HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik II.

#101 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 04. 13:47

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. szept. 29., csütörtök - 23:22

http://photonotes.or...s-flash/#ettlii

továbbá működik a Sigma 500 DG ST és a Superrel, és a Metz-ekkel is.

Megkérdeztem a canon hungáriát, mi a hivatalos állásfoglalás az e-ttl2 rendszer használatával kapcsolatban :

Tisztelt Uram!

Kérdésére az alábbiakat tudom válaszolni:

Az E-TTL II rendszert mind a gépváznak mind a vakunak kell tudnia, csak így működik rendszerben. Az amatőr optikák nem támogatják ezt a rendszert.
Vaku: 580EX, 430EX
Váz: EOS 350D, 20D, 5D, 1D MK II N, 1Ds MK II

Üdvözlettel:

Lató Péter
Photo&vIdeo
Canon Hungaria Kft.

-----Original Message-----
From: Hajós Krisztián [mailto:hajos.krisztian@axelero.hu]
Sent: Saturday, October 01, 2005 6:53 AM
To: Lato Peter
Subject: eos350d és e-ttl2

Tisztelt uram !

Szeretném megkérdezni, hogy a canon új e-ttl2 -es rendszere milyen feltételekkel működik a digitális tükörreflexes gépeken.
Elég ha csak a váz tudja, vagy a vakunak is tudni kell, ha igen akkor mely típusok, és azt hallottam nem minden objektívvel működik.

Köszönettel

#102 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 14:11

Idézet: krisz123 - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 14:47

Megkérdeztem a canon hungáriát, mi a hivatalos állásfoglalás az e-ttl2 rendszer használatával kapcsolatban :

Tisztelt Uram!

Kérdésére az alábbiakat tudom válaszolni:

Az E-TTL II rendszert mind a gépváznak mind a vakunak kell tudnia, csak így működik rendszerben. Az amatőr optikák nem támogatják ezt a rendszert.
Vaku: 580EX, 430EX
Váz: EOS 350D, 20D, 5D, 1D MK II N, 1Ds MK II

Üdvözlettel:

Lató Péter
Photo&vIdeo
Canon Hungaria Kft.

-----Original Message-----
From: Hajós Krisztián [mailto:hajos.krisztian@axelero.hu]
Sent: Saturday, October 01, 2005 6:53 AM
To: Lato Peter
Subject: eos350d és e-ttl2

Tisztelt uram !

Szeretném megkérdezni, hogy a canon új e-ttl2 -es rendszere milyen feltételekkel működik a digitális tükörreflexes gépeken.
Elég ha csak a váz tudja, vagy a vakunak is tudni kell, ha igen akkor mely típusok, és azt hallottam nem minden objektívvel működik.

Köszönettel

Most már csak azt kellene tudni, mit ért amatőr optikák alatt? :think: Tegyük fel (nem szentírásként, csak kiindulópontként), hogy a Canonnál amatőr optika az, ami nem L-es. Na de a többi gyártónál? :confused:
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#103 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 14:56

ettől függetlenül baromság, és 550ex/420ex-el is megy ettl2, sőőt bármilyen objektivvel müxik ettl2, csak ha nincs távolságinfó, akkor nem számolja bele.
de ha tudnád hogy hogy müxik (vaku villant, váz mér, és váz megmondja vakunak mekkorát villanjon), akkor nem lovagolnál ezen a baromságon, és nem mondogatnád hogy vakunak is kell tudnia.

550ex/420ex leírásában nyilván nem szerepel az ettl2, mivel jópár évvel az ettl2 előtt jelentek meg.

én nem fogok írni többet a témában, sok sikert dupla áron vakueladáshoz, nem fogok olyanon veszekedni, ami tény.

Szerkesztette: WiZARD 2005. 10. 04. 15:03 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#104 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 15:03

Ez a két mondat így egymás után elég :omg:  Mondhatni:  Canon Hungária Kft., nem lepődünk meg.  Az első mondatban még szót sem ejt optikákról, a másodikban meg úgy egyszercsak mintha már azok is kellenének hozzá... 

Megjegyzem, ha már amatőr optikákat emleget:  a Canon EF 85mm f/1.2L USM objektív nem jelzi vissza a távolságot a gépváz felé, tehát nem támogatja a "rendszert".  Pedig nem az a 25 ezer forintos gagyizoom...  De pl. a Canon EF 28-200mm f3.5-5.6 USM már visszajelzi, pedig nem egy profi kategória...

szerk.:  580EX és 430EX tud olyat, h a vaku "zoomját" a fényképezőgépben lévő érzékelőmérethez igazítja.  Lehet, h a Canon szigorúan veszi a dolgokat, és ezt a feature-t is az ETTL-II részének tekinti.  Mivel ezen két új vakun kívül a régebbiek ezt nem tudják, ezért a marketing blabla azt mondja, h azok nem ETTL-II kompatibilisek, annak ellenére, h a vakuteljesítményt a váz már az új, távolságadatot is figyelembe vevő algoritmussal határozza meg.

Szerkesztette: szeder 2005. 10. 04. 15:08 -kor

#105 Felhasználó inaktív   GP#2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 04. 15:50

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 14:11

Most már csak azt kellene tudni, mit ért amatőr optikák alatt? :think: Tegyük fel (nem szentírásként, csak kiindulópontként), hogy a Canonnál amatőr optika az, ami nem L-es. Na de a többi gyártónál? :confused:

Sajnos a többi gyártóra az alábbi link sem ad megoldást, de a canon objektívekről innen ki lehet nézni, hogy melyik tudja a távolságot közölni a vázzal.

http://photonotes.org/articles/eos-flash/i...ml#distancedata

Meg úgy általában is érdemes lehet olvasgatni a cikket, ha valakit érdekel a vakuzás canon rendszeren. Jó hosszú olvasmány, de elég alaposnak tűnik. Természetesen az E-TTL II-t is elemzi, és sok érdekesség kiderült (legalábbis nekem újdonság volt), hogy pl. nem mindig használja ki a távolságadatok adta lehetőségeket a cucc, így például makrófotózásnál, pattintott (bounce flash), illetve vezetéknélküli fotózásnál nem számít, hogy tudja-e az obi ezt a feature-t.

Kiegészítés, merthogy itt van a megoldás is a kiindulóproblémára:
"Camera units which support E-TTL II:
EOS 1D mark II, EOS 30V/33V/7S/Elan 7N/Elan 7EN, EOS 20D/20Da, EOS 350D/Rebel X Digital/Kiss N Digital, 1D mark IIN, 5D.

Flash units which support E-TTL II:
All EX series Speedlites: 220EX, 380EX, 420EX, 430EX, 550EX, 580EX, MR-14EX, MT-24EX"

Szerk: kiegészítés.

Szerkesztette: GP#2 2005. 10. 04. 15:53 -kor

#106 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 15:53

Idézet: szeder - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 16:03

szerk.:  580EX és 430EX tud olyat, h a vaku "zoomját" a fényképezőgépben lévő érzékelőmérethez igazítja.  Lehet, h a Canon szigorúan veszi a dolgokat, és ezt a feature-t is az ETTL-II részének tekinti.  Mivel ezen két új vakun kívül a régebbiek ezt nem tudják, ezért a marketing blabla azt mondja, h azok nem ETTL-II kompatibilisek, annak ellenére, h a vakuteljesítményt a váz már az új, távolságadatot is figyelembe vevő algoritmussal határozza meg.

cropot vakuzoomba számolás, és WB állítás az szerinte nem tartozik a fénymérési módba (ETTL2), azok szimplán vakufunkciók :)

amúgy nem kell ettl2-t annyira felfújni, csodát az se tud, épp csak 1 hajszálnyival jobb mint sima ettl. ha extraként kéne megvenni, akkor egy fillért se adnék érte....
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#107 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 16:17

(semmi)

Szerkesztette: Wyco 2005. 10. 04. 16:20 -kor

http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#108 Felhasználó inaktív   weigertj 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 19:17

Feltettem a szokásos rejtekhelyre pár magyar nyelvű, színes fotóskönyvet pdf formátumban:

- A digitális fotózás műhelytitkai
- Fotózásról utazóknak, nyaralóknak
- National Geoggrahic fotós iskola: Digitális képek

A fotószásban jártasak számára nem talán túl sok az újdonság bennük, de azért jól jöhetnek.  ;)

#109 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 20:51

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 15:53

cropot vakuzoomba számolás...

Osztá mi van akkor ha nem számolja bele a vakuzoomba a cropot, szűkebb területet akkor sem fog megvilágítani... :D

#110 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 21:02

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 21:51

Osztá mi van akkor ha nem számolja bele a vakuzoomba a cropot, szűkebb területet akkor sem fog megvilágítani... :D

tágabb területet világít a vaku, feleslegesen.

de nagy jelentősége nincs...

#111 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 21:04

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 21:51

Szűkebbet nem, de nagyobbat igen.  Ugyanakkora fényerejű villanáshoz több energiát használ el, ezért tovább tart az újratöltés, és az elemek vagy akkumulátorok hamarabb lemerülnek.

#112 Felhasználó inaktív   hp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 17:39

Idézet: weigertj - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 19:17

Feltettem a szokásos rejtekhelyre pár magyar nyelvű, színes fotóskönyvet pdf formátumban:

- A digitális fotózás műhelytitkai
- Fotózásról utazóknak, nyaralóknak
- National Geoggrahic fotós iskola: Digitális képek

A fotószásban jártasak számára nem talán túl sok az újdonság bennük, de azért jól jöhetnek.  ;)

A szokásos hely helyéről:D kérnék szépen egy PÜ-t.
Köszönöm, kedves fotós barátaim.
Home: MSI-K8T M2 | 2xOpteron250 2.4GHz | 2x512 Kingston Reg ECC| ATI R.9800p | 2xWD Raptor36 | DRU-120A | 2xDell2005Fpw | MX700 |
Work: CM Stacker | Tyan K8WE | 2 x Opteron265DC | 2Gb Kingmax  | GFX6800GT | 2xWD Raptor36+74gb | MA203DT+Dell2001FP | Int. Nav. SE | Dualopt. | + MAC mini

#113 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 22:13

királyrétre ki jön?

#114 Felhasználó inaktív   m-t 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 22:41

Idézet: hp - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 18:39

A szokásos hely helyéről:D kérnék szépen egy PÜ-t.
Köszönöm, kedves fotós barátaim.

énnekem is, ha lehet. :) Köszi.  :respect:
mt

#115 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 06:51

Reg jartam errefele, vissza kell majd olvasnom jopar oldalt.

Vegetert az indonez tura, rengeteg kepet keszitettunk, szerintem lett egy-ket jol sikerult is. Kivalogattunk eddig kb. 160 kepet, de ebbol kb. 40 az, amire azt tudom mondani, hogy szerintem jok. Hetvegen keszitek egy diaporamat es felrakom a netre, akit erdekel letolheti.
Most mar Ausztraliaban vagyok, itt mar hasznalhato a net, Indoneziaban szenvedes volt akar egy emailt is irni.

A felszereles nem kis probatelnek volt kiteve, hoztam szinte mindent, de kozel sem hasznaltam minden kiegeszitot. Ami a legtobbet volt hasznalva, az a 18-55 es a 70-200 f2.8. Az EPSON P-2000 fantasztikusan jo, hatalmas segitseg volt a kepek ertekeleseben. A kijelzoje kicsit csaloka, ugyanis csak 640x480 felbontasu (3,8") es amit azon elesnek lattunk, az a notebook LCD-n mar nem volt annyira eles. Mindenesetre sokkal jobb volt, mint egy kepernyo nelkuli hattertar, mert ott nem volt nalunk notebook.

#116 Felhasználó inaktív   happy-boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 08:23

Sziasztok!

Eos 350d+kitobi birtokosaként ismerkedek a dslr-ek világával. Végigolvasva a fórumot sokat okultam, de még vannak homályos dolgok számomra.

Egyik barátom dj-ként dolgozik és megkért, hogy fotózzak valamelyik hétvégén magáncélra amikor ő zenél.
Milyen beállításokat ajánlotok hozzá ha kitobival szeretnék minnél szebb képeket alkotni?!

#117 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 08:41

Személy szerint P modban aztan hagyd rá a többit.
Nagyon sokat ugyse tökölhetsz mert elmegy az eksön :)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#118 Felhasználó inaktív   zen.thai 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 07. 10:35

Vaku 2. redőnyszinkronra, és próbáld be TV 0.3 - 1/4 körül. Ideális partiképes set up. 

de ha jók a fények, mindenképp próbáld vaku nélkül (én iso800 fölé nem mennék)

Szerkesztette: zen.thai 2005. 10. 07. 10:45 -kor

#119 Felhasználó inaktív   happy-boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 15:30

Idézet: zen.thai - Dátum: 2005. okt. 7., péntek - 11:35

Vaku 2. redőnyszinkronra, és próbáld be TV 0.3 - 1/4 körül. Ideális partiképes set up.

de ha jók a fények, mindenképp próbáld vaku nélkül (én iso800 fölé nem mennék)

a beépített vakut használnám, mert külsőm még nincs. annál ugye nincs 2. redőnyszinkron?
ebben az esetben mit ajánlasz?

#120 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 09:22

Megjelent két összehasonlító review az új csodaobjektívről, bár igazából egyik se az a 100%-on pixelvadászós összehasonlítás, de az objektív által tett benyomások azért érdekesek lehetnek.

Canon EF 24-105mm f/4L IS USM vs. Canon EF 24-70mm f/2.8L USM

Canon EF 24-105mm f/4L IS USM vs. Canon EF 28-135mm  f/3.5-5.6 IS USM

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »