HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik II.

#2241 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 04. 29. 12:30

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 13:07

ottokar, ottokar! a fenykepezes eredmenye messzemenokig szubjektiv.. a objektivtesztek 2-3 parametert emelnek ki, oszt megsem biztos, hogy az lesz a kellemesebb kepu, ami a teszt szerint is jobb. van aki a baromi eles kepet szereti, van akit meg zavar a tul nagy kontraszt, es inkabb a termeszetesebb szinekre megy ra. ezt meg nehez tesztek alapjan kideriteni.

es persze igazad van a nehez vevovel kapcsolatban, de kepzelgesnek megsem lehet unblock minositeni. merthat vannak nem verbalizalhato erzesek, amik jogosak, de megis kepzelgesnek erzi az elado. szolval ennel azert kicsit bonyolultabb a helyzet.

Nem is egyszer láttam olyant amikor valaki vett egy gépet és azt mondta ilyen szar olyan szar pedig csak arról volt szó hogy abszolut nem értett a fotózás alapelveihez és össze vissza állítgatta a gépet. Még a kezelésiban levő ajánlást se vette figyelembe. Amikor valaki azt mondja a kontrasztérzékelő AF-ra hogy az a szemét félhomályos szobában nem tud élesre állítani akkor nemcsak ostobaságot mond hanem elemi hozzáértés hiánya is fennál. Pont itt az egyik topicban volt egy hálóábra amiről azt mondták sokan hogy a hordótorzítás felháborítóan rossz.Nem voltam rest bemértem, 1,3% volt. Ez pedig kompaktoknál jó minősítés! Az 1 % alatti a kíváló. Ezt persze tudni kellene mielött valaki rossznak minősít valamit. Óriási szórásokról beszélnek itt is pedig az alkatrészeket tűrésre készítik nem saccra.

#2242 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 29. 12:31

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 13:01

Elvileg lehet de a gyakorlatban azért az nem lehet hogy felbontják az összes csomagot. Van olyan hogy egy gépet kitesznek próbára, és ha a működésileg megfelel akkor kér egy bontatlant, de az már nem megy hogy felbontják aztán mégse kell. Ráadásul úgyhogy nem hibás csak a vevő képzeleg. Igen van olyan vevő akinek nem lehet az igényét kielégíteni mert mesterséges kifogásokat emel állandóan.Magad írod nem kötelező elvinni ha nem TETSZIK. Aki fényképezőgépet tetszésre vesz nem műszaki színvonalra, az ne vegyen.

Nem tetszésre veszem, ha észrevennéd végig a gyártási szórásról volt szó és ennek az elkerüléséről.

Innentől kiszállok a vitából, mert nagyon eldurvult! :(

#2243 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 29. 12:36

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 13:30

Óriási szórásokról beszélnek itt is pedig az alkatrészeket tűrésre készítik nem saccra.

Még annyit fűzök hozzá, hogy ha majd dolgozol egy műszaki gyártósor teszt technika karbantartásán/felügyeletén 1-2 évig, utána lehet, hogy másképp fogod ezt gondolni. Szép dolog az ISO és az egyéb minősítések és a gyártási tűrés más kérdés hogy tartják be.

#2244 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 04. 29. 12:56

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 13:36

Még annyit fűzök hozzá, hogy ha majd dolgozol egy műszaki gyártósor teszt technika karbantartásán/felügyeletén 1-2 évig, utána lehet, hogy másképp fogod ezt gondolni. Szép dolog az ISO és az egyéb minősítések és a gyártási tűrés más kérdés hogy tartják be.

Ilyen nincs hogy nem tartom be a tűrést. És ebben nincs különbség autóalkatrész és bármilyen alkatrész között. A műszaki rajzon ott kell lenni a mérettűrésnek és aki nem tudja betartani az még kapálni se mehet el mert ott is be kell tartani dolgokat.

#2245 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 29. 13:07

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 13:56

Ilyen nincs hogy nem tartom be a tűrést. És ebben nincs különbség autóalkatrész és bármilyen alkatrész között. A műszaki rajzon ott kell lenni a mérettűrésnek és aki nem tudja betartani az még kapálni se mehet el mert ott is be kell tartani dolgokat.

Műszaki ember vagyok, műszaki rajzot, tűréseket évekig tanultam nem csak habogok róla.  2 évig dolgoztam gyártásban, épp elég volt amit láttam, velem (is) csináltatták. Nem holmi bóvliról van szó, világmárkáról. Vannak ennél sokkal durvább dolgok is, elvi okokból nem írnám a fórumra.

Szerkesztette: Freddy001 2006. 04. 29. 13:08 -kor

#2246 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 29. 14:22

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 12:29

Itt egy URL, az első néhány oldalon keress rá a copy szóra.[/URL] Lehet találni egészen érdekes dolgokat is.
koszonom, erre voltam kivancsi! megneztem az elso 3-4 oldalt, es a Canon 24-70/2.8-asanak is az elso 4-5 oldalat. (hogy lassam mivel lehet osszehasonlitani.) mielott velemenyt mondanek, nehany megjegyzes:

Idézet

1. Szerintem teljesen mindegy hogy fórumok, vagy fórum jellegű "review" oldalak írják
2. Nekem teljesen mindegy mi van ráírva és mennyibe kerül, szerintem a véleménnyilvánítók nagy többsége is így áll hozzá,
3. másrészt amint írtam megoldom azzal az üzlettel, amelyik engedi kipróbálni vétel előtt.
1. hogy mit ertesz forum jellegu review oldalon, azt nem tudom. de a rendes tesztek adott tesztkorulmenyek kozott, reprodukalhato, osszehasonlithato erdemenyeket adnak meg. (mondjuk a dpreview kameratesztjei.) az azert nagyon mas!
2. hogy Te hogy allsz hozza, azt (eddig) nem tudtam. de hogy a tobbseg biztos, hogy legalabb "picit" becsapja magat, az biztos. szerintem abbol indulsz ki, hogy mindenki muszaki ember, es adatokbol mond velemenyt. pedig ez nem igy van. ha igy lenne, akkor a politika nem igy mukodne, ahogy most mukodik! :p (es a Leica nem tudna eladni ugyanazt a fenykepezogepet masfelszeres aron, mint a Panasonic, pedig el tudja.)
3, bocs, elfelejtettem irni, hogy termeszetesen ez a legjobb megoldas a szamodra!

es akkor az ertekeles. egyfelol ugye szamitsunk bele egy kis sznoberiat, hogy a Canon az Canon, a masodgyarto meg masodgyarto. (raadasul az ember hajlamosabb kritizalni a sajat felszereleset, ha annal elviekben van jobb, es hajlamosabb elnezobb lenni azzal, aminel elviekben nincs jobb!) masfelol vegyuk figyelembe, hogy nem ugyanaz a ket vevokor. kevesbe tudnek ugyan kiallni eme velemeny mellett, mint az elozo mellett, de ugy hiszem a masodgyarto objektivet vasarlo vevok kekeckedobbek. (altalaban! nehogy magadra vedd meg a vegen. :p) mert a legdragabb objektivet vagy verprofik veszik, akik tisztaban vannak a felszerelesuk hataraival, vagy total hozzanemerto yuppie-k. a masodobjektivet vasarlok kozott sok kispenzu, felig hozzaerto ember is van. szoval innen indulunk!

szogezzuk le eloszor is, hogy az AF-ert a kamera felelos. tudja-e befolyasolni az objektiv a pontos AF-et (elmeletben kerdezem persze)? egyfelol ha hibas a vazzal a kommunikacioja (1 ilyen hiba volt, ez ugye egyertelmuen es konnyen cserelheto!) masfelol az AF kontraszt es elessegfuggo, igy lehet, hogy aprobb elteres lehet kulonfele objektivek kozott. masfelol ugye tudni kell, hogy az AF sohasem eleg pontos, mindig bizonyos hibahatarral dolgozik, objektivtol fuggetlenul. (tudjak ezt a beirok? nekem ugy tunik nem igazan..) foleg gyenge fenyben, meg nagylatoszogon. (a tobbseg erre panaszkodik!) ezzel nem nagyon lehet mit tenni. el kell fogadni, hogy ha az ember AF-t hasznal, akkor lesznek tokeletlen kepek nyitott blendevel. tessek MF-el rasegiteni! (es persze lehet, hogy az USM motor finomabb lepeskozu, igy tenyleg kicsit jobban tudja a gep beallitani az olyan obkjektivet. de hat ez sem a Sigma hibaja, hanem az USM elonye.) abbol is latszik mindez, hogy a kalibracio ezeken a problemakon nem segitett! ergo ez nem igazan az objektiv sara. ezen kivul egy beiras (ez a masodik) panaszkodott, hogy sehogy sem volt eles a kep, es csak az ujrakalibracio gyogyitotta meg. jogos, ilyen lehet. es igencsak osszefugghet az objektiv felepitesevel. tehat: szumma ket konkret hiba!

a Canonnal is van egy-ket panasz pontatlan fokuszalasra, es sokan panaszkodnak, hogy tul lagy. (de vajon nem fokuszalasi problemak miatt? ez nem derult ki..)

osszessegeben nehez ebbol egyertelmuen azt a kovetkeztetest a szamomra levonni, hogy a Sigma objektiveknek nagy lenne a szorasa. inkabb az, hogy valoszinuleg azert gyengebb lencse mind kepileg, mind felepitesben, es nincs benne USM. tovabba, hogy a beirok tobbsege szentul hisz az AF-ban, pedig nem kene. (lasd Canonnal az 50/1.8-as backfocus hibajara tett megjegyzest!) es persze van egy-ket "valodi" hiba.

Idézet

Én nem arra adok amit a haverom mond. Évek óta ezzel foglalkozom, rendszeresen nézek nagyker-kisker árlistákat és konkrét számokra alapoztam az állításom, ami szerintem tény.
a "teny" egy nagyon csuszos fogalom! kernek is, nagykernek is tobb ara van ugyanarra a termekre. melyiket hasonlitottad ossze? raadasul gondold mar at, mit mondasz. "haver" szamitastechnikai boltot vezet. Te meg -- ha jol ertem -- csak bongeszed az arlistakat. akkor most melyik a tenyebb? ne vitazzunk mar ezen, nincs ertelme! kerlek hidd el azt a 15-20%-ot. (a 100%-ot meg nem szamitastechnikara ertettem. felreertheto voltam.)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2247 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 04. 29. 16:51

"hogy a Canon az Canon, a masodgyarto meg masodgyarto. "

Ezt nem tudom értelmezni. Mit akar ez jelenteni?

#2248 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 04. 29. 17:06

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 15:22

szogezzuk le eloszor is, hogy az AF-ert a kamera felelos. tudja-e befolyasolni az objektiv a pontos AF-et (elmeletben kerdezem persze)? egyfelol ha hibas a vazzal a kommunikacioja...

Másfelől ha hibás az elektronikája, vagy valamilyen mechanikai problémája van. Szal azért van beleszólása, saját AF-motort és elektronikát tartalmazó objektíveknél (például Canon EF-nél) hatványozottan...

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#2249 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 29. 17:11

ottokar: hogy vannak a No1 gepgyartok (Canon, Nikon -- mast most hagyjunk), es azoknak vannak az elismerten nagyon jo lencsei -- igaz csak a sajat gepeikhez. meg vannak azok a cegek, akik alapvetoen nem gyartanak gepet, de csinalnak lencset mindenhez. minosegben egy kicsit a No1 mogott vannak, de azert eleg jok. talan szerencsesebb masodvonalbeli gyartonak hivni? ilyen mondjuk a Tamron, Tokina, Sigma. (ezekrol beszeltem.) meg vannak harmadvonal beliek, akik ugyancsak mindenhez gyartanak, de jobb erzesu fotos inkabb keruli oket (nehany extrem kiveteltol eltekintve.) mondjuk a Cosina, Vivitar (az ujabbak mindenkeppen)..

de biztos, hogy erted, mirol van szo, csak nem tudtam jol megfogalmazni. Te hogy nevezed oket?

Renwick: persze. ilyesmire gondoltam. de ilyet a hozzaszolasokban 1-et lattam, es hatarozottan nem lehet gond kicsereltetni a szervizben, hiszen latvanyos, egyertelmu hiba.

Szerkesztette: bogdan 2006. 04. 29. 17:14 -kor

a forum ma:

#2250 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 29. 17:50

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 15:22

Egy gyártási-minőségi szórással kapcsolatos beszélgetésből és egy "elejtett" haszonnal kapcsolatos hozzászólásból, szép kis kakaskodó vita lett mondhatom. Szerintem nem csak én vagyok vele úgy, hogy ez már nagyon nem érdekel hanem mások is, úgyhogy javaslom fejezzük be, mert úgysem értünk szót egymással. Védekeztem a folyamatos és felesleges "támadás" ellen, de inkább rádhagyom. Az optika pedig Tamron és nem Sigma. OFF: Számtech témához látszik, hogy nem sok közöd van. Eleve értelmetlen is volt erről vitázni, mert ő valószínűleg nagytételben kereskedik én kicsiben fogok. A kettő más. Pár éve ebből élek, legyen elég ennyi és fejezzük be.

#2251 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 29. 17:59

Rendszeresen olvasom a dpreview.com fórumait és amilyen sok hülyeséget ott összehordanak, az valami fantasztikus.
- sokak szerint egyes 30D-knél gond van a zajosodással és olyan szintig elment a dolog, hogy külön topic alakult, hogy a 04-el kezdődő sorozatszámig minden 30D szar, de utána már OK. Persze azóta ugye megjelentek a 05-ös sorszámúak is és páran beírtak, hogy nekik a 05-ös is szar. Mindenféle tesztképeket raktak be és azon zsörtölődtek, hogy a 30D milyen zajos, stb, stb. Aztán beírt egy tag (nekem ez volt a legszimpibb), hogy mi lenne srácok, ha nem csak vekkerórákat meg centimétereket fotóznátok mínusz két blendével RAW-ba, hanem kicsit kimennétek és lőnétek pár jó képet. Tényleg, ezek az emberek megveszik a legújabb gépet és egy jó képet nem tudnak vele csinálni, csak fikázni azt. Az esetek legnagyobb részében nem a gépen múlik a dolog, hanem a fotóson. Máté Bence neve ismerős? Sydneyben is volt a NG év természet fotósa kiállítás és tizenkét kép volt tőle kiállítva, plusz az óriásplakátokon az ő képével volt hírdetve az egész kiállítás. Elárulom, hogy 300D-t használ. (Mondjuk a Canon Hungária szponzorálhatná egy 1-es vázzal.)

#2252 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 29. 18:19

Én a fórumokat nem olvasom, csak a teszteket. Azok korrektek szerintem.

Valaki tudja hogy működik az AF egy 30D-ben mondjuk? Külön be van építve a vázba a 9 pontos érzékelő?

#2253 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 29. 19:13

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 19:19

Valaki tudja hogy működik az AF egy 30D-ben mondjuk? Külön be van építve a vázba a 9 pontos érzékelő?

Hát...  Szerinted hol van, ha nem a vázban benne?! :confused:

#2254 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 29. 19:23

Idézet: szeder - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 20:13

Hát...  Szerinted hol van, ha nem a vázban benne?! :confused:

Közben találtam ezt a leírást.

#2255 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 29. 20:30

en megerositve latok benne dolgokat, amit az AF-rol mondtam. nem igy latod?
a forum ma:

#2256 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 29. 21:09

bogdan: van átfedés, de ebből a leírásból azért sokminden kiderül.

Egy kezdő fotós nem műtermi, hanem beltéri-kültéri fotózásért mennyit szokott kérni képenként, kidolgozva? Mondjuk arra a két esetre lebontva ha csak dokumentumképekre van szükség, vagy igazán jó fotókra.

#2257 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 29. 22:04

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. ápr. 27., csütörtök - 23:44

eszpe: ha vasárnap jösz, akkor szólj, és összefutunk.
esetleg ha gondolod akkor dobok egy sms-t hogy mi van, reggel nyitástól kint leszek...

Most jöttem haza. Picit csalódás volt nekem, aminek az egyik fő oka, hogy sokáig kerestem a Bugatti Veyron-t. Aztán egy szervező mondta, hogy 2 régi Bugatti van még kiállítva, a Veyron-t csütörtökön a VIP napon már meg is vette valaki és elvitte. :( Ha én lettem volna a szervező (vagy a vevő) :Đ,  úgy intéztem volna, hogy csak hétfő délután lehessen elvinni, hadd örüljön a sok hülye, aki többek között ezért a kocsiért megy ki... Beetetésnek is használták reklámokban: „A Veyron ott lesz. És te?” :mad:
De ezt leszámítva összességében sem vagyok lenyűgözve. Sehol egy térkép, egy tábla, hogy mi, hol található. A lassan "kommersz" tuning Porsche-k és Subaru Impreza WRX STi-k meg sem hatottak, a Hummer sem, a Honda standot elkerültem messzire.
Amiket zárkoptatásra érdemesnek találtam: Aston Martin, Bovi (első magyar sportkocsi) :up:, Ferrari Enzo, Koenigsegg, Lambo, Maserati, Morgan, Pagani, Spyker, TVR, Wiesmann. Ezekhez a Ferrari és Koenigsegg kivételével minden standnál beengedtek a kordonon belülre, pedig semmi kitűzőm nem volt, csak egy nagy fekete izé nagy fekete obival és vakuval a nyakamban. Lambo-nál kifelé elfelejtettem megköszönni, utánam is szóltak, hogy "Danke sehr!". :) A Spyker standot nem csak a kocsi miatt érdemes felkeresni. :wub: A Harley-nél érdemes megnézni még a Horacio Pagani tiszteletére épített motort is. (SLR-t nem láttam, vagy csak nem vettem észre a Brabus standnál).

2 dologra jöttem rá:
- kevés az egy készlet 2500mAh-s akku (+4db Duracell elem vész esetére) a vakuhoz. :)
- nem tetszik a Sigmám képe nyitott rekesszel.

Körülmények:
Nekem kellett az ISO400 az f/3,5-4-es rekeszhez. Először a 28-135 volt fenn, de kis idő múlva lecseréltem a 15-30ra, ami rajta is maradt. (saennek sztem tökéletes lesz a 17-55/2.8 )
A fények, világítás néha szerencsétlen, itthon meg a képeket nézve azon bosszankodom, hogy pl. a fekete Lamborghinin tükröződik a csarnok tetejének teljes vázszerkezete...
Aki tud, azért menjen ki, mert jó dolog. :)

saen! Ha jössz holnap Bp-re a kiállításra, akkor lehet hogy tudunk találkozni a diffúzor miatt.

Szerkesztette: eszpe 2006. 04. 29. 22:47 -kor

"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2258 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 29. 23:41

én végül mégse megyek luxusautóra fotózni, de azért kinézek.
fehér obit lehet nyakambalógatom hogy beengedjenek mindenhova :D

királyrétben ismét csalódtam, asszem többet nem megyek.
tipikus magyar boltok (carbon monopod csak a boltban, és csak rendelésre... balkán powwa), meg amúgy se volt semmi extra.

végül azért sikerült egy monopodot vennem :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2259 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 29. 23:46

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. ápr. 30., vasárnap - 0:41

végül azért sikerült egy monopodot vennem :)

Megtudhatjuk, hogy milyent? :)
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2260 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 29. 23:52

Mennyit lehet azzal kitartani?

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112