Ti igazi megszállottak vagytok, méltánylandó is a minőségre való törekvés!
Van aki, a technikát is fontosnak tartja (szerintem mindenki ezen a fórumon, magamat is beleértve) és van akinél ez szinte mellékes.

Itt van egy ürge, aki 34 éve fotózik, körbeutazza a világot, hivatásszerűen oktatja is a fotózást. Nyilván megengedhetne magának egy DSLR gépet, mégis kompaktokkal fotózik. Kétségkívül mester:

Phil Douglis - Pbase

Phil Douglis webpage

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »