Idézet: Freddy001 - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 12:29
Itt egy URL, az első néhány oldalon keress rá a copy szóra.[/URL] Lehet találni egészen érdekes dolgokat is.
koszonom, erre voltam kivancsi! megneztem az elso 3-4 oldalt, es a Canon 24-70/2.8-asanak is az elso 4-5 oldalat. (hogy lassam mivel lehet osszehasonlitani.) mielott velemenyt mondanek, nehany megjegyzes:
Idézet
1. Szerintem teljesen mindegy hogy fórumok, vagy fórum jellegű "review" oldalak írják
2. Nekem teljesen mindegy mi van ráírva és mennyibe kerül, szerintem a véleménnyilvánítók nagy többsége is így áll hozzá,
3. másrészt amint írtam megoldom azzal az üzlettel, amelyik engedi kipróbálni vétel előtt.
1. hogy mit ertesz forum jellegu review oldalon, azt nem tudom. de a rendes tesztek adott tesztkorulmenyek kozott, reprodukalhato, osszehasonlithato erdemenyeket adnak meg. (mondjuk a dpreview kameratesztjei.) az azert nagyon mas!
2. hogy Te hogy allsz hozza, azt (eddig) nem tudtam. de hogy a tobbseg biztos, hogy legalabb "picit" becsapja magat, az biztos. szerintem abbol indulsz ki, hogy mindenki muszaki ember, es adatokbol mond velemenyt. pedig ez nem igy van. ha igy lenne, akkor a politika nem igy mukodne, ahogy most mukodik!

(es a Leica nem tudna eladni ugyanazt a fenykepezogepet masfelszeres aron, mint a Panasonic, pedig el tudja.)
3, bocs, elfelejtettem irni, hogy termeszetesen ez a legjobb megoldas a szamodra!
es akkor az ertekeles. egyfelol ugye szamitsunk bele egy kis sznoberiat, hogy a Canon az Canon, a masodgyarto meg masodgyarto. (raadasul az ember hajlamosabb kritizalni a sajat felszereleset, ha annal elviekben van jobb, es hajlamosabb elnezobb lenni azzal, aminel elviekben nincs jobb!) masfelol vegyuk figyelembe, hogy nem ugyanaz a ket vevokor. kevesbe tudnek ugyan kiallni eme velemeny mellett, mint az elozo mellett, de ugy hiszem a masodgyarto objektivet vasarlo vevok kekeckedobbek. (altalaban! nehogy magadra vedd meg a vegen.

) mert a legdragabb objektivet vagy verprofik veszik, akik tisztaban vannak a felszerelesuk hataraival, vagy total hozzanemerto yuppie-k. a masodobjektivet vasarlok kozott sok kispenzu, felig hozzaerto ember is van. szoval innen indulunk!
szogezzuk le eloszor is, hogy az AF-ert a kamera felelos. tudja-e befolyasolni az objektiv a pontos AF-et (elmeletben kerdezem persze)? egyfelol ha hibas a vazzal a kommunikacioja (1 ilyen hiba volt, ez ugye egyertelmuen es konnyen cserelheto!) masfelol az AF kontraszt es elessegfuggo, igy lehet, hogy aprobb elteres lehet kulonfele objektivek kozott. masfelol ugye tudni kell, hogy az AF sohasem eleg pontos, mindig bizonyos hibahatarral dolgozik, objektivtol fuggetlenul. (tudjak ezt a beirok? nekem ugy tunik nem igazan..) foleg gyenge fenyben, meg nagylatoszogon. (a tobbseg erre panaszkodik!) ezzel nem nagyon lehet mit tenni. el kell fogadni, hogy ha az ember AF-t hasznal, akkor lesznek tokeletlen kepek nyitott blendevel. tessek MF-el rasegiteni! (es persze lehet, hogy az USM motor finomabb lepeskozu, igy tenyleg kicsit jobban tudja a gep beallitani az olyan obkjektivet. de hat ez sem a Sigma hibaja, hanem az USM elonye.) abbol is latszik mindez, hogy a kalibracio ezeken a problemakon nem segitett! ergo ez nem igazan az objektiv sara. ezen kivul egy beiras (ez a masodik) panaszkodott, hogy sehogy sem volt eles a kep, es csak az ujrakalibracio gyogyitotta meg. jogos, ilyen lehet. es igencsak osszefugghet az objektiv felepitesevel. tehat: szumma ket konkret hiba!
a Canonnal is van egy-ket panasz pontatlan fokuszalasra, es sokan panaszkodnak, hogy tul lagy. (de vajon nem fokuszalasi problemak miatt? ez nem derult ki..)
osszessegeben nehez ebbol egyertelmuen azt a kovetkeztetest a szamomra levonni, hogy a Sigma objektiveknek nagy lenne a szorasa. inkabb az, hogy valoszinuleg azert gyengebb lencse mind kepileg, mind felepitesben, es nincs benne USM. tovabba, hogy a beirok tobbsege szentul hisz az AF-ban, pedig nem kene. (lasd Canonnal az 50/1.8-as backfocus hibajara tett megjegyzest!) es persze van egy-ket "valodi" hiba.
Idézet
Én nem arra adok amit a haverom mond. Évek óta ezzel foglalkozom, rendszeresen nézek nagyker-kisker árlistákat és konkrét számokra alapoztam az állításom, ami szerintem tény.
a "teny" egy nagyon csuszos fogalom! kernek is, nagykernek is tobb ara van ugyanarra a termekre. melyiket hasonlitottad ossze? raadasul gondold mar at, mit mondasz. "haver" szamitastechnikai boltot
vezet. Te meg -- ha jol ertem -- csak bongeszed az arlistakat. akkor most melyik a tenyebb? ne vitazzunk mar ezen, nincs ertelme! kerlek hidd el azt a 15-20%-ot. (a 100%-ot meg nem szamitastechnikara ertettem. felreertheto voltam.)