HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik II.

#1121 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 24. 09:58

Idézet: weigertj - Dátum: 2005. dec. 24., szombat - 8:51

Kérdés, hogy a 20D utódja a megnövelt megapixelszámot a szenzor növelésével éri el (1,3x crop) vagy több érzékelőt zsúfolnak ugyanakkora szenzorra, akár a Nikon D200 esetében. A Nikonnál meg is lett az eredménye: magas ISO-n erős zaj, D70-t überelő...  :think:

1.3x el fog veszni, ebben szinte biztos vagyok.
lesz az 1.6x - EF-S vonal, és biztos, hogy ?30D? is itt marad
és lesz a fullframe vonal.

főleg fél évvel az 5D után nem lesz egy olcsó fullframe...

szerintem

Szerkesztette: WiZARD 2005. 12. 24. 10:00 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1122 Felhasználó inaktív   weigertj 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 10:04

Idézet: saen - Dátum: 2005. dec. 24., szombat - 10:50

Felteszek egy másik kérdést: 18 hónap alatt fejlődik-e annyit a technika, hogy a nagyobb szenzort lényegesen olcsóbban lehessen előállítani? Szerintem nem... Ezért nem választja a Canon még egy jódarabig az olcsó szegmensben a nagyobb szenzort.

Másik kérdés: mi értelme van a sok megapixelnek?

Ha a jövőt meg tudnánk jósolni.. talán mi is ott ülnénk egyik nagy fényképezőgépgyártó igazgatótanácsában. A tavasszal megjelenő 20D utód azért valamit talán csak felfed a várható trendből.

A sok megapixel meg egyszerűen vonzza a tömeget, és a gyártók a fogyasztói igényekre hallgatnak. Ma ez a mind nagyobb megapixelszámban testesül meg, ezért zsúfolnak már kis kompaktokba is 10 megapixut.

Még egy kérdésem lenne, kedves Saen. Azokat a cool tűzijátékos fotókat milyen rekesz és záridőbeállításokkal készítetted? :think: Elképzelhető, hopgy megyek a Velencei Karneválra és ott még hasznát vehetem. Ti nem jöttök?

#1123 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 10:07

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. dec. 24., szombat - 10:57

A sok megapixel marketing szempontból lényeges egy bizonyos határ felett.

Ez mind szép és jó, de azt nem értem, hogyha mindenki tudja (legalábbis itt a forumokon), hogy totál nincs szüksége rá akkor miért várja el?

A sok megapixelben személy szerint csak azt látom, hogy mégtöbb CF kártya kell, mégtöbb mobil háttértár, mégtöbbet kell költenem majd a képek archiválására, mégtöbbet fogok idegeskedni a gép előtt, hogy milyen atomlassú és mit kapok cserébe ami hasznos: semmit.

#1124 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 10:11

Idézet: weigertj - Dátum: 2005. dec. 24., szombat - 11:04

Még egy kérdésem lenne, kedves Saen. Azokat a cool tűzijátékos fotókat milyen rekesz és záridőbeállításokkal készítetted? :think: Elképzelhető, hopgy megyek a Velencei Karneválra és ott még hasznát vehetem. Ti nem jöttök?

Képenként változó: f8-f22 és 1-4mp.

#1125 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 10:13

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. dec. 24., szombat - 10:57

Az mindenki számára világos, hogy a képzaj fordítottan arányos az érzékelőpixel méretével.

Ha pixelszinten nézzük a zajt akkor igaz, azonban ha egy nagy képből kicsinyítesz akkor előfordulhat, hogy megfordul a helyzet. Kicsinyítés közben részletek vesznek el és köztük zaj is, így ilyen szempontból nem feltétlen rossz a sok mp.

#1126 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 10:16

ami szerintem egy jó, hasznos, és elképzelhető újítás lenne 30D-be, az valami érzékelő tisztítő/tisztán tartó cucc.
már 20D-nél is azt nyilatkozták hogy dolgoznak ratja, csak 20D árát alacsonyan akarják tartani, és nem fért bele...

emellé kap +1-2 megapixelt, és jóvan.
10D után 20D se tudott szinte semmi komoly újdonságot, kapott 2 megapixelt, meg picit gyorsabb sorozatot, és gyorsabb működést. és valljuk be, ebbe a kategóriában ez elég is. egyelőre.

biztos az én fantáziámmal van gond, de nem sok újdonságot tudok elképzelni digifotózás területén, ami tényleg újdonság, tényleg előrelépés lenne. a pixelszámot tudják növelni, tudnak variálni az érzékelőkkel, technológiákkal, de kép szempontjából nagyon sokat nem számít, hisz szerintem ma is szinte tökéletes képek készíthetők (minőségileg).
1 dolog van, amiben szerintem tényleg szükség lenne a fejlődésre, az a dinamika.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1127 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 10:19

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. dec. 24., szombat - 10:16

biztos az én fantáziámmal van gond, de nem sok újdonságot tudok elképzelni digifotózás területén, ami tényleg újdonság, tényleg előrelépés lenne. a pixelszámot tudják növelni, tudnak variálni az érzékelőkkel, technológiákkal, de kép szempontjából nagyon sokat nem számít, hisz szerintem ma is szinte tökéletes képek készíthetők (minőségileg).
1 dolog van, amiben szerintem tényleg szükség lenne a fejlődésre, az a dinamika.

Részleges időjárásállóság, A nagyokból átvett af és fénymérés, szenzortisztítás kedvezőbb árakon. :)

#1128 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 10:31

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. dec. 24., szombat - 11:16

Finomhangolni még biztosan lehet sok dolgot, költséget lehet csökkenteni még bőven, illetve a kiegészítők terén még sokat lehetne fejlődni. Canonnak és Nikonnak is vannak hiányosságok pl az objektívparkjában, azokat is lehetne foltozgatni...
Képminőség terén nekem már a D70 is bőven elég, egy profi objektívvel iszonyat jó képe van. Vázat én már képminőség miatt nem hiszem, hogy veszek. Még egy második vázam lesz előbb utóbb (D200 körüli kategória) aztán terveim szerint már csak pótolni fogom ha szükséges valamit.

#1129 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 10:38

persze finomhangolni lehet, plusz dolgokat bele lehet pakolni (bár 1Dmk2-ből nekem semmi se hiányzik :Đ), de engem igazából 1 dolog tudna mozgatni, hogy új vázat vegyek, az ha a dinamikát jelentős mértékben tudják növelni...
bár abban se vagyok biztos, hogy ez annyira fontos lenne hogy új vázat vegyek. (de ismerem magam, és úgyis le fogom cserélni, ha lesz olyan ami tetszik :))

#1130 Felhasználó inaktív   ServerWorks 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 12. 24. 10:52

Én tom milyen lesz az uj gép...  :eek:  nem 30D-lesz a neve, ééés... :o

#1131 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 10:55

Idézet: YouCanCANON - Dátum: 2005. dec. 24., szombat - 10:52

Én tom milyen lesz az uj gép...  :eek:  nem 30D-lesz a neve, ééés... :o

Ez nagyon kreativ és főleg hasznos hozzászolás volt, csak gratulálni tudok...
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#1132 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 12:55

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. dec. 24., szombat - 9:38

engem igazából 1 dolog tudna mozgatni, hogy új vázat vegyek, az ha a dinamikát jelentős mértékben tudják növelni...

Fuji S3 Pro miért nem?

#1133 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 12:57

Idézet: weigertj - Dátum: 2005. dec. 24., szombat - 7:51

akár a Nikon D200 esetében. A Nikonnál meg is lett az eredménye: magas ISO-n erős zaj, D70-t überelő...  :think:

Azért azt bírom, mikor valaki pár fórumot átnyálazva meg két tesztet elolvasva dönt két olyan gépről, amit eddig csak max 640x480-as jpg-ben látott két dimenzióban a monitoron  :)  :up:

Ez ilyen savanyú-a-szőlő effektus  :p

Szerkesztette: lugosi 2005. 12. 24. 12:58 -kor

#1134 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 12:59

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. dec. 24., szombat - 12:55

Fuji S3 Pro miért nem?

mert fuji és nem canon :)
amúgy pont napokba nézegettem, növelték a dinamikát, de még picit várok hogy nőjjön :)

#1135 Felhasználó inaktív   happy-boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 14:23

kellemes Ünnepeket és Boldog Újévet Mindenkinek!

#1136 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 14:36

Idézet: happy-boy - Dátum: 2005. dec. 24., szombat - 13:23

kellemes Ünnepeket és Boldog Újévet Mindenkinek!

Köszönöm, és én is békés, nyugodt, kellemesen eltöltött boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!

#1137 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 15:59

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. dec. 24., szombat - 13:59

amúgy pont napokba nézegettem, növelték a dinamikát, de még picit várok hogy nőjjön :)

És mit csinálsz a nagyobb dinamikával? Ez nem igazán evidens első látásra, ugyanis a fujinál is csak post-processel tudod előcsalni a plusz dinamikát, nem igazán fogod látni sem képernyőn, sem nyomtatásban alapban...

#1138 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 16:19

na ezaz :)
legyenek "világos" árnyékok, és nem beégett fényes részek. :)

azért ha nagyon akarom, akkor postprocessel, rawból most is sok jót lehet csinálni :)

Szerkesztette: WiZARD 2005. 12. 24. 16:20 -kor

#1139 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 17:33

Én is Békés, Boldog Karácsonyt kívánok nektek.
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1140 Felhasználó inaktív   ServerWorks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 18:08

Békés Boldog Karácsonyt Mindenkinek .... kivétel, aki törölte az előző hozzászólásom...  :reklamacio:

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.