HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik II.

#1581 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 07. 13:33

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 7:11

Nettó, vagy bruttó 27? A Sandisk Bruttó 64. CD-re, DVD-re írással az a bajom, hogy nem biztos, hogy lesz rá módom. Image tankon már egy éve töprengek, visza-visszatérő probléma. Néha fellelkesedek, néha meg félek a mozgó alkatrészes megoldástól. Most éppen itt tartok. :omg:

Kép

Először erre gondoltam, mert van verify funkciója (MP3 meg FM rádió csak kolonc számomra), de akkor is elrettent a mobil vinyó. :confused:

Postaköltséggel együtt volt 27eFt átszámítva: amerikai online shopból amerikai címre szállítva és vámmentesen behozta nekem egy barát.  :p
Amúgy pl. Mallorcán ált. 3euro volt 1 CD-re írás memóriakártyáról (te magad csinálhattad, nem kellett otthagyni). Attól függ hová mész, de szerintem a fejletebb helyeken tuti meg tudod oldani. Szerintem fölös nagy tárakat venni, ha nem csak RAW-ban fotózol és van hol kiírni.
1-1 nyaralásért kár kiadni 50-60eFt-okat csak memóriakártyára vagy mobilvincsire. Inkább a nyaraláson belül kell menni ebből a pénzből fakultatív programokra, ahol fotózni is lehet  :D .
De ez csak az én véleményem.

#1582 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 13:50

Idézet: szeder - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 11:16

A fényképezőgépedben és az objektívjeidben nincs mozgó alkatrész? ;)

Hogyne lenne, de az elkerülhetetlen, ez meg elkerülhető. :D
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1583 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 14:02

Idézet: mtubi - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 13:33

Amúgy pl. Mallorcán ált. 3euro volt 1 CD-re írás memóriakártyáról (te magad csinálhattad, nem kellett otthagyni). Attól függ hová mész, de szerintem a fejletebb helyeken tuti meg tudod oldani. Szerintem fölös nagy tárakat venni, ha nem csak RAW-ban fotózol és van hol kiírni.
1-1 nyaralásért kár kiadni 50-60eFt-okat csak memóriakártyára vagy mobilvincsire. Inkább a nyaraláson belül kell menni ebből a pénzből fakultatív programokra, ahol fotózni is lehet  :D .
De ez csak az én véleményem.

Arra nem merek építeni, hogy hátha valahol ki tudom írni, tavaly Angliában se lett volna erre idő, tán még lehetőség se nagyon.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1584 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 18:27

Thrawn,

esetleg a CompactDrive PD70X néven futó készülékre is vethetnél egy pillantást.  Bár valószínűleg drágább, mint az általad linkelt Vosonic, de sokan dícsérik a hosszú akkus üzemidő és a gyors másolási sebesség miatt (én már bazmegeltem amiatt, hogy a Vosonic csak egy őrségváltás közepére végzett a másolással :omg:)

#1585 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 20:19

Idézet: szeder - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 18:27

Thrawn,

esetleg a CompactDrive PD70X néven futó készülékre is vethetnél egy pillantást.  Bár valószínűleg drágább, mint az általad linkelt Vosonic, de sokan dícsérik a hosszú akkus üzemidő és a gyors másolási sebesség miatt (én már bazmegeltem amiatt, hogy a Vosonic csak egy őrségváltás közepére végzett a másolással :omg:)

Megnézem, köszi! :respect:

Szerk: megnéztem. :eek:  Nem semmi sebesség, ez is végez ellenőrzést, kellemes darab. :up: Bár nekem a nagy sebesség nem létszükséglet, most 5.5 GB kártya kapacitásom van. Tavaly éppen elég lett egy hétre, idén valószínűleg kevés lesz, ezért keresek valami megoldást. Ha még több kártyát veszek, az fajlagosan drága, arról nem is beszélve, hogy meddig lesz még CF-es gép? Remélem a DSLR szegmensben még sokáig, nem örülnék, ha a nyakamon maradna egy csomó kártya. A háttértárak többféle formátumot kezelnek, ha esetleg az SD diadalmaskodna, elég 1-2 napra  kártyát venni, mert ott az image tank. Persze ha kihoznak egy "mindent elsöprő" új formátumot, akkor ezzel sem megyek semmire.

Szerkesztette: Thrawn 2006. 02. 07. 20:38 -kor

#1586 Felhasználó inaktív   weigertj 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 09:06

Belezavarodtam ezekbe a konvertergyűrűkbe. Ha a Canon EF 50 1.8-ra, melynek átmérője 52mm, egy 58mm-es polárszűrőt szeretnék feltenni, akor megfelel nekem a Soligor 58-->52 konverter? Nem egy 52-->58 kellene? Vagy ezek megfordíthatóak? :confused:

#1587 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 02. 08. 10:33

Idézet: weigertj - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 10:06

Belezavarodtam ezekbe a konvertergyűrűkbe. Ha a Canon EF 50 1.8-ra, melynek átmérője 52mm, egy 58mm-es polárszűrőt szeretnék feltenni, akor megfelel nekem a Soligor 58-->52 konverter? Nem egy 52-->58 kellene? Vagy ezek megfordíthatóak? :confused:

Nem megfordíthatók mert az egyik menete külső a másik belső. Ezekben van szűkítő és bővítő gyűrű. Ha az optika 52-es menetű és 58-as polárt akarsz feltenni akkor bővítő gyűrűt kell venni. Ennek 52-es külső és 58-as belső menete van. Sajnos keverik sokszor még a bolti árjegyzékek is.

#1588 Felhasználó inaktív   weigertj 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 10:39

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 11:33

Ha az optika 52-es menetű és 58-as polárt akarsz feltenni akkor bővítő gyűrűt kell venni.

Köszi. Gondolom, ezt hívják angolul step-up ringnek. És ennek valóban van értelme, mert lefedi a lencsét. Érdekes módon a magyar árlistákban mégis mindenhol szűktőgyűrűket árulnak. :rolleyes:

#1589 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 02. 08. 11:02

Szűkítőgyűrűknek a kompakt gépeknél van értelme mert ott az adapter ring menetátmérője nagyobb mint a frontlencse.

#1590 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 12:08

Nagy az örömöm. :Đ
Megvettem ma a 70-200 f/4-et, Hoya S-HMC UV-vel. Végülis nem újat vettem, hanem egy 1 éves, tökéletes állapotú, alig használt példányt.  :wub: Kipróbáltam, eddig semmi nyoma front/backfocusnak. :cool:
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1591 Felhasználó inaktív   weigertj 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 13:00

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 13:08

Megvettem ma a 70-200 f/4-et, Hoya S-HMC UV-vel. Végülis nem újat vettem, hanem egy 1 éves, tökéletes állapotú, alig használt példányt.  :wub: Kipróbáltam, eddig semmi nyoma front/backfocusnak. :cool:

Gratulálok! Nálam csak annyi a különbség, hogy B+W UV szűrőt rendeltem hozzá.  A Hoyat marha nehéz tisztítani, de majd meglátod!  :Đ

#1592 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 13:18

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 11:08

Megkérdezhetem, hogy mennyibe került?
Én is nézegetem ezt az Obi-t  ;) .
Azon tipródom (jódogomba  :p ),hogy a Canon 28-135 IS USM-et lecserélném egy Sigma 24-70 2.8 vagy Tokina 28-80 2.8 (nem SV) + 70-200 Canon F4-esre.
Persze ez egy vagyonba kerülne ismét... :(

#1593 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 15:42

Idézet: weigertj - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 13:00

Gratulálok! Nálam csak annyi a különbség, hogy B+W UV szűrőt rendeltem hozzá.  A Hoyat marha nehéz tisztítani, de majd meglátod!  :Đ

:p
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1594 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 16:46

Idézet: mtubi - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 13:18

Megkérdezhetem, hogy mennyibe került?
Én is nézegetem ezt az Obi-t  ;) .
Azon tipródom (jódogomba  :p ),hogy a Canon 28-135 IS USM-et lecserélném egy Sigma 24-70 2.8 vagy Tokina 28-80 2.8 (nem SV) + 70-200 Canon F4-esre.
Persze ez egy vagyonba kerülne ismét... :(

155e + SHMC UV 5e. Van még a srácnak egy Hoya HMC Close Up +4 makró előtétlencséje, amin még gondolkozom.
Azt mondta, hogy 200mm-en ez 1:1 arányú leképezést adna. Boltban 7.6e, 5-ért odaadná...

#1595 Felhasználó inaktív   weigertj 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 19:30

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 17:46

Van még a srácnak egy Hoya HMC Close Up +4 makró előtétlencséje, amin még gondolkozom.
Azt mondta, hogy 200mm-en ez 1:1 arányú leképezést adna. Boltban 7.6e, 5-ért odaadná...

Makrózásban egyáltalán nem vagyok jártas. De ha egy 70-200 4L elé teszel egy makro előtét lencsét, akkor milyen előnyhöz jutsz a makrózásnál? Teljesértékű makrolencsét kapsz? Mi a különbség ha előtét nélkül vagy azzal fotózol? :confused: Ezek az :1 :2 :4 számok is tejtélyesek számomra.

#1596 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 02. 08. 19:56

Idézet: weigertj - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 20:30

Makrózásban egyáltalán nem vagyok jártas. De ha egy 70-200 4L elé teszel egy makro előtét lencsét, akkor milyen előnyhöz jutsz a makrózásnál? Teljesértékű makrolencsét kapsz? Mi a különbség ha előtét nélkül vagy azzal fotózol? :confused: Ezek az :1 :2 :4 számok is tejtélyesek számomra.

Van az optikának a legközelebbi távolságában egy nagyságrajza. Tehát pld egy 3cm es bogarat 3mm-es nagyságban vetít az érzékelőre. Ha egy makrólencsét teszel fel akkor ez a 3mm nagyobb lesz akár a többszöröse. A klasszikus 1:1 leképezési aránynál a 3cm-es bogár 3cm nagyságú lesz az érzékelőn. A makrólencse kisebb nagyobb mértékben ront a rajzon, ezért vannak makróobjektívek.Az 1:4-es arány azt jelenti hogy ami 1cm az érzékelőn az a valóságban 4cm.

#1597 Felhasználó inaktív   weigertj 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 06:11

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 20:56

A makrólencse kisebb nagyobb mértékben ront a rajzon, ezért vannak makróobjektívek.Az 1:4-es arány azt jelenti hogy ami 1cm az érzékelőn az a valóságban 4cm.

Köszi a választ. Nézegettem a neten Canon D500 makró előtétlencsével készült makrókat Canon EF 70-200-zal párosítva, de számomra nem voltak nagyon meggyőzőek többségükben. A mélységélesség általában túlságosan is kicsi volt (maga a céltárgy se volt mindig éles) - a Canon EF 50 1.8 bármikor hoz ilyen képeket (szerintem).

#1598 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 07:45

Idézet: weigertj - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 7:11

Köszi a választ. Nézegettem a neten Canon D500 makró előtétlencsével készült makrókat Canon EF 70-200-zal párosítva, de számomra nem voltak nagyon meggyőzőek többségükben. A mélységélesség általában túlságosan is kicsi volt (maga a céltárgy se volt mindig éles) - a Canon EF 50 1.8 bármikor hoz ilyen képeket (szerintem).

Én pedig ilyet fogok venni a 70-200-as Nikonomra...
Az valóban igaz, hogy a mélységélesség kicsi lesz, meg nem olyan kényelmes használni, mint egy makro obit, de sokkal olcsóbb és enyhén szólva kisebb helyet foglal a táskában. Nem makrózok sokat és szerintem ez jó megoldás. Ja és képminőség szinte semmit nem romlik az eredeti obihoz képest, az meg ügye elég korrekt alapban.

#1599 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 08:11

Idézet: weigertj - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 6:11

Szerintem közgyűrűvel kellene próbálkozni, ott nincs plusz optikai elem. Az előtétet olvasva kivert a víz. :D A mélységélesség pedig nyilván nagyon kicsi, milliméterekben (sem) mérhető. Nem is szokás nyitott blendével makrózni, úgy 11, 16 körül érdemes próbálkozni.

#1600 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 02. 09. 09:09

Idézet: weigertj - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 7:11

A mélységélesség makrózásnál akkor is kicsi ha erősen rekeszelsz. Itt a kis terjedelmű tárgyak lefényképezésén van a hangsúly. Az 50mm-es objektívvel nem lehet érdemben lefényképezni egy hangya nagyságot. Még azt is szokták csinálni hogy az optikára rácsavarnak a szűrőmenetnél fogva ún. fordítógyűrűvel egy másik optikát ami korrigáltságánál fogva jobb rajzot eredményez mint egy sima dioptriás lencse.

Szerkesztette: ottokar 2006. 02. 09. 09:57 -kor

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.