HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik II.

#1161 Felhasználó inaktív   ServerWorks 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 26. 13:48

Idézet: saen - Dátum: 2005. dec. 25., vasárnap - 23:31

Ráadásul akkor a régit meg el is kéne adni, szóval...

Szia! Tervezek állványt venni... Neked milyen van eladó?! Képet, linket, árat lécci...  :respect:

#1162 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 26. 14:25

Idézet: YouCanCANON - Dátum: 2005. dec. 26., hétfő - 14:48

Szia! Tervezek állványt venni... Neked milyen van eladó?! Képet, linket, árat lécci...  :respect:

Láb:
Feisol CT-3401 (pontos linket nem tudok az oldal miatt adni, de könnyű megtalálni a tipust)
Ez egy szénszálas állvány, nagyon hasonlít a Gitzo 1228-asra, csak jóval olcsóbb. Ennek ellenére közel olyan jó minőség, sokan látták már itt a forumon élőben is, tanusíthatják :)
Fej:
Acratech Ultimate Ballhead

A kettő cucc együtt közepes méretű objektívekig betonstabil, én 70-210 f4-essel próbáltam max, jelenleg ez a legnagyobb obim, de sokan írták már más forumokon, hogy az ilyen 80-400 VR vagy Canonban a 100-400 IS is obikat is simán elbírja. A fej az abszolút csúcsminőség, a kis és könnyű kategóriában (11kg-ot bír így is ha jól emlékszem) ennél jobb nem létezik, max hasonló minőséget találsz nehezebb verzióban.

Az összeállítás ideális utazós/kirándulós csomag, középoszlop nélkül (én így használom) durván 1.75kg a súlya, kicsire összecsukható. Árat egyelőre nem írok, az biztos, hogy kicsit olcsóbban adnám, mint ahogy újonnan meg tudnád venni (láb 185$, fej 280$ újonnan +posta, vám, áfa, stb) annak ellenére, hogy tökéletes állapotban vannak. Ha érdekel szerintem meg tudjuk beszélni, elsősorban a lábat adnám el, a fejet még nem tudom, bár ha elviszed az egészet egyben akkor némi kedvezményt is adok. Ami még fontos, hogy kell hozzá venned gyorscsere talpat, a fej bármilyen Arca-Swiss kompatibilis talppal együtt működik, nekem csak D70-re való van, azzal nem sokra mennél, meg az kell nekem is.

#1163 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 26. 14:55

milyen fej lesz helyette?

azért ha konkretizálódik a dolog, akkor egy forintos árat dobhatsz. egészre is, meg csak a fejre is :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1164 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 26. 14:57

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. dec. 26., hétfő - 15:55

milyen fej lesz helyette?

azért ha konkretizálódik a dolog, akkor egy forintos árat dobhatsz. egészre is, meg csak a fejre is :)

A Really Right Stuff BH-55-ön gondolkodom, csak ne lenne olyan baromi drága :) Igazából sok indokom nincs cserélni, csakhát a kiváncsiság :)

#1165 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 26. 14:58

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. dec. 25., vasárnap - 21:37

:)
grr most nem tudom melyik legyen.
az új azért mégis csak 11 kg-t bír el 7 helyett... és ha nem is ma, de tervben van nagyobb tele :Đ bár a 7 kg akkor se lesz meg, de sose hátrány ha többet bír el. súlyon gondolkozok picit.
meg az újnak még nincs ára, és nem lehet rendelni.

Nem akarom játszani a szakértőt, de a monopodhoz hozzászólnék egy tapasztalati tényt. Szerintem érdemes a teherbírását egy kicsit túlsaccolni, egy egészen gyakorlati ok miatt. Ugyanis: mikor ugye soklábú :) állvánnyal fotózol, akkor kézzel csak be kell állítani a gépet, és jobbra-balra-előre-hátra dőlést is az állvány tart. Monopodnál viszont nem, hanem neked kell az oldalirányú dülöngélést megtartani. Ez azzal jár, hogy a kezedet is, annak súlyát is a monpod tartja, merthogy bizonyos mértékben az ember, hát, "rátehénkedik" a gépre monopodostul. Vagyis használat közben egy kicsit nyomod lefelé. Biztos van ennek is valami technikája, de én így használom, szerintem kb ez a természetes. Így azt is bele kell kalkulálni, hogy (bár nem tudom milyen vastag az alkarod  ;)  :strong: ) a karjaid súlya még hozzáadódik. Meg ha felteszel egy vakut, annak a súlya is. Szóval ezt szerintem érdemes túlsaccolni.

#1166 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 26. 15:31

ha nem lesz vészesen drágább, akkor a nagyobb monopodot veszem asszem, én is úgy gondoltam hogy az sose árt ha többet bír :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1167 Felhasználó inaktív   ServerWorks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 26. 16:04

Idézet: saen - Dátum: 2005. dec. 26., hétfő - 15:25

saen

Szia! Az gömbfejek nem igazán érdekelnek... azt mondják, az leginkább praktikus a gyors mozgathatósága miatt (természetfotó) ... de nem ideális pl. modell, és ilyesmi statikus dolgok fotózásához.  :eek:

Maga az állvány érdekelne. Mennyire használt, és milyen árban adnád... ez az usa -beli ár + vám + áfa + etc... nem igazán hat meg, mert mint tudjuk ebböl a postán kivül nemigen kell fizetni rá semmit, max. ha valami szar helyröl veszed. Szóval ha lenne egy jó ára, akkor megbeszélhetjük... és át is venném. Én megmondom öszintén Manfrotto állványon gondolkodtam. Remélem ez is van olyan jó, és egy Canon EOS-t egy 70-200 f2.8 L IS USM -el ki fog tartani.  :rolleyes:
Fejet lehet rá venni mondjuk valami Manfrotto -t, mármint küldön. Gondolom ezek kompatibilisak  :think:

#1168 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 26. 16:15

Idézet

Szia! Az gömbfejek nem igazán érdekelnek... azt mondják, az leginkább praktikus a gyors mozgathatósága miatt (természetfotó) ... de nem ideális pl. modell, és ilyesmi statikus dolgok fotózásához.  :eek:

Gömbfejet úgysem akarom olyan nagyon eladni szóval ez a rész nem is baj :) Bár én mindenhez gömbfejet használnék, de nem akarlak rábeszélni.

Idézet

Maga az állvány érdekelne. Mennyire használt, és milyen árban adnád... ez az usa -beli ár + vám + áfa + etc... nem igazán hat meg, mert mint tudjuk ebböl a postán kivül nemigen kell fizetni rá semmit, max. ha valami szar helyröl veszed. Szóval ha lenne egy jó ára, akkor megbeszélhetjük... és át is venném. Én megmondom öszintén Manfrotto állványon gondolkodtam. Remélem ez is van olyan jó, és egy Canon EOS-t egy 70-200 f2.8 L IS USM -el ki fog tartani.  :rolleyes:
Fejet lehet rá venni mondjuk valami Manfrotto -t, mármint küldön. Gondolom ezek kompatibilisak  :think:

Az állvány kevesebb, mint 1 éves kb tavaly márciusban vettem, megvan minden alkatrésze, még a táskája is és semmi baja. Általad említett cucc még nem volt rajta, szóval ez passz, de elvileg nem lehet gond.
Egy dologban viszont tévedsz, mármint a szar helyről veszeddel kapcsolatban. Ezt az állványt nagyon kevés helyről lehet beszerezni, egyik mód közvetlen a gyártótól (Taiwan, weboldal + eBay), másik mód pedig egy amcsi boltot találtam eddig, de ott 250$ + szállítás az ára. Szóval az általam írtnál olcsóbban biztosan nem kapod meg sehol. Ha nem hiszed, nézz körül nyugodtan és szólj ha találsz valami olcsóbb helyet.

Várok most még egy mail a Feisoltól, mármint hogy mikor adják ki a nagy állványukat és utána többet tudok mondani, mind pontos ár, mind időpontilag. Elég sokat leveleztem már velük, mindig válaszolnak egy napon belül, szóval rövidesen megy az info priviben.

Szerkesztette: saen 2005. 12. 26. 16:16 -kor

#1169 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 26. 17:02

Idézet: YouCanCANON - Dátum: 2005. dec. 26., hétfő - 15:04

Én is így gondoltam, míg nem láttam működés közben egy jó gömbfejet, én se vennék mást mostantól. Azt azért hangsúlyozom, hogy JÓ gömbfejet. Azt hittem, nem tart elég erősen, hát dehogynem.

#1170 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 26. 17:54

ahh pedig egyedül a gömbfejed volt amin picit gondolkoztam, de jó hogy nem adod el, így legalább nincs az a gond hogy megvegyem-e :)

monopoddal kapcsolatban írtam nekik emailt.

így 3D fej tulajként azt mondom, hogy csak jó gömbfejet szabad venni.
modell fotózás az annyira nem statikus, meg oda eleve állványt is ritkán használnak, de mind1.
tárgyfotóhoz, meg tájfotóhoz, meg ilyesmihez végülis mind1 milyen fej, maximum magadat szopatod vele, hogy kényelmetlen és bonyolult...

#1171 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 00:39

na válaszoltak, 99$ az újabb monopod...
most így utánaszámoltam, és rájöttem hogy annyira nem is ócsó.
hisz ez 20ezer + vám+áfa+szállítás.
30ezer forint 1 rúdért... szétnézek hogy gitzo meg manfrotto mennyibe kerül itthon...

#1172 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 00:47

Nekem is most írtak, egy hónapon belül jönnek a nagy állványok :)

Szénszálas gitzo monopodok tudtommal 200$+, szóval nem olyan rossz az a 99$...

Szerkesztette: saen 2005. 12. 27. 00:52 -kor

#1173 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 00:51

najó 1 gitzo monopod az 50-60 rongy :)
de nettó 26 körül van a manfrotto karbon monopod ha jól láttam...

az a baj, hogy eddig abba gondolkoztam hogy 70$ a monopod, az 14ezer ft, az tökjó.

de a 70$ az 100$ lett, meg 28$ a posta. ez eddig 26ezer ft. erre még vám meg áfa, és máris 33ezer körül van :(

lehet hogy nem lesz monopodom egy darabig, illetve szétnézek picit, és lehet hogy nem karbon lesz...

#1174 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 00:53

99$-nál még nincs áfa és vám :)

#1175 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 01:02

Idézet: saen - Dátum: 2005. dec. 27., kedd - 0:53

99$-nál még nincs áfa és vám :)

ahh, ez tuti?
na de így is 26ezer, és nem 14 :p na mind1, 1x élünk :) de asszem így pár hetet csúszik...

#1176 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 09:22

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. dec. 27., kedd - 2:02

ahh, ez tuti?
na de így is 26ezer, és nem 14 :p na mind1, 1x élünk :) de asszem így pár hetet csúszik...

Nem tuti, de nekem 99$-os filtereket nem vámoltak meg, pedig bennt volt a számla és kettő is volt a csomagban.

#1177 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 21:04

index fórumról: :mad:  :(

Idézet

Pémén válasz | megnéz  2005.12.22 18:51:50 (7752)
Elnézést az OFFért. Tegnap feltörték a kocsim csomagtartóját és elvittek tőlem ezt-azt. Mindenkit kérek, ha eladásra kinálnák az alábbiakat, értesítsetek engem vagy a XI. ker-i rendőrkapitányságot. Előre is köszönöm és boldog karácsonyt!
petpapa@gmail.com

CANON 20 D tipusú fényképezőgép, gyári száma: (21) 0930412045
Canon 300D tipusú fényképezőgép (csak váz): 842933183
Canon 50mm/1.8 I. objektív, gyári szám: 511394  (két napja vettem, kulpix-import...)
TAMRON 28–75mm/2.8 objektív, gyári szám: 044094

"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1178 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 21:11

http://canonvaku.uw.hu/
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1179 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 23:56

Manuál obik AF-fel. :)

http://torzsasztal.hu/Article/viewArticle?...80631&t=9078351

My Webpage

Szerkesztette: eszpe 2005. 12. 28. 00:39 -kor

#1180 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 13:18

vajon ha amcsiba vagyok, és oda rendelek taiwanból feisol monopodot, akkor ott milyen meg mennyi vám, áfa és társai jön rá? :)

bár így pár másik monopod is szóba jöhet...
BHphoto-tól, manfrotto carbon, vagy gitzo (bár ez nem carbon hanem studex vagymi), slik carbon, giottos carbon, velbon carbon...

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.