HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik II.

#841 Felhasználó inaktív   ServerWorks 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 05. 08:11

Megérkezett a Tokina 12-24 f4 AT-X Pro obim... hamarosan teszek fel képeket. Idáig tökéletesen elégedett vagyok a felépitésével, kezelhetöségével.  :respect:
Csak az a gáz, hogy a Tiffen wide-angle szürőre nem lehet feltenni a kupakot.  :omg:
Ilyen szüröre való kupakot tudtok esetleg?!  :think:

#842 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 08:22

sztem minden nagyobb fotosboltban van. nekem is kell majd egy a hoya wide.ra (szinten 12-24)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#843 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 10:21

Nekem is meglett az ef-s 10-22.
Maximálisan jó. Egy az egyben 17-40 formájú, nagyon stabil kialakítású.
Nem sok képet csináltam vele eddig, de a héten megyek síelni, remélem sok hasznát fogom venni.
Ha valakit érdekelnek képek, küldök.
A photozone.de-n az összes tesztelt nagylátó alapján ez tűnik a legjobbnak.

A másik "csoda", amit vettem az új 70-300.
Az az objektív egyszerűen hihetetlenül jó képet produkál.
Szintén a photozone-én a fórumban felrakta a srác a részleges teszteredményt, és hatalmas felzúdulást váltott ki vele, ugyanis eléri és részben túl is szárnyalja a nagy L-esek (70-200 F4,F2.8,F2.8 is) minőségét.
Ami negatívum : F4-5.6, tehát mozgó témánál hiába van is, ha nem lehet a záridőt kisebbre tornázni, mindenképp bemozdul, valamint a forgó frontlencse, azaz a cirkuláris polárszűrőkkel sokat fényképezők gondban vannak, valamint természetesen a konstrukció.
Viszont normál fényviszonyok közöztt, ill. statikus témákat fényképezve is-el ér annyit mint egy l-es.
Igaz az ára is verdesi a 70-200 F4-ét.

#844 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 11:59

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 7:22

sztem minden nagyobb fotosboltban van. nekem is kell majd egy a hoya wide.ra (szinten 12-24)

Én ugyanebben a helyzetben vagyok...Szerintem Wyco-val ua. a polárszűőnk van (ugyanott vehettük).
Tokina 12-24 vs Hoya slim 77mm-es polárszűrő...
Úgy illeszkedik fel a polárszűrő, hogy nincs perem az obikupaknak, így nem lehet felrakni...Én is otthon néztem elképedve, hogy nehogymá... :reklamacio:
Pl. az Edigitalnal nincs is 77mm-es kupak...(a netes terméklista szerint) :omg:
Ha valamelyikőtők lát valahol rávalót, pls írja be ide...(Wyco, YouCanCanon)
Köszi.

#845 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 12:22

Idézet: mtubi - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 11:59

Tokina 12-24 vs Hoya slim 77mm-es polárszűrő...
Úgy illeszkedik fel a polárszűrő, hogy nincs perem az obikupaknak, így nem lehet felrakni...Én is otthon néztem elképedve, hogy nehogymá... :reklamacio:

Hát a slim szűrők slimsége pontosan ebből adódik, mert nincs rajtuk elülső szűrőmenet, amibe az objektívfedő kapaszkodna, vagy amibe másik szűrőt lehetne beletekerni.

btw, B+W slim szűrők alaptartozéka a slim szűrőre való objektívfedő.  Bár közel sem kapaszkodik annyira, mint egy hagyományos objektívfedő a szűrőmenetbe, azt meg kell hagyni...

Szerkesztette: szeder 2005. 12. 05. 12:23 -kor

#846 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 12:25

Nekem kicsit 'alsókategóriás' szűrőm van: hama (12000Ft)

Felrakás után mnden további nélkül felmegy rá a kupak.

Szerkesztette: krisz123 2005. 12. 05. 12:26 -kor

#847 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 12:52

De az nem wide asszem...
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#848 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 12:55

Idézet: krisz123 - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 11:21

Szintén a photozone-én a fórumban felrakta a srác a részleges teszteredményt, és hatalmas felzúdulást váltott ki vele, ugyanis eléri és részben túl is szárnyalja a nagy L-esek (70-200 F4,F2.8,F2.8 is) minőségét.
Ami negatívum : F4-5.6, tehát mozgó témánál hiába van is, ha nem lehet a záridőt kisebbre tornázni, mindenképp bemozdul, valamint a forgó frontlencse, azaz a cirkuláris polárszűrőkkel sokat fényképezők gondban vannak, valamint természetesen a konstrukció.
Viszont normál fényviszonyok közöztt, ill. statikus témákat fényképezve is-el ér annyit mint egy l-es.
Igaz az ára is verdesi a 70-200 F4-ét.

Szerintem csodák nincsenek. Egy norvég ismerősöm nemrég vett egy ilyen fincsi új 70-300-at a 20D-jéhez. Kellett neki egy könnyű esős-kelős obi a 70-200/2.8 IS USM mellé. Sajnos AF sebesség/képminőség/építési minőség tekintetében megmaradtak a korábbi 7x-300 szériára jellemző különbségek, bár a fejlődés téynleg kézzelfogható. A hihetetlenül jó kép(ek)et meg a fotós produkálja, nem az obi... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#849 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 13:18

Idézet: krisz123 - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 10:21

persze :)

azért a canon se hülye :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#850 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 15:09

Idézet: szeder - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 13:22

Hát a slim szűrők slimsége pontosan ebből adódik, mert nincs rajtuk elülső szűrőmenet, amibe az objektívfedő kapaszkodna, vagy amibe másik szűrőt lehetne beletekerni.

btw, B+W slim szűrők alaptartozéka a slim szűrőre való objektívfedő.  Bár közel sem kapaszkodik annyira, mint egy hagyományos objektívfedő a szűrőmenetbe, azt meg kell hagyni...

Nikont érdemes venni, csúcsminőség és elvileg rámegy a sityak is...

#851 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 16:02

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 13:18

persze :)

azért a canon se hülye :)

Mondjuk arra kíváncsi lennék milyen fókusztávnál kezd 4-es rekesz alá menni az optika, mert ha 200 környékén akkor tényleg alternatívája lehet az F4L-nek.

#852 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 17:31

Idézet: saen - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 15:09

Nikont érdemes venni, csúcsminőség és elvileg rámegy a sityak is...

:think:
sityak
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#853 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 17:49

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 18:31

mármint az obisapka :)

#854 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 18:18

Azért azt sem kell elfelejteni, hogy az l-es obik akkor lettek kifejlesztve, amikor még digitélis gépeknek hire-hamva sem volt.
Ezért van az hogy sokszor egy olcsóbb optika, ami digitális gépekre van kifejlesztve, az sokkal jobb képminőséget ad, mint egy drágább, de filmes gépekhez igazított.

#855 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 18:26

70-200 4-5.6 :

70-90 4
90-135 4 +1/3  (4.5)
135-250 4 + 2/3 (5)
250- 5.6

Azt mondjuk írtam, hogy világosban ill. statikus képeknél jó, ahol nagy fényerő kell, oda sigma 70-200 2.8 (sok jót írtak róla) ill 70-200 2.8 a jó.
Szerintem az 70-200 F4-el szemben vannak dolgok amik a 70-300 oldalára fordítják a dolgokat il.. vannak amik a 70-200-éra.

#856 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 19:25

Idézet: krisz123 - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 19:18

Azért azt sem kell elfelejteni, hogy az l-es obik akkor lettek kifejlesztve, amikor még digitélis gépeknek hire-hamva sem volt.
Ezért van az hogy sokszor egy olcsóbb optika, ami digitális gépekre van kifejlesztve, az sokkal jobb képminőséget ad, mint egy drágább, de filmes gépekhez igazított.

Szvsz nem kell túlmisztifikálni ezt a "digitálisra-fejlesztett" dolgot.
Mi lehet baj: a nem merőlegesen beérkező fénysugár, meg a (tüköződő) kezeletlen hátsó lencsetag.
A régi obik ugye mind fullframe-re tervezettek, ezért a croppos digigépeken amik nem is használják a lencse széleket, biztosított a merőleges beérkezés. FF esetén már más lehet a helyzet, de ez bennünket (még) nem érint. (a jobbfajda "digitálisra-fejlesztett" obik meg úgyis DX-esek :) )
A kezeletlen hátsó lencsetag is csak speciális helyzetekben küldi vissza a CCD-ről visszaverődő fényt úgy hogy az láthatóan rontja a képminőséget.

A régi új fejlesztésre visszatérve pl a 17-40L már egy újabb fejlesztés, valljuk be nem is rossz, mégis van olyan nem DG-sített régebbi obi ami megszorongatja. :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#857 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 20:25

Idézet: saen - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 17:49

mármint az obisapka :)

tudom, csak lemaradt a végéről a szmájlim :)
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#858 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 20:26

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 20:25

A régi új fejlesztésre visszatérve pl a 17-40L már egy újabb fejlesztés, valljuk be nem is rossz, mégis van olyan nem DG-sített régebbi obi ami megszorongatja. :)

Valljuk be azt is őszintén, hogy a Canon nem gyárt igazán jó minőségű nagylátó obit...

#859 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 20:30

Idézet: saen - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 21:26

Valljuk be azt is őszintén, hogy a Canon nem gyárt igazán jó minőségű nagylátó obit...

Szerintem cropra az ef-s 10-22 elég jó, ha nem a legjobb nagylátó obi.
Egyetlen hiányosságát róják fel mindenhol : drága

#860 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 20:39

Idézet: krisz123 - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 21:30

Szerintem cropra az ef-s 10-22 elég jó, ha nem a legjobb nagylátó obi.
Egyetlen hiányosságát róják fel mindenhol : drága

Lehet, hogy nem rossz, de a csúcsminőségtől azért távol van. Persze ettől még sok embernek tökéletesen megfelel, én is láttam már jó képeket vele. Ettől függetlenül ez nem mindenkinek elég és szinte minden Canont használó profi arra panaszkodik, hogy nem létezik igazán jó minőségű nagylátó objektív.

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.