HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik II.

#1621 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 11. 14:21

Hát nem tudom, tudok olyan nemzetközileg elismert fotóst aki feladta a 24-105-tel történő kisérletezést, mert közel sem hozta azt a teljesítményt amit elvárt tőle, inkább használja a 24-70-et. Persze azt is hozzátette, hogy lehet neki volt csak pechje...

#1622 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 15:01

Idézet: weigertj - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 22:17

Rendkívül érdekes Fórumtopikot találtam a Dpreviewen. Tapasztalt elektromérnökök boncolgatják, hogy hamarosan vége a megapixelháborúnak. A Canon legfejlettebb szenzorjai már a beérkező fotonok mintegy 70%-ából digitális információt csinálnak, ami azt jelenti, hogy a 20D méretű szenzoroknál (1,6x crop factor) kb. 11,7 megapixel a fizikai limit. Ennél nagyobb pixelszámot csak a szenzorméret növelésével vagy a zajmentesség rovására érhetnek el. Úgyhogy lehet, hogy lassan en masse elindulunk a full frame felé, ill. a megapixelek helyett a lencsékre helyeződik a hangsúly. Engem nagyon meglepett ez a hír - de legalább örülhetünk neki, hogy nem fog 1-2 évente elavulni a drágán megvett gépváz. Szerintem már a mai vázak is nagyon jók, de azért legyen jobb a dinamikatartomány, legyen jó nagy keresőnk és máris teljes a boldogság!  :)

közel se ilyen egyszerű.
ha az mpixelt nem is növelik (bár lehet még sokkal tovább növelni, ha foveonra gondolunk, akkor kapásból 3x ennyi érzékelőt lehet belezsúfolni. a megapixel nem fog nőni, de a képminőség/felbontás igen), lehet javítani a zajosságon, és ami talán fontosabb a dinamikán.

én csak a nagyobb felbontás miatt már most se cserélném le a vázam, elég ez a 8 mpixel nekem, de van pár dolog, ami miatt lecserélném, ha létezne...
(érzékelő tisztítás/tisztántartás, dinamika... biztos ki tudnak még találni használható dolgokat)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1623 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 15:18

Ez a dinamika dolog meg érdekes, ugyanis mostanában hivatgatok elő képeket amiket csináltam és igaz még nem ért végig a tesztelés fázis, de úgy tűnik a laborban készült nyomat dinamikája kisebb, mint amit a monitoron látok...

#1624 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 17:32

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. febr. 11., szombat - 15:01

bár lehet még sokkal tovább növelni, ha foveonra gondolunk, akkor kapásból 3x ennyi érzékelőt lehet belezsúfolni. a megapixel nem fog nőni, de a képminőség/felbontás igen

Szerintem (és a linkelt topikba írók szerint is) zaj is nőne a felbontással együtt.

#1625 Felhasználó inaktív   Manta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 15:35

Tudom, hogy ez nem a bolha, de leginkább ide kívánkozik:
Sigma 18-125mm f3.5-5.6 DC hibátlan, hiánytalan állapotban, EOS véggel 55.000 Ft- ért eladó.
06302858505
300dani@gmail.com

#1626 Felhasználó inaktív   muzsikpeti 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 12. 16:52

sziasztok !

Nincs valainek véletlen egy eladó tamron 28-75 f2,8 obija?Vagy nem e tudtok valahól olcsón?Canon 350D-hez használnám.
Köszi előre is!!!

#1627 Felhasználó inaktív   weigertj 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 21:11

Eszpe, cool ez a LowePro Computrekker AW, de kiegészítőnek talán mégiscsak jól jönne a válltáska is. Egy gyors akciót kívánó fotózásnál túl körülményes a hátizsák. Megvan még a NOVA AW 4-ed? Erőteljesen gondolkodom, és a kék szín is bejön. Mennyiért adod?  ;)

#1628 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 22:44

Idézet: weigertj - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 21:11

Eszpe, cool ez a LowePro Computrekker AW, de kiegészítőnek talán mégiscsak jól jönne a válltáska is. Egy gyors akciót kívánó fotózásnál túl körülményes a hátizsák. Megvan még a NOVA AW 4-ed? Erőteljesen gondolkodom, és a kék szín is bejön. Mennyiért adod?  ;)

Szia!
Én is erőteljesen gondolkozom. :) Elértem azt a pontot, hogy a cuccokkal kezd nehéz lenni a válltáskám. Pont ma rendeztem át, hogy a 70-200 is beleférjen, de az a gondom, hogy így meg nincs obi a vázon, mint korábban, és pont az "előkapom és lövök" funkciót veszítettem el.
Régebb óta gondolkozom egy hátizsákon, és úgy néz ki, hogy Minitrekker Classic vagy AW lesz belőle. Aztán persze lehet, hogy a hátizsák után majd megint veszek egy válltáskát is. :Đ
Igazából az az ideális, ha mindkettő van, de ez nagyban függ a fotózási szokásoktól. Árat még nem tudok/nem mondok, március elején venném a hátizsákot. Ha addig kibírod, akkor eladom neked a Nova 4-et. :)

Eladó:
Hoya 82mm lineáris polárszűrő, karcmentes, még kb. fél évig Optiform garancia.

"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1629 Felhasználó inaktív   weigertj 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 07:45

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 23:44

Elértem azt a pontot, hogy a cuccokkal kezd nehéz lenni a válltáskám. Pont ma rendeztem át, hogy a 70-200 is beleférjen, de az a gondom, hogy így meg nincs obi a vázon, mint korábban, és pont az "előkapom és lövök" funkciót veszítettem el.
Régebb óta gondolkozom egy hátizsákon, és úgy néz ki, hogy Minitrekker Classic vagy AW lesz belőle. Aztán persze lehet, hogy a hátizsák után majd megint veszek egy válltáskát is. :Đ
Igazából az az ideális, ha mindkettő van, de ez nagyban függ a fotózási szokásoktól. Árat még nem tudok/nem mondok, március elején venném a hátizsákot. Ha addig kibírod, akkor eladom neked a Nova 4-et. :)

[

Szia Eszpe!

Hogyhogy nem fér bele a 300D+70-200 4L páros a Nova 4-be? A hétvégén az ismerősöm mutatott egy ilyen táskát, és szemre láthatóan belefért volna. A váz+obi kb. 25 centi, míg a táska belülről 29 a specifikációk alapján. Csak ki kell szedni az elválasztókat. Mivel én is március elejre tervezem a vásárlást, addig is agyalhatunk mindketten. :think: 

A Slingshot AW 200-ról már lemondtál? Nekem is szimpatikus (külföldi fórumokon sokan odáig vannak érte), de két hátizsákot venni már fölösleges, úgy érzem. Na meg ha jól sejtem, a Slingshotba sem sem fér bele a váz+tele kombó. :(

#1630 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 08:14

Idézet: weigertj - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 7:45

Szia Eszpe!

Hogyhogy nem fér bele a 300D+70-200 4L páros a Nova 4-be? A hétvégén az ismerősöm mutatott egy ilyen táskát, és szemre láthatóan belefért volna. A váz+obi kb. 25 centi, míg a táska belülről 29 a specifikációk alapján. Csak ki kell szedni az elválasztókat. Mivel én is március elejre tervezem a vásárlást, addig is agyalhatunk mindketten. :think: 

A Slingshot AW 200-ról már lemondtál? Nekem is szimpatikus (külföldi fórumokon sokan odáig vannak érte), de két hátizsákot venni már fölösleges, úgy érzem. Na meg ha jól sejtem, a Slingshotba sem sem fér bele a váz+tele kombó.   :(

Ha fektetve tesszük bele, akkor rendkívül rossz lesz a táska kihasználtsága, lesz egy marha nagy rekeszed, ahol a váz+obi van és lesz egy nagyon keskeny, ahová legfeljebb töltőt, pótakkut, szűrőt tudsz tenni. Én is próbáltam így Nova5-el. A nagy rekeszben rengeteg elpazarolt hely lesz, mert nem lehet tovább rekeszelni, az obi hosszan elfekszik, mellette ott a sok kihasználatlan hely. Illetve olyan hely, ahová nemigen tudsz már pakolni, mert a vázat+obit visszatéve rápakolod az ott levő, időközben öszze-vissza zötykölődő többi cuccra.
Nekem a vázon szállítás közben a 28-75 van, ez így váz hátlapjával lefelé téve is elfér a táskában, így helytakarékos, mert felfelé "terjeszkedik". A 100-400 még éppen befér állítva, tehát ez is helytakarékos. Ezeken kívül még bőven van hely másnak is.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1631 Felhasználó inaktív   weigertj 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 09:09

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 9:14

Ha fektetve tesszük bele, akkor rendkívül rossz lesz a táska kihasználtsága, lesz egy marha nagy rekeszed, ahol a váz+obi van és lesz egy nagyon keskeny, ahová legfeljebb töltőt, pótakkut, szűrőt tudsz tenni.

No igen - ha valóban így van, akkor még az is meglehet, hogy időnként a kis felültöltős táskámban (Lowepro Topload)  viszem az alapgépet a kitobival meg az EF 50 1.8 lencsével, míg egy könnyű hátizsákba bedobom a telét és a 430EX vakut.

Várom már a PMA 2006-ot, mit hoz a jövő... rebesgetnek Canon EF 50 1.2L-t is.... :respect:

#1632 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 09:35

Canonnál állítólag 21-én lesznek az új bejelentések.

#1633 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 10:15

Idézet: weigertj - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 7:45

Szia Eszpe!

Hogyhogy nem fér bele a 300D+70-200 4L páros a Nova 4-be?

Belefér az, de én mindent bele akarok tenni a táskába, úgy, hogy szivaccsal el legyenek választva egymástól, és ne ütődjön, ne karcolódjon.
Eddig úgy volt berendezve, hogy ha kinyitod, akkor a bal szélén volt 2 rekesz a 15-30-nak és vakunak. A középső rész, és jobb szélén a felső egyben volt, és ide befért fektetve a 300D+grip rajta a 28-135-tel. Jobb szélén volt egy kis rekesz, ott volt a pótaksi, meg a váz+28-135 kupakja. Ez elég laza volt, és egyből ki tudtam venni a gépet a szigetobival.

Behoztam a munkahelyre a cf-et a képekkel, felteszem a két képet a berendezésről.
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1634 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 11:02

Ilyen volt:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

és ilyen lett:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
A napellenzők is elég nagyok, sok helyet foglalnak. Ezt úgy oldottam meg, hogy a 70-200-on megfordítva rajta van a sajátja, a 28-135-ét pedig pont rá tudom tenni a Sigmára.

Itt vannak még különböző elrendezések:
http://www.cambags.com/canon/300d_10_20d/s...ova4AW_desc.htm

Szerkesztette: eszpe 2006. 02. 15. 11:10 -kor

#1635 Felhasználó inaktív   weigertj 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 11:25

Köszi a fotókat, tetszik, tetszik  :up: Akkor március elején még visszatérünk a vásárlás témájára  :)

#1636 Felhasználó inaktív   zen.thai 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 12:01

Idézet: muzsikpeti - Dátum: 2006. febr. 12., vasárnap - 16:52

sziasztok !

Nincs valainek véletlen egy eladó tamron 28-75 f2,8 obija?Vagy nem e tudtok valahól olcsón?Canon 350D-hez használnám.
Köszi előre is!!!

Nekem van egy Sigma 28-70 2.8 -am eladó, alig használtan, még garanciával. Ha megfelel, ár alatt odaadom...

#1637 Felhasználó inaktív   Lez 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 14:54

Hali!

Segítsetek. Sikerült kölcsön kapnom egy 5D-t 580EX vakuval és 24-105 4.0 L, IS obival. Portrét szeretnék fotózni vakuval, de valahogy nem boldogulok. ETTL-ben AV mellett olyan kicsik a záridők (kb 1/10), hogy csak állványról lehet fotózni, ami egy konferencián vagy más rendezvényen nem megy, illetve még ha az állványt használom is vagy az IS-t bekapcsolom, a fotóalany biztos bemozdul.
Van mód arra, hogy az apertúra rögzítése után egy viszonylag gyors záridőt használjak és a vaku a fényerőt ehhez számítsa?

Bocsi ha kérdésem infantilis, de a saját 300D beépített vakuval jelenleg jobb portrét produkál, mint ez a csodamasina.

Köszi

#1638 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 15:27

Berakod manualba és kézzel beállítod a záridőt és a rekeszt is, a vaku meg majd ehhez fog igazodni.

#1639 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 21:02

Új Tamron obi:
Tamron SP AF17-50mm F/2.8 XR Di-II LD ASPHERICAL [IF]

#1640 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 07:52

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 21:02

Ejj, de kár, hogy Di-II. :omg: :(  Ha olyan jól sikerült, mint a 28-75, már el is kezdenék gyűjteni.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.